Naaitechnieken

Vakgebied

Naaitechnieken

De creatieve cursus Naaitechnieken leert je stap voor stap verschillende naaitechnieken. Leer aan de hand van bestaande patronen kleding maken. Met speciaal ontwikkeld lesmateriaal.

In het kort

In het kort

De creatieve cursus Naaitechnieken leert je stap voor stap verschillende naaitechnieken. Leer aan de hand van bestaande patronen kleding maken. Met speciaal ontwikkeld lesmateriaal.

Lesgeld thuisstudie
4 x € 31,60 (€ 39,50) 20% korting
Studieduur
4 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Voor iedereen die graag zijn of haar eigen kleding wil leren maken, is de cursus Naaitechnieken van de LOI een ideale keuze. Tijdens de cursus maak je aan de hand van bestaande patronen een eigen rok, broek of jurk. Ook leer je hoe je kinderkleding en sportkleding kunt maken. Alle naaitechnieken worden stap voor stap uitgelegd aan de hand van duidelijke illustraties. Al snel maak je je eigen, unieke kledingstuk.

Daarom kies je voor de cursus Naaitechnieken

  • Leer met verschillende naaitechnieken je eigen kleding maken.
  • Speciaal ontwikkeld lesmateriaal.
  • Begeleiding door professionals.

Voor wie

Voor wie

De cursus Naaitechnieken is bestemd voor iedereen die van mooie en unieke kleding houdt en zelf zijn of haar eigen kleding wil kunnen maken. Met de creatieve cursus Naaitechnieken doe je stapsgewijs verschillende naaitechnieken op. Zelfs als je nog nooit achter een naaimachine hebt gezeten, kun je deze naaicursus volgen. Stel je eens voor, straks maak jij de mooiste creaties voor jezelf en anderen.

Einddoel

Na het afronden van de cursus Naaitechnieken ben je in staat om je eigen kleding te maken. Je beheerst verschillende naaitechnieken, hebt kennis van uiteenlopende materialen en kunt met de naaimachine overweg. Of het nu gaat om het aanzetten van een kraag of capuchon of het maken van kinderkleding: na afloop draai jij je hand er niet voor om.

De cursus

Inhoud van de cursus Naaitechnieken

Tijdens de LOI-cursus Naaitechnieken leer je stap voor stap de technieken en handelingen die nodig zijn om een kledingstuk te maken. Ieder hoofdstuk begint met algemene informatie, waarna verschillende technieken worden besproken waarmee je direct aan de slag kunt.

Meer over de inhoud

De naaicursus van de LOI leert je alles over de materialen die je kunt gebruiken. Ook leer je de basissteken, zowel met de hand als met de naaimachine. Denk bijvoorbeeld aan een rijgsteek, een stiksteek en een festonsteek. Ook wordt de werking van de naaimachine besproken waarbij je tips krijgt voor de aanschaf van een naaimachine. Andere onderwerpen die aan de orde komen, zijn onder meer het blind inzetten van een rits, het aanzetten van een tailleband, de afwerking met een zoom en het maken van een wijdvallende rok waarbij wordt uitgegaan van een zeer eenvoudig patroon.

Na de basistechnieken volgen de ingewikkeldere patronen. Je leert alles over coupenaden, plooien en voering zodat je straks bijvoorbeeld de perfecte rechte rok kunt maken! Vanzelfsprekend komen ook de verschillende stoffen die je kunt gebruiken, aan bod. En je leert een broek te maken met tailleband, naden en zoom.

Het aanzetten van een kraag of capuchon, het maken van manchetten en knoopsgaten en het verwerken van kant worden aan het eind van de cursus behandeld. Bovendien komt het maken van kinderkleding aan de orde!

Studieverklaring

Is er geen examen aan de cursus verbonden, maar wil je wel een bewijs van de behaalde resultaten? Wanneer je alle opdrachten ter beoordeling hebt ingestuurd, kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Cursusduur en kosten

Cursusduur

Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.

Cursusduur: 4 maanden

Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele cursus, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 4 x € 31,60 (€ 39,50)
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

  • Al het benodigde lesmateriaal.
  • Begeleiding door een ervaren docent.
  • Toegang tot de online leeromgeving.
  • Langer over de cursus doen, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen cursusduur).

Dit heb je nodig

We gaan ervan uit dat je de beschikking hebt over een naaimachine. Daarnaast heb je verschillende naaimaterialen nodig. In de lessen wordt aangegeven welke materialen je nodig hebt. Voor de aanschaf hiervan moet je rekenen op een bedrag van ongeveer € 20,–.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
4 x € 31,60 (€ 39,50) 20% korting
Studieduur
4 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Nu verlengd!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Schrijf je vóór 14 februari in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Tijdelijk 20 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 20% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!