Short track test management

Vakgebied

Short track test management

Met de cursus Short Track Test Management leer je alles over het voorbereiden, specificeren en uitvoeren van testen. Inclusief het boek ‘TMap NEXT® voor resultaatgericht testen'

In het kort

In het kort

Met de cursus Short Track Test Management leer je alles over het voorbereiden, specificeren en uitvoeren van testen. Inclusief het boek ‘TMap NEXT® voor resultaatgericht testen'

Lesgeld thuisstudie
3 x € 139,00
Studieduur
3 maanden
Diploma
EXIN-certificaat
Erkenningen
EXIN
Benodigde vooropleiding
Geen

In snel tempo volgt de ene IT-innovatie de andere op. Dit gaat over techniek én de manier waarop we werken. Het moet sneller én goedkoper. Dit lijkt een directe bedreiging voor de softwarekwaliteit.

Wil je verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van software? En bijdragen aan een hoge klanttevredenheid? Leer dan alles over de gestructureerde testaanpak TMap® Suite. Tmap® Suite is een business en kwaliteitsgerichte aanpak om de kwaliteit van software te verbeteren en te verzekeren. Niet voor niets heet het vakgebied Quality & Assurance.

Binnen deze opleiding maak je in de module Tmap® Suite Test Engineer kennis met de onderdelen van de Tmap® Suite en hoe die onderdelen succesvol toegepast kunnen worden. In de module komen onderwerpen aan bod als: gestructureerd testen, testmanagementactiviteiten, testuitvoerende activiteiten, ontwikkeltesten en dekkingsvormen en testontwerptechnieken.

Bij de tweede module, Tmap® Suite Test Master, laat je zien dat je in staat bent om niet alleen testen toe te passen maar ook te managen. In deze module komen onderwerpen aan bod als: managen van overall testactiviteiten, testvariëteiten en ondersteunende processen. Na het behalen van het examen ben je in staat het testgebied te overzien en te doorgronden (vanuit verschillende perspectieven), de building blocks te integreren, mogelijkheden en risico's te herkennen en problemen op te lossen.

Wil je aan kunnen tonen dat je beschikt over kennis op het gebied van TMap® Suite? Kies dan voor de volledige Short Track Test Management. Met de veelgevraagde officiële EXIN-certificaten heb je zeker een streepje voor op de arbeidsmarkt.

Daarom kies je voor de cursus Short track test management

 • Praktijkgerichte cursus op HBO-niveau.
 • Inclusief alle benodigde literatuur.
 • Kies voor de volledige Short Track of een losse module.
 • Officieel erkend door EXIN.

Bij deze cursus is een handelsmerk van toepassing.

EXIN Tmap

 

Deze cursus is een onderdeel uit een erkende en NVAO‑geaccrediteerde HBO‑bacheloropleiding.

 

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

Tmap® Suite Test Engineer is bestemd voor (beginnende) professionele testers. Daarnaast is de cursus geschikt voor gebruikers, ontwikkelaars en beheerders die zich bezighouden met het testen van informatiesystemen en softwareproducten.

TMap® Suite Test Master is ontwikkeld voor professionals die in de dagelijkse praktijk betrokken zijn bij het testmanagement. Dit betreft testmanagers, testcoördinatoren en testconsultants/-adviseurs. Bij deze cursus dien je kennis te hebben genomen van de inhoud van de cursus TMap® Suite Test Engineer.

De modules TMap® Suite® Test Engineer en TMap® Suite Test Master worden met een eigen EXIN-examen afgesloten.

Vooropleiding

Om deze cursus te kunnen volgen, adviseert EXIN algemene kennis van systeemontwikkeling. Kies voor de Short Track Test Management (de volledige opleiding) als je zowel het Test Engineer als Test Master certificaat wilt halen. Deze volledige cursus omvat de modules TMap®Suite Test Engineer en TMap® Suite Test Master. Je kunt je ook voor één van de modules inschrijven.

De cursus

Inhoud van de cursus Short track test management

De volledige cursus bestaat uit de modules TMap® Suite Test Engineer en TMap®Suite Test Master. Ook kun je je inschrijven voor één van de modules. De module TMap®Suite Test Engineer gaat inde Tmap® Suite en de hoe je de onderdelen daarvan succesvol kunt toepassen. In de module TMap® Suite Test Master ligt de nadruk op de coördinerende taken en managementtaken. Je leert het testproces plannen, managen en evalueren.

Met deze cursus ben je perfect voorbereid op het officiële EXIN-examen.

Meer over de inhoud

Hieronder lees je meer over de inhoud van de modules.

TMap NEXT® Test Engineer

De module TMap NEXT® Test Engineer toetst hoe tests worden voorbereid, gespecificeerd en uitgevoerd, welke technieken, infrastructuur en hulpmiddelen hiervoor gehanteerd kunnen worden en hoe dit past binnen de fasering van een testproces. Dit geeft je als beginnende professional voldoende bagage mee om over de “schutting” heen te kunnen kijken. Het betekent dat je als tester kunt meedenken en meepraten met testmanagers over het verbeteren en het geautomatiseerd ondersteunen van het testproces.

TMap NEXT® Test Manager

In TMapNEXT® Test Manager ligt de nadruk op de coördinerende taken en managementtaken, zoals het opstellen en beheren van een (master)testplan en het maken van een begroting en een productrisicoanalyse. Als bezitter van het certificaat TMap NEXT® Test Manager ben je in staat het testproces te plannen, te managen en te evalueren. Hierbij wordt nadrukkelijk gebruikgemaakt van de IT-governance-aspecten resultaat, risico, tijd en kosten en de daaraan gerelateerde Business Driven Test Management (BDTM-)aanpak.

Meer over EXIN

Met deze cursus haal je in korte tijd het certificaat EXIN Short track test management. EXIN is in Nederland én daarbuiten een toonaangevend exameninstituut voor professionals en managers in de IT. EXIN-certificaten vormen dan ook een zeer waardevolle toevoeging op je cv.

Inclusief lesmateriaal

Bij inschrijving voor de volledige Short Track Test Management ontvang je het boek ‘TMap NEXT® voor resultaatgericht testen’.

Examens en diploma

Examen

Elke module wordt afgerond met een examen in de vorm van meerkeuzevragen. De examens worden vrijwel iedere werkdag afgenomen in vijf studiecentra van de Open Universiteit. Deze bevinden zich in Alkmaar, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle. De examens zijn computergestuurd, dit betekent dat je de meerkeuzevragen met behulp van een pc beantwoordt. De uitslag volgt meteen na het examen. Kijk voor de actuele examenkosten en aanmelding  op www.exin.com/nl/nl.

Aanmelden voor examens

Tijdens de opleiding word je automatisch en op tijd geïnformeerd over deelname aan de LOI-examens: waar, wanneer en hoe laat ze worden afgenomen, hoeveel tijd je per onderdeel krijgt en hoe je je precies inschrijft. Van eventuele bijzonderheden word je eveneens op de hoogte gesteld.

Diploma

Indien beide certificaten zijn behaald, ontvang je na opsturen van beide certificaten het LOI-diploma Short Track Test Management.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Alle begeleiding die je nodig hebt

Een opleiding volgen doe je niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding. De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het vakgebied van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Houd er rekening mee dat de uiteindelijke cursusduur afhankelijk is van de keuzes die je bij inschrijving maakt.

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 3 x € 139,00
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Extra informatie lesgeld

Je kunt zowel voor de volledige cursus inschrijven, als voor de onderdelen afzonderlijk. Hierdoor varieert het lesgeld. Meer informatie hierover vind je op het inschrijfformulier.

Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald. Geef je keuze aan op het inschrijfformulier. Naast het lesgeld betaal je éénmalig een klein bedrag aan inschrijfkosten.

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Aan het afleggen van examens zijn kosten verbonden. Kijk voor de actuele examenkosten op www.exin.com/nl/nl.

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 700,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.108,00 - € 1.468,00*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.046,40
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 562,00 - € 745,00*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 990,00
Examenkosten € 149,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 332,00 - € 440,00*

*Per jaar, gebaseerd op de belastingschalen voor belastingjaar 2020 (37% of 50%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
3 x € 139,00
Studieduur
3 maanden
Diploma
EXIN-certificaat
Erkenningen
EXIN
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 3 april in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak