Professionele visagie

Vakgebied

Professionele visagie

Met de cursus Professionele visagie leer professioneel make-up aanbrengen. Als visagist kun je de make-up verzorgen bij o.a. een bruiloft, fotoshoot, modeshow of filmproductie.

In het kort

In het kort

Met de cursus Professionele visagie leer professioneel make-up aanbrengen. Als visagist kun je de make-up verzorgen bij o.a. een bruiloft, fotoshoot, modeshow of filmproductie.

Lesgeld thuisstudie
12 x € 78,00
Studieduur
12 maanden
Diploma
LOI-diploma
Benodigde vooropleiding
Geen

Voor iedereen die professioneel visagist wil worden, is er de LOI-cursus Professionele visagie. Tijdens de praktijkgerichte cursus leer je onder meer hoe je professionele make-up aan kunt brengen op verschillende huidtypes. Denk bijvoorbeeld aan de gekleurde huid, rijpere huid of Aziatische huid. Verder komt visagie in een professionele omgeving aan bod. Bijvoorbeeld bij fotoshoots, modeshows of televisieopnames. In de cursus is er veel aandacht voor de praktijk. Alleen zo krijg je de technieken immers perfect in de vingers! Tijdens de praktijkopdrachten en praktijkdagen oefen je diverse make-uptechnieken. Zo ben je perfect voorbereid om aan de slag te gaan als visagist!

Daarom kies je voor de cursus Professionele visagie

 • Gratis professioneel basismaterialenpakket.
 • Inclusief gratis praktijkdagen én examentrainingsdag.

Doelgroep en toelating

Doelgroep

De cursus Professionele visagie is bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in de mogelijkheden van make-up en hier zijn of haar beroep van wil maken. De cursus is bovendien een prima aanvulling voor iedereen die al in de uiterlijke verzorgingsbranche werkt (bijvoorbeeld als haarstylist of schoonheidsspecialist). Je trekt meer klanten door meer diensten aan te bieden, waardoor je je marktwaarde aanzienlijk vergroot!

Na het afronden van deze cursus bezit je alle kennis en vaardigheden om aan de slag te gaan als visagist. Je kunt op een professionele manier make-up aanbrengen op verschillende huidtypes en voor verschillende gelegenheden. Bijvoorbeeld bij bruiloften, fotoshoots, modeshows, filmproducties, televisieopnames of theaterstukken.

Vooropleiding

Er gelden geen specifieke eisen voor toelating tot de cursus Professionele visagie.

De cursus

Inhoud van de cursus Professionele visagie

Deze cursus gaat in op de basiskennis en –vaardigheden die een goede visagist hoort te bezitten. Aan bod komen de make-uptechnieken voor de gekleurde huid en de rijpere huid. Maar ook verschillende typen make-up, zoals bruidsmake-up, dagmake-up en glamourmake-up worden uitvoerig behandeld. In het tweede deel ligt de focus op visagie in een professionele omgeving. Denk aan make-up voor op de catwalk, op het toneel of in films. Na afloop kun je met gemak voor iedere persoon en iedere situatie de juiste make-up kiezen.

Meer over de inhoud

De cursus is opgebouwd uit zestien hoofdstukken die zijn ondergebracht in twee modules.

Visagie (de basis)

In de eerste module geven we een introductie van het vak visagie en het doel van de visagist. Wat zijn bijvoorbeeld de verschillen tussen cosmetica en professionele make-up? En in welke situaties wordt de hulp van een visagist ingeroepen?

Hierna worden onderstaande onderwerpen uitgebreid behandeld in afzonderlijke hoofdstukken:

 • Kleurenleer.
 • Vormleer.
 • Basiskennis en –vaardigheden.
 • Dagmake-up en zomermake-up.
 • Avond- en glamourmake-up.
 • Make-up voor de gekleurde huid.
 • Brilmake-up.
 • Make-up voor de rijpere huid.
 • Bruidsmake-up.

Steeds wordt op een duidelijke wijze en met verhelderende foto’s uitgelegd hoe je de gewenste resultaten kunt verkrijgen.

Professionele visagie

In de tweede module wordt dieper ingegaan op de materie en komt ook visagie in een professionele omgeving aan bod.

De volgende onderwerpen worden uitgebreid behandeld in afzonderlijke hoofdstukken:

 • Make-up door de jaren heen.
 • Make-up voor de Aziatische huid.
 • Make-up voor mannen.
 • Toneel- en balletmake-up.
 • Make-up voor fotografie, film en televisie.
 • Catwalkmake-up.

Gratis praktijkdagen en examentraining

Tijdens de cursus worden drie praktijkdagen georganiseerd. Hier oefen je zowel de basisvaardigheden als specifieke technieken onder begeleiding van professionals. Je krijgt allerlei praktische tips en kunt al je vragen meteen stellen. Bovendien vormen deze dagen een prima voorbereiding op het examen. Je eindigt de praktijkdagen met een praktijkopdracht.

Naast de praktijkdagen wordt er een examentrainingsdag georganiseerd. Je leert wat je op het examen kunt verwachten en waar je op moet letten. Ook wordt er uitgebreid geoefend op snelheid en perfectie.

De praktijkdagen vinden plaats bij de AW Beauty School in Almere. Hier wordt ook het examen afgenomen. Voor de praktijkdagen betaal je niets extra. Het bijwonen van de praktijkdagen is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.

Gratis professioneel materialenpakket

Voor Professionele visagie ontvang je een materialenpakket van Make-up Studio – Professional make-up t.w.v. ruim € 100,-. Een zeer uitgebreid en compleet pakket materialen van hoge kwaliteit. De professionele materialen uit het pakket zijn van dusdanige kwaliteit dat ze ook na deze cursus langdurig te gebruiken zijn in de praktijk.

Examens en diploma

Examen

De cursus Professionele visagie wordt op verschillende manieren afgerond. Succesvolle afronding hiervan biedt recht op het LOI-diploma Professionele visagie.

Examen doen bij de LOI en de AW Beauty School in Almere

De cursus wordt afgerond met een flexibel LOI-examen en een praktijkexamen bij de AW Beauty School in Almere. Het theorie-examen duurt 60 minuten en bestaat uit open vragen. Dit examen wordt door de LOI afgenomen. Voor het praktijkgedeelte maak je in 1,5 uur tijd iemand op aan de hand van een thema. Het praktijkexamen wordt door de AW Beauty School in Almere afgenomen.

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Aanmelden voor examens

Tijdens de opleiding word je automatisch en op tijd geïnformeerd over deelname aan de LOI-examens: waar, wanneer en hoe laat ze worden afgenomen, hoeveel tijd je per onderdeel krijgt en hoe je je precies inschrijft. Van eventuele bijzonderheden word je eveneens op de hoogte gesteld.

Diploma en vervolgopleiding

Na succesvolle afronding van dit examen heb je het diploma Professionele visagie op zak.

Wil je na deze opleiding je kennis van uiterlijke verzorging verbreden? Bijvoorbeeld om meer diensten aan te kunnen bieden en daarmee je marktwaarde te verhogen? Goed idee! Denk eens aan een van de andere LOI-opleidingen in dit vakgebied: Nagelstyling, Branchediploma Schoonheidsspecialist of Branchediploma Pedicure.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 12 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 12 x € 78,00
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Er zijn twee mogelijkheden om het examengeld te voldoen: per examen of een vast bedrag per maand. Kies je voor de laatste optie, dan profiteer je van een flinke korting.

Het examengeld bedraagt € 328,00. Wanneer je kiest voor het betalen van een vast bedrag per maand aan examengeld, profiteer je van ongeveer 25% korting en betaal je € 246,00. Hiervoor mag ieder examen dat via de LOI wordt afgenomen één keer kosteloos worden afgelegd.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.097,42 - € 1.542,32*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.068,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 475,82 - € 668,72*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 940,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 256,00 - € 416,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Extra voordeel voor cursisten
Uniek aanbod voor LOI-cursisten

Dankzij een unieke samenwerking met Beauty Media Group profiteer je als LOI-cursist van een flinke korting op een abonnement op de vakbladen Beauty Wellness Magazine en Nail Design Magazine. Blijf op de hoogte van (inter)nationale trends, workshops en evenementen en betaal slechts de helft van de prijs. Een uniek aanbod!

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
12 x € 78,00
Studieduur
12 maanden
Diploma
LOI-diploma
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Nu verlengd!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Schrijf je vóór 24 januari in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Kom naar de open dag op 28 januari of 8 februari!

Tijdens de open dagen kom je alles te weten over thuis en klassikaal studeren bij de LOI, de MBO- en HBO- opleidingen en de beroepsgerichte cursussen, en de online leeromgeving. Ook krijg je alle gelegenheid om vragen te stellen en je te laten adviseren over je studiekeuze.

Meld je aan