In de cursus Management Assistent komen zes verschillende onderwerpen aan bod.
Secretariaatspraktijk
Dit deel van de cursus gaat in op de werkzaamheden die je als directiesecretaresse hebt. De volgende onderwerpen komen uitgebreid aan bod: agenda- en relatiebeheer, het organiseren van (internationale) bijeenkomsten en vergaderingen, uitgaande postbehandeling, het opzetten van een archief en het ontvangen van gasten.
Notuleren
Notuleren is een belangrijke vaardigheid. Bij notuleren is het belangrijk dat je hoofd- en bijzaken van elkaar kunt onderscheiden. De belangrijke zaken moeten snel en beknopt worden vastgelegd en uiteindelijk tot een zakelijk duidelijk en overzichtelijk verslag worden verwerkt.
Zakelijke correspondentie Nederlands
Tijdens dit onderdeel leer je de Nederlandse taal correct te gebruiken en de grammaticale regels toe te passen. Ook komen diverse vormen van het opstellen van zakelijke brieven aan bod.
Engels
In een secretariële functie is kennis van de Engelse taal noodzakelijk. De kans dat je te maken krijgt met de Engelse taal is groot, je leert onder andere een telefoongesprek in het Engels voeren en e-mails schrijven. Als managementassistent wordt verwacht dat je Engelse mondelinge en schriftelijke vaardigheden op een gedegen niveau zijn. In dit deel leer je Engelse teksten lezen, Engels verstaan en gesprekken voeren, spreken en schrijven op B1-niveau (halfgevorderd).
Communicatie en management
Een managementassistent moet communicatief en sociaal zeer vaardig zijn. Een goede communicatie is zowel voor jezelf als voor de organisatie waar je werkt heel belangrijk. Tijdens dit deel wordt er dieper ingegaan op (bedrijfs)communicatie, marketing en management en organisatie. Zo leer je meer over E-commerce, interne en externe communicatie, schrijven voor internet/intranet en leer je de doelstellingen van een organisatie beschrijven. Ook komen verschillende organisatievormen, profit en non-profit, managementstijlen en functiebouwwerk aan bod. Daarnaast leer je evenementen en bijeenkomsten organiseren en de verschillende vormen van schriftelijke en mondelinge communicatie toepassen.
Basiskennis boekhouden
Dit onderdeel behandelt de belangrijkste boekhoudkundige principes. Je leert alles over balansen, grootboekrekeningen en belastingen, maar ook over inkoop en verkoop en vreemd vermogen. Met het beheersen van de beginselen van het boekhouden ben je in staat zelfstandig een eenvoudige boekhouding met behulp van boekhoudsoftware te verzorgen.
Al het lesmateriaal is inbegrepen bij het lesgeld, hiervoor hoeven dus geen extra kosten te worden gemaakt.