Adobe Animate CC

Vakgebied

Adobe Animate CC

Tijdens de cursus Adobe Animate CC leer je interactieve animaties maken voor online gebruik. Na afloop ken je alle ins en outs van dit veelgebruikte Adobe-programma.

In het kort

In het kort

Tijdens de cursus Adobe Animate CC leer je interactieve animaties maken voor online gebruik. Na afloop ken je alle ins en outs van dit veelgebruikte Adobe-programma.

Lesgeld thuisstudie
5 x € 99,00
Studieduur
5 maanden
Diploma
LOI-diploma
Benodigde vooropleiding
Geen

Er is steeds meer vraag naar bewegende content. Denk aan infographics, animaties en video’s. Met bewegende content breng je snel een complexe boodschap over, een beeld zegt immers meer dan duizend woorden. Wil je interactieve animaties ontwerpen voor online gebruik? Kies dan voor de cursus Adobe Animate CC. Adobe Animate is een multimedia- ontwerp- en computeranimatieprogramma en wordt gebruikt om vectorafbeeldingen en animaties te ontwerpen voor o.a. televisieprogramma's, online video’s, websites, webapplicaties en videogames. Tijdens deze cursus leer je alle ins en outs van het programma Adobe Animate.

Daarom kies je voor de cursus Adobe Animate CC

 • Leer werken met Animate en ontdek de nieuwste functies.
 • Zeer praktijkgerichte cursus op HBO-niveau, direct toepasbaar.
 • Duidelijke uitleg en praktijkgerichte opdrachten.
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in het werkveld.
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur, dus geen extra kosten.

 

Deze cursus is een onderdeel uit een erkende en NVAO‑geaccrediteerde HBO‑bacheloropleiding.

 

Doelgroep en toelating

Doelgroep

De cursus Adobe Animate CC is bestemd voor iedereen die wil leren omgaan met Adobe Animate. Zo is deze cursus bijvoorbeeld interessant voor multimedia designers of voor communicatiemedewerkers die zich (verder) willen verdiepen in het programma Adobe Animate CC. Daarnaast is deze cursus ook geschikt voor iedereen die (nog) niet in de multimediabranche werkt, maar uit interesse bewegende content wil leren ontwerpen. De cursus is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden, omdat het alle toepassingen van Animate behandelt. Na de cursus kun je de opgedane kennis meteen (professioneel) toepassen in de praktijk.

Vooropleiding

Om deze cursus te kunnen volgen, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HAVO-niveau gewenst.

De cursus

Inhoud van de cursus Adobe Animate CC

De cursus bestaat uit meerdere onderdelen, zodat je stap voor stap alle aspecten van Adobe Animate CC leert kennen. Aan de hand van praktische opdrachten leer je alle ins en outs van het programma. Na afloop kun je op professionele wijze (interactieve) vectoranimaties voor verschillende platforms ontwikkelen, zoals HTML5 en Adobe AIR. Daarbij pas je storyboarding toe en houd je rekening met aspecten zoals vormgeving, technische eisen, de doelgroep en het eindproduct (interactieve infographic, game of app) waarin de animatie gebruikt wordt.

Meer over de inhoud

Na afloop van de cursus Adobe Animate CC kun je:

 • de belangrijkste menuopties, vensters en gereedschappen moeiteloos vinden en de werkruimte aanpassen en optimaliseren
 • vormen en teksten maken en importeren met de daarvoor meest geschikte gereedschappen en menuopties
 • symbolen maken en animeren, rekening houdend met de positie, afmetingen, rotatie, transparantie en filters
 • tweens maken voor complexe animaties; zowel bewegings-tweens als klassieke tweens
 • de cameraweergave voor een compositie instellen met behulp van het cameragereedschap
 • de vorm van objecten animeren
 • karakters animeren met verschillende gereedschappen, zoals het Asset Warp en het bone gereedschap
 • interactieve animatie en navigatie ontwerpen, en daarbij zowel JavaScript als Actionscript codefragmenten toepassen
 • audio en video verwerken in animaties
 • animaties exporteren voor verschillende platforms, bestandsformaten en documenten, waaronder HTML5, ActionScript, SVG en Adobe AIR
 • een storyboard maken om gegeven informatie om te zetten naar de animatie
 • bij het ontwikkelen van de animatie rekening houden met aspecten zoals vormgeving, technische eisen, doelgroep en het eindproduct (zoals een interactieve infographic, game of app) waarin de animatie gebruikt wordt
 • assets gebruiken om binnen een virtual reality-omgeving te plaatsen en als VR-document te exporteren.
Inclusief lesmateriaal

Al het lesmateriaal is inbegrepen. Je hoeft zelf geen boeken aan te schaffen en hebt meteen alles in huis om van je studie een succes te maken.

Dit heb je nodig

Om deze cursus te kunnen volgen, moet je beschikken over een PC of Mac met Adobe Animate CC.

Examens en diploma

Examen

De cursus Adobe Animate CC wordt afgesloten met een praktijkopdracht die je thuis op elk gewenst moment kunt maken. Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Diploma en vervolgopleiding

Als de praktijkopdracht met een voldoende wordt afgesloten, ontvang je het diploma Adobe Animate CC van de LOI.

Wil je hierna verder studeren of je kennis verder uitbreiden? Opleidingen die goed aansluiten op de cursus Adobe Animate CC, zijn:

 • Adobe Photoshop CC.
 • Adobe Illustrator CC.
 • Adobe InDesign CC.
 • HTML5/CSS3.
 • HBO Basis grafisch ontwerpen.
 • HBO Grafisch ontwerpen.
 • Associate degree Media design.
 • HBO-bachelor Communication and Multimedia Design.

Kijk bij de desbetreffende opleiding voor de eventuele vooropleidingseisen.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Alle begeleiding die je nodig hebt

Een opleiding volgen doe je niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding. De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het vakgebied van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 5 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 5 x € 99,00
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Het examengeld voor deze opleiding bedraagt € 16,50 per maand. Hiervoor mag ieder examen dat via de LOI wordt afgenomen één keer worden afgelegd.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 700,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.108,00 - € 1.468,00*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.046,40
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 562,00 - € 745,00*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 990,00
Examenkosten € 149,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 332,00 - € 440,00*

*Per jaar, gebaseerd op de belastingschalen voor belastingjaar 2020 (37% of 50%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
5 x € 99,00
Studieduur
5 maanden
Diploma
LOI-diploma
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Tot 24 april
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 24 april in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak