Kort MBO Management assistant

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Vakgebied

Kort MBO Management assistant

Korte MBO-opleiding tot management assistant. MBO-programma, zonder stage en algemene modules. Inclusief intensieve begeleiding, behaal een certificaat Sneltypen.

In het kort

In het kort

Korte MBO-opleiding tot management assistant. MBO-programma, zonder stage en algemene modules. Inclusief intensieve begeleiding, behaal een certificaat Sneltypen.

Lesgeld thuisstudie
15 x € 64,00
Lesgeld klassikaal
15 x € 259,00
Studieduur
15 maanden
Type
Kort MBO-programma
Onderdeel van
MBO Management assistant

Ambieer je een functie als managementassistent? Wil je de MBO-opleiding Management assistant volgen maar kun of wil je nog geen stage lopen? Kies dan voor het korte MBO-programma Management assistant. Dit programma biedt op MBO-niveau brede kennis van het vak en omvat de volledige MBO-opleiding, met uitzondering van de BPV (stage), de keuzemodules en de algemene modules Nederlands, Engels, Rekenen en Loopbaan en burgerschap. Als managementassistent ben je planner, regelneef, organisator en coördinator tegelijk. Een echte duizendpoot dus, die meedenkt en een manager veel werk uit handen neemt. Deze uitdagende functie vraagt veel zelfstandigheid en eigen initiatief.

Wil je hierna verder studeren? Kies dan voor de opleiding MBO Management assistant. Na afronding van dit korte MBO-programma kun je vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige modules uit de volledige MBO-opleiding, voor zover deze inhoudelijk overeenkomen.

 • Opleiding op MBO-niveau, zonder BPV, keuzemodules en algemene modules.
 • Onderdeel van en geeft (vaak) vrijstelling bij de volledige MBO-opleiding.
 • Geeft recht op toelating tot de volledige MBO-opleiding Management assistant.
 • Studeren in je eigen tijd en tempo én 24/7 toegang tot LOI Campus.
 • Haal tijdens je opleiding ook het certificaat Sneltypen (LOI of ECDL).
 • Intensieve begeleiding door ervaren docenten.
 • Inclusief gratis praktijkdag Zakelijk Nederlands.
 • Geen vooropleiding nodig.
 • Flexibel examen doen, waar en wanneer je wilt.

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

Het korte MBO-programma Management assistant is de ideale keuze voor iedereen die op MBO-niveau vakkennis wil opdoen over de veelzijdige functie van managementassistent. Het programma is ook een aanrader voor wie de volledige MBO-opleiding wil volgen, maar (nog)  geen stage kan of wil lopen. Dit korte MBO-programma omvat de volledige MBO-opleiding, met uitzondering van de BPV (stage), de keuzemodules en de algemene modules Engels, Nederlands, Rekenen en Loopbaan & burgerschap.

Ontdek de arbeidsmarkt

De functie managementassistent  is een verantwoordelijke en uitdagende functie. Je bent de rechterhand van een manager of directeur. Naast secretariële taken heb je ook een regelfunctie en ben je inhoudelijk goed op de hoogte van alles wat er speelt. Je kunt bij tal van organisaties en bedrijven terecht en op tal van afdelingen.

Toelating

Voor het volgen van het korte MBO-programma Management assistant is geen speciale vooropleiding vereist.

De opleiding

Inhoud van de opleiding Kort MBO Management assistant

Het korte MBO-programma omvat alle modules uit de volledige opleiding MBO Management assistant, met uitzondering van de BPV (stage), de keuzemodules en de algemene modules. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. taalvaardigheid, toetsenbordvaardigheid, computervaardigheden, etiquette, informatievaardigheden en administratie.

Na het afronden van het korte MBO-programma Management assistant heb je brede kennis en vaardigheden opgedaan. Na afloop:

 • werk je moeiteloos met veelvoorkomende computertoepassingen.
 • heb je een vlotte toetsenbordvaardigheid en kun je accuraat verschillende soorten teksten verwerken.
 • kun je een archief opzetten en beheren.
 • kun je de Nederlandse en Engelse taal feilloos toepassen bij al je taken, in woord en geschrift (o.a. verslaglegging, correspondentie).
 • beheers je de basisprincipes van informatiemanagement.
 • weet je onderhandelingstechnieken toe te passen.
 • ken je de geldende zakelijke etiquetteregels.
 • kun je een financiële administratie opzetten.
Meer over de inhoud

De opleiding bestaat uit de volgende modules.

Organisatiekunde

In deze module doe je algemene kennis op over organisaties. Zo leer je o.a. over organisatievormen, bedrijfsstructuren en bedrijfsbelangen en strategie. Ook leer je wat er komt kijken bij het reserveren van faciliteiten en locaties. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij de prijs/kwaliteits-verhouding? En hoe onderhandel je over de prijs? Tot slot wordt uitgebreid ingegaan op het organiseren van bijeenkomsten. Van het maken van een planning en een draaiboek, tot het maken van een kostenoverzicht en het verzorgen van de informatievoorziening voorafgaand aan en tijdens de bijeenkomst en na afloop.

Kwaliteit en zakelijke etiquette

Je leert de basisprincipes van kwaliteit en de 'regels' die gelden rondom zakelijke etiquette. Oftewel: hoe ga je in het bedrijfsleven op een professionele en correcte manier om met interne en externe contacten? Waar moet je op letten bij mondeling of schriftelijk contact? Ook leer je over kwaliteitssystemen en kwaliteitseisen die gelden bij verschillende organisaties.

Archivering

Alle basisprincipes van het registreren, opslaan en archiveren van informatie en documenten komen aan de orde in deze module. Na het opzetten, inrichten en beheren van een archief leer je mappen en dossiers samenstellen en beheren. Je doet kennis op over eisen van gebruikers en organisaties rond informatievoorziening en toegankelijkheid. Ook komen de eigenschappen en kenmerken van een fysiek archief en digitale opslag aan bod. Je leert producten en informatie op de juiste manier te verwerken.

Sneltypen

In een innovatieve en speciaal voor de LOI ontworpen omgeving leer je blind en foutloos typen met tien vingers. Hiervoor maak je gebruik van je eigen QWERTY-toetsenbord. Ook leer je hoe je je houding achter het toetsenbord verbetert. Het doel is om 150 aanslagen per minuut te kunnen halen

Zakelijk Nederlands

Je leert mondeling en schriftelijk moeiteloos communiceren in de beroepssituatie. Zo is er o.a. aandacht voor het verwerken en behandelen van e-mail en post, verslaglegging bij vergaderingen, het maken van webteksten,verslagen en instructies, het maken van rapportages en overzichten en het opstellen van uitnodigingen en leveringscondities. Ook leer je teksten redigeren en informatie analyseren en samenvatten. Daarbij stem je de communicatie altijd af op de beoogde doelgroep.

Ook mondelinge taalvaardigheid komt in deze module uitgebreid aan bod. Je leert omgaan met zakelijke telefoongesprekken, informatie verzamelen, afstemmen met je leidinggevende, reserveringen en opties afspreken, vragen van derden beantwoorden, bezoekers ontvangen, instructies geven en presenteren.

Zakelijk Engels

In de meeste bedrijven wordt verwacht dat je ook in het Engels moeiteloos kunt communiceren. Vrijwel ieder bedrijf heeft immers te maken met Engelstalige relaties. In deze module leer je het Engels zoals je dat nodig heb in een zakelijke omgeving. Na afronding communiceer je probleemloos in het Engels, zowel schriftelijk als mondeling.

Informatie- en relatiemanagement

Na deze module beheers je de basisprincipes van informatiemanagement. Je leert informatiebronnen raadplegen, gericht zoeken op internet en de juiste info selecteren, verzamelen, analyseren (hoofd- en bijzaken onderscheiden). En vervolgens bewerken voor en verspreiden naar je doelgroep. Daarnaast is er aandacht voor het opbouwen en onderhouden van werk- en klantrelaties.

Computervaardigheden

Deze module bestaat uit de volgende onderdelen:

Computer Essentials

Deze module behandelt basisbegrippen en vaardigheden m.b.t. het gebruik van apparaten, het maken en beheren van bestanden, netwerken en gegevensbeveiliging.

Tekstverwerken (Word)

Tekstverwerking is een van de meest gebruikte computertoepassingen. Handig voor het maken van notulen, verslagen, werkstukken, (sollicitatie)brieven, maar ook de adresetiketten voor op je envelop. In deze module wordt het samenstellen, bewerken, vormgeven, opslaan en afdrukken van documenten behandeld.

Spreadsheets (Excel)

Een spreadsheet is te vergelijken met een rekenmachine. Maar met een computer heb je veel meer mogelijkheden. Zelfs de meest ingewikkelde berekeningen verschijnen in een handomdraai op je scherm. Het gaat niet alleen een stuk sneller, maar je kunt ook de resultaten overzichtelijk presenteren. Spreadsheets worden gebruikt voor het opstellen van budgetten, het maken van prognoses, zakelijke grafieken en financiële rapportages.

Databases gebruiken

Beschik je over een grote hoeveelheid gegevens, waar je op ieder moment van de dag bij moet kunnen? Dan is het gebruik van een database een prima oplossing. Je kunt alle gegevens invoeren, aanpassen en uitbreiden. Binnen bedrijven en organisaties worden databases veelal gebruikt voor het bijhouden van klant- en voorraadgegevens.

Presentaties

Op je computer zitten tal van teken- en presentatiemogelijkheden. Een afbeelding of illustratie kan een goede ondersteuning zijn bij een tekst. Zo draagt de combinatie van woord en beeld vaak bij aan effectieve communicatie. Bijvoorbeeld bij het houden van een presentatie. Niet vreemd dus dat deze hulpmiddelen veel worden ingezet in het bedrijfsleven en bij het lesgeven.

Online Essentials

In deze module draait het om basisbegrippen en -vaardigheden m.b.t. het gebruik van internet. Denk bijvoorbeeld aan efficiënt zoeken naar informatie, online communicatie en e-mail.

Planning en ondersteuning

Je leert hoe je je leidinggevende kunt ondersteunen bij agendabeheer en afspraken. Ook leer je bezoekers ontvangen en begeleiden. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. opnameapparatuur voor verslaglegging, het maken van aantekeningen, ICT-hulpmiddelen, het voorbereiden van vergaderingen, het plannen en opvolgen van afspraken, het organiseren van bijeenkomsten (randvoorwaarden afstemmen, inhoud bepalen, logistiek en communicatie) en het ontvangen en registeren van bezoekers.

Voorlichting en PR

In deze module leer je hoe je voorlichtingsmateriaal en corporate informatie kunt samenstellen en beschikbaar kunt maken voor verschillende doelgroepen. Daarnaast wordt ingegaan op het uitdragen van corporate informatie. Na afloop van dit onderdeel kun je informatie ontwikkelen voor intranet en de website, brochures vervaardigen over onderwerpen die het bedrijf aangaan en vragen over de organisatie beantwoorden.

Administratie

Na deze module beschik je over de belangrijkste basiskennis van de (financiële) administratie. Je doet vaardigheden op m.b.t. financiële kengetallen, budgetteren en voor het opzetten van een projectadministratie.

Examens en diploma

Examens

De modules worden op diverse manieren afgerond, bijvoorbeeld met een praktijkopdracht of met een schriftelijk of mondeling examen. Dat kan een LOI-examen zijn, of een examen dat wordt afgenomen door een externe instantie. Een aantal modules wordt afgerond met huiswerk-, casus- of portfolio-opdrachten. Wanneer bij een opleiding een gratis praktijkdag hoort, kan het ook voorkomen dat de desbetreffende module wordt afgesloten met een praktijkopdracht tijdens deze dag. De LOI-examens staan onder toezicht van de Inspectie van het Onderwijs.

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Examen doen waar en wanneer je wilt

Steeds meer examens zijn flexibel. Dat betekent dat ze iedere werkdag kunnen worden afgelegd op 16 verschillende locaties in Nederland. Je kunt dus meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent, dat scheelt een hoop tijd. Je legt het examen digitaal af. En heb je een keer een examen niet gehaald, dan kun je alsnog snel slagen voor een herexamen.

Examen Sneltypen

Je bepaalt zelf of je de module Sneltypen wilt afsluiten met een LOI-examen of niet. Als je een voldoende behaalt voor het examen ontvang je een LOI-certificaat Sneltypen. Wil je de module Sneltypen afsluiten met een ECDL examen, dan moeten de kosten van dit examen apart betaald worden aan de LOI of aan ECDL.

Aanmelden voor examens

Tijdens de opleiding word je automatisch en op tijd geïnformeerd over deelname aan de LOI-examens: waar, wanneer en hoe laat ze worden afgenomen, hoeveel tijd je per onderdeel krijgt en hoe je je precies inschrijft. Van eventuele bijzonderheden word je eveneens op de hoogte gesteld.

Diploma en vervolgopleiding

Na het volledig afronden van dit korte MBO-programma ontvang je het LOI-diploma Kort MBO Management assistant.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Al onze volledige MBO-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) op grond van de WEB. Alle MBO-opleidingen van de LOI worden gecontroleerd door de Inspectie van het onderwijs en blijken keer op keer te voldoen aan alle kwaliteitseisen. Bij het onlangs uitgevoerde onderzoek naar de Staat van de Instelling, gaf de Inspectie aan vol lof te zijn over het kwaliteitsborgingssysteem. Alle MBO-basisopleidingen en korte MBO-programma’s zijn onderdeel van een volledige MBO-opleiding.

De diploma-eisen van volledige MBO-opleidingen worden landelijk bepaald en zijn vastgelegd in kwalificatiedossiers. Bij de LOI worden alle opleidingsprogramma’s van de MBO-opleidingen continu afgestemd op de meest recente eisen. Als MBO-student bij de LOI weet je dus dat je altijd een landelijk erkend MBO-diploma behaalt.

Bovendien onderhoudt de LOI intensieve contacten met het bedrijfsleven en brancheverenigingen. Zo sluiten de opleidingen gegarandeerd aan op de actuele beroepspraktijk.

Mogelijke vervolgopleidingen

Na het volledig en succesvol afronden van dit korte MBO-programma ben je toelaatbaar tot de MBO 4-opleiding Management assistent. Het diploma van dit korte MBO-programma biedt bovendien recht op vrijstelling voor de gelijknamige modules uit de volledige MBO-opleiding. Kijk bij de desbetreffende MBO-opleiding voor de actuele opleidingsinformatie en eventuele toelatingseisen. Voldoe je niet aan de daar genoemde vooropleidingseisen, maar ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je op grond van dit korte MBO-programma worden toegelaten. Ben je tussen de 16 en 18 jaar? Dan geldt in verband met de leerplichtwet een extra toelatingseis voor toelating tot de volledige MBO-opleiding. Meer informatie hierover vind je bij de betreffende opleiding.

Startdatum en locaties

Startdatum en locaties

Schrijf nu in via het inschrijfformulier en start wanneer je wilt. Doe het dus vandaag nog! Bij een thuisstudie kun je elke datum kiezen. Bij een klassikale opleiding is er keuze uit een aantal startdata en locaties. Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdag- of donderdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de opleiding definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Vaak kun je je dan ook nog steeds voor andere locaties en dagen aanmelden.

Klassikaal studeren

Eerstvolgende startmoment:

Oktober 2019

Eerste bijeenkomst:

Eind oktober 2019

Aantal bijeenkomsten dagopleiding:

18

Aantal bijeenkomsten avondopleiding:

36

Plaats:

Amsterdam

Apeldoorn

Den Haag

Eindhoven

Leiderdorp

Rotterdam

Utrecht

Zwolle

Nederland

Amsterdam

Apeldoorn

Den Haag

Eindhoven

Leiderdorp

Rotterdam

Utrecht

Zwolle

Thuis studeren

De opleiding past zich volledig aan jouw leven aan. Starten kan wanneer je wilt. Je bepaalt zelf waar je de opleiding volgt, op welk moment je studeert en hoe lang. Daarbij sta je er nooit alleen voor. Je hebt een eigen docent die via de online leeromgeving altijd snel bereikbaar is.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Klassikaal of thuis studeren, aan jou de keuze

Heb je graag een extra stok achter de deur en wil je medestudenten en docenten ontmoeten in de klas? Kies dan voor onze klassikale methode. Hierin is het beste van klassikaal onderwijs en thuisstudie verenigd tot het meest effectieve onderwijs dat je kunt krijgen.

Wil je liever flexibel zijn in studieplek en -tijden en hecht je minder waarde aan het klassikale aspect? Kies dan voor onze efficiënte thuisstudie methode. Hierbij kun je studeren waar en wanneer je maar wilt, terwijl je toch een eigen docent hebt die je begeleidt en aan wie je op elk moment vragen kunt stellen.

  Klassikaal studeren Thuis studeren
Vaste structuur van bijeenkomsten
In een kleine groep met docent en medestudenten
Flexibel in studieplek en -tijden
Goed te combineren met werk en privé
Begeleiding door ervaren docenten
Online leeromgeving met effectieve studietools
Klassikaal studeren bij de LOI: met houvast én flexibiliteit

Bij LOI Klassikaal studeer je met alle houvast en alle flexibiliteit waar een druk leven om vraagt. De bijeenkomsten zijn te volgen op locaties door heel Nederland en zorgen voor een vast studieritme. Daarnaast krijg je online begeleiding op elk moment en kun je je studietijd naast de bijeenkomsten zelf indelen wanneer het jou uitkomt.

 • Om de 3 weken een klassikale bijeenkomst.
 • Kies uit een avond-, vrijdag- of zaterdagopleiding.
 • Kleine groepen onder leiding van topdocenten.
 • Gerichte training van competenties, boeiende presentaties en (business)cases.
 • Persoonlijke aanpak met inbreng van en toetsing aan de eigen werkpraktijk.
Thuis studeren bij de LOI: zelfstandig maar zeker niet alleen
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site.Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die de klassikale bijeenkomsten verzorgen én je via internet ook persoonlijk begeleiden in de tussenliggende weken. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Klassikale bijeenkomsten in kleine groepen

Bij de klassikale opleidingen ga je intensief aan de slag met de lesstof en het eigen maken van vaardigheden. In kleine groepen krijg je extra uitleg over de lesstof, werk je samen met anderen en oefen je vaardigheden in praktijksituaties. De docent daagt je uit het beste uit jezelf te halen en biedt veel ruimte voor inbreng van de eigen werksituatie. Theorie en praktijk worden zo optimaal geïntegreerd.

Studeren bij LOI MBO College, zo werkt het

Studieduur en kosten

Studieduur en vrijstelling

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo, dat betekent dat je afhankelijk van je persoonlijke situatie, korter of langer over de studie doet. Wanneer je kiest voor een thuisstudie, kan de opleiding afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de studie steekt, sneller worden afgerond.

Studieduur: 15 maanden

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op online persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle (online) studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Mogelijke vrijstellingen

Eerder behaalde diploma’s kunnen recht geven op vrijstellingen voor gelijknamige modules binnen een vervolgopleiding. Met een vrijstelling hoef je geen examen te doen voor de desbetreffende module, bespaar je studietijd en krijg je korting op het lesgeld. Meer informatie vind je bij Vrijstellingen voor volledige MBO-opleidingen en korte MBO-programma's. Neem bij vragen contact op met de afdeling Studievoorlichting: (071) 545 1234. Het is ook mogelijk om eerst een verzoek tot vrijstelling te doen voordat je je inschrijft.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand, per jaar (met 3% korting) of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 15 x € 64,00
Lesgeld klassikaal : 15 x € 259,00
Inschrijfkosten en dossiervorming
: € 49,00 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

We gaan er van uit dat je zelf beschikt over eventuele benodigde software. Van de meeste pakketten zijn online trialversies beschikbaar die je gedurende een beperkte periode gratis kunt gebruiken.

Examenkosten

Het examengeld voor deze opleiding bedraagt € 29,00 per maand. Hiervoor mag ieder examen dat via de LOI wordt afgenomen één keer worden afgelegd.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.097,42 - € 1.542,32*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.068,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 475,82 - € 668,72*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 940,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 256,00 - € 416,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
15 x € 64,00
Lesgeld klassikaal
15 x € 259,00
Studieduur
15 maanden
Type
Kort MBO-programma
Onderdeel van
MBO Management assistant

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Nu verlengd!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak