Tijdens de cursus Portrettekenen- en schilderen komen de volgende onderdelen aan bod:
Materialen
Elk materiaal vraagt een eigen tekentechniek. Stap voor stap ontdek je de mogelijkheden. Je werkt met (kleur)potloden, krijt, kroontjespennen en oliepastels en leert hoe je hulpmiddelen zoals papier, doezelaars, gummen en fixatieven moet gebruiken. Je werkt aan vrije vormen, ronde en rechte vormen, lijnen en compositie.
Tekenen in zwart-wit
In dit onderdeel leer je, aan de hand van basistechnieken, mensen en portretten in zwart-wit te tekenen. Het schetsen van ledematen, handen en voeten komt aan bod, evenals het tekenen van houdingen in rust (zitten, liggen, slapen) en bewegende mensen. Ook het tekenen van gezichten komt aan bod. En welke uiterlijke verschillen zijn er bij het hoofd van de man, de vrouw en het kind? Na dit onderdeel weet je er alles van!
Tekenen in kleur
Zoals de titel al aangeeft, komt in dit onderdeel het tekenen in kleur aan bod. Welke kleurtinten gebruik je bijvoorbeeld bij het inkleuren van de huid? Je leert hoe je kleur kunt toepassen in de verschillende materiaaltechnieken en ook de compositie en het mengen van kleuren komen aan bod.
Aquarelleren
In dit onderdeel komt het aquarelleren van mensen en portretten aan bod. Aan de hand van veel voorbeelden en de materialen die je bij de cursus krijgt, leer je allereerst een opzet van de aquarel te maken. Je leert schetsen maken met aquarelverf en komt erachter wat de beste kleuren zijn om een aquarel in te kleuren. Welke kleuren gebruik je bijvoorbeeld voor de huidskleur en hoe kun je bepaalde vlakken speelser uitwerken? Dat en nog veel meer leer je in dit onderdeel.
Meteen aan de slag
Het tekenen en aquarelleren van mensen en portretten leer je pas echt goed door veel te oefenen. Daarom werk je in de cursus aan tal van uitdagende opdrachten. Je werkt ze uit en zendt ze ter beoordeling in naar je docent. Hij voorziet je werk van feedback en geeft je tips om je tekeningen nóg beter te maken!
Bij de cursus ontvang je een zeer compleet materialenpakket t.w.v. circa € 75,–. Hiermee ga je meteen zelf aan de slag!
Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.
Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.