HBO-bachelor Toerisme en recreatie 

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Vakgebied

HBO-bachelor Toerisme en recreatie 
Vernieuwd

Deze NVAO-geaccrediteerde bacheloropleiding leidt op voor een managementfunctie in de reiswereld of recreatiesector. HBO Toerisme en recreatie, inclusief extra branchediploma’s.

In het kort

In het kort

Deze NVAO-geaccrediteerde bacheloropleiding leidt op voor een managementfunctie in de reiswereld of recreatiesector. HBO Toerisme en recreatie, inclusief extra branchediploma’s.

Thuis studeren
36 x € 199,00
Studielast
240 EC's
Type
HBO-bachelor
Diploma
HBO-bachelorgetuigschrift
Erkenningen
NVAO, ministerie van OCW, ITK

Verdiep je je graag in de wensen van mensen, en heb je interesse in andere culturen en bestemmingen? Dan is de HBO-bachelor Toerisme en Recreatie een absolute must. Met een bachelordiploma op zak, liggen uitdagende banen binnen handbereik zoals manager van een bungalow of campingpark, touroperator of travel consultant.

Deze NVAO-geaccrediteerde opleiding HBO Toerisme en Recreatie verschaft alle kennis en vaardigheden op het gebied van management, marketing en bedrijfscommunicatie. Al tijdens de opleiding haal je extra diploma’s, zónder extra studie. Zo geeft succesvolle afronding van de module Business English recht op een zelfstandig erkend diploma. Met het behalen van het internationaal erkende getuigschrift HBO Toerisme en Recreatie mag tot slot de titel Bachelor of Arts (BA) gevoerd worden en ligt de arbeidsmarkt voor je open.

Daarom kies je voor de opleiding HBO-bachelor Toerisme en recreatie 

  • Geaccrediteerd door de NVAO, dus van bewezen kwaliteit.
  • Door de overheid erkend HBO-bachelorgetuigschrift.
  • Inclusief praktijkdagen.
  • Examen doen waar en wanneer je wilt.
  • Haal extra branchediploma’s, zonder extra studie.
NVAO-geaccrediteerde opleidingInstellingstoets kwaliteitszorgMinisterie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Doelgroep

Doelgroep en beroep

De HBO-bachelor Toerisme en Recreatie is geschikt voor iedereen die in het toerisme of de recreatiesector werkt en hogerop wil. Maar ook voor wie nog niet in deze sector werkt, maar wel een managementfunctie in de reiswereld of recreatiesector ambieert.

Ontdek de arbeidsmarkt

De rol van toerisme en vrije tijd is in de loop der jaren sterk veranderd, onder invloed van sociale, culturele en economische trends en ontwikkelingen. Zo hebben mensen meer vrije tijd en zijn vaker bereid deze te besteden aan reizen. Toerisme is dan ook wereldwijd uitgegroeid tot een van de grootste branches.

Na het afronden van de opleiding HBO Toerisme en Recreatie zijn vele functies op managementniveau denkbaar. Bijvoorbeeld in de recreatieve sector of verblijfssector zoals attractieparken, bungalowparken, campings en hotels. Of denk aan een managementfunctie bij een vervoersmaatschappij (touringcarbedrijf, luchtvaartmaatschappij e.d.), een touroperator of reisorganisatie, verkeersbureaus of in algemene commerciële functies (verkoop, marketing etc.). Het scherp inkopen van reizen, het samenstellen, organiseren of begeleiden van verre reizen en wereldwijd contacten leggen behoort tot de werkzaamheden.

Toelating

Er zijn verschillende manieren om te worden toegelaten tot deze opleiding. Zo ben je toelaatbaar op grond van een HAVO-, VWO- of MBO 4-diploma. Ook een propedeusegetuigschrift (HBO of WO) geeft recht op toelating. Beschik je niet over een van deze diploma’s? Dan vind je hieronder de andere mogelijkheden.

Toelatingsmogelijkheden

Het 21+ toelatingsexamen wordt digitaal afgenomen op 16 locaties in Nederland. Je kunt het examen op elke werkdag afleggen. Op de dag van het examen dien je minimaal 21 jaar te zijn. Het examen bestaat uit meerkeuzevragen op het gebied van taal, rekenen en logica, en toetst of je het niveau van een HBO-bacheloropleiding aan kunt. Naar aanleiding van de uitslag van het examen krijg je een advies van de toelatingscommissie van LOI Hogeschool of je wel of niet met de opleiding van je keuze kunt starten. De kosten voor het examen bedragen € 75,-. Als je slaagt voor het examen kun je starten met een HBO-opleiding van LOI Hogeschool en wordt dit bedrag in mindering gebracht op het collegegeld. Ben je gezakt voor het examen, dan kun je een herkansing aanvragen. Klik hier om je aan te melden voor het 21+ toelatingsexamen. Op het formulier kun je aangeven op welke gewenste tijd, datum en locatie je het toelatingsexamen wilt afleggen. Het systeem zal direct op beschikbaarheid controleren en eventueel alternatieve data en tijdstippen voorstellen. Je kunt het toelatingsexamen vervolgens direct boeken en betalen via iDeal.

Wil je oefenen om je voor te bereiden op het 21+ toelatingsexamen? Er zijn op internet verschillende toetsen en tests te vinden waarmee je kunt oefenen. Voor het taal- en rekenniveau zijn op internet verschillende oefentoetsen te vinden op niveau 3F. Verder kun je door het doen van online intelligentietests inzicht en logica oefenen.

Toelatingsprogramma

Naast het afleggen van een 21+ toelatingsexamen is het ook mogelijk (wanneer je 21 jaar of ouder bent) om tot deze bacheloropleiding te worden toegelaten op grond van het korte HBO-programma Duurzaam toerisme en trends van LOI Hogeschool. Dit HBO-programma geldt in dat geval als toelatingsprogramma voor deze bachelor. Bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding is er bovendien mogelijkheid tot vrijstelling voor de gelijknamige modules die je hebt behaald met het HBO-programma Duurzaam toerisme en trends.

De opleiding

Inhoud van de opleiding

De HBO-bacheloropleiding Toerisme en Recreatie bestaat uit een propedeusejaar en een hoofdfase. Er wordt aandacht besteed aan organisaties in de branche, reis- en leveringsvoorwaarden, (bijzondere) accommodatievormen en diverse verzekeringen. De module Inleiding commerciële economie bereidt voor op het commerciële werkveld. Daarnaast nemen de talen een belangrijke plaats in, gezien de internationale omgeving waarin straks wordt gewerkt.

Ook is er tijdens deze toerisme en recreatie opleiding veel aandacht voor nieuwe ontwikkelingen binnen de recreatieve en toeristische sector. Zo komen onder meer de onderwerpen ecotoerisme, innovatiemanagement en mondialisering aan bod.

Houd er bij de keuzevakken Zakelijk Duits, Frans en Spaans rekening mee dat je, om een van deze vakken te kunnen volgen, wel over enige basiskennis van de taal dient te beschikken. De vakken starten op niveau B2.

Inclusief gratis praktijkdagen

Tijdens de HBO-bacheloropleiding Toerisme en Recreatie worden er twee verplichte praktijkdagen georganiseerd rondom de thema's Trends, duurzaamheid & visie en Zakelijke communicatie. Deze dagen zijn inbegrepen bij het collegegeld.

Extra literatuurkosten

Houd rekening met een uitgave van ongeveer € 310,- voor kernliteratuur.

Studieprogramma

Het studieprogramma van de opleiding HBO Toerisme en Recreatie bestaat uit een propedeuse en een hoofdfase. De opleiding wordt afgesloten met een afstudeeropdracht.

Bekijk het studieprogramma van de propedeuse
Module EC's

Thema 1: Basisvaardigheden

 
Inleiding portfolioInleiding portfolio
Het digitaal portfolio en de bijbehorende opdrachten zijn bedoeld om een weergave te geven van jouw verworven kennis, vaardigheden en inzichten; de zogenaamde ‘competenties’. Door middel van het portfolio worden kwalificaties in praktijksituaties beoordeeld. Ook is het een compleet overzicht van jouw ontwikkelde competenties dat gerichte studiebegeleiding mogelijk maakt.
1
StudievaardighedenStudievaardigheden
In deze module wordt ingegaan op de verschillende vaardigheden die nodig zijn om de studie tot een succes te maken. Uit welke onderdelen bestaat een goede studiehouding? Hoe kom je door een lastige periode heen? In deze module geven we aan de hand van praktijkopdrachten de handvatten om de studie succesvol te doorlopen.
2
Rapporteren, adviseren en managementRapporteren, adviseren en management
De module Rapporteren, adviseren en management heeft als doel om je de basiskennis aan te leren op het gebied van adviseren en management en het hierover kunnen rapporteren. Deze module omvat in een notendop diverse aspecten van management, organisatie, bedrijfsprocessen organisatietheorieën, financiële tools, marketingcommerciële en personele aspecten en duurzaamheid.
4
OnderzoeksvaardighedenOnderzoeksvaardigheden
In deze module draait het om onderwerpen als: de opbouw van een onderzoeksrapport, doelstellingen, onderzoeksvragen, informatie verzamelen, afbakening van een onderzoek, onderzoekstypen, onderzoeksontwerp, data-analyse en het vormen van een conclusie.
4
Zakelijk Engels niveau B2Zakelijk Engels niveau B2
In de zakenwereld is Engels de voertaal. In deze module leer je het Engels dat je nodig hebt in het bedrijfsleven. Denk onder andere aan de specifieke termen en het taalgebruik om te onderhandelen, ideeën te presenteren of zakelijke afspraken te maken. Ook aan eventuele culturele verschillen tussen zakenpartners wordt aandacht besteed.
10
Praktijkintegratieopdracht BasisvaardighedenPraktijkintegratieopdracht Basisvaardigheden
In deze opdracht pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie.
3

Thema 2: Oriëntatie op de beroepspraktijk


Oriëntatie op de brancheOriëntatie op de branche
In de module Oriëntatie op de branche wordt kennis gemaakt met de branches toerisme en recreatie. Na afronding heb je een brede, algemene kijk op beide sectoren en kun je strategische beleidskeuzes maken op grond van (overheids)beleid en ontwikkelingen in combinatie met kennis van achtergronden en begrippen.
6
ProductkennisProductkennis
Deze module gaat in op de producten in de branches recreatie en toerisme. Na afronding ben je in staat de producten op een juiste manier in te kopen, toe te passen, te verkopen en strategische keuzes te maken bij het samenstellen van reizen en arrangementen.
5
ReisbestemmingenReisbestemmingen
In deze module wordt van iedere reisbestemming algemene informatie, bereikbaarheid en informatie over accommodaties en toeristische gebieden besproken.
0
Inleiding communicatieInleiding communicatie
In deze module worden de volgende ontwerpen behandeld: organisatie en communicatie, communicatiemanagement, interne en externe communicatie, corporate en marketingcommunicatie, vaardigheden en publicaties, medialandschap en nieuwe media, ethiek en maatschappelijke relevantie en het communicatieplan.
22
Praktijkintegratieopdracht Oriëntatie op de beroepspraktijkPraktijkintegratieopdracht Oriëntatie op de beroepspraktijk
In deze opdracht pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie.
3
Totaal Propedeuse 60


Bekijk het studieprogramma van de hoofdfase
Module EC's

Thema 3: Marketing en communicatie


Inleiding commerciële economieInleiding commerciële economie
Deze module legt een brede basis in het vakgebied marketing. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: marketingconcept, marketingplanning en marketingstrategie, markt en vraagbegrippen, marktonderzoek en statistiek, marketingorganisatie, de marketinginstrumenten: product, prijs, plaats en promotie, en de toepassingsgebieden.
16
Financieel managementFinancieel management
Deze module geeft je inzicht in financieel-organisatorisch gebied. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: het ondernemingsplan, investeringsbegroting versus het financieringsplan, boekhoudkundige verwerking, strategische beleidsvorming, hoofddoelen en taakstelling, het maken van beleidskeuzes, kostenleer, verbijzondering van kosten, begroting, verschillenanalyse, financiële kengetallen, controle en de jaarrekening.
6
Online marketingOnline marketing
Deze module gaat in op online marketing in relatie tot het ontwikkelen van zakelijke relaties met klanten. Je maakt kennis met zoekstrategieën op internet en andere trends voor het verwerven van informatie voor marktonderzoek.
7
Producten ontwikkelen en vermarktenProducten ontwikkelen en vermarkten
In deze module leer je nieuwe toeristische producten en diensten samen te stellen en in de markt te zetten. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: vraag en aanbod, markt en doelgroepen, trends, beleving en het creëren van beleving, het Interactive Experience Model, het Experience providers-model, belevenisdomeinen, concept- en productontwikkeling en het verkopen van belevingen.
3
Praktijkintegratie opdracht Marketing en communicatiePraktijkintegratie opdracht Marketing en communicatie
In deze module pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie.
3

Thema 4: HRM en leidinggeven


PersoneelsmanagementPersoneelsmanagement
In deze module leer je adviseren op het gebied van het sociaal beleid. Aan de orde komen onderwerpen als lonen, verzuimbestrijding, human resources, werving, selectie, opleiding en functioneringsgesprekken. Enerzijds is de leerstof gericht op het overbrengen van kennis, anderzijds wordt je gemotiveerd tot het aanleren van vaardigheden, zoals conflictbeheersing, gespreks- en presentatievaardigheden en vergader- en onderhandelingstechnieken.
23
LeidinggevenLeidinggeven
In deze module komen verschillende vormen en aspecten van leidinggeven aan de orde. Onderwerpen die worden behandeld zijn: leiderschapsstijlen, modellen en theorieën en leidinggeven op de werkvloer.
5
Praktijkintegratie opdracht HRM en leidinggevenPraktijkintegratie opdracht HRM en leidinggeven
In deze module pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie.
3

Thema 5: Trends, visie en duurzaamheid


Duurzaamheid: people, profit, planetDuurzaamheid: people, profit, planet
Deze module gaat in op duurzaamheid in toerisme en recreatie, achtergronden en inzicht over toeristische ontwikkelingen en gevolgen en visie voor de toekomst. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: internationaal toerisme, de markt van het toerisme, de schade van toerisme aan het milieu, implicaties van toerisme voor de lokale bevolking, duurzaam toerisme, de toekomst van toerisme en recreatie in Nederland.
4
Interculturele communicatieInterculturele communicatie
Binnen deze module is het doel bewustwording van en kennis en inzicht in andere culturen te geven, om zo mogelijke misverstanden in internationale communicatie op te lossen en te voorkomen.
4
Trendrapport toerisme en recreatieTrendrapport toerisme en recreatie
Deze module geeft handvatten om relevante informatie en kengetallen uit een trendrapport te halen. Je leert een link te leggen tussen trends/ontwikkelingen enerzijds en visie/theorie anderzijds.
4
Praktijkdag: Trends, visie en duurzaamheidPraktijkdag: Trends, visie en duurzaamheid
Op deze dag wordt aandacht besteed aan de relevantie van trends en ontwikkelingen, hoe je trends het beste op kunt sporen en deze kunt te vertalen naar bruikbare en realiseerbare concepten, toeristische producten en diensten.
1
Praktijkintegratie opdracht Trends, visie en duurzaamheidPraktijkintegratie opdracht Trends, visie en duurzaamheid
In deze module pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie.
3

Thema 6: Project-, verander- en innovatiemanagement


Projectmanagement IPMA-DProjectmanagement IPMA-D
Projectmatig werken wordt meer en meer (h)erkend als een efficiënte, doelgerichte werkwijze. Door de snelle ontwikkelingen in de maatschappij en de vele veranderingen op alle denkbare gebieden worden veel van dergelijke eenmalige en complexe activiteiten noodzakelijk. Om deze activiteiten op een effectieve en efficiënte manier binnen de gestelde tijd en binnen het gestelde budget uit te voeren wordt vaak gekozen voor een eenduidige aanpak: projectmanagement. Tijdens de module Projectmanagement IPMA-D maak je kennis met de theoretische en praktische kanten van projectmanagement.
20
Verander- en innovatiemanagementVerander- en innovatiemanagement
Organisaties zijn dynamisch. Voor vele organisaties geldt dat ze een continu veranderingsproces doormaken. In deze module wordt na een algemene kijk op veranderen dieper ingegaan op organisatieveranderingen en de noodzaak voor organisaties om te veranderen. In het kader van innovatiemanagement wordt aandacht besteed aan de verschillende gedaanten waarin innovatie kan voorkomen en de internationale ontwikkelingen met betrekking tot innoveren. Het managen van innovaties zal bekeken worden vanuit verschillende invalshoeken, namelijk de mens, de economie, de markt en de organisatie. Vanuit de organisatie zal vervolgens dieper ingegaan worden op productinnovatie. De rol van ICT is zowel in veranderingsprocessen als bij innoveren niet te onderschatten. Er wordt binnen de module daarom specifieke aandacht besteed aan de rol van ICT.
7
Praktijkdag: Zakelijke communicatiePraktijkdag: Zakelijke communicatie
Tijdens deze dag worden zakelijke gespreksvaardigheden aangeleerd.
1
Internationaal officemanagementInternationaal officemanagement
In deze module word je in grote lijnen vertrouwd gemaakt met zaken doen in een internationale omgeving. Je leert om internationale economische ontwikkelingen en Europese samenwerking te interpreteren. Daarnaast leer je om in een internationale omgeving de organisatorische aspecten te beheersen, zoals het opzetten van een internationaal bedrijfspresentatie/congres inclusief alle aspecten van het plannen, reizen, verblijven en de ontvangst internationale zakenrelaties.
3
Praktijkintegratie opdracht Project-, verander- en innovatiemanagementPraktijkintegratie opdracht Project-, verander- en innovatiemanagement
In deze module pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie.
3

Thema 7: Internationalisering


Internationaal managementInternationaal management
Deze module bevat veel actuele onderwerpen en koppelt de theorie direct aan de praktijk. Tijdens deze module wordt onder meer aandacht besteed aan de verschillen tussen internationaal, nationaal en regionaal zakendoen. Ook het Nederlandse handelsbeleid komt aan bod, evenals internationale concurrentiestrategieën en het internationale ondernemingsplanningsproces.
4
Zakelijk Frans, Spaans of Duits niveau B2Zakelijk Frans, Spaans of Duits niveau B2
In deze module leer je een zakelijke taal naar keuze die je nodig kunt hebben in het bedrijfsleven. Denk onder andere aan de specifieke termen en het taalgebruik om te onderhandelen, ideeën te presenteren of zakelijke afspraken te maken. Ook aan eventuele culturele verschillen tussen zakenpartners wordt aandacht besteed.
10
Praktijkintegratie opdracht InternationaliseringPraktijkintegratie opdracht Internationalisering
In deze module pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie.
3

Afstudeerfase


StageStage
Tijdens de stage leer je werken in de praktijk, voer je praktijkopdrachten uit en ontwikkel je belangrijke vaardigheden. Bij de start van de stage wordt een stageplan gemaakt, waarin de leerdoelen op het niveau van de algemene hbo-competenties zijn opgenomen. Tijdens de stage zijn er twee functioneringsgesprekken over de voortgang/realisatie van het stageplan. Ter afronding van de stage wordt een stageverslag geschreven.

30
AfstudeeropdrachtAfstudeeropdracht
Met de afstudeeropdracht toon je aan dat je beschikt over hbo-bachelor niveau. De afstudeeropdracht is een praktijkonderzoek. Je gaat hierbij de geleerde theoretische kennis in de praktijk brengen.
20
Totaal HBO-bachelor Toerisme en Recreatie 240


Stage en werkplek

De stage is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Tijdens de stage leer je werken in de praktijk, voer je praktijkopdrachten uit en ontwikkel je belangrijke vaardigheden. Sluit je huidige baan aan bij de studie? Dan kunnen werk en stage vaak worden gecombineerd. Een efficiënte manier van studeren! Tijdens de stage word je begeleid en beoordeeld door een stagedocent.

Of de werksituatie de noodzakelijke praktijkervaring kan leveren, wordt beoordeeld door onze werkplekbeoordelaars. Zij beoordelen of je jouw werkplek als stage kunt gebruiken. Kom je hiervoor niet in aanmerking, dan zul je zelf voor een alternatief stageadres moeten zorgen.

Wat is een geschikte werkplek

Werk je al in een relevante werkomgeving of werk je in een organisatie waar je de mogelijkheid krijgt de stageopdrachten op een relevante afdeling uit te voeren, dan kun je deze opdrachten in de loop van je studie op je werk uitvoeren. Heb je geen relevante werkplek, dan zul je apart stage moeten lopen.

Of je werksituatie de noodzakelijke praktijkervaring voor de door jou gekozen studie kan leveren, wordt beoordeeld door de inhoudelijke werkplekbeoordelaars.

Beoordeling tijdens de stage

Tijdens de stage beoordeelt je stagedocent onder meer het stageplan dat je hebt geschreven, de functioneringsverslagen en het uiteindelijke stageverslag. Ook vinden er telefonische verificatiegesprekken plaats met zowel jou als student als met de stagementor (degene die jou bij het bedrijf begeleidt).

Examens en diploma

Examens, portfolio en afstuderen

Elke module wordt afgerond met een examen. Aan het afleggen van examens zijn meestal kosten verbonden. Naast de examens moeten diverse praktijkopdrachten worden uitgevoerd en leg je gedurende de opleiding een digitaal portfolio aan. De opleiding als geheel wordt afgesloten met een afstudeeropdracht.

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Examen doen waar en wanneer je wilt

Steeds meer examens kunnen iedere werkdag worden afgelegd op 16 verschillende locaties in Nederland. Je kunt dus meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent, dat scheelt een hoop tijd. Je legt het examen digitaal af waardoor ook de uitslag snel bekend is. En heb je een keer een examen niet gehaald, dan kun je alsnog snel slagen voor een herexamen.

Portfolio en afstuderen

Bij alle bacheloropleidingen leg je vanaf het begin van de studie een portfolio aan. Het doel van het portfolio is reflectie op het leerproces gedurende de gehele opleiding. Bovendien wordt met het portfolio aangetoond welke kennis en competenties je hebt verworven. Je vindt het digitaal portfolio op LOI Campus, de online leeromgeving van de LOI.

Deze HBO-bacheloropleiding wordt afgesloten met een afstudeeropdracht. De afstudeeropdracht bestaat uit een combinatie van literatuuronderzoek en empirisch onderzoek. Het is de bedoeling dat de afstudeeropdracht wordt uitgevoerd in een voor de opleiding relevante werkomgeving. Tijdens een afsluitende mondelinge zitting komen zowel het portfolio als de afstudeeropdracht aan de orde. Daarbij word je beoordeeld op je kennis, inzicht, toepassings- en reflectieniveau.

Heb je al een relevante werkplek of biedt de werkgever de mogelijkheid om de stageopdrachten en de afstudeeropdracht uit te voeren op een afdeling die met de studie te maken heeft? Dan kunnen werk en afstudeeropdracht in veel gevallen worden gecombineerd. Een slimme combinatie!

De afstudeeropdracht is de finale van de studie. Het spreekt voor zich dat je daarbij kunt rekenen op intensieve begeleiding van de docent.

Diploma

De bacheloropleiding HBO Toerisme en Recreatie van LOI Hogeschool is volledig erkend door het Ministerie van OCW. Bovendien heeft deze opleiding het hoogst haalbare kwaliteitsstempel voor hoger onderwijs: de NVAO-accreditatie. Na afloop wordt dan ook het officiële en internationaal erkende bachelorgetuigschrift HBO Toerisme en Recreatie behaald. Op grond daarvan mag de titel Bachelor of Arts (BA) gevoerd worden.

De kwaliteitsgarantie van LOI Hogeschool

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie. Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Niet voor niets heeft LOI Hogeschool, naast de NVAO-accreditatie van alle individuele bacheloropleidingen, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Bovendien zijn aan LOI Hogeschool verschillende lectoren verbonden. Zij onderhouden een (internationaal) kennisnetwerk zodat de opleiding gegarandeerd aansluit bij de nationale én internationale arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Deze opleiding is als deeltijdopleiding geregistreerd in het CROHO onder nummer 34413.

NVAO-geaccrediteerde opleidingInstellingstoets kwaliteitszorgMinisterie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Extra branchediploma's

LOI Hogeschool onderhoudt al jaren uitstekende contacten met het bedrijfsleven en exameninstanties. En dat heeft veel voordelen. Een aantal modules wordt afgesloten (of kunnen indien gewenst worden afgesloten) met een extern examen. In die gevallen geeft afronding recht op een officieel en erkend diploma van deze organisaties. Zo worden extra diploma’s behaald zonder extra te studeren.

Module Geeft recht op
Business English Business English Certificate Vantage (BEC)
Personeelsmanagement NEMAS HRM
Projectmanagement IPMA-D IPMA-certificaat
Frans (keuze) Certificat Diplôme de français professionnel B2
Duits (keuze) Diploma Goethe Institut
Spaans (keuze) Diploma Instituto Cervantes

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad, een slimme kennistrainer en/of online hoorcolleges. Ook bouw je er een persoonlijk digitaal portfolio op waarmee je de ontwikkeling van je competenties inzichtelijk maakt.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur en vrijstelling

Een bacheloropleiding van LOI Hogeschool bestaat uit drie studiejaren en een stage-/afstudeerfase. Veel van onze studenten voeren de stage en het afstudeerproject uit op hun werkplek. Is dat niet mogelijk, dan kun je een aparte stageplek zoeken. Tijdens alle studiejaren én de stage-/afstudeerfase krijg je persoonlijke begeleiding door topdocenten met ruime ervaring. Je betaalt altijd maar drie jaar collegegeld en mag maximaal zes jaar over de opleiding doen, zonder extra collegegeld te betalen.

Nog efficiënter studeren? Bij deze opleiding zijn een aantal standaard vrijstellingen mogelijk. Met een vrijstelling hoef je geen examen te doen voor de desbetreffende module, bespaar je studietijd en krijg je korting op het collegegeld.

Studieduur: 36 maanden

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij deze opleiding mag je tot maximaal zes jaar over de studie doen. Je behoudt in die periode recht op online begeleiding en toegang tot de alle studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Je betaalt in alle gevallen slechts drie jaar collegegeld en kunt daarna nog drie jaar gratis studeren. Een belangrijk verschil met andere opleiders.

Mogelijke vrijstellingen

Denk je op grond van een ander diploma of bewijs in aanmerking te komen voor een vrijstelling voor een of meer vakken, dien dan een vrijstellingsverzoek in bij de Toetsingscommissie van LOI Hogeschool. Stuur daarbij een kopie van het desbetreffende diploma met cijferlijst, een inhoudsbeschrijving van de gevolgde vakken en een literatuurlijst mee.

Na toekenning van een vrijstelling is deze nog 8 jaar geldig. Heb je een of meer vrijstellingen, dan wordt een korting op het totale collegegeld gegeven.

Voor meer informatie over vrijstellingen, klik hier.

Collegegeld

Het totale collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Het collegegeld kan per maand, per jaar (met 5% korting) of in één keer (met 5% korting) worden betaald. Geef je keuze aan bij inschrijving.

Collegegeld : 36 x € 199,00

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, reiskosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.028,00
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 894,96 - € 1.292,72*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.059,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 459,72 - € 644,04*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 1.040,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 324,00 - € 468,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Literatuurkosten

Houd rekening met een uitgave van ongeveer € 310,- voor kernliteratuur.

Examenkosten

Het examengeld voor deze opleiding bedraagt € 59,00 per maand. Hiervoor mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd.

Houd daarnaast rekening met een uitgave van ongeveer € 1.415,00 voor examens die door andere exameninstanties worden afgenomen.

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Levenlanglerenkrediet

Bij deze opleiding kun je onder voorwaarden gebruikmaken van het Levenlanglerenkrediet. Dit is een regeling van de overheid waarbij iedereen tot 55 jaar tegen 0,0% rente geld kan lenen voor een studie. Bekijk hier wat de voorwaarden zijn en hoe je het krediet aanvraagt.

Alles over het Levenlanglerenkrediet
Levenlanglerenkrediet

Bij deze opleiding kun je onder voorwaarden gebruikmaken van het Levenlanglerenkrediet. Dit is een regeling van de overheid waarbij iedereen tot 55 jaar tegen 0,0% rente geld kan lenen voor een studie. Bekijk hier wat de voorwaarden zijn en hoe je het krediet aanvraagt.

Alles over het Levenlanglerenkrediet
Extra voordelen voor LOI Hogeschoolstudenten

Als student van LOI Hogeschool profiteer je van heel veel voordeel. Speciaal voor onze studenten hebben we, als aanvullende service bij de opleiding, diverse extra’s geregeld die goed van pas komen bij de studie. Zo krijg je o.a. hoge kortingen op soft- en hardware via Surfspot, heel voordelig toegang tot de digitale collecties van de Koninklijke Bibliotheek én kun je gratis Officetrainingen volgen.

Hoge korting op hard- en software

Studenten van LOI Hogeschool krijgen toegang tot Surfspot.nl. Surfspot is dé ICT-webwinkel waar studenten van hogescholen officiële software en andere ICT-producten tegen zeer lage prijzen kunnen aanschaffen. Je logt eenvoudig in met je studentgegevens en kunt direct hardware, software (o.a. Office en anti-viruspakketten), cursussen en gadgets bestellen. Bovendien heeft Surfspot ‘one day toppers’; dagacties met extreem veel korting.

Surfspot
50% korting op het lidmaatschap van de Koninklijke Bibliotheek

Iedere Ad- of bachelorstudent van LOI Hogeschool komt automatisch in aanmerking voor 50% studentenkorting op lidmaatschap van de Koninklijke Bibliotheek. Voor slechts € 7,50 per jaar krijg je daarmee toegang tot de volledige digitale collectie en catalogi. Zo kun je duizenden artikelen en e-tijdschriften inzien. Ook is het mogelijk om boeken en tijdschriften van de Koninklijke Bibliotheek aan te vragen en (tegen een kleine vergoeding) te laten toesturen.

Gratis Office-trainingen

Als student van LOI Hogeschool kun je via de Microsoft Imagine Academy (bereikbaar via Surfspot) gratis Office-trainingen volgen en zo (beter) leren werken met programma’s als Word, Excel en Powerpoint. Als je wilt, kun je de training vervolgens (tegen betaling) afsluiten met een officieel Microsoft-examen en zo een certificaat behalen.

Kosteloos toegang tot Legal Intelligence

Tijdens de opleiding krijg je toegang tot Legal Intelligence. Dit is dé zoekmachine voor juridische informatie. Door deze slimme zoekoplossing zoek je als student eenvoudig in openbare juridische informatie: wet- en regelgeving, rechtspraak, kamerstukken, tijdschriften en naslagwerken. Een waardevolle bron voor actuele informatie die bij je studie zeker van pas zal komen!

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

  • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
  • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
  • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
  • Incompany, klassikaal of thuis studeren
  • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

Thuis studeren
36 x € 199,00
Studielast
240 EC's
Type
HBO-bachelor
Diploma
HBO-bachelorgetuigschrift
Erkenningen
NVAO, ministerie van OCW, ITK
Geen langdurige verplichting en 14 dagen op proef

Tijdens de studie is het mogelijk om aan het eind van ieder studiejaar de opleiding te beëindigen. Je gaat dus nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien kun je de opleiding binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.

Nog dagen! Laatste dag! Actie verlengd!
ASUS laptop-actie

Bij inschrijving voor deze opleiding kun je een ASUS laptop t.w.v. € 279,- bijbestellen tegen een zeer gereduceerde prijs. Deze ASUS laptop is licht en dun en beschikt onder meer over Windows 10S, 1 jaar gratis Office 365 Personal, een snelle Wifi-verbinding en lange batterijduur. Hierdoor is de laptop ideaal in gebruik voor studie, werk en thuis.
Meer over deze actie