Webdesign

Leer websites ontwerpen én maken

 • Thuis studeren
  35% korting

  4 x € 57,85 Normaal € 89,00

 • Studieduur

  4 maanden

 • Afronding

  Studieverklaring

 • Benodigde vooropleiding

  Geen

Tijdschriftenbon cadeau
Lees meer

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving gratis een Nationale Tijdschriftenbon t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Tijdelijk 35 procent korting
Lees meer

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 35% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!

In het kort

Wil jij ook het internet op met je eigen website of een site maken voor het bedrijf waar je werkt of de vereniging waar je actief bent? Of heb je al een eigen website, maar kun je deze niet zelf onderhouden? In de LOI-cursus Webdesign leer je stap voor stap een eigen homepage ontwerpen en maken. Of het nu gaat om een website voor je favoriete club, je vakantiefoto’s of je eigen bedrijf: na afloop van deze webdesign cursus maak je het zelf!

Je leert met deze creatieve cursus niet alleen hoe je een overzichtelijke en functionele website bouwt, maar ook hoe je kleuren, stijlen en beelden gebruikt om je site er aantrekkelijk uit te laten zien. Ook leer je omgaan met toepassingen als nieuwsgroepen en e-mail. Je gaat direct zelf aan de slag en ziet na elke les meteen het resultaat! De oefeningen doe je met de gebruiksvriendelijke en complete software Expression web van Microsoft. Aan het eind van de webdesign opleiding heb je je eigen fraai vormgegeven en goed doordachte website gebouwd.

 • Toegankelijke en creatieve cursus.
 • Speciaal ontwikkeld lesmateriaal en begeleiding door professionals.
 • Gebaseerd op Expression Web van Microsoft.
 • Gratis serverruimte bij een provider.
Voor wie

De cursus Webdesign is bestemd voor iedereen die wil leren een eigen website te maken. Ook als jij verantwoordelijk bent voor het up-to-date houden van de website van je vereniging is dit de cursus voor jou! De cursus begeleidt je stap voor stap bij het vormgeven, bouwen en onderhouden van je eigen website.

Doelgroep
"Ik wilde geen bestaand ontwerp, maar zelf ontdekken hoe je een eigen website maakt"
Jolanda Doornebosch

Cursist

Lees het interview
"Ik wilde geen bestaand ontwerp, maar zelf ontdekken hoe je een eigen website maakt"
Jolanda Doornebosch

Cursist

Lees het interview
Einddoel

Na de cursus Webdesign ben je in staat je eigen website te ontwerpen en te maken. Je weet wanneer een website gebruikersvriendelijk en functioneel is én hoe je een site aantrekkelijk kunt vormgeven. Je hebt geleerd met HTML te werken en weet hoe je een website moet uploaden en aanmelden bij zoekmachines.

Inhoud van de cursus Webdesign

De cursus Webdesign bestaat uit verschillende onderdelen. Als je de benodigde basiskennis hebt opgedaan, ga je meteen zelf aan de slag. Zo ontwerp en bouw je stap voor stap je eigen website.

Inhoud
Meer over de inhoud

De cursus Webdesign is opgebouwd uit de onderstaande modules.

Introductie internet

In dit deel doe je basiskennis op over internet. Wat is internet, hoe werkt het, wat is een webpagina en browser en wat voor soorten pagina’s zijn er? Ook maak je kennis met HTML. Bovendien leer je hoe een internetadres is opgebouwd.

Basis HTML

In dit onderdeel leer je meer over HTML. Je leert onderscheid maken in de verschillende elementen op een site. Je leert hoe je de inhoud en opmaak van een document bepaalt. Wat voor achtergrond gebruik je bijvoorbeeld, waar wil je afbeeldingen plaatsen, hoe zien kopjes eruit en waar worden alinea’s afgebroken? Ook leer je gebruikmaken van hyperlinks.

Een website ontwerpen

Waar het bij websites om draait, is functionaliteit. Je kunt een site nog zo mooi maken met afbeeldingen, geluid en animaties, als je bezoeker niet kan vinden wat hij zoekt, is het geen goede site. Daarom leer je in dit hoofdstuk hoe je een goed doordachte website opzet. Je krijgt tips om een handige navigatie op te zetten, tekst functioneel op te maken en afbeeldingen, geluid en video op een slimme manier in te zetten. Ook leer je welke programma’s je hierbij kunt gebruiken.

Expression web

Wat is Expression Web? In deze module installeer je Expression Web en leer je welke mogelijkheden deze moderne tool voor webdesign biedt. Omdat Expression Web er net zo uit ziet als de bekende Microsoft-programma’s, is het zeer gebruiksvriendelijk. De software is gratis de downloaden via www.microsoft.com/expression.

CSS

Je leert hoe je werkt met CSS. CSS biedt veel meer mogelijkheden tot opmaak dan de attributen van html. Daarnaast kun je door middel van CSS een bepaalde stijl aan een html-element koppelen, zodat in één klap bijvoorbeeld het lettertype van de hele site wijzigt.

Praktijkopdracht: Een website bouwen

Nu het ontwerp klaar is, kun je aan de slag gaan met het bouwen van de website. In dit onderdeel leer je hoe je een goede opzet maakt en hoe je vervolgens de pagina’s bouwt.

Links en lijsten

Een goede navigatie is essentieel voor een website. In dit hoofdstuk leer je alles omtrent het toepassen van links en lijsten. Bovendien krijg je oefenopgaven om je kennis te testen.

Tabellen

Op veel webpagina’s wordt gebruikgemaakt van tabellen. Deze zijn handig voor het presenteren van gegevens, maar vooral ook voor de algemene indeling van pagina’s. Daarom leer je in dit hoofdstuk hoe je tabellen maakt, hoe je ze opmaakt en hoe je ze in kunt zetten op je site.

Afbeeldingen voor het web

Een website zonder afbeelding is ondenkbaar. Om afbeeldingen op een juiste manier te gebruiken, moet je wel op een aantal dingen letten. Ze mogen niet te groot zijn, zowel wat formaat betreft, als wat betreft de bestandsgrootte. In dit hoofdstuk leer je aan welke eisen een goede afbeelding voor internet moet voldoen. Ook ga je zelf enkele webgraphics maken met het programma Paint Shop Pro, bijvoorbeeld voor het maken van knoppen. Aan bod komen o.a. termen als rasterafbeeldingen, vectorafbeeldingen, GIF en JPEG. Ook leer je hoe je foto’s en andere afbeeldingen optimaliseert voor het web.

Het formulier maken

Als een bezoeker gegevens invult op een formulier moeten deze ook weer door de websitebeheerder worden ontvangen. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van zogenaamde CGI-scripts. In dit onderdeel leer je hoe je een formulier maakt. Daarbij leer je hoe je omgaat met o.a. invulvakken, uitklapbare en niet-uitklapbare keuzelijsten, tekstvelden, keuzerondjes, selectievakjes, de knop Formulier verzenden en de Bedankt voor het invullen-pagina.

De website uploaden en domeinregistratie

Hoe plaats je je site op het world wide web? Daarover gaat dit hoofdstuk. Je leert hoe je een domeinnaam kiest en registreert en hoe je je website uploadt.

Een weblog toevoegen

Je leert een weblog koppelen aan je site.

Stijlbladen

Met stijlbladen (stylesheets) bepaal je gemakkelijk de presentatie van je site. Je leert hoe je stijlen definieert en aangeeft waar deze toegepast moeten worden.

Verder met de website

Om je website eenvoudig uit te kunnen breiden met andere pagina’s, leer je in dit hoofdstuk hoe je een sjabloon maakt van de pagina’s, zodat je deze kunt hergebruiken voor toekomstige uitbreidingen.

Je website aanmelden

In dit hoofdstuk leer je hoe je je website aanmeldt bij een zoekmachine, zodat je site door de juiste mensen gevonden wordt. Je leert gebruikmaken van robots, een description en keywords.

Wat nu? Extra’s en onderhoud

Je website is in de lucht. Nu is het belangrijk om je site goed te onderhouden. In dit onderdeel krijg je handige HTML- en CSS-tips. Ook leer je werken met frames en Javascript.

Dit heb je nodig

Software

Je gaat bij deze webdesign cursus gebruikmaken van een moderne tool voor webdesign; Expression Web 4 van Microsoft. Deze is gratis te downloaden via deze link. Voor het uploaden van je eigen website is er bovendien een jaar lang serverruimte gereserveerd bij een provider.

Hardware

We gaan ervan uit dat je beschikt over Windows, XP met service pack 3, Vista of Windows 7. Je hardware voldoet als je beschikt over een 1 Ghz processor, minimaal 1 Gig intern geheugen en minimaal 2 GB vaste schijfruimte.

Studieverklaring

Heb je alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd en wil je een bewijs van de gevolgde cursus? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Verder leren

Wil je je hierna verder bekwamen op het terrein van webdesign? Dan biedt de LOI de professionele vervolgopleidingen User Interface and Webdesign en Professional Webdesigner.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. De LOI-opleidingen zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW, voor zover ze onder de reikwijdte van deze wetten vallen. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Thuis studeren
Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Extra voordeel voor cursisten
Gratis software

Kies je voor de cursus Webdesign bij de LOI, dan krijgt je voor het uploaden van je eigen website een jaar lang serverruimte bij een provider.

Cursusduur

Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.

Cursusduur: 4 maanden

Studieduur
Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, mag je langer over je studie doen.

Lesgeld

Het lesgeld staat hieronder vermeld. Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 5% korting) worden betaald. Geef je keuze aan bij inschrijving.

Lesgeld : 4 x € 57,85

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.