HBO Office digitalisering

Vakgebied

HBO Office digitalisering

Alle digitale mogelijkheden waar je als officemanager mee te maken krijgt, worden uitgebreid behandeld in dit korte HBO-programma. Inclusief alle benodigde vakliteratuur.

In het kort

In het kort

Alle digitale mogelijkheden waar je als officemanager mee te maken krijgt, worden uitgebreid behandeld in dit korte HBO-programma. Inclusief alle benodigde vakliteratuur.

Collegegeld thuisstudie
9 x € 269,00
Studieduur
9 maanden
Type
Kort HBO-programma
Diploma
LOI Hogeschool
Onderdeel van
Associate degree Officemanagement

Wil je als officemanager meer inzicht krijgen in digitale mogelijkheden binnen een zakelijke omgeving? Dan is het korte HBO-programma Office Digitalisering zeer geschikt. Je leert onder andere meer over informatiemanagement, smart workplace en timemanagement.

De vijf modules die in dit korte HBO-programma worden behandeld, zijn afkomstig uit de NVAO-geaccrediteerde Associate degree Officemanagement. De behaalde certificaten bieden dan ook mogelijkheid tot vrijstelling bij doorstroming naar de Associate degree.

Daarom kies je voor de opleiding HBO Office digitalisering

 • In korte tijd aantoonbare kennis op HBO-niveau.
 • Zeer praktijkgericht en direct toepasbaar in het bedrijfsleven.
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur.
 • Biedt een opstap naar de Associate degree Officemanagement.

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

Heb je een klantgerichte instelling, een constante drive naar verbetering en kun je goed organiseren, gestructureerd werken, communiceren en samenwerken? Dan is het vakgebied officemanagement echt iets voor jou! Het korte HBO-programma Office Digitalisering richt zich op (beginnende) office management professionals die in de context van hun beroep te maken krijgen met digitalisering.

Ontdek de arbeidsmarkt

Als officemanager ben je bezig met veel uiteenlopende taken, die kunnen variëren van documenteren en structureren tot regelen en organiseren én het aansturen en managen van het kantoorpersoneel.

Met kennis van officemanagement ben je breed inzetbaar. De arbeidsmarktperspectieven in dit vakgebied zijn goed. Er wordt verwacht dat de vraag naar goed gekwalificeerd ondersteunend personeel in de komende jaren alleen maar zal toenemen.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HAVO-niveau gewenst en basiskennis op het gebied van tekstverwerkings-, spreadsheet- en presentatietoepassingen.

Nieuw!
Voor iedereen die wil doorgroeien

Het gloednieuwe &door! magazine staat boordevol verhalen uit het werkveld, nieuws over branches, arbeidsmarkt en banen van de toekomst, leuke columns en andere inspirerende artikelen die je helpen richting te geven aan je carrière.

Vraag nu gratis aan

Nieuw!
Voor iedereen die wil doorgroeien

Het gloednieuwe &door! magazine staat boordevol verhalen uit het werkveld, nieuws over branches, arbeidsmarkt en banen van de toekomst, leuke columns en andere inspirerende artikelen die je helpen richting te geven aan je carrière.

Vraag nu gratis aan

De opleiding

Inhoud van de opleiding HBO Office digitalisering

De opleiding HBO Office Digitalisering is zeer praktijkgericht en biedt in korte tijd een breed programma. Alle digitale mogelijkheden waar je als officemanager mee te maken krijgt, worden uitgebreid behandeld. Je krijgt onder andere meer kennis over hoe je in je werkzaamheden digitale vaardigheden in kunt zetten. Verder leer je meer over ICT en informatiemanagement, smart workplace, persoonlijke effectiviteit en timemanagement. In de praktijkintegratiemodule pas je de opgedane kennis meteen toe in een praktische context. Daarbij krijg je uiteraard begeleiding van je docent.

Meer over de inhoud

De opleiding HBO Office Digitalisering bestaat uit onderstaande modules. In totaal kun je 25 EC’s (studiepunten) behalen.

Inleiding ICT/ informatiemanagement 5

De module geeft inzicht in ICT-applicaties en -toepassingen die de werkprocessen kunnen ondersteunen. De volgende onderwerpen komen aan bod: informatiesystemen, infrastructuur, e-commerce, kennismanagement en de invloed van digitalisering op de werkprocessen.

Smart Workplace 5

In deze module staat de digitale inrichting van de werkomgeving centraal. Er is veel aandacht voor Het Nieuwe Werken, duurzaamheid en flexibiliteit van gebouwen. Je leert strategische keuzes maken die het werkplezier en de productiviteit van medewerkers bevorderen. Ook komt het signaleren van en inspelen op trends uitgebreid aan bod.

Persoonlijke effectiviteit en timemanagement 5

Deze module reikt je de handvatten aan om je persoonlijke effectiviteit te ontwikkelen en van daaruit een goede planning op te stellen en te bewaken. Je leert aan de hand van de theorie kritisch naar jezelf te kijken.

Digitale vaardigheden 5

Je leert professionele computervaardigheden die door 70% van de landen in de wereld erkend worden. De module gaat in op de meest voorkomende toepassingen zoals: basisbegrippen ICT, bestanden beheren, efficiënte tekstverwerking, spreadsheets, databases, presentaties, communicatie.

Praktijkintegratie Digitalisering 5

In de praktijkintegratiemodule pas je de opgedane theorie toe in een praktische context. Je onderzoekt in deze opdracht de impact van het gebruik van digitale vaardigheden op de zakelijke kantooromgeving. Je maakt een plan om een efficiëntere digitale werkwijze te ontwikkelen met een bijbehorende instructie voor een specifieke doelgroep.

Inclusief vakliteratuur

Al het lesmateriaal is inbegrepen bij het collegegeld. Je hoeft zelf geen boeken aan te schaffen en hebt meteen alles in huis om van je studie een succes te maken.

Examens en diploma

Examens

De modules worden afgesloten met een praktijkopdracht en één module met een flexibel examen van LOI Hogeschool. Deze examens worden dagelijks op verschillende locaties in Nederland afgenomen

Aan het afleggen van examens zijn kosten verbonden. Deze vind je onder Studieduur en kosten.

Examen doen waar en wanneer je wilt

Steeds meer examens zijn flexibel. Dat betekent dat ze iedere werkdag kunnen worden afgelegd op 16 verschillende locaties in Nederland. Je kunt dus meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent, dat scheelt een hoop tijd. Je legt het examen digitaal af. En heb je een keer een examen niet gehaald, dan kun je alsnog snel slagen voor een herexamen.

Diploma en vervolgopleiding

Wanneer alle modules met een voldoende zijn afgerond, ontvang je het diploma HBO Office Digitalisering van LOI Hogeschool.

Mogelijke vervolgopleidingen

Na afronding zijn er diverse vervolgopleidingen mogelijk. Zo is de Associate degree Officemanagement een logische vervolgopleiding en kun je ook denken aan de bachelor of Associate degree Facility management. Iedere module uit dit HBO-programma die met succes is afgerond, geeft recht op een certificaat. Met een behaald certificaat kun je vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module binnen de Associate degree of bachelor. De verantwoordelijke examencommissie besluit hierover. Voor dit HBO-programma gaat het in totaal om ongeveer 25 studiepunten (EC).

Houd er wel rekening mee dat het diploma van dit korte HBO-programma niet automatisch recht geeft op toelating tot de Associate degree. Je dient voor toelating tot de Associate degree te voldoen aan de vooropleidingseisen en eventuele aanvullende eisen die hiervoor gelden.

De kwaliteitsgarantie van LOI Hogeschool

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie. Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Niet voor niets heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, naast de NVAO-accreditatie van alle individuele bacheloropleidingen, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Bovendien zijn aan LOI Hogeschool verschillende lectoren verbonden. Zij onderhouden een (internationaal) kennisnetwerk zodat de opleiding gegarandeerd aansluit bij de nationale én internationale arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

NVAO Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en bij de meeste opleidingen een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan deze opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 9 maanden

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Kosten

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 9 x € 269,00
Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

Het collegegeld is inclusief:

 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Het examengeld voor deze opleiding bedraagt € 39,00 per maand. Hiervoor mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.097,42 - € 1.542,32*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.046,40
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 556,63 - € 782,29*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 990,00
Examenkosten € 149,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 328,93 - € 462,28*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Collegegeld thuisstudie
9 x € 269,00
Studieduur
9 maanden
Type
Kort HBO-programma
Diploma
LOI Hogeschool
Onderdeel van
Associate degree Officemanagement
14 dagen vrijblijvend op proef

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Nu verlengd!
ASUS Chromebook- actie. Schrijf nu in!

Schrijf je vóór 14 februari in voor deze opleiding en ontvang een ASUS Chromebook t.w.v. € 349,- voor maar € 89,-. Met de ASUS Chromebook werk je in de cloud en worden je bestanden automatisch opgeslagen en beveiligd. Met zijn snelle prestaties, lange batterijduur en stevige behuizing is hij ideaal voor studie, werk én voor onderweg.

Meer over deze actie

Kom naar de open dag op 28 januari of 8 februari!

Tijdens de open dagen kom je alles te weten over thuis en klassikaal studeren bij de LOI, de MBO- en HBO- opleidingen en de beroepsgerichte cursussen, en de online leeromgeving. Ook krijg je alle gelegenheid om vragen te stellen en je te laten adviseren over je studiekeuze.

Meld je aan