Bij de piano cursus van de LOI kies je zelf de opleidingsvariant die bij je past:
Piano (beginners)
Je leert veel over algemene en meer pianogerichte muziektheorie. Deze leerstof is zo veel mogelijk toegespitst op de problemen die je tegenkomt bij het spelen van de stukken uit deze cursus zoals het notenschrift, toonladders, drie- en vierklanken, harmonieleer en vormleer. Natuurlijk ga je ook veel oefenen in het spelen van eenvoudige muziekstukken. Onder meer Au clair de la lune, Rock around the clock en What shall we do with a drunken sailor passeren de revue. Je oefent het juiste gebruik van de vingers, handen, polsen en armen en een correcte speelhouding voor de verschillende soorten muziek die je leert spelen in de cursus.
Piano (gevorderden)
Je hebt de basiskennis van het pianospelen in huis. Met de gevorderdenvariant van de cursus Piano zul je deze kennis verder uit gaan bouwen. Les na les breid je je vaardigheid uit. Onder meer de toonladder van F, extra notenwaarden en maatsoorten en versieringen in de muziek worden besproken. Daarnaast komen diverse vierklanken in mineur aan bod. Ook leer je hoe je kunt improviseren. Na afloop kun je moeilijkere, populaire liedjes spelen, zoals: Please release me, Auld Lang Syne, Summertime en Amazing Grace.
Piano (volledig)
De volledige variant van de cursus Piano is een combinatie van beginners en gevorderden. Je begin vanaf de basis, maar leert uiteindelijk wel op gevorderdenniveau pianospelen.
Het lesmateriaal bevat opdrachten die je oefent en vervolgens opneemt met opnamesoftware van Audacity. Je bestanden stuur je ter beoordeling naar je docent. Dit doe je via LOI Campus, de digitale leeromgeving van de LOI. Je docent spreekt zijn oordeel en advies in, geeft antwoord op eventuele vragen en speelt zo nodig muziekfragmenten voor. Je beluistert de feedback van je docent ook weer heel gemakkelijk via LOI Campus.
Je hebt vanzelfsprekend een piano en een computer met internet en USB-aansluiting nodig.
Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.
Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.