PRINCE2® Foundation

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Vakgebied

PRINCE2® Foundation

Met de cursus PRINCE2® Foundation leer je projecten van voorbereiding tot afsluiting beheersen. Begeleiding via de digitale kennistrainer van Key Result.

In het kort

In het kort

Met de cursus PRINCE2® Foundation leer je projecten van voorbereiding tot afsluiting beheersen. Begeleiding via de digitale kennistrainer van Key Result.

Thuis studeren
2 x € 198,00 (€ 220,00) 10% korting
Studieduur
2 maanden
Diploma
Cursus projecten beheren, haal een erkend PRINCE2®-certificaat
Benodigde vooropleiding
Geen

De methodiek van PRINCE2® Foundation kan worden toepast op alle soorten projecten, in vrijwel alle beroepssituaties. Met de cursus PRINCE2® Foundation leer je een project beheersen en gecontroleerd te doorlopen: van de voorbereiding tot de afsluiting. PRINCE2® is in vele particuliere organisaties en overheidsorganisaties ingeburgerd, maar vooral op het gebied van ICT zijn de tools en technieken populair. Wie projectmatig gaat werken, mag deze cursus dus niet missen.

De LOI is PRINCE2® affiliate van Key Result, een geaccrediteerde PRINCE2®-trainingsorganisatie (ATO). Dit betekent dat je begeleiding krijgt via de digitale kennistrainer van Key Result. Bovendien mag het examen gratis opnieuw gedaan worden tot je geslaagd bent.

Daarom kies je voor de cursus PRINCE2® Foundation

 • Erkend PRINCE2®-certificaat.
 • Begeleiding via de digitale kennistrainer van Key Result.
 • Inclusief examengarantie.

Bij deze cursus is een handelsmerk van toepassing.

Prince 2Key result

"Dit is een bekend certificaat dat goed staat op mijn cv"
Robbert van der Fluit

Student PRINCE2® Foundation en HBO Construeren in staal, beton en hout.

Lees het interview
"Dit is een bekend certificaat dat goed staat op mijn cv"
Robbert van der Fluit

Student PRINCE2® Foundation en HBO Construeren in staal, beton en hout.

Lees het interview

Doelgroep

Doelgroep en beroep

De cursus PRINCE2® Foundation is een aanrader voor iedereen die in een organisatie te maken krijgt met projectmatig werken, waarbij de indruk ligt op het toepassen van projectmanagementtools en –technieken.

Na afloop heb je het PRINCE2® Foundation-certificaat op zak. Hét bewijs dat je voor toepassing van deze projectmanagementmethode alle kennis in huis hebt.

Vooropleiding

Er gelden geen specifieke eisen voor toelating tot de cursus PRINCE® Foundation.

De cursus

Inhoud van de cursus PRINCE2® Foundation

Om een project succesvol te managen, is een gestructureerde projectmanagementmethode nodig. PRINCE2® is een van de bekendste projectmanagementmethodes en internationaal bekend. De PRINCE2®-methodiek bestaat uit zeven processen, die zorgen voor een gecontroleerde start, uitvoering en afronding van ieder project. Als alle processen gebruikt worden bij de uitvoering, heb je de meeste kans op succes. De processen zijn bij ieder project te gebruiken, hoe groot of klein het ook is. De methode bestaat verder uit zeven heldere thema’s:

 • Business case.
 • Organisatie.
 • Kwaliteit.
 • Plannen.
 • Risico’s.
 • Voortgang.
 • Wijziging.
Inclusief lesmateriaal

Het lesmateriaal is de geaccrediteerde PRINCE2® Foundation Distance learning-cursus van Key Result, bestaande uit een helder geschreven leerboek. Daarnaast heb je via LOI Campus toegang tot werksjablonen in Word-formaat. Via de digitale kennistrainer van Key Result krijg je begeleiding. Deze geeft ook aan wanneer je klaar bent voor het examen.

"Een IPMA-D certificering is heel waardevol voor je cv"
Richard Weber

Managing director/owner Key Result

Lees het interview
"Een IPMA-D certificering is heel waardevol voor je cv"
Richard Weber

Managing director/owner Key Result

Lees het interview

Examens en diploma

Examen

Het lesmateriaal bereidt perfect voor op het nieuwste examen van APMG dat bestaat uit meerkeuzevragen. Inschrijven gaat via Key Result in Almere op een datum die jou het beste uitkomt. Aanmelden kan via www.keyresult.nl.

Examengarantie

Key Result is overtuigd van haar trainingsaanpak en biedt je daarom examengarantie. Je kunt bij Key Result kosteloos herexamen doen, tot je bent geslaagd.

Wel wordt een normale inzet verwacht. Dat betekent dat je:

 • alle gegeven opdrachten maakt
 • alle opdrachten ten minste één week voor de examendatum maakt
 • MemoTrainingen tussentijds tot aan het examen blijft doen en serieus oefent
 • ten minste twee keer slaagt voor een proefexamen met een score van 70 % of hoger.

Uiteraard vervalt het recht op examengarantie indien je de examenregels niet volgt.

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Diploma en vervolgopleiding

Na succesvolle afronding van het examen, heb je het PRINCE2® Foundation-certificaat op zak.

De cursus PRINCE2® Foundation is een prima opstap voor de opleiding IT Projectmanagement Advanced.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 2 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Lesgeld

Het lesgeld staat hieronder vermeld. Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 5% korting) worden betaald. Geef je keuze aan bij inschrijving.

Lesgeld : 2 x € 198,00 (€ 220,00)

Via de regeling Scholingsaftrek, kun je van de belasting een flink deel van je studiekosten terugkrijgen. Bekijk hieronder hoeveel.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, reiskosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.028,00
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 894,96 - € 1.292,72*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.059,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 459,72 - € 644,04*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 1.040,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 324,00 - € 468,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Examenkosten

Kijk voor de actuele examenkosten op www.keyresult.nl.

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

Thuis studeren
2 x € 198,00 (€ 220,00) 10% korting
Studieduur
2 maanden
Diploma
Cursus projecten beheren, haal een erkend PRINCE2®-certificaat
Benodigde vooropleiding
Geen
14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.

Nog dagen! Laatste dag! Actie verlengd!
Aantrekkelijke tijdschriftenactie

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.
Meer over deze actie

Tijdelijk 10 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 10% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!