Combinatiecursus muziek

Vakgebied

Combinatiecursus muziek

Unieke combinatiecursus inclusief softwar Cubase. Leer muziek maken én produceren.

In het kort

In het kort

Unieke combinatiecursus inclusief softwar Cubase. Leer muziek maken én produceren.

Lesgeld thuisstudie
20 x € 54,00
Studieduur
20 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Wil je een elektronisch of akoestisch instrument leren spelen en graag je eigen muziek leren produceren? Misschien droom je zelfs wel van een carrière in de muziekproductie? Dan is de praktische combinatiecursus Muziek echt iets voor jou!

Bij deze muziekcursus maak je een keuze uit gitaar, keyboard of piano. Stap voor stap leer je het instrument bespelen. Aan het eind van de combinatiecursus Muziek heb je een flink repertoire opgebouwd en kun je vlot muziek lezen en spelen. Ook ben je prima in staat om je repertoire zelf uit te breiden met nieuwe songs. Bovendien kun je je muziek zelf produceren. Je slaat dus twee vliegen in één klap: je leert op gevorderd niveau een instrument bespelen en je kunt van een gewone PC een krachtige muziekstudio maken.

Het lesmateriaal is inclusief de software Cubase. Ook krijg je, afhankelijk van de gekozen variant, een gratis instrument of de mogelijkheid om met flinke korting een instrument aan te schaffen. Je hebt dus meteen alles in huis om aan de slag te gaan. Straks creëer jij je eigen sound!

Daarom kies je voor de cursus Combinatiecursus muziek

 • Unieke combinatiecursus.
 • Gratis gitaar of keyboard.
 • Inclusief gratis USB-microfoon en opnamesoftware van Audacity bij de keuze voor Gitaar of Piano.
 • Met gratis MP3-geluidsfragmenten.
 • Gratis software Cubase.

Voor wie

Voor wie

De unieke Combinatiecursus Muziek is bestemd voor iedereen die graag een instrument bespeelt of dat graag wil leren en ervan droomt om zijn eigen liedjes te maken en te produceren.

Einddoel

Na afloop van deze uitgebreide muziekopleiding heb je alles in huis om je te ontwikkelen als muzikant. Je bespeelt je instrument op een gevorderd niveau en je hebt veel kennis opgedaan op het gebied van notenschrift, maatsoorten en de opbouw van akkoorden. Daarnaast heb je alle kennis die je nodig hebt om je eigen songs of die van anderen te produceren. Met deze vaardigheden maak je van je muziekcarrière een succes!

De cursus

Inhoud van de Combinatiecursus muziek

De muziekcursus omvat een uitgebreid studieprogramma: een muziekdeel voor het instrument van jouw keuze en een cursusdeel music producer. Bij aanvang van de opleiding geef je aan welk muziekinstrument je wilt bespelen: piano, gitaar of keyboard.

Meer over Piano

Een piano is een veelzijdig instrument en past in bijna elk denkbaar muziekgenre. Logisch dat je piano wil leren spelen! Deze module behandelt stap voor stap alle technieken die je nodig hebt. Spelenderwijs leer je verschillende muziekstukken in diverse stijlen, zoals pop, klassiek of jazz. Ook leer je hoe je kunt improviseren.

Het lesmateriaal bevat opdrachten die je oefent en vervolgens opneemt met de gratis USB-microfoon en opnamesoftware van Audacity. Je bestanden stuur je ter beoordeling naar je docent. Dit doe je via LOI Campus, de digitale leeromgeving van de LOI. Je docent spreekt zijn oordeel en advies in, geeft antwoord op eventuele vragen en speelt zo nodig muziekfragmenten voor. Je beluistert de feedback van je docent ook weer heel gemakkelijk via LOI Campus.

Meer over Gitaar

Vanaf de eerste les in de module Gitaar ga je zelf met de gitaar aan de slag. Stap voor stap, noot voor noot maak je kennis met het instrument en met de op de gitaar gerichte theorie. Je leert onder meer het notenschrift en de notenwaarden, de maatsoorten, toonladders en de opbouw van de akkoorden. Je leert de aanslag van de snaren met een plectrum, een techniek die geschikt is voor elke zessnarige gitaar. Bovendien raak je vertrouwd met verschillende soorten akkoordaanslagen, zoals strumming en flatpicking. De leerstof bevat tal van voorbeelden, die je straks feilloos kunt naspelen.

Bij deze module ontvang je gratis een Gomez akoestische gitaar. Een prachtig instrument waarmee je direct aan de cursus kunt beginnen.

Het lesmateriaal bevat opdrachten die je oefent en vervolgens opneemt met de gratis USB-microfoon en opnamesoftware van Audacity. Je bestanden stuur je ter beoordeling naar je docent. Dit doe je via LOI Campus, de digitale leeromgeving van de LOI. Je docent spreekt zijn oordeel en advies in, geeft antwoord op eventuele vragen en speelt zo nodig muziekfragmenten voor. Je beluistert de feedback van je docent ook weer heel gemakkelijk via LOI Campus.

Meer over Keyboard

Wie keyboard kan spelen, heeft een heel orkest in handen. Een keyboard produceert naast pianotonen meestal ook het geluid van drums, bekkens, saxofoon, trompet, fluit, gitaar, basgitaar, harmonica en veel verschillende ritmes. De module Keyboard is een praktische module waarin je veel oefent met het bespelen van je instrument. Ook de theoriekennis komt aan bod. Zo leer je het notenschrift en de notenwaarden waarmee de loop van een melodie wordt aangegeven. Ook leer je omgaan met maatsoorten, toonladders en akkoorden.

Bij deze module ontvang je gratis een keyboard CTK-2400. Een prachtig instrument waarmee je direct aan de cursus kunt beginnen.

Meer over Music producer

Nadat je de basismodule notenschrift en je keuzemodule voor je instrument hebt afgerond, start je met het cursusdeel Music producer, zodat je straks je eigen muziek of die van anderen kunt produceren

Je leert o.a. om live performances op te nemen en deze te ondersteunen met elektronische (virtuele) instrumenten en effecten. Ook leer je de muziek te arrangeren tot een song. Dit deel van de opleiding bestaat uit afwisselend theoretische en praktische hoofdstukken. Ieder hoofdstuk behandelt een aspect van de muziekproductie.

 • De Music producer
 • Geluidstheorie
 • Studio-apparatuur
 • Opnametechniek
 • Effecten
 • Steinberg Cubase
 • MIDI
 • Virtuele instrumenten
 • Sampling
 • Virtuele effecten
 • Muziektheorie
 • Arrangeren en produceren
 • Verdieping Cubase
 • Videovertoning en surround
 • Mastering
 • Live optreden
 • De muziekbusiness.

Het lesmateriaal is inclusief de software Cubase.

Gratis extra studiematerialen

Bij de cursus ontvang je, afhankelijk van de gekozen variant, gratis een USB-microfoon. Hiermee kun je gemakkelijk je muziekspel opnemen en bewerken in de gratis software van Audacity. De Engelstalige software die je nodig hebt (Cubase) is inbegrepen in het lesmateriaal.

Gratis instrument (bij Gitaar en Keyboard)

Kies je voor Gitaar of Keyboard, dan ontvang je een prachtig instrument waarmee je direct aan de cursus kunt beginnen.

Dit heb je nodig

Je hebt vanzelfsprekend een instrument nodig en computer met internet en USB-aansluiting. Voor het werken met Cubase, moet je computer voldoen aan de volgende eisen:

 • Windows 7, 32 of 64 bit versies of Apple Mac OSX 10.6 of hoger, 32 of 64 bit versies.
 • DVD-drive (i.v.m. installatie Cubase).
 • Direct X compatible geluidskaart (ASIO compatible voor lage latency).
 • USB-poort (voor Steinberg Key).
 • Internet (i.v.m. activering licentie).

Ook raden we je aan een microfoon aan te schaffen als je voor de cursus met keyboard hebt gekozen.

Studieverklaring

Is er geen examen aan de cursus verbonden, maar wil je wel een bewijs van de behaalde resultaten? Wanneer je alle opdrachten ter beoordeling hebt ingestuurd, kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Verder leren

Wil je hierna nog meer muziekinstrumenten leren spelen? Kijk dan eens bij het vakgebied muziek voor de individuele cursussen.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Cursusduur en kosten

Cursusduur

Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.

Cursusduur: 20 maanden

Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele cursus, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 20 x € 54,00
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Gratis instrument (bij Gitaar of Keyboard).
 • Software Cubase.
 • Begeleiding door een ervaren docent.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer over de cursus doen, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen cursusduur).
Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
20 x € 54,00
Studieduur
20 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Nu verlengd!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Schrijf je vóór 14 februari in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak