Zakelijk Frans voor gevorderden

Vakgebied

Zakelijk Frans voor gevorderden

Met deze cursus voer je al binnen een maand een zakelijk gesprek in het Frans. Je studeert leuker met multimediale opdrachten en leert de perfecte uitspraak van native speakers.

In het kort

In het kort

Met deze cursus voer je al binnen een maand een zakelijk gesprek in het Frans. Je studeert leuker met multimediale opdrachten en leert de perfecte uitspraak van native speakers.

Lesgeld thuisstudie
5 x € 85,00 (€ 106,25) 20% korting
Studieduur
5 maanden
Niveau
B2
Diploma
Alliance Française-diploma

Heb je in je werk te maken met Franse zakenrelaties? Dan is een goede kennis van de taal van essentieel belang. De cursus Zakelijk Frans voor gevorderden leert je het zogenaamde ‘Français des Affaires’, het Frans dat je nodig hebt in het bedrijfsleven. Denk o.a. aan specifieke termen en het taalgebruik om te onderhandelen, je ideeën te presenteren en/of zakelijke afspraken te maken. Ook aan de zakelijke etiquette wordt aandacht besteed.

Daarbij bevat deze cursus in het tweede deel een mondelinge component. Je oefent je spreekvaardigheid door actief deel te nemen aan uiteenlopende zakelijke dialogen. Na het volgen van de cursus kom je dus zowel op papier als face-to-face, professioneel over.

Je kunt de cursus afronden met het internationaal erkende examen voor het Diplôme de Français professionnel B2 van de Alliance Française. Een uitstekende aanvulling op je cv!

Daarom kies je voor de cursus Zakelijk Frans voor gevorderden

 • Voer al binnen een maand een zakelijk gesprek in het Frans.
 • Uniek! Leuk én efficiënt studeren met multimediale opdrachten
 • Persoonlijke en motiverende begeleiding van ervaren docenten.
 • Online inspreken en snel gesproken feedback terug (ingesproken in het Frans door native speakers).
 • Optioneel: internationaal erkend diploma van de Alliance Français: Diplôme de Français professionnel B2.
 • Ook 2 x zo snel te volgen.

Alliance Française

Doelgroep en toelating

Doelgroep

De cursus Zakelijk Frans voor gevorderden is een uitstekende keuze voor iedereen die echt goed zakelijk Frans wil kunnen spreken.

Voor jezelf

Een diploma Zakelijk Frans voor gevorderden is niet alleen een mooie aanvulling op je cv; je hebt er ook op privégebied profijt van. De kennis die je opdoet met deze gevorderdencursus Frans komt ook goed van pas als je op vakantie gaat naar Frankrijk of een ander Franstalig land.

Voor je werk

Met een diploma Zakelijk Frans voor gevorderden zien werkgevers je graag komen. Zeker voor bedrijven die veel in contact staan met Frankrijk of andere Franstalige landen, ben je een echte aanwinst. Kennis van het Frans staat zeer goed op je cv!

Einddoel

Na het afronden van de cursus Zakelijk Frans voor gevorderden spreek je het Frans zoals het in de zakenwereld wordt gebruikt. Met deze cursus breng je je kennis en vaardigheden op het internationaal erkende B2-niveau.

 • Je kunt uitstekend zakelijke brieven schrijven.
 • Je presenteert, rapporteert en onderhandelt in het Frans.
 • Je hebt een uitgebreide woordenschat.
 • Je beheerst specifieke zakelijke uitdrukkingen.
 • Je bent je bewust van de culturele verschillen tussen jou en je Franstalige gesprekspartner.
Internationaal erkend CEF-niveau

Het niveau dat je haalt met deze gevorderdencursus zakelijk Frans wordt volgens het Common European Framework of Reference for Languages (CEF) aangeduid als B2. Wil je taalcursussen vergelijken, kijk dan goed naar het te behalen eindniveau.

Meer over het Common European Framework.

Vooropleiding

Voor het volgen van de cursus Zakelijk Frans voor gevorderden is Frans op VMBO-niveau of een cursus (Zakelijk) Frans voor beginners (CEF-niveau B1) gewenst.

De cursus

Inhoud van de cursus Zakelijk Frans voor gevorderden

De LOI-cursus Zakelijk Frans voor gevorderden bestaat uit 20 lessen die elk zijn opgebouwd rond een onderwerp uit de zakenwereld. Bijvoorbeeld zakenrelaties, vergaderen, marketing of onderhandelen. Alle aspecten uit de zakenwereld komen zo aan bod.

Meer over de inhoud

Spreken en verstaan

Na het afronden van de cursus Zakelijk Frans voor gevorderden ben je uitstekend in staat zakelijke gesprekken en onderhandelingen te voeren in het Frans. Je beschikt over een uitgebreide woordenschat en bent bekend met specifieke zakelijke uitdrukkingen in het Frans. Je leert de correcte uitspraak want je oefent met teksten die zijn ingesproken door ‘native speakers’: mensen van wie Frans de moedertaal is.

Lezen en schrijven

Tijdens de cursus leer je alles over zakelijke communicatie in het Frans. Je schrijft straks uitstekende zakelijke brieven en kunt goed presenteren en rapporteren in het Frans. Uiteraard met de correcte spelling en grammatica.

Inspreken op de computer

Op LOI Campus oefen je de taal door middel van de multimediale opdrachten. Dit zijn opdrachten waarbij je zelf woorden en zinnen inspreekt op de computer. De situaties die tijdens de opdrachten aan bod komen, zijn heel praktijkgericht. Hierdoor leer je de taal beter en sneller!

Alle aspecten uit de zakenwereld komen aan bod

De cursus Zakelijk Frans voor gevorderden bestaat uit 20 lessen die elk zijn opgebouwd rond een onderwerp uit de zakenwereld. Bijvoorbeeld telefoneren, samenwerken en klantcontact. Elke les bevat de componenten woordenschat, leesvaardigheid, schrijfvaardigheid, grammatica of uitspraak. Je bent dus nooit lang met hetzelfde bezig.

Meteen toepassen

De cursus is zeer praktijkgericht. Geen bladzijden vol droge grammatica of urenlang woordjes stampen. Je gebruikt de taal meteen in situaties die je in het dagelijks leven ook tegenkomt. Zo gaat de taal nog meer leven.

"Je oefent met spreken, dit helpt je echt die drempel over"

Een taal leren spreken doe je het best door het gewoon te dóén. De methode die we hebben ontwikkeld is leuk én effectief! Je formuleert zelf zinnen én spreekt ze uit. Je krijgt ook gesproken feedback terug.


Lees wat onze cursisten erover zeggen
"Je oefent met spreken, dit helpt je echt die drempel over"

Een taal leren spreken doe je het best door het gewoon te dóén. De methode die we hebben ontwikkeld is leuk én effectief! Je formuleert zelf zinnen én spreekt ze uit. Je krijgt ook gesproken feedback terug.

Lees wat onze cursisten erover zeggen

Examens en diploma

Examen

Na afronding van de cursus Zakelijk Frans voor gevorderden kun je deelnemen aan een officieel examen van Alliance Française, waarmee je het internationaal erkende Diplôme de Français professionnel B2 kunt behalen. Het examen wordt samengesteld en gecorrigeerd door Alliance Française, maar kan in Nederland worden afgelegd. Meer informatie vind je op de website van Alliance Française. Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Diploma en vervolgopleiding

Het diploma Diplôme de Français professionnel B2 van wordt uitgegeven door de Alliance Française, is internationaal erkend en heeft een toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt.

Als je de cursus Zakelijk Frans voor gevorderden hebt gevolgd, beschik je over een uitstekende basis voor de cursus Frans voor meergevorderden.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad, een slimme kennistrainer, geluidsfragmenten en bij veel cursussen multimediale oefeningen.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 5 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 5 x € 85,00 (€ 106,25)
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Het totale examengeld bedraagt ongeveer € 140,00. Je betaalt dit bedrag aan de desbetreffende exameninstantie.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.097,42 - € 1.542,32*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.068,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 475,82 - € 668,72*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 940,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 256,00 - € 416,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
5 x € 85,00 (€ 106,25) 20% korting
Studieduur
5 maanden
Niveau
B2
Diploma
Alliance Française-diploma

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Kom naar de open dag op 28 januari of 8 februari!

Tijdens de open dagen kom je alles te weten over thuis en klassikaal studeren bij de LOI, de MBO- en HBO- opleidingen en de beroepsgerichte cursussen, en de online leeromgeving. Ook krijg je alle gelegenheid om vragen te stellen en je te laten adviseren over je studiekeuze.

Meld je aan