Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

HBO Communication and multimedia design

Vernieuwd
Vernieuwd
 • Thuis studeren

  12 x € 225,00

 • Klassikaal studeren
  10% last-minute-korting

  12 x € 267,30 Normaal € 297,00

 • Studieduur

  12 maanden

 • Type

  Kort HBO-programma

 • Diploma

  LOI Hogeschool

 • Onderdeel van

  HBO-bachelor Communication and multimedia design

Nog dagen!

Laatste dag!

Laatste kans!

Aantrekkelijke tijdschriftenactie
Lees meer

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Laatste plaatsen voor de klassikale opleiding
Lees meer

Voor deze opleiding zijn nog enkele plekken beschikbaar. Schrijf nu in en krijg 10% last-minute korting!
De korting geldt bij inschrijving vóór 29 september 2017 en zolang er plaats is. Schrijf dus snel in en verzeker je van een plek.

In het kort

Multimediale communicatie is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. De vraag naar professionals op het gebied van communicatie en nieuwe media is dan ook groot. Spreekt de creatieve wereld van communicatie en multimediadesign jou ook aan? Kies dan voor het korte HBO-programma Communication and Multimedia Design. De opleiding legt een goede basis op het gebied van digitale media, communicatie, grafisch ontwerpen en mediavormgeving. Daarbij is zowel aandacht voor de conceptuele kant als voor de uitvoering.

Met de opleiding HBO Communication and multimedia design haal je een diploma waarmee je aantoont op HBO-niveau over kennis en vaardigheden te beschikken. Het diploma kan vrijstelling opleveren voor de gelijknamige modules binnen de NVAO-geaccrediteerde bacheloropleiding Communication and Multimedia Design van LOI Hogeschool.

 • Geen vooropleiding vereist.
 • Inclusief lesmateriaal.
 • In korte tijd kennis van conceptualiseren en ontwerpen op HBO-niveau.
 • Behaal in een jaar een diploma van LOI Hogeschool.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de volledige bacheloropleiding.
Doelgroep en beroep

Het korte HBO-programma Communication and multimedia design is bestemd voor iedereen die zich op HBO-niveau wil verdiepen in communicatie, ontwerpen en mediavormgeving. De opleiding is een echte aanrader voor iedereen die een functie ambieert als interactieontwerper, webmaster of online marketeer.

Doelgroep
Inhoud van de opleiding

De opleiding HBO Communication and multimedia design is zeer praktijkgericht en behandelt het volledige ontwerpproces van een multimediale communicatie-uiting. Tijdens de opleiding is er zowel aandacht voor de conceptuele en creatieve kant als voor de uitvoering van ontwerpprocessen. De opleiding start met het in kaart leren brengen van een probleem of vraag. Daarbij is aandacht voor onderzoek doen en diverse soorten media en technologie. Vervolgens wordt uitgebreid ingegaan op conceptualiseren en ontwerpen. Hoe breng je je boodschap over? Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere het creatief proces en creativiteitstechnieken, mensgericht ontwerpen, visualiseren en typografisch ontwerpen. Na afronding ben je in staat een creatief concept te ontwikkelen voor een communicatiecampagne en dit uit te werken in ontwerpen voor diverse media.

Inhoud
Meer over de inhoud

De opleiding omvat twee clusters van 30 studiepunten (EC) die elk leiden tot een duidelijk herkenbare leeruitkomst. De clusters zijn opgebouwd uit modules.

Cluster 1: Onderzoeken en rapporteren (30 EC)

Na afronding van dit cluster kun je een probleem of vraag vertalen naar een helder geformuleerde onderzoeksvraag. Je bent in staat om gegevens te verzamelen die nodig zijn om de onderzoeksvraag te beantwoorden en kunt deze op correcte wijze analyseren. Verder weet je hoe je profielen opstelt van de doelgroepen waarin de wensen en behoeften duidelijk worden en beschik je over vaardigheden om een heldere rapportage te maken in woord en beeld.

Algemene beroepsoriëntatie 5

In de module Algemene beroepsoriëntatie leer je om je persoonlijke ontwikkeling vorm te geven in relatie tot de professionele beroepsomgeving waarin je werkt (of gaat werken). Je leert om als professional naar jezelf en naar je beroepsomgeving te kijken.

Inleiding onderzoek doen 5

Het doel van de module ‘Inleiding onderzoek doen’ is het aanleren van de basisvaardigheden die van toepassing zijn bij alle vormen van onderzoek in het HBO-werkveld. Deze vaardigheden bestaan uit: een onderzoekende houding, het toepassen van kennis uit het onderzoek van anderen en het zelf onderzoek doen (en dit kritisch beschouwen middels evaluatie en reflectie).

Effectief communiceren 5

In deze module leer je je mondeling en schriftelijk correct en effectief uit te drukken. Je bent in staat een tekst te begrijpen, te produceren of samen te vatten binnen een steeds intercultureler wordende context.

Media ontdekken 5

Je maakt kennis met de verschillende soorten media en de wisselwerking tussen media en maatschappij. Denk hierbij aan industrie, wetgeving en ethiek. Daarnaast leer je hoe mediaproducten in elkaar zitten en welke rol je als CMD’er speelt bij de productie hiervan.

Mediatechnieken verkennen 5

In deze module staat de technologie achter digitale media centraal. Je leert alles over de digitale weergave van kleur en tekst en de bewerking en opslag van geluid en video. Verder gaat de module in op de verschillende netwerken voor het verspreiden van digitale media, beveiligingsrisico’s en beveiligingsmaatregelen. Tot slot maak je kennis met eenvoudige programmeertalen en veelgebruikte contentmanagementsystemen (o.a. WordPress).

Praktijkintegratie Onderzoeksvoorstel schrijven 5

In de praktijkintegratiemodule pas je de opgedane theorie toe in een praktische context. Hierbij werk je aan het verder ontwikkelen van algemene competenties en specifieke beroepscompetenties. Ook onderzoeksvaardigheden zijn hierbij van belang.

Deze opdracht is gericht op het schrijven van een onderzoeksvoorstel voor een fictief communicatieprobleem. Je formuleert een hoofdvraag voor je praktijkgerichte onderzoek, realiseert een conceptueel en technisch onderzoeksontwerp, en maakt een planning en risicoanalyse.

Cluster 2: Conceptualiseren en ontwerpen (30 EC)

Je bent in staat om op strategisch niveau creatieve en effectieve oplossingen te genereren voor uiteenlopende communicatievraagstukken. Daarbij verbind je de doelen en eisen vanuit de opdrachtgever en de organisatiestrategie met de wensen van de doelgroep. Je bent je bewust van de grenzen van de beschikbare middelen en externe randvoorwaarden en kunt hierop anticiperen. Verder ben je in staat om een concept te vertalen naar een doelmatig, gebruiksvriendelijk en interactief ontwerp.

Creatief concept schrijven 5

In deze module leer je hoe je creativiteit inzet bij het bedenken en schrijven van een concept: de basis van elke mediaproductie. Er is onder meer aandacht voor creatieve barrières en versnellers, het creatief proces en creativiteitstechnieken. Je past de opgedane kennis gelijk toe en organiseert voor een organisatie naar keuze een creatief proces rond een (fictieve) mediaproductie.

Mensgericht ontwerpen en testen 10

In deze module leer je hoe je stapsgewijs inspeelt op de manier waarop gebruikers mediaproducten ervaren. Je doet vaardigheden op rond iteratief werken, zodat je in de verschillende cycli van ontwerpen, testen en verbeteren een optimaal product kunt ontwikkelen. Je maakt hierbij gebruik van mensgerichte ontwerptechnieken, prototyperingsmethoden en ontwikkel- en uitvoeringsmethodieken.

Visueel communiceren 5

Als CMD-beroepsprofessional moet je weloverwogen beslissingen nemen rond de esthetiek en begrijpelijkheid van mediaproducten. In deze module leer je alles over visuele communicatie. Theorieën, universele ontwerpprincipes en handige feitjes en weetjes worden helder uiteengezet.

(Typo-)grafisch ontwerpen 5

Na het afronden van deze module beschik je over de basiskennis en -vaardigheden om een grafisch ontwerp inclusief typografie te maken. Je weet alles over typografie, kleur, vorm en beeld, en weet hoe je deze elementen toepast voor een aantal huisstijldragers. Hierbij maak je gebruik van Adobe InDesign.

Praktijkintegratie Campagnevoorstel maken 5

In de praktijkintegratiemodule pas je de opgedane theorie toe in een praktische context. Hierbij werk je aan het verder ontwikkelen van algemene competenties en specifieke beroepscompetenties. Ook onderzoeksvaardigheden zijn hierbij van belang.

Deze opdracht is gericht op het maken van een creatief concept voor een communicatiecampagne rond een communicatieprobleem. Je werkt dit uit in een aantal ontwerpen voor diverse media.

Extra: gratis module Speedreading

Bij de opleiding ontvang je gratis de module Speedreading. Hiermee leer je in korte tijd tot maar liefst 5 x sneller lezen en de stof tot 2 x beter onthouden. Deze module is niet verplicht, maar biedt wel handige vaardigheden om sneller en effectiever te studeren.

Inclusief vakliteratuur

Alle benodigde vakliteratuur is inbegrepen bij het collegegeld. Je hoeft zelf geen boeken meer aan te schaffen.

Examens

Alle modules worden afgesloten met een examen of praktijkopdracht. De praktijkopdrachten kunnen thuis worden gemaakt en worden ingezonden naar LOI Hogeschool. Een voldoende resultaat van een examen of praktijkopdracht geeft recht op een HBO-certificaat.

Examen
Examen doen waar en wanneer je wilt

Steeds meer examens kunnen iedere werkdag worden afgelegd op 16 verschillende locaties in Nederland. Je kunt dus meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent, dat scheelt een hoop tijd. Je legt het examen digitaal af waardoor ook de uitslag snel bekend is. En heb je een keer een examen niet gehaald, dan kun je alsnog snel slagen voor een herexamen.

Examenkosten

Het examengeld voor deze opleiding bedraagt € 39,00 per maand. Hiervoor mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer kosteloos worden afgelegd.

Diploma en vervolgopleiding

Alle certificaten tezamen geven recht op het diploma HBO Communication and multimedia design van LOI Hogeschool.

Diploma
Mogelijke vervolgopleidingen

Na afronding zijn er diverse vervolgopleidingen mogelijk. Zo zijn de bacheloropleiding HBO Communication and multimedia design en de Associate degree Media design logische vervolgopleidingen. Iedere module uit dit HBO-programma die met succes is afgerond, geeft recht op een certificaat. Een behaald certificaat kun je inbrengen als vrijstellingsbewijs voor de gelijknamige module binnen de bacheloropleiding. Voor dit korte HBO-programma gaat het in totaal om ongeveer 60 studiepunten (EC). Het daadwerkelijke aantal EC’s waarvoor vrijstelling gegeven kan worden, is afhankelijk van de inhoudelijke overeenkomst tussen het HBO-programma en de gelijknamige module(s). Kijk bij de betreffende bacheloropleiding voor de vooropleidingseisen en eventuele aanvullende eisen.

De kwaliteitsgarantie van LOI Hogeschool

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie. Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Niet voor niets heeft LOI Hogeschool, naast de NVAO-accreditatie van alle individuele bacheloropleidingen, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Bovendien zijn aan LOI Hogeschool verschillende lectoren verbonden. Zij onderhouden een (internationaal) kennisnetwerk zodat de opleiding gegarandeerd aansluit bij de nationale én internationale arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

NVAO-geaccrediteerde opleidingInstellingstoets kwaliteitszorgMinisterie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Toelatingsprogramma

>Het korte HBO-programma HBO Communication and multimedia design geldt als toelatingsprogramma voor de HBO-bacheloropleiding Communication and Multimedia Design. Dat betekent dat je op grond van het diploma van dit toelatingsprogramma kunt worden toegelaten tot de volledige bachelor.

Studiemethode
Klassikaal of thuis studeren, aan jou de keuze

Heb je graag een extra stok achter de deur en wil je medestudenten en docenten ontmoeten in de klas? Kies dan voor onze klassikale methode. Hierin is het beste van klassikaal onderwijs en thuisstudie verenigd tot het meest effectieve onderwijs dat je kunt krijgen.
Wil je liever volledig flexibel zijn en hecht je minder waarde aan het klassikale aspect? Kies dan voor onze efficiënte thuisstudie methode. Hierbij ben je 100% flexibel om de opleiding te volgen waar en wanneer je maar wilt, terwijl je toch een eigen docent hebt die je begeleidt en op elk moment vragen kunt stellen.


Klassikaal studeren
Thuis studeren

Vaste structuur van bijeenkomsten

In een kleine groep met docent en medestudenten
Volledig flexibel in studieplek en -tijden
Goed te combineren met werk en privé
Begeleiding door ervaren docenten
Online leeromgeving met effectieve studietools
Kies voor thuis of klassikaal studeren
Klassikaal studeren bij de LOI: eigentijds flexibel en efficiënt

De klassikale opleidingen van de LOI staan garant voor een efficiënte manier van studeren, zijn doelgericht van opzet, bieden veel structuur en toch voldoende flexibiliteit om de opleiding te combineren met een baan en druk privéleven.

 • Met keuze uit dag, avond- en zaterdagprogramma’s past de opleiding in elke agenda.
 • De klassikale bijeenkomsten om de 2 tot 3 weken zorgen voor een vast studieritme.
 • Er wordt gewerkt in kleine groepen onder leiding van topdocenten uit de praktijk.
 • Persoonlijke benadering met veel ruimte voor inbreng van de eigen werksituatie.
 • Gerichte training van competenties, boeiende presentaties en cases.
 • De docent is ook tussentijds bereikbaar voor vragen en geeft snel antwoord.
Thuis studeren bij de LOI: zelfstandig maar zeker niet alleen
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site.Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en bij de meeste opleidingen een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die de klassikale bijeenkomsten verzorgen én je via internet ook persoonlijk begeleiden in de tussenliggende weken. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Klassikale bijeenkomsten in kleine groepen

Bij de klassikale opleidingen wordt in kleine groepen gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Geen herhaling van leerstof, maar discussie met medestudenten, boeiende presentaties, (business)cases en training van competenties. De docent daagt je daarbij uit het beste uit jezelf te halen. En biedt veel ruimte voor inbreng van de eigen werksituatie. Theorie en praktijk worden zo optimaal geïntegreerd.

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding of werk- en denkniveau op HAVO/MBO 4-niveau gewenst.

Studieduur

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan een thuisstudie sneller worden afgerond.

Studieduur: 12 maanden

Studieduur
Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op online persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle (online) studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Collegegeld

Het totale collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. 

Collegegeld thuisstudie : 12 x € 225,-
Collegegeld klassikaal : 12 x € 297,-
Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, reiskosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.028,00
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 894,96 - € 1.292,72*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.059,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 459,72 - € 644,04*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 1.040,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 324,00 - € 468,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Startdatum en locaties

Schrijf nu in via het inschrijfformulier en start wanneer je wilt. Doe het dus vandaag nog! Bij een thuisstudie kun je elke datum kiezen. Bij een klassikale opleiding is er keuze uit een aantal startdata en locaties. Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdag- of donderdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de opleiding definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Vaak kun je je dan ook nog steeds voor andere locaties en dagen aanmelden.

Klassikaal studeren

Eerstvolgende startmoment:

September 2017 10% last-minute-korting

Eerste bijeenkomst:

Vrijdag 27 oktober in Utrecht

Uiterste inschrijfdatum:

28 september 2017

Aantal bijeenkomsten dagopleiding:

17

Aantal bijeenkomsten avondopleiding:

34

Plaats:

AMSTERDAM

APELDOORN

DEN HAAG

EINDHOVEN

LEIDERDORP

ROTTERDAM

UTRECHT

ZWOLLE

AMSTERDAM

APELDOORN

DEN HAAG

EINDHOVEN

LEIDERDORP

ROTTERDAM

UTRECHT

ZWOLLE

Thuis studeren

De opleiding past zich volledig aan jouw leven aan. Starten kan wanneer je wilt. Je bepaalt zelf waar je de opleiding volgt, op welk moment je studeert en hoe lang. Daarbij sta je er nooit alleen voor. Je hebt een eigen docent die via de online leeromgeving altijd snel bereikbaar is.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.