PRINCE2® Foundation

Vakgebied

PRINCE2® Foundation

Cursus projectmanagement volgens de PRINCE2® methode, leer projecten van voorbereiding tot afsluiting beheersen. Begeleiding via de digitale kennistrainer van Key Result.

In het kort

In het kort

Cursus projectmanagement volgens de PRINCE2® methode, leer projecten van voorbereiding tot afsluiting beheersen. Begeleiding via de digitale kennistrainer van Key Result.

Lesgeld thuisstudie
2 x € 199,00
Studieduur
2 maanden
Diploma
Erkend PRINCE2®-certificaat
Benodigde vooropleiding
Geen

De bekende methodiek van PRINCE2® Foundation kan worden toepast op alle soorten projecten, in vrijwel alle beroepssituaties. Met de cursus PRINCE2® Foundation leer je een project beheersen en gecontroleerd te doorlopen: van de voorbereiding tot de afsluiting. PRINCE2® is in vele particuliere organisaties en overheidsorganisaties ingeburgerd, maar vooral op het gebied van ICT zijn de tools en technieken populair. Voor wie projectmatig gaat werken, is deze cursus een must.

De LOI is PRINCE2® affiliate van Key Result, een geaccrediteerde PRINCE2®-trainingsorganisatie (ATO). Dit betekent dat je begeleiding krijgt via de digitale kennistrainer van Key Result, waardoor je meer onthoud én sneller slaagt voor je examen! Bovendien mag het examen kosteloos opnieuw gedaan worden tot je geslaagd bent.

Daarom kies je voor de cursus PRINCE2® Foundation

 • Zeer praktijkgerichte cursus. 
 • Behaal een erkend PRINCE2®-certificaat.
 • Begeleiding via de digitale kennistrainer van Key Result.
 • Inclusief examengarantie.

Bij deze cursus is een handelsmerk van toepassing.

Prince 2Key result

 

Deze cursus is een onderdeel uit een erkende en NVAO‑geaccrediteerde HBO‑bacheloropleiding.

 

"Dit is een bekend certificaat dat goed staat op mijn cv"
Robbert van der Fluit

Student PRINCE2® Foundation en HBO Construeren in staal, beton en hout.


Lees het interview
"Dit is een bekend certificaat dat goed staat op mijn cv"
Robbert van der Fluit

Student PRINCE2® Foundation en HBO Construeren in staal, beton en hout.

Lees het interview

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

PRINCE2® biedt houvast in uiteenlopende projecten en projectorganisaties. De cursus PRINCE2® Foundation is dan ook een aanrader voor iedereen die in een organisatie te maken krijgt met projectmatig werken, waarbij de nadruk ligt op het toepassen van projectmanagementtools en –technieken. Bijvoorbeeld voor (junior) projectleiders, -managers of -medewerkers. 

Na afloop heb je het officiële en internationaal erkende PRINCE2® Foundation-certificaat op zak. Hét bewijs dat je voor toepassing van deze projectmanagementmethode alle kennis in huis hebt.

Vooropleiding

Om deze cursus te kunnen volgen is geen specifieke vooropleiding vereist. 

De cursus

Inhoud van de cursus PRINCE2® Foundation

Om een project succesvol te managen, is een gestructureerde projectmanagementmethode nodig. PRINCE2® is een van de bekendste methodes ter wereld en biedt een vaste en beproefde structuur waarmee projecten kunnen worden opgestart, uitgevoerd en afgerond. De zeven thema's uit de PRINCE2®-methodiek zijn bij ieder project te gebruiken, hoe groot of klein het project ook is. Tijdens de cursus leer je alles over de principes, thema's en processen van de PRINCE2®-methode. Je leert hoe je een succesvol PRINCE2®-project kunt opzetten, plannen, managen en beheersen. Bovendien leer je alles over het verdelen van taken, rollen en verantwoordelijkheden. 

Inclusief lesmateriaal

Het lesmateriaal is de geaccrediteerde PRINCE2® Foundation Distance learning-cursus van Key Result en bestaat uit een helder geschreven leerboek en een digitale kennistrainer. Met de kennistrainer van Key Result krijg je begeleiding en (indien gewenst dagelijks) gepersonaliseerde herhaaloefeningen om je kennis te trainen. Hierdoor onthoud je meer én slaag je sneller voor het examen.

"Een IPMA-D certificering is heel waardevol voor je cv"
Richard Weber

Managing director/owner Key Result


Lees het interview
"Een IPMA-D certificering is heel waardevol voor je cv"
Richard Weber

Managing director/owner Key Result

Lees het interview

Examens en diploma

Examen

Het lesmateriaal bereidt perfect voor op het nieuwste examen van APMG dat bestaat uit meerkeuzevragen. Aanmelden voor het examen kan via www.keyresult.nl op een datum die jou het beste uitkomt.

Examengarantie

Key Result is overtuigd van haar trainingsaanpak en biedt je daarom examengarantie. Je kunt bij Key Result kosteloos herexamen doen, tot je bent geslaagd.

Wel wordt een normale inzet verwacht. Dat betekent dat je:

 • alle gegeven opdrachten maakt
 • alle opdrachten ten minste één week voor de examendatum maakt
 • MemoTrainingen tussentijds tot aan het examen blijft doen en serieus oefent
 • ten minste twee keer slaagt voor een proefexamen met een score van 70 % of hoger.

Het recht op examengarantie vervalt indien je de examenregels niet volgt.

Kijk voor de actuele examenkosten op www.keyresult.nl.

Diploma en vervolgopleiding

Na succesvolle afronding van het examen, heb je het officiële PRINCE2® Foundation-certificaat op zak.

Wil je hierna verder studeren of je kennis verbreden? De cursus PRINCE2® Foundation is een prima opstap voor de opleiding Projectmanagement IPMA-D. Ook kun je denken aan de cursus Agile Scrum Foundation of HBO Projectmanagement. 

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 2 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 2 x € 199,00
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Kijk voor de actuele examenkosten op www.keyresult.nl.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 700,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.107,80 - € 1.468,17*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.046,40
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 561,89 - € 744,68*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 990,00
Examenkosten € 149,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 332,01 - € 440,06*

*Per jaar, gebaseerd op de huidige belastingschalen (37% of 50%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
2 x € 199,00
Studieduur
2 maanden
Diploma
Erkend PRINCE2®-certificaat
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 6 maart in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak