Toon 0 resultaten

Wat vinden onze studenten?

Ervaringen van LOI-studenten

Wat vinden studenten en cursisten van hun LOI-opleiding? Op deze pagina met ervaringen lees je ervaringen met LOI-opleidingen en de manier van studeren. Want wie kan je nu beter vertellen hoe het is om bij de LOI te studeren dan onze studenten zelf?

Ervaringen HBO-opleidingen LOI

Antoinise van der Kemp heeft grote stappen kunnen zetten dankzij haar bacheloropleiding HBO Rechten bij de LOI. Bekijk het interview met Antoinise of lees hieronder meer ervaringen van LOI-studenten.

HBO-bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs

Pien van Roosmalen:

"De docent is echt een professional met hart voor het vak."

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?

”Ik heb hiervoor de MBO 4-opleiding Onderwijsassistent gevolgd. Daar is echter weinig werk in te vinden. Bovendien wil ik méér. Ik wil graag zelf de verantwoordelijkheid voor een hele klas hebben. Met een hele groep werken en niet alleen met een paar kinderen. Meer mijn eigen ding doen en echt een band met de kinderen opbouwen.”

Wat is je doel met deze opleiding?

”Uiteindelijk wil ik fulltime mijn eigen klas. Welke groep van de basisschool dat is, maakt me niet uit. Elke groep heeft zijn leuke kanten. Het belangrijkste is het creëren van een prettig en veilig leerklimaat. Ik vind het heel belangrijk dat ieder kind zich prettig voelt in de klas. Dat een kind naar me toe komt als er iets is. Dan leg ik ook alles opzij en ga ik met dat kind praten. Die rekenles komt daarna wel weer.”

Waarom heb je voor LOI Hogeschool gekozen?

”Ik vind de vrijheid en flexibiliteit heel prettig. Vorig jaar ben ik bijvoorbeeld twee maanden naar Aruba geweest. Ik was er toen echt aan toe om zoiets te doen, maar zat ook in mijn stagejaar. Dat was echter geen probleem. Ik heb op Aruba doorgewerkt aan de theorie en mijn stage na die twee maanden weer opgepakt en zo mijn stagejaar gewoon gehaald. Het is heel fijn dat dat kan!”

Hoe gaat het studeren in de praktijk?

”Ik heb geen vast studieschema, ik ben niet zo’n planner. Maar als ik er voor ga zitten, ga ik er ook echt voor en stuur ik op een dag meerdere opdrachten in. Ik krijg altijd snel een reactie op mijn opdrachten, dat is heel fijn. Wat ik ook heel handig vind, is dat ik zelf mijn examens in kan plannen. Ik hoef me niet aan te passen, maar plan ze wanneer ik tijd heb om te leren. Ideaal!”

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?

”Wat me tot nu het meest is bijgebleven, is de praktijkdag bewegingsonderwijs. De docent was heel gedreven en praktisch, echt een professional met hart voor het vak. Hij liet ons bijvoorbeeld echt ervaren hoe het voelt om dingen op een bepaalde manier aan te pakken. Zo ontdek je dat er verschillende manieren zijn. Theorie en praktijk liepen door elkaar heen en juist daardoor ging het theorie-examen uiteindelijk ook heel soepel. Ik vond die dag een hele zinvolle toevoeging!”

Pien van Roosmalen

HBO-bachelor Financial Services Management

“Met mijn diploma wil ik doorgroeien!”

Natascha van Zeijl-Vis volgt de bacheloropleiding HBO Financial Services Management. In het dagelijks leven is Natascha bedrijvenadviseur voor de klein zakelijke markt bij de Rabobank.

Natascha: ”De LOI heeft een bekende naam en biedt een breed scala aan opleidingen. De HBO-opleiding HBO Financial Services Management is daar één van. Mijn studie bevalt goed. Ik hoef de deur niet uit voor mijn opleiding, kan gewoon thuis studeren en kan zelf mijn tijd indelen. Na een werkdag neem ik ’s avonds altijd twee uur de tijd om te studeren. Zo is mijn studie prima met mijn werk te combineren. Evenals met mijn privéleven, overigens. Als mijn man ’s avonds nog druk is met zijn werk, ga ik studeren!

Docent

Het ene vak ligt je gewoon beter dan het andere. Een vak dat mij bijvoorbeeld wat minder goed ligt, is statistiek. Als ik vragen heb, neem ik via de digitale leeromgeving contact op met mijn docent. Deze stuurt mij dan snel een duidelijk antwoord terug, zodat ik weer verder kan.

Contact met studiegenoten

Naast het contact dat je via de digitale leeromgeving hebt met je docent, kun je gemakkelijk contact leggen met je studiegenoten. Dat is heel handig én interessant. Als je bijvoorbeeld tegen problemen aanloopt of net een moeilijk examen achter de rug hebt, kun je ervaringen uitwisselen en elkaar tips geven.

Doorgroeien

De theorie sluit goed aan op de praktijk. Dat merk ik dagelijks in mijn werk. Als bedrijvenadviseur bij de Rabobank adviseer ik de klein zakelijke markt. Startende ondernemers openen onder andere bij mij een rekening en vragen financiering aan voor hun bedrijf. Wat ik zo leuk vind aan mijn werk, is dat je deze bedrijven vaak ziet groeien; je ziet ze vooruitgaan. En dat is ook iets wat ik uiteindelijk met mijn diploma wil: doorgroeien!”

Natascha van Zeijl-Vis

HBO-bachelor Security management

Bart van Bemmelen:

"Ik bepaal 100% zelf wat ik wanneer doe. Zo wordt mijn opleiding maatwerk."

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?

”Ik werk onregelmatige diensten, net als mijn vrouw. Vroeger was ik ’s avonds vaak aan het trainen voor triathlons, maar sinds we een kindje hebben is het lastiger om ’s avonds de deur uit te gaan. Omdat ik die uren toch zinnig wil besteden, heb ik besloten om een opleiding te gaan volgen. Ik wilde mijn tijd effectief besteden. Ik werk nu bij de Rijks Beveiligings Organisatie als centralist op de meldkamer. Met deze opleiding hoop ik straks een stap naar boven te kunnen maken.”

Wat is je doel met deze opleiding?

” De opleiding is heel breed en bestaat voor 2/3 uit management. Ik ben dan straks ook goed onderlegd voor een functie in het lijnmanagement. Werk is er zeker in deze branche. Security is een groeimarkt. Voor steeds meer organisaties is beveiliging het startpunt en niet langer een sluitpost. Logisch ook. Je kunt immers pas werken als de veiligheid op orde is. De securitybranche biedt dan ook mooie carrièrekansen. ”

Waarom heb je voor LOI Hogeschool gekozen?

”Ik heb veel opleiders vergeleken. LOI Hogeschool bleek de meest flexibele optie. Ik kan stage lopen op mijn werk en bepaal zelf wanneer ik studeer. Dat was voor mij doorslaggevend. Andere aanbieders blijken toch minder flexibel. Daar moet je bijvoorbeeld op een vast moment examen doen. Bij LOI Hogeschool bepaal ik voor 100% mijn eigen agenda. Zo wordt mijn opleiding echt maatwerk.”

Hoe gaat het studeren in de praktijk?

”Ik werk onregelmatig dus een vast studieritme zit er niet in. Ik  probeer, wanneer ik langer dan drie of vier uur vrij heb, om daarvan twee uur aan de studie te besteden. Als je dat consequent doet, blijk je aan het einde van de maand toch heel wat te hebben gedaan. Je moet voor deze manier van studeren wel wat discipline kweken, maar voor mij werkt het prima. ”

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?

”Ik vond Criminologie tot nu toe echt het meest interessante vak. Wat zorgt er nu voor dat bepaald crimineel gedrag ontstaat? Ik heb meer inzicht gekregen in afwijkend gedrag van personen. Je vraagt je dan bijvoorbeeld af waarom een maatregel bij de één effectief werkt en bij de ander averechts. Hoe meer je hiervan weet en begrijpt, hoe beter je zaken aan kunt pakken. Zo zijn er heel veel preventieve maatregelen mogelijk. Dat vind ik een interessante kant van het vak.”

Bart van Bemmelen

HBO-bachelor Toegepaste psychologie

Ellenni Koot-Georgiadis:

“Ik heb al een hoop ervaring, maar dat HBO-bachelordiploma geeft net dat beetje extra”

Ellenni werkt als re-integratiebegeleider bij het UWV en heeft een gezin. Sinds anderhalf jaar volgt ze ook de opleiding HBO-bachelor Toegepaste psychologie van LOI Hogeschool. Ellenni: “Waar ik de tijd vandaan haal om in mijn drukke leven ook nog een studie te volgen? Je moet gewoon discipline hebben. Gemotiveerd zijn en dan kom je er wel!

Mensen beter leren kennen

Psychologie heeft mij altijd al aangesproken. Wat beweegt mensen? Waarom zijn ze zoals ze zijn? Als re-integratiebegeleider heb ik veel te maken met mensen die bijvoorbeeld overspannen zijn of psychische klachten hebben. Het is mijn taak om deze mensen te begeleiden en uiteindelijk weer terug te helpen in het arbeidsproces. Ik merk dat ik, door deze opleiding, mensen veel beter ben leren begrijpen. En dat niet alleen; je leert zelfs jezelf veel beter kennen! Ook weet ik veel beter hoe ik op bepaalde situaties moet inspelen. Ik kan dat wat ik leer dus direct kwijt in mijn werk. Erg fijn, zo’n praktijkgerichte opleiding!

Niet alleen in mijn werk, maar ook in mijn privéleven kan ik de opgedane kennis goed gebruiken. Zo heb ik laatst een vriendin geholpen aan informatie over ZMOK-scholen: een speciale vorm van onderwijs. Ik wist daar door de opleiding het een en ander vanaf en heb haar hierover kunnen adviseren.

Persoonlijkheidsleer en gesprekstechnieken

Momenteel ben ik bezig met de module Persoonlijkheidsleer. Dit onderdeel gaat voornamelijk in op DSM-codes. Dit zijn codes waarmee je iemands gedrag kunt verklaren. Zo leer je bijvoorbeeld wat de DSM-code is van iemand met ADHD. Welke kenmerken heeft zo iemand? Kennis over deze codes is erg handig wanneer je bijvoorbeeld, net als ik, veel met de uitkomsten van psychologische testen bezig bent. Het maakt de uitkomsten van zo’n test veel begrijpelijker.

Een andere module die ik net heb afgerond, is de module Gesprekstechnieken. Hierbij leer je onder meer hoe je moet observeren, hoe je het beste met iemand kunt praten of hoe je een psychologische test moet afnemen. Een module die heel breed van aard is en waar ik in mijn werk heel veel aan heb.

Snel en persoonlijk

Ik vind het fijn dat ik na afloop van de opleiding een HBO-bachelordiploma op zak heb. Dat wil toch wat zeggen. Ik heb wel een hoop ervaring in het vakgebied, waarin ik werkzaam ben. Maar dat HBO-papiertje geeft net dat beetje extra!

Elleni Koot

HBO-bachelor Management klassikaal

Rico Blom:

"Het is prettig om met mijn klasgenoten en de docenten te spreken. Deze professionals inspireren mij enorm!"

Waarom ben je met deze opleiding gestart?

Hiervoor heb ik diverse MBO-opleidingen bij andere opleiders gevolgd, met als laatste een MBO 4-opleiding die zo vlot verliep, dat ik meer wilde. Ik zocht een nieuwe uitdaging. Ik heb voor de HBO-bachelor Management gekozen omdat dit een heel brede opleiding is, je kunt er veel verschillende kanten mee op. En met een HBO-opleiding op zak wordt er echt naar je inbreng geluisterd.

Wat is je doel met deze opleiding?

Ik heb veel ambitie en wil doorgroeien, veel leren en ervaring opdoen. Uiteindelijk wil ik de kant op van communicatie en het implementeren van beleid in het consultancy vak. Mensen motiveren en adviseren lijkt mij fantastisch. Het liefst bij een internationale organisatie. Leren vind ik superinteressant, ik denk dat ik er nooit mee stop.

Waarom heb je voor een klassikale opleiding van LOI Hogeschool gekozen?

Geloof je dat ik deze keuze helemaal aan de andere kant van de wereld maakte, in Nieuw-Zeeland? Na mijn laatste opleiding was ik aan het rondtrekken en heb ik nagedacht over wat ik verder wilde. De LOI voelde voor mij gewoon goed, zo simpel is het. De keuze voor een klassikale opleiding was ook niet moeilijk. Ik heb mijn opleidingen altijd klassikaal gevolgd en dat bevalt goed. De structuur geeft mij rust en ik vind het fijn om klasgenoten te hebben. Ze komen uit allerlei verschillende vakgebieden en daarom bekijken we de stof van veel kanten. Dat is heel interessant. Ook vind ik het prettig om met mijn klasgenoten en de docenten te kunnen spreken. Deze professionals inspireren mij enorm!

Hoe werkt het studeren voor jou in de praktijk?

Ik studeer naast mijn baan en het aantal studie-uren dat ik in mijn opleiding moet stoppen is best veel, maar ik ben optimistisch en positief ingesteld en denk niet in problemen maar in uitdagingen. Het is natuurlijk ook een HBO-opleiding, dat komt je niet aanwaaien. De opdrachten en onderzoeken kan ik grotendeels op mijn werk doen, dat gaat heel vlot. De lesdagen vind ik echt fantastisch, daar kijk ik elke keer naar uit. Ik ga er echt vol voor en na zo’n bijeenkomst ben ik dan ook helemaal gesloopt, haha! Dat ik mij volledig inzet, zie ik terug in mijn beoordelingen, die zijn nog niet onder de zeven geweest. Een zesje is voor mij niet goed genoeg.

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?

Het grote verschil tussen het MBO en het HBO is dat je veel meer leert met een “helicopterview” te kijken. In gesprekken met leidinggevenden kan ik nu veel beter meepraten. En ik ben eigenlijk pas net begonnen. De leerstof vind ik allemaal even interessant en motiverend, ik kijk bijvoorbeeld nu al uit naar de module Arbeidspsychologie. Deze studie is echt mijn passie geworden, het is de beste beslissing van mijn leven geweest. Dat had ik nooit gedacht. Op het MBO had ik een negatieve stagebegeleider op mijn werkplek die zei dat het me nooit zou lukken. Straks als ik mijn diploma heb, ga ik nog even bij hem langs. Want dat ik mijn diploma ga halen, staat vast!

Rico Blom

Associate degree Officemanagement

”Die vrijheid vind ik vooral geweldig aan mijn studie bij de LOI”

 

Naam: Sanny de la Bretoniere (43)
Functie: Managementassistente
Studie: Associate degree Officemanagement

Mijn cv staat vol met interessante banen en geweldige ervaringen. Wat ontbreekt, is een hogere opleiding. Ik ben er gewoon nooit aan toegekomen. Toch is dat iets wat ik altijd wilde. Niet alleen om beter voor de dag te komen bij sollicitaties, maar ook om meer te leren over mijn vak. Ik ben nu al managementassistente. Het is een zware baan, waar ik veel voldoening uit haal. Er speelt altijd van alles en nog wat op het werk. Die dynamiek is geweldig. Het mooie is dat ik alle facetten uit die praktijk ook tegenkom in mijn studie. Ik krijg daardoor veel meer inzicht in de processen, die daarmee samenhangen. Omdat ik het zo druk heb, is het wel lastig om genoeg tijd te vinden om te studeren. Ik gebruik mijn reistijd in de tram om studiemateriaal te lezen. Daarnaast vind ik het geen enkel probleem om in het weekeinde of op vakantie te studeren. Laatst vierde ik vakantie in Portugal. Lag ik lekker op het strand met mijn studieboek. Die vrijheid vind ik vooral geweldig aan mijn studie bij de LOI.”

Sanny de la Bretoniere

HBO Accountmanagement

Vincent Veldhuizen:

"Door de klassikale bijeenkomsten heb je écht een stok achter de deur!"

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?

Na de middelbare school wist ik niet precies wat ik wilde, dus besloot ik eerst een jaar te gaan werken. Ik ging aan de slag bij een speelgoedwinkel waar ik in de weekenden al werkzaam was en ben daar toen uiteindelijk doorgegroeid tot de functie van bedrijfsleider. Ik zat er goed op mijn plek, kreeg een eigen filiaal en deed, in de jaren die volgden, ontzettend veel praktijkervaring op. Heel waardevol, maar toen het slechter ging met het concern en ik mijn baan kwijtraakte en weer moest gaan solliciteren, miste ik wel dat diploma. Bedrijven zien nu eenmaal graag mensen met de juiste papieren op zak. En juist daarom ben ik de LOI-opleiding HBO Accountmanagement gaan volgen. 

Wat is je doel met deze opleiding?

Mijn diploma halen en weer een baan vinden die bij mij past! Voordat ik een studie besloot te gaan volgen, heb ik mijzelf afgevraagd: waar ben ik goed in, wat wil ik bereiken? Ik vind het contact met mensen leuk, kan goed verkopen, dus een baan op het gebied van relatiemanagement of field accountmanagement is wel echt helemaal mijn ding. Naar klanten toe gaan, hen helpen en advies kunnen geven: dat zou ik graag doen. En dan het liefst op het gebied van technologie, want dat is toch wel echt een passie van mij.

Waarom heb je voor LOI Hogeschool gekozen?

Natuurlijk heb ik van tevoren wel wat opleiders vergeleken, maar LOI Hogeschool kwam het beste uit de bus. De prijs-kwaliteitverhouding is goed en ik vond het fijn dat ik de opleiding klassikaal kon volgen. Ik heb echt veel aan de klassikale bijeenkomsten gehad. Ze zorgen echt voor die stok achter de deur. Je kiest zelf een locatie uit voor de bijeenkomsten, er is eigenlijk altijd wel een plaats bij je in de buurt.

Hoe werkt studeren voor jou in de praktijk?

Doordat ik alweer een tijdje uit de schoolbanken was, viel studeren in het begin beslist niet mee. Ik moest het ‘leren’ zelf wel weer even onder de knie krijgen, maar ook daar heb ik inmiddels goed mijn draai in gevonden. 

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?

Een van de dingen die ik heb geleerd, is hoe je iets zakelijk goed onder woorden kunt brengen en kort en bondig kunt zijn. Ik denk dat ik hier in de toekomst veel aan zal hebben.

Vincent Veldhuizen

HBO Hartfunctielaborant

Ervaringen Masteropleidingen LOI

Ook een masteropleiding volg je flexibel bij LOI Hogeschool. Lees bijvoorbeeld de ervaringen van LOI-student Marcel Ligthart. Hij koos voor de MBA-opleiding van LOI Hogeschool om zijn kennis en vaardigheden naar een hoger niveau te brengen.

Marcel Ligthart

Master of Business Administration

Marcel Ligthart:

“Wat ik wil bereiken, is dat ik na afloop klaar ben voor ‘the next level’.”

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?

“Ik kom uit de financiële branche waar permanente educatie de norm is. Daarom ben ik gewend om continu nieuwe vakinhoudelijke opleidingen te volgen. Enige tijd geleden wees een recruiter me erop dat het voor mijn carrière ook belangrijk is om een meer algemene studie te volgen om een hoger niveau te behalen; echt een investering in mezelf te doen. Een oude wens om mijn kennis en vaardigheden naar een hoger niveau te brengen, werd nu een noodzaak. De keuze voor de studie MBA was daarom eigenlijk een logische keuze” 

Wat is je doel met deze opleiding?

“Wat ik wil bereiken met deze studie is dat ik na afloop klaar ben voor ‘the next level’. Leidinggeven doe ik al een langere tijd maar ik merk dat de vraagstukken in de zakelijke dienstverlening complexer worden. Het is steeds meer nodig om zaken vakgebied-overschrijdend aan te pakken. Dit komt ook veel aan bod in de opleiding. Een MBA-opleiding maakt me een stuk waardevoller voor een werkgever. Deze verdieping is echt een toegevoegde waarde in je functie.

Waarom heb je voor de LOI gekozen?

“Kijk, een opleiding aan Nyenrode of de Erasmus Universiteit klinkt natuurlijk mooi. Maar mijn fulltime baan maakt een dag- of avondopleiding vrijwel onmogelijk. Ook met mijn privéleven zou dat niet gemakkelijk te combineren zijn. Ik was daarom op zoek naar een flexibele opleiding, die modulair te volgen is. Die heb ik gevonden bij LOI Hogeschool. De opleiding is volledig geaccrediteerd en de kwaliteit daardoor gewaarborgd” 

Hoe werkt studeren voor jou in de praktijk?

“Door mijn studie-achtergrond wist ik van te voren dat ik over de discipline beschik die nodig is voor een dergelijke commitment. Als ik iets wil, zorg ik ervoor dat het lukt. Ook ‘thuis’ staan ze achter me. Ik maak realistische planningen en houd me daaraan. Ook als het ineens mooi weer is. Het volgen van de opleiding geeft ook veel voldoening. Je start met een opdracht, maakt een plan van aanpak, krijgt feedback en dan weet je al dat het de goede kant opgaat. Het afronden van een module geeft een goed gevoel, dat motiveert om verder te gaan. Ik ben mijn laatste praktijkmodule aan het afronden. Daarna volgt nog het examen van het theoriegedeelte. Ik verwacht binnen enkele maanden af te studeren.”

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?

“Het belangrijkste dat ik heb geleerd, komt niet zozeer uit de inhoud van boeken maar meer door het ontwikkelen van een andere werkwijze. Ik pak zaken nu aan op een hoger niveau en werk niet meer op basis van aannames maar op basis van onderzoek, analyses en compleet onderbouwde plannen. Om een metafoor te gebruiken: Je bent niet bezig met brandjes blussen maar met brandpreventie.” 

Naar Master of Business Administration (MBA)

Ervaringen MBO-opleidingen LOI

Theorie en praktijk blijken bij een MBO-opleiding van de LOI een goede combinatie. Lees bijvoorbeeld de ervaringen van LOI-studente Lotte Lutgerink. Zij combineert haar thuisstudie MBO Doktersassistent van de LOI met haar baan. Ook de andere interviews geven je een goed beeld van de ervaringen met de LOI.

Lotte Lutgerink

MBO Doktersassistent

Lotte Lutgerink:

"Juist de combinatie met de praktijk werkt voor mij heel goed."

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?

”Ik werk op dit moment in de zorgadministratie bij Yulius, een instelling in de mentale zorg. Daar beantwoord ik veel telefoontjes en dat vind ik heel erg leuk om te doen. Het is fijn mensen te kunnen helpen. Ik vind het bijvoorbeeld heel mooi als ik mensen gerust kan stellen aan de telefoon. De opleiding Doktersassistent sluit daar goed op aan en biedt daarnaast ook veel medische kennis. Die combinatie spreekt me heel erg aan.”

Wat is je doel met deze opleiding?

”Ik weet nog niet echt wat ik na de opleiding precies wil gaan doen. De opleiding is heel breed, je kunt er eigenlijk nog alle kanten mee op. Ik ga binnenkort stage lopen in een huisartsenpraktijk en ga daarna kijken wat ik het liefst zou willen. Na deze opleiding zou ik bijvoorbeeld ook bij een ziekenhuis aan de slag kunnen, of bij een consultatiebureau.”

Waarom heb je voor de LOI gekozen?

”Ik ben nog best jong, maar wil niet vijf dagen per week naar school. Bovendien vind ik het heel erg leuk om te werken. De combinatie van een baan van drie dagen en een thuisstudie is voor mij perfect. Ik heb verschillende thuisstudie-aanbieders vergeleken. De LOI is de bekendste naam en ik heb ook veel goede verhalen over de LOI gehoord. Ook van doktersassistentes die hun opleiding bij de LOI hebben gedaan, hoorde ik goede ervaringen.”

Hoe gaat het studeren in de praktijk?

”Ik probeer altijd te studeren op de twee dagen dat ik niet werk. Het is best even wennen, maar als je er een beetje in zit en je brengt voor jezelf wat discipline op, dan is het goed te doen. Ik wissel af tussen algemene vakken zoals Loopbaan en Burgerschap en meer specifieke vakken zoals Anatomie. Het is fijn dat dat kan. De lesstof is heel goed. In de praktijk leer je de stof echt gebruiken. Voor mij een heel fijne manier van leren!”

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?

”Ik vond de EHBO-cursus een hele leuke en goede toevoeging. Daarbij kregen we echt praktijkles, dus echt in de praktijk toepassen wat we geleerd hadden.”

MBO Begeleider specifieke doelgroepen niveau 3

Aron Lammers:

"De opleiding heeft mijn leven een positieve wending gegeven"

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?

“Mensen hebben altijd tegen me gezegd dat ik iets in de zorg moet doen. Ik ben namelijk heel behulpzaam. Hoewel ik er vaak over nadacht, kwam het er niet van. Totdat ik het programma van ‘Geer & Goor’ op tv zag. Ik vond het ontzettend pijnlijk om te zien dat er zoveel eenzame ouderen zijn. Sommige van hen krijgen gewoon nooit bezoek, zo heftig! Door het programma viel alles op z’n plek: ik wil ouderen helpen.”

Wat is je doel met deze opleiding?

“Als ik klaar ben, wil ik begeleider worden van een groep ouderen tijdens de dagbesteding. Ik wil leuke dingen met ze doen: in het verzorgingshuis, maar ook lekker op pad als ze dat fysiek nog kunnen. Ik heb stage gelopen in een verzorgingshuis in Emmeloord en dat beviel ontzettend goed. Voor mij de bevestiging dat ik de juiste opleiding heb gekozen.”

Waarom heb je voor de LOI gekozen?

“Ik zag het niet zitten om weer echt naar school te gaan en in een klas te zitten. De reclamespotjes van de LOI spraken mij daarom aan: vanuit huis studeren in mijn eigen tempo. Bovendien ken ik iemand die al een opleiding volgde bij de LOI en daar tevreden over was.”

Hoe gaat het studeren in de praktijk?

“Een vast studieschema heb ik niet, maar ik probeer elke doordeweekse dag wel iets te doen. Momenteel ben ik bezig met wiskunde; voor mij een lastig vak. Het fijne is dat je de planning zelf in de hand hebt, dus over dit onderdeel doe ik gewoon wat langer. De begeleiding van de docenten is goed. Als ik opdrachten opstuur, krijg ik snel feedback. Dat werkt heel prettig.”

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?

“Vooral tijdens mijn stage heb ik ontzettend veel geleerd. Hoe ga je om met ouderen? Hoe handel je in bepaalde situaties? Voor mij is die praktijkervaring heel belangrijk, want ik leer altijd het beste door het te doen. Omdat ik totaal geen ervaring had in de zorg vond ik het heel leerzaam om te zien hoe het eraan toe gaat. Gelukkig heb ik veel complimenten gekregen, dus ik weet dat ik het in me heb. Deze opleiding heeft mijn leven echt een positieve wending gegeven: ik weet eindelijk wat ik wil!”

Aron Lammers

MBO Apothekersassistent

Jolyne Hoogstraaten:

"Stop nooit met jezelf ontwikkelen!"

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?

”Mijn hart ligt echt in de zorg. Sinds 2010 werk ik in de thuiszorg. In de zorg voel ik me op mijn plek, maar ik wil me wel verder ontwikkelen. Meer kennis opdoen op het gebied van zorg en welzijn. Ik denk ook dat het goed is om jezelf die kans te gunnen en nooit te stoppen met jezelf ontwikkelen. Het beroep van apothekersassistent spreekt me heel erg aan door de combinatie van zorg bieden en andere taken zoals de administratie. Ik ben niet iemand die de hele dag achter een computer kan zitten, maar de hele dag alleen met mensen bezig zijn is het ook niet helemaal. Juist die combinatie is voor mij ideaal!”

Wat is je doel met deze opleiding?

”Ik ben heel zorgzaam en wil graag dienstbaar zijn aan mensen met een zorgvraag. Het is mijn droom om uiteindelijk te werken als apothekersassistent in een ziekenhuisapotheek. Ik houd van dynamiek om me heen en ik denk dat het werk daar heel onvoorspelbaar is. Je werkt bijvoorbeeld ook ’s nachts of in het weekend. In een ziekenhuis gaat het echt over leven en dood. Vroeger maakte ik in vakanties schoon in een ziekenhuis en toen voelde het al als een heel eerlijke omgeving.”

Waarom heb je voor de LOI gekozen?

”Ik heb verschillende opleiders vergeleken en had bij de LOI meteen een goed gevoel. Bovendien is het een bekende naam, dat is prettig. De LOI staat voor mij voor helderheid. Een duidelijke website, goede informatie, prettige gesprekken. De manier van studeren is voor mij ideaal. Ik wil blijven werken zoals ik dat nu doe. Dat betekent ook onregelmatige diensten. Het is fijn om dan te kunnen studeren waar, wanneer en zoals ik dat wil. Ik neem mijn studie soms ook mee naar mijn werk als het daar rustig is.”

Hoe gaat het studeren in de praktijk?

”Deze manier vereist wel een bepaalde mate van zelfstandigheid, maar dat kan ik prima aan. In principe studeer ik wanneer ik niet werk, maar daar ga ik flexibel mee om en dat kan gewoon. Het is geen enkel probleem als ik op een vrije dag toch liever iets anders afspreek of andersom en juist ga studeren. Het lesmateriaal is heel overzichtelijk, dat vind ik erg belangrijk. Ook over de begeleiding ben ik heel tevreden.”

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?

”Ik vind het heel erg interessant om meer te leren over de geneeskracht van bepaalde stoffen. Het vak Farmacie spreekt me dan ook erg aan. Daarnaast heb ik altijd al veel interesse gehad in sport en voeding. Ik vind het dan ook heel erg interessant om in het vak Anatomie en fysiologie meer te leren over de werking van je lichaam. Wat me nog het meest verrast heeft was het vak Communicatievaardigheden en dan met name het onderdeel over conflicten. Je doet echt kennis op van psychologie en dat kan ik straks weer toepassen in mijn werk in de apotheek. Mensen zijn daar vaak kwetsbaar en zijn bijvoorbeeld boos of bang. Wanneer je meer begrijpt over de psychologische achtergrond, is het makkelijker om begrip voor iemand op te brengen en goed te reageren.”

Jolyne Hoogstraaten

MBO Onderwijsassistent

Milo Luyten:

"De docenten zijn echte professionals en dat merk je.”

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?

”Ik werk al op een praktijkschool, een middelbare school voor leerlingen met een beperking. Ik ben begeleider Techniek. Dat is heel praktijkgericht. Zo hebben we bijvoorbeeld een fietsenmakerij in de school. Ik werk met leerlingen van 12 tot 18, in klassen van maximaal vijf leerlingen. Het leukste aan mijn werk? Dat is het enthousiasmeren van leerlingen, daar ben ik ook goed in. Hoe krijg je een leerling (weer) enthousiast en gemotiveerd om te leren?”

Wat is je doel met deze opleiding?

”Deze opleiding volg ik om officieel voor de klas te mogen staan. Hierna wil ik nog de opleiding Leraarondersteuner volgen, maar dit is de basis. Op dit moment loop ik al stage in de klas. Het is heel leuk om te merken dat ik de leerstof meteen kan gebruiken. Bijvoorbeeld bij rekenen. Ik vind dat best een lastig onderwerp. In de opleiding leer je de regels niet alleen toepassen maar ook uitleggen. Dat is heel leerzaam!”

Waarom heb je voor een klassikale opleiding van de LOI gekozen?

”Vorig jaar ben ik gestart met de thuisstudie MBO Onderwijsassistent. Dat bleek voor mij echter niet de juiste keuze. Ik vind het lastig om de discipline op te brengen. Daarom ben ik overgestapt naar de klassikale variant. Dat bevalt heel goed. De lessen bieden echt een stok achter de deur. We hebben een klas van ongeveer 10 studenten en houden ook tussen de lessen in contact via een groepsapp. Wat ik heel fijn vind aan het hebben van klasgenoten, is dat je heel goed je niveau kunt peilen. Je kunt vergelijken wat je niveau is en hoe je dingen aanpakt. We begrijpen elkaar. Het is ook heel prettig om te merken dat we allemaal op dezelfde manier aan het leren zijn.”

Hoe gaat het studeren in de praktijk?

” De bijeenkomsten zijn heel prettig. De docenten zijn echte professionals en dat merk je. Eén van mijn docenten, een heel leuk mens, geeft zelfs om half 12 ’s avonds nog antwoord op vragen. Dat was wel een verrassing! De docenten kunnen heel goed enthousiasmeren en heel helder uitleggen. In de tussenliggende weken probeer ik iedere dag na mijn werk één of anderhalf uur te studeren. Als ik thuiskom neem ik eerst even pauze om mijn hoofd leeg te maken en dan ga ik aan de slag.”

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?

”Op dit moment ben ik bezig met de module pedagogiek. Dat is heel erg interessant. Je leert bijvoorbeeld over de sociaal-emotionele en de cognitieve ontwikkeling. Die ontwikkelingspsychologie is iets wat ik in mijn werk heel vaak tegenkom. Ook naast mijn werk probeer ik het meteen toe te passen. Toen vrienden met een baby langskwamen, probeerde ik voor mezelf meteen na te gaan in welke ontwikkelingsfase een kind van die leeftijd zit.”

Milo Luyten

Ervaringen LOI-cursussen

Martine Boot vond haar droombaan dankzij haar LOI-opleiding Vakbekwaamheid honden- en kattenbesluit. Bekijk de video waarin zij vertelt over haar ervaringen of lees hieronder meer ervaringen van LOI-cursisten.

Gewichtsconsulent klassikaal

Charlotte de Boer:

"Ik kan de docent zelfs vragen stellen via WhatsApp"

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?

“Als afgestudeerd pedagoog en fulltime nanny heb ik altijd al interesse gehad in gezonde voeding. Overgewicht is namelijk een steeds groter probleem onder kinderen. Daarnaast heb ik in sommige gezinnen te maken met ‘lastige eters’. Ik vroeg mij dan ook regelmatig af hoe je gezonde voeding aantrekkelijk maakt voor kinderen. Toen ik van mijn werkgever een opleiding mocht volgen, kwam ik al snel op de opleiding Gewichtsconsulent uit.”

Wat is je doel met deze opleiding?

“Na deze opleiding beschik ik over het benodigde diploma voor de specialisatie ‘begeleiding van kinderen’, dus die wil ik hierna gaan doen. Vervolgens wil ik het geleerde in praktijk brengen. Het lijkt me het allerleukst om bij gezinnen langs te gaan om hulp te bieden op het gebied van voeding.”

Waarom heb je voor de LOI gekozen?

“Ik heb verschillende opleidingsinstituten met elkaar vergeleken en had het beste gevoel bij de LOI. Het is een bekende opleider die al heel wat jaar bestaat.”

Hoe gaat het studeren in de praktijk?

“Ik ben begonnen met de thuisstudie, maar dat paste niet bij mij. Omdat ik fulltime werk, heb ik een stok achter de deur nodig. Ik volg de opleiding nu klassikaal en dat bevalt heel goed! De groep studenten is erg leuk. We spreken elkaar niet alleen tijdens de bijeenkomsten, maar hebben ook een WhatsApp-groep. Ook de docent zit hierin, waardoor je vragen via de app kunt stellen. Heel laagdrempelig! Over de docent ben ik overigens ontzettend tevreden. Ze is kundig, professioneel én heeft een eigen praktijk. Hierdoor kan zij veel praktijkvoorbeelden geven.”

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?

“Er zijn steeds weer andere dieettrends, maar ik weet nu dat die allemaal niet werken. Je moet een gezonde levensstijl aanmeten en dat houdt simpelweg in: gevarieerde voeding en caloriearme dranken uit de ‘Schijf van Vijf’ nuttigen én niet meer innemen dan je nodig hebt. Ook weet ik nu dat suiker één van de grote boosdoeners is van overgewicht. Iets waar ik ouders en kinderen graag bewuster van wil maken. En dan met name van de ‘verborgen’ suikers: in een pakje vruchtensap zitten bijvoorbeeld al gauw vier suikerklontjes!”

Charlotte de Boer

Gewichtsconsulent

Nathalie Veenhuijzen:

"Een thuisstudie kan ik goed combineren met mijn baan. En ik vind het prettig dat ik zelf mijn tijd kan indelen."

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?

“De onderwerpen voeding en sport vind ik heel leuk. Zelf sport ik ook veel en doe mijn best om gezond te eten. In mijn werk in de kinderopvang zie ik soms kinderen met overgewicht of kinderen die weinig bewegen. Die zou ik graag willen helpen. Ook heb ik wel eens meegekeken bij een voedingsadviseur in een sportcentrum, dat vond ik heel interessant. Dit alles heeft me gemotiveerd om de stap te zetten en echt een opleiding in deze richting te gaan doen.”

Wat is je doel met deze opleiding?

“In de kinderopvang zal ik de kennis die ik opdoe niet echt veel kunnen toepassen. Je bent daar voor de opvang en niet om advies te geven over hoe om te gaan met overgewicht. Ik wil graag mijn werk in de kinderopvang blijven doen, en daarnaast gaan werken als gewichtsconsulent voor kinderen. Een combinatie zou ideaal zijn.”

Waarom heb je voor de LOI gekozen?

“De LOI voelt voor mij vertrouwd en toen ik me ging oriënteren, zag ik ook dat de prijs lager was dan bij andere opleiders. Ik heb bewust voor een thuisstudie gekozen omdat dit voor mij goed te combineren is met mijn baan. Ik vind het prettig dat ik mijn eigen tijd kan indelen en ’s avonds niet meer de deur uit hoef voor mijn opleiding.”

Hoe werkt het studeren voor jou in de praktijk?

“Het gaat goed, af en toe is het wel pittig. Ik vind de leerstof heel interessant dus daar haal ik veel motivatie uit. Ik wil graag de geplande studietijd aanhouden dus ik studeer regelmatig. Af en toe op een vrije dag wat extra en om voor te bereiden op een examen, maak ik een heel weekend vrij. Ja, dan moet je wat andere dingen laten gaan, maar dat hoort erbij vind ik.”

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?

“Over het onderwerp van mijn opleiding heb ik natuurlijk al veel geleerd. Wat ik daarnaast geleerd heb, is dat ik het vak van gewichtsconsulent heel interessant vind. Ik ben blij dat ik de stap naar deze opleiding heb gezet. In de toekomst wil ik er zeker verder mee!”

Nathalie Veenhuizen

Basiskennis Boekhouden (BKB©)

Jolanda van Wattum:

“Deze opleiding geeft me meer inzicht”

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?

”Ik werk in de administratie bij een staalhandelaar en dat bevalt me erg goed. Nu we een nieuw administratiepakket hebben aangeschaft, wil mijn werkgever graag dat ik ook de boekhouding ga doen. Met opleiding Basiskennis Boekhouden doe ik de kennis op die ik daarvoor nodig heb.”

Wat is je doel met deze opleiding?

”De opleiding geeft me vooral meer inzicht. Ik snap de achtergrond veel beter. In plaats van alleen maar in te voeren, begrijp ik nu ook waarvoor ik iets doe, wat de achterliggende gedachte is. Ook eventuele fouten kan ik makkelijker herstellen. De boekhouding moet immers wel kloppen!”

Waarom heb je voor de LOI gekozen?

”Ik heb verschillende opleiders vergeleken, maar alleen met de LOI had ik een klik. Het is ook een heel bekende naam natuurlijk. Ik heb de inhoud van de opleiding eerst aan mijn werkgever voorgelegd en hij gaf ook aan dat dit precies was wat we zochten.”

Hoe gaat het studeren in de praktijk?

”Ik werk drie dagen per week en studeer in principe op de dagen dat ik niet werk. Dat doe ik dan twee of drie uur op een dag. Het weekend probeer ik wel vrij te houden. Ik vind het heel fijn dat ik zelf mijn tijd kan indelen. Ik heb immers ook een baan en een gezin. Zoals het nu gaat, is het heel goed te behappen. Er zit geen druk op dat er iets af moet. Ook over mijn docent ben ik tevreden. Ik krijg mijn huiswerk altijd binnen no time terug en ook op vragen krijg ik snel antwoord. De lijnen zijn kort en dat vind ik heel prettig.”

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?

”Ik heb natuurlijk heel veel boekhoudkundige kennis opgedaan, bijvoorbeeld over het maken van balansen. Maar wat me ook opvalt, is dat ik nu veel beter snap wat er allemaal bij komt kijken om een onderneming te hebben, bijvoorbeeld op het gebied van belastingen. Ik heb nu veel meer inzicht.”

Jolanda van Wattum

Belastingassistent

Ronald Dekker:

“Een opleiding is een goede manier om jezelf te blijven uitdagen”

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?

”Ik werk bij een onderzoeksbureau dat gericht is op retail. Een cursus Belastingassistent lijkt op het eerste gezicht dan ook een vreemde keuze misschien. Toch is het dat niet! Ik vind het heel belangrijk om me te blijven bijscholen. Een opleiding is voor mij een manier om midden in de maatschappij te blijven staan. In je werk krijg je op een gegeven moment een bepaalde routine. Het kan dan heel interessant zijn om juist eens heel andere zaken te belichten.”

Wat is je doel met deze opleiding?

”Ik volg de cursus Belastingassistent echt puur uit interesse. Ik heb privé al regelmatig zaken uit moeten zoeken op het gebied van belastingen. Bijvoorbeeld toen mijn zoon een opleiding ging doen en ik wilde weten hoe ik de kosten deels terug kon krijgen via de belastingdienst. Ik vind het interessant om dit soort dingen uit te zoeken en inmiddels ben ik er ook best goed in. En wie weet kan ik er in de toekomst nog eens iets meer mee doen.”

Waarom heb je voor de LOI gekozen?

”Ik ben op internet gaan zoeken naar een opleider en kwam toen bij de LOI uit. Ik vind het heel fijn dat de LOI heel veel vrijheid biedt en er weinig tijdsdruk op zit. Ik heb een gezin, een baan en sport ook graag. Bovendien zit ik voor mijn werk regelmatig in het buitenland waardoor ik in die weken even geen tijd heb om te studeren. Dat is gelukkig geen probleem. De cursus duurt in principe een half jaar, maar gelukkig mag ik er langer over doen. Wel wil ik nu proberen het eerstvolgende examenmoment te halen.”

Hoe gaat het studeren in de praktijk?

”Ik besteed iedere week tijd aan mijn cursus. Daarbij probeer ik wel wat vastigheid te creëren, maar in de praktijk is dat gewoon lastig. Uiteindelijk komt het altijd wel goed. Wanneer ik mijn huiswerk inlever krijg ik het ook altijd snel terug, met een duidelijke uitleg. En ook toen ik laatst een vraag naar mijn docent stuurde had ik in no time een helder antwoord. Daar ben ik echt heel tevreden over.”

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?

”Wat me opviel is dat de cursus in het begin heel theoretisch was. Er wordt in de eerste hoofdstukken veel aandacht besteed aan recht. Pas daarna komt er meer aandacht voor de praktijk en het rekenwerk. Ik had niet verwacht dat het zo theoretisch zou starten, maar nu ik verder ben in de opleiding ga ik steeds meer dingen herkennen en snap ik waarom de cursus zo is opgebouwd.”

Ronald Dekker

Schuldhulpverlening

Priscilla van der Steen:

"De diepgang van het schuldhulpverleningsproces heeft me verrast"

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?

”Schulden en schuldhulpverlening hebben me eigenlijk altijd al geïnteresseerd. Ik kijk ook altijd naar tv-programma’s die hierover gaan. Toen mensen in mijn nabije omgeving met schulden kampten en ik zag wat hulp kon betekenen, is het idee voor een carrièreswitch pas echt ontstaan. Sommige situaties zijn zo schrijnend! Mensen weten heel vaak niet welke rechten ze hebben als ze in de schulden zitten. Neem bijvoorbeeld de beslagvrije voet, daar wordt soms helemaal geen rekening mee gehouden. Ik sprak zelfs eens iemand die niet eens wist dat ze naar de gemeente kon stappen voor schuldhulpverlening.”

Wat is je doel met deze opleiding?

”Ik wil hulp bieden aan mensen die in de schulden zitten. Het liefst wil ik werken als schuldhulpverlener in dienst van een organisatie of bedrijf. Een andere optie is om eventueel als zelfstandig schuldhulpverlener aan de slag te gaan. Je moet dan natuurlijk wel ingehuurd worden door bijvoorbeeld de gemeente. Daarom is het ook zo belangrijk dat ik met deze opleiding een Kiwa-certificaat behaal.”

Waarom heb je voor de LOI gekozen?

”Ik werk 24 uur per week in een supermarkt en heb ook een gezin. Een thuisstudie is hier goed mee te combineren, al moet je wel zelf voldoende discipline opbrengen natuurlijk. Ik heb verschillende opleiders vergeleken, maar bij de LOI had ik het beste gevoel. De informatie over de opleiding was ook heel erg duidelijk. Bovendien had ik in het verleden al eens een LOI-opleiding gevolgd waar ik goede ervaringen mee had.”

Hoe gaat het studeren in de praktijk?

”Ik studeer op dinsdagen en woensdagen, de dagen waarop ik niet aan het werk ben. Ik probeer ongeveer acht uur per week aan de opleiding te besteden. Soms lukt dat en soms ook niet. Dat is gelukkig niet erg, dat kan gewoon. Er is wel veel veranderd sinds mijn vorige opleiding. Het insturen van huiswerk bijvoorbeeld gaat nu heel makkelijk via LOI Campus. Ik heb eigenlijk weinig vragen aan mijn docent, maar als ik een vraag stel krijg ik snel antwoord. Het live webcollege waaraan ik heb deelgenomen beviel me goed. Een aantal dingen begreep ik daardoor echt beter. Ook de contactdag vond ik een waardevolle toevoeging, al had ik daar wel het geluk dat er veel aandacht was voor juist die onderwerpen waar ik extra uitleg bij nodig had.”

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?

”Wat me verrast heeft, is de diepgang van het hele schuldhulpverleningsproces. Als ik aan mensen vertel wat ik aan het doen ben, krijg ik vaak een reactie als ”Het is hun eigen schuld. Ze worden geholpen en dan is het klaar.” Dat doet geen recht aan de werkelijkheid, zo makkelijk is het echt niet. Mensen moeten heel veel doen om geholpen te worden. En achter schulden zit eigenlijk altijd een verhaal. Wat heb je bijvoorbeeld meegekregen van je ouders? Wat is je achtergrond? Speelt er misschien een verslaving of zijn er verkeerde mensen op je pad gekomen?”. Dat psychologische aspect vind ik heel interessant.

Priscilla van der Steen

PRINCE2® Foundation

Robbert van der Fluit:

“Dit is een bekend certificaat dat goed staat op mijn cv”

Waarom ben je met deze opleiding gestart?

“Ik ben begonnen met de opleiding PRINCE2® Foundation omdat ik een aanvulling over projectmatig werken zocht op mijn HBO-studie Land- en watermanagement. Toen ik tijdens mijn stage tijd overhad, ben ik hier zelf naar gaan zoeken. Ik heb gekozen voor PRINCE2® Foundation omdat het een programma is dat goed aansluit bij mijn studie. Daarbij is het een zeer bekend certificaat dat goed staat op mijn cv en waarmee ik straks een voorsprong zal hebben op de arbeidsmarkt. Het PRINCE2®-certificaat heb ik inmiddels op zak. Het ging zo goed, dat ik vrijwel direct gestart ben met nog een extra opleiding bij de LOI; HBO Construeren in staal, beton en hout.”

Wat is je doel met deze opleiding?

“Mijn doel met de twee LOI-opleidingen is de kennis opdoen die ik mis in mijn studie HBO Land- en watermanagement. Wat ik hierin mis is een dieper technisch aspect. Mijn studie is interessant maar richt zich meer op groen landschap en cultuurhistorie. Mijn interesse gaat uit naar projecten in techniek, mechanica en constructies. De LOI-opleidingen die ik heb gekozen, gaan precies over deze onderwerpen. Ze zijn kort en specifiek en exact gericht op wat ik zocht.”

Waarom heb je voor de LOI gekozen?

“De eerste opleiding, PRINCE2® Foundation, heeft een korte studieduur. Ideaal om ‘ernaast’ te doen en te kijken hoe studeren bij de LOI me beviel. Als snel had ik het vertrouwen om via de LOI ook een andere aanvullende opleiding te volgen. De studieprogramma’s zijn helder, op de digitale leeromgeving vind je een overzichtelijk leerpad. Je ziet meteen waar je mee moet starten, wat de volgende stappen zijn, je krijgt praktische handvatten aangereikt. Eerlijk gezegd kunnen ze daar op de hogeschool waar ik mijn bachelor doe, nog wel wat van leren. De duidelijke structurering bij de LOI vind ik echt een verademing.”

Hoe werkt het studeren voor jou in de praktijk?

“De flexibiliteit die de LOI biedt, is voor mij noodzakelijk. Ik kan mijn thuisstudie helemaal zelfstandig doorlopen, in mijn eigen tempo. En op deze manier kan ik ook verloren uurtjes, bijvoorbeeld in de trein, benutten voor mijn opleiding. De opbouw van de opleiding is heel duidelijk en bevat veel oefenmateriaal. Bij PRINCE2® liep het zo gesmeerd, ik had eigenlijk geen docent nodig. Voor mijn tweede opleiding heb ik wel wat vragen gesteld aan mijn docent en ik kreeg daarop snel nuttige feedback.”

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe geleerd hebt?

“Ik heb geleerd dat het goed is om zelf ergens achteraan te gaan. Tijdens de stage van mijn vorige opleiding (MBO) werkte ik al met de principes van PRINCE2®. Projectmatig werken, kritisch kijken. Dat heb ik nu weer teruggevonden. Vind je dat het anders of beter moet? Ga er zelf achteraan en zorg dat je je doelen bereikt. Na mijn afstuderen wil ik werken in de technische projectsector. Met deze diploma’s moet dat gaan lukken.”

Robbert van der Fluit

Ervaringen studeren bij de LOI

Wat is voor jou de beste studiemethode? In de onderstaande video vertellen onze studenten Pien en Rico over hun keuze voor, en ervaringen met thuis of klassikaal studeren bij de LOI.

Klassikaal of thuis studeren?
Twee studenten over hun keuze

 

Klassikaal of thuis studeren?
Twee studenten over hun keuze

 

Ook enthousiast geworden?

De LOI biedt opleidingen in vrijwel alle vakgebieden en op alle niveaus. Van beroepsgerichte cursussen tot volledig en erkend MBO en HBO. Er is altijd een opleiding die past bij je ambitie. Bij de meeste opleidingen studeer je naar keuze thuis of klassikaal en altijd met intensieve begeleiding door vakspecialisten. 

HBO-opleidingen MBO-opleidingen Cursussen

Contact en advies

Heb je nog vragen over de opleiding? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

071 - 545 1234
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00