Kort MBO Dierenartsassistent paraveterinair

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Vakgebied

Kort MBO Dierenartsassistent paraveterinair

In korte tijd kennis op MBO-niveau over werken met dieren én hun eigenaren, inclusief twee gratis praktijkdagen. MBO-opleiding tot dierenartsassistent, zonder stage en algemene modules.

In het kort

In het kort

In korte tijd kennis op MBO-niveau over werken met dieren én hun eigenaren, inclusief twee gratis praktijkdagen. MBO-opleiding tot dierenartsassistent, zonder stage en algemene modules.

Lesgeld thuisstudie
19 x € 119,00
Lesgeld klassikaal
19 x € 207,20 (€ 259,00) 20% last-minute-korting
Studieduur
19 maanden
Diploma
LOI-diploma
Onderdeel van
MBO Dierenartsassistent paraveterinair

Wil je dierenartsassistente worden en de opleiding MBO Dierenartsassistent paraveterinair volgen, maar wil of kun je nog geen stage lopen? Kies dan voor het korte MBO-programma Dierenartsassistent paraveterinair. Dit programma biedt op MBO-niveau brede kennis van het vak en omvat de volledige MBO-opleiding, met uitzondering van de stage, de keuzedelen en de algemene modules Engels, Nederlands, Rekenen en Loopbaan en burgerschap. De opleiding is de ideale keuze voor wie van dieren houdt en hier in het werk iets mee wil doen. Je leert o.a. over gezondheid en ziekte bij dieren, huisvesting, het assisteren van de dierenarts, hygiëne, verdoving, laboratoriumwerkzaamheden en EHBO bij dieren.

Wil je hierna verder studeren? Na afronding van dit korte MBO-programma kun je vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige modules uit de MBO-opleiding, voor zover deze inhoudelijk overeenkomen.

 • Opleiding op MBO-niveau, zonder stage, keuzedelen en algemene modules.
 • Studeren in je eigen tijd en tempo én 24/7 toegang tot LOI Campus.
 • Onderdeel van en geeft (vaak) vrijstelling bij de volledige MBO-opleiding.
 • Geeft recht op toelating tot de volledige MBO-opleiding Dierenartsassistent paraveterinair.
 • Inclusief twee gratis praktijkdagen bij de Martin Gaus Academie.
 • Intensieve begeleiding door ervaren docenten.
 • Geen vooropleiding nodig.
 • Flexibel examen doen, waar en wanneer je wilt.

Martin Gaus Academie

"Ik hoefde geen stage te lopen en kon kijken of het echt bij me past"
Roos Gommers

Student Vakbekwaamheid Besluit houders van dieren – Honden en katten en Kort MBO Dierenartsassistent paraveterinair


Lees het interview
"Ik hoefde geen stage te lopen en kon kijken of het echt bij me past"
Roos Gommers

Student Vakbekwaamheid Besluit houders van dieren – Honden en katten en Kort MBO Dierenartsassistent paraveterinair

Lees het interview

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

Het korte MBO-programma Dierenartsassistent paraveterinair is de ideale keuze voor iedereen die op MBO-niveau kennis op wil doen van het beroep van dierenartsassistent. Het programma is ook een aanrader voor wie de volledige MBO-opleiding wil volgen, maar (nog) geen stage kan of wil lopen. Dit korte MBO-programma omvat de volledige MBO-opleiding, met uitzondering van de BPV (stage), de keuzedelen en de algemene modules Engels, Nederlands, Rekenen en Loopbaan & burgerschap.

Ontdek de arbeidsmarkt

Het korte MBO-programma Dierenartsassistent paraveterinair is de ideale keuze voor iedereen die op MBO-niveau kennis op wil doen van het beroep van dierenartsassistent. Het programma is ook een aanrader voor wie de volledige MBO-opleiding wil volgen, maar (nog) geen stage kan of wil lopen. Dit korte MBO-programma omvat de volledige MBO-opleiding, met uitzondering van de BPV (stage), de keuzedelen en de algemene modules Engels, Nederlands, Rekenen en Loopbaan & burgerschap.

Toelating

Voor het volgen van het korte MBO-programma Dierenartsassistent paraveterinair is geen speciale vooropleiding vereist.

De opleiding

Inhoud van de opleiding Kort MBO Dierenartsassistent paraveterinair

Het korte MBO-programma Dierenartsassistent paraveterinair biedt brede kennis en vaardigheden.

Na afloop:

 • Weet je alles over de juiste voeding en verzorging van dieren.
 • Kun je eerste hulp aan dieren verlenen en weet je alles over hygiëne.
 • Kun je goed overweg met veelvoorkomende computerprogramma’s.
 • Heb je geleerd hoe je de receptie en de medicijnvoorraad kunt beheren.
 • Heb je geleerd hoe je voor, tijdens en na een operatie kunt assisteren.
 • Heb je geleerd wat de meest voorkomende pathogene micro-organismen en parasieten zijn in de diergeneeskunde en welke ziektes ze kunnen veroorzaken.
 • Heb je geleerd hoe je onder leiding van een dierenarts plaatselijke verdovingen kunt toedienen.
 • Heb je vaardigheden opgedaan die nodig zijn om monsters te kunnen nemen, verzenden en onderzoeken.
 • Heb je geleerd hoe je veilig kunt omgaan met röntgenapparatuur.
Meer over de inhoud

Anatomie, fysiologie en pathologie

Om dieren professioneel te kunnen verzorgen, is kennis van de anatomie en de fysiologie van de dieren noodzakelijk. In deze module leer je op welke punten je moet letten om te zien of een dier gezond is. Hoe staat het bijvoorbeeld met de conditie? Ziet de huid er goed uit? En hoe is het eetpatroon? Daarnaast komen het bewegings- en circulatieapparaat, de huid, de zintuigen en de ademhaling aan bod. Ook de spijsvertering en algemene ziekteverschijnselen worden besproken. En omdat voorkomen beter is dan genezen, besteedt deze module ook nog aandacht aan verschillende therapieën voor dieren. En wat als het dier toch ziek wordt? Wat kun je er dan tegen doen? Dat en nog veel meer leer je in dit onderdeel.

Huisvesting van dieren

Volières, kennels en cattery’s, aquaria… Wanneer je dieren wilt gaan houden, is het belangrijk eerst stil te staan bij de huisvesting. Wat is er verkrijgbaar en waar moet je aan denken bij de inrichting van bijvoorbeeld een kooi of aquarium? Daarnaast is het voor de hygiëne van belang dat het verblijf van het dier goed schoon is. Je leert om de huisdiereigenaren te adviseren over de huisvesting voor hun dier en doet een schat aan kennis op over allerlei dieren. Waarom doen ze bepaalde dingen? Waarom eten honden soms gras? En waarom houden veel dieren een winterslaap?

Werken volgens wetten en voorschriften

Als dierenartsassistent moet je op de hoogte zijn van de wettelijke regelingen die betrekking hebben op de uitoefening van je beroep. Daarom worden in dit vak alle wetten en regels waar je mee te maken kunt krijgen, besproken. Je leert precies wat ze inhouden en wat ze voor jou in de praktijk betekenen.

Voeren en verzorgen dieren

In dit onderdeel leer je alles over het voeren en verzorgen van dieren. Zo kom je te weten welk dier op welk moment eten nodig heeft en hoeveel. En als je dieren moet voeren, is het handig als je ook weet hoe je deze moet aanpakken. Naast voeding, is water natuurlijk heel belangrijk. Je leert dan ook hoe je kunt inschatten hoeveel water een dier nodig heeft. Verder doe je in dit onderdeel basiskennis op van de verzorging van bijvoorbeeld de vacht, hoeven en het gebit. Ook komt er een stukje gezondheidszorg aan bod en staan we stil bij verschillende wetten en regels die er zijn op het gebied van het houden van dieren. Deze kennis heb je nodig om de klanten van de dierenarts goed te adviseren.

Dieren EHBO

In deze module wordt ingegaan op hulp aan dieren bij letsel. Je leert verschillende soorten letsels kennen en komt te weten hoe veelvoorkomende ziekten en afwijkingen verzorgd moeten worden.

Communiceren en instructie geven

In deze module wordt ingegaan op de verschillende vormen van communiceren. Je leert instructie geven en klanten en collega’s adviseren en informeren. Ook het samenstellen van voorlichtingsmateriaal komt aan bod.

Beheer apotheek en receptie

Als dierenartsassistent ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het beheren van de receptie en de medicijnvoorraad. In deze module wordt ingegaan op beide aspecten.

Infectieziekten, hygiëne en instrumentenleer

In dit onderdeel wordt ingegaan op infectieziekten, hygiëne en instrumentenleer. Je leert welke instrumenten en hulpmiddelen worden gebruikt en welke hygiëne-eisen in acht moeten worden genomen.

Algemene plaatselijke verdoving

De werking van een algemene en plaatselijke verdoving komt aan bod en er wordt besproken hoe deze worden toegediend. Na afloop van deze module kun je onder leiding van een dierenarts een verdoving toedienen.

Assisteren

Naast basiskennis van de medische terminologie, leer je in dit onderdeel hoe je voor, tijdens en na een operatie kunt assisteren. Ook het assisteren tijdens het spreekuur wordt besproken en je raakt op de hoogte van de meest voorkomende operaties. De anatomie van de schedel en het gebit komen aan bod, evenals de oorzaken en gevolgen van tandplak en tandsteen.

Laboratoriumwerkzaamheden

In dit onderdeel doe je vaardigheden op die nodig zijn om monsters te kunnen nemen, verzenden en onderzoeken.

Radiologie

In deze module leer je veilig omgaan met röntgenapparatuur en leer je foto’s te duiden.

Inclusief gratis praktijkdagen

Bij deze opleiding via thuisstudie horen twee praktijkdagen rond het verlenen van eerste hulp aan dieren. Deze dagen vinden plaats bij de Martin Gaus Academie. De praktijkdagen geven je de gelegenheid om vaardigheden te oefenen en medestudenten te ontmoeten. Het bijwonen van de praktijkdagen is verplicht. Bij de klassikale opleiding zijn de praktijkdagen onderdeel van de reguliere bijeenkomsten.

Examens en diploma

Examens

De modules worden op diverse manieren afgerond, bijvoorbeeld met een praktijkopdracht of met een schriftelijk of mondeling examen. Dat kan een LOI-examen zijn, of een examen dat wordt afgenomen door een externe instantie. Een aantal modules wordt afgerond met huiswerk-, casus- of portfolio-opdrachten. Wanneer bij een opleiding een gratis praktijkdag hoort, kan het ook voorkomen dat de desbetreffende module wordt afgesloten met een praktijkopdracht tijdens deze dag. De LOI-examens staan onder toezicht van de Inspectie van het Onderwijs.

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Examen doen waar en wanneer je wilt

Steeds meer examens zijn flexibel. Dat betekent dat ze iedere werkdag kunnen worden afgelegd op 16 verschillende locaties in Nederland. Je kunt dus meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent, dat scheelt een hoop tijd. Je legt het examen digitaal af. En heb je een keer een examen niet gehaald, dan kun je alsnog snel slagen voor een herexamen.

Aanmelden voor examens

Tijdens de opleiding word je automatisch en op tijd geïnformeerd over deelname aan de LOI-examens: waar, wanneer en hoe laat ze worden afgenomen, hoeveel tijd je per onderdeel krijgt en hoe je je precies inschrijft. Van eventuele bijzonderheden word je eveneens op de hoogte gesteld.

Diploma en vervolgopleiding

Na het volledig afronden van dit korte MBO-programma ontvang je het LOI-diploma Kort MBO Dierenartsassistent paraveterinair.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Al onze volledige MBO-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) op grond van de WEB. Alle MBO-opleidingen van de LOI worden gecontroleerd door de Inspectie van het onderwijs en blijken keer op keer te voldoen aan alle kwaliteitseisen. Bij het onlangs uitgevoerde onderzoek naar de Staat van de Instelling, gaf de Inspectie aan vol lof te zijn over het kwaliteitsborgingssysteem. Alle MBO-basisopleidingen en korte MBO-programma’s zijn onderdeel van een volledige MBO-opleiding.

De diploma-eisen van volledige MBO-opleidingen worden landelijk bepaald en zijn vastgelegd in kwalificatiedossiers. Bij de LOI worden alle opleidingsprogramma’s van de MBO-opleidingen continu afgestemd op de meest recente eisen. Als MBO-student bij de LOI weet je dus dat je altijd een landelijk erkend MBO-diploma behaalt.

Bovendien onderhoudt de LOI intensieve contacten met het bedrijfsleven en brancheverenigingen. Zo sluiten de opleidingen gegarandeerd aan op de actuele beroepspraktijk.

Mogelijke vervolgopleidingen

Na het volledig en succesvol afronden van dit korte MBO-programma ben je toelaatbaar tot de MBO 4-opleiding Dierenartsassistent paraveterinair. Het diploma van dit korte MBO-programma biedt bovendien recht op vrijstelling voor de gelijknamige modules uit de volledige MBO-opleiding. Kijk bij de desbetreffende MBO-opleiding voor de actuele opleidingsinformatie en eventuele toelatingseisen.  Ben je tussen de 16 en 18 jaar? Dan geldt in verband met de leerplichtwet een extra toelatingseis voor toelating tot de volledige MBO-opleiding. Meer informatie hierover vind je bij de betreffende opleiding.

Startdatum en locaties

Startdatum en locaties

Schrijf nu in via het inschrijfformulier en start wanneer je wilt. Doe het dus vandaag nog! Bij een thuisstudie kun je elke datum kiezen. Bij een klassikale opleiding is er keuze uit een aantal startdata en locaties. Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdag- of donderdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de opleiding definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Vaak kun je je dan ook nog steeds voor andere locaties en dagen aanmelden.

Klassikaal studeren

Eerstvolgende startmoment:

Oktober 2019 20% last-minute-korting

Eerste bijeenkomst:

Vrijdag 15 november 2019. Start definitief op vrijdag in Utrecht

Uiterste inschrijfdatum:

20 oktober 2019

Aantal bijeenkomsten dagopleiding:

21

Aantal bijeenkomsten avondopleiding:

42

Plaats:

Amsterdam

Apeldoorn

Den Haag

Eindhoven

Leiderdorp

Rotterdam

Utrecht

Zwolle

Nederland

Amsterdam

Apeldoorn

Den Haag

Eindhoven

Leiderdorp

Rotterdam

Utrecht

Zwolle

Thuis studeren

De opleiding past zich volledig aan jouw leven aan. Starten kan wanneer je wilt. Je bepaalt zelf waar je de opleiding volgt, op welk moment je studeert en hoe lang. Daarbij sta je er nooit alleen voor. Je hebt een eigen docent die via de online leeromgeving altijd snel bereikbaar is.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Klassikaal of thuis studeren, aan jou de keuze

Heb je graag een extra stok achter de deur en wil je medestudenten en docenten ontmoeten in de klas? Kies dan voor onze klassikale methode. Hierin is het beste van klassikaal onderwijs en thuisstudie verenigd tot het meest effectieve onderwijs dat je kunt krijgen.

Wil je liever flexibel zijn in studieplek en -tijden en hecht je minder waarde aan het klassikale aspect? Kies dan voor onze efficiënte thuisstudie methode. Hierbij kun je studeren waar en wanneer je maar wilt, terwijl je toch een eigen docent hebt die je begeleidt en aan wie je op elk moment vragen kunt stellen.

  Klassikaal studeren Thuis studeren
Vaste structuur van bijeenkomsten
In een kleine groep met docent en medestudenten
Flexibel in studieplek en -tijden
Goed te combineren met werk en privé
Begeleiding door ervaren docenten
Online leeromgeving met effectieve studietools
Klassikaal studeren bij de LOI: met houvast én flexibiliteit

Bij LOI Klassikaal studeer je met alle houvast en alle flexibiliteit waar een druk leven om vraagt. De bijeenkomsten zijn te volgen op locaties door heel Nederland en zorgen voor een vast studieritme. Daarnaast krijg je online begeleiding op elk moment en kun je je studietijd naast de bijeenkomsten zelf indelen wanneer het jou uitkomt.

 • Om de 3 weken een klassikale bijeenkomst.
 • Kies uit een avond-, vrijdag- of zaterdagopleiding.
 • Kleine groepen onder leiding van topdocenten.
 • Gerichte training van competenties, boeiende presentaties en (business)cases.
 • Persoonlijke aanpak met inbreng van en toetsing aan de eigen werkpraktijk.
Thuis studeren bij de LOI: zelfstandig maar zeker niet alleen
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site.Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die de klassikale bijeenkomsten verzorgen én je via internet ook persoonlijk begeleiden in de tussenliggende weken. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Klassikale bijeenkomsten in kleine groepen

Bij de klassikale opleidingen ga je intensief aan de slag met de lesstof en het eigen maken van vaardigheden. In kleine groepen krijg je extra uitleg over de lesstof, werk je samen met anderen en oefen je vaardigheden in praktijksituaties. De docent daagt je uit het beste uit jezelf te halen en biedt veel ruimte voor inbreng van de eigen werksituatie. Theorie en praktijk worden zo optimaal geïntegreerd.

Studeren bij LOI MBO College, zo werkt het

Studieduur en kosten

Studieduur en vrijstelling

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo, dat betekent dat je afhankelijk van je persoonlijke situatie, korter of langer over de studie doet. Wanneer je kiest voor een thuisstudie, kan de opleiding afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de studie steekt, sneller worden afgerond.

Studieduur: 19 maanden

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op online persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle (online) studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Mogelijke vrijstellingen

Eerder behaalde diploma’s kunnen recht geven op vrijstellingen voor gelijknamige modules binnen een vervolgopleiding. Met een vrijstelling hoef je geen examen te doen voor de desbetreffende module, bespaar je studietijd en krijg je korting op het lesgeld. Meer informatie vind je bij Vrijstellingen voor volledige MBO-opleidingen en korte MBO-programma's. Neem bij vragen contact op met de afdeling Studievoorlichting: (071) 545 1234. Het is ook mogelijk om eerst een verzoek tot vrijstelling te doen voordat je je inschrijft.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand, per jaar (met 3% korting) of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 19 x € 119,00
Lesgeld klassikaal : 19 x € 207,20 (€ 259,00)
Inschrijfkosten en dossiervorming
: € 49,00 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Het examengeld voor deze opleiding bedraagt € 29,00 per maand. Hiervoor mag ieder examen dat via de LOI wordt afgenomen één keer worden afgelegd.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.097,42 - € 1.542,32*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.068,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 475,82 - € 668,72*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 940,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 256,00 - € 416,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
19 x € 119,00
Lesgeld klassikaal
19 x € 207,20 (€ 259,00) 20% last-minute-korting
Studieduur
19 maanden
Diploma
LOI-diploma
Onderdeel van
MBO Dierenartsassistent paraveterinair

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Nu verlengd!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Laatste plaatsen voor de klassikale opleiding

Voor deze opleiding zijn nog enkele plekken beschikbaar. Schrijf nu in en krijg 20% last-minute korting!
De korting geldt zolang er plaats is. Schrijf dus snel in en verzeker je van een plek.