Dit onderdeel bestaat uit twee modules om de technische en creatieve mogelijkheden van een digitale spiegelreflexcamera te leren kennen. Onderwerpen die in deze modules aan bod komen zijn onder andere: compositie, belichting, lenzen, scherpte en diepte. Aan de hand van de voorbeeldfoto's en vele instructievideo's ga je veel oefenen en leer je de technieken snel beheersen. Met als resultaat verrassend mooie foto's!
Digitale fotografie - theorie
In deze module leer je alles over de terminologie die hoort bij digitale fotografie. De basis om te begrijpen hoe je camera in elkaar zit. Daarnaast doe je kennis op over de achtergrond van het gereedschap waarmee wordt gewerkt. Je leert deze kennis in te zetten om ook in niet-standaard situaties een goede foto te kunnen maken.
Digitale fotografie - creatief
In deze module kun je je creativiteit kwijt. Je weet nu waar je op moet letten bij het maken van foto's met je digitale spiegelreflexcamera. In deze module leer je onder andere hoe je het beeld dat je in je hoofd hebt vertaalt naar een daadwerkelijke, creatieve foto. Je past de kennis uit de vorige module toe in diverse settings. Nieuw in deze module is het onderwerp fotografie voor social media en hoe je een representatief (online) portfolio samenstelt.
In deze module leer je hoe je je digitale foto's kunt bewerken tot perfecte plaatjes. Zo leer je onder meer basisbewerkingen als kleur, contrast en helderheid aanpassen. Later komen de meer geavanceerde technieken aan bod, zoals foto's manipuleren en samenvoegen, maskers en lagen, tekenen van objecten en het omgaan met zogenaamde ’filters’. Je leert hoe je bepaalde onderdelen van je foto kunt verbergen of juist meer onder de aandacht kunt brengen. Er zijn ontelbaar veel effecten die je kunt toepassen op je foto’s. Door veel oefenen en experimenteren leer je hoe filters zich gedragen en wat jij de mooiste en leukste effecten vindt. Zo kun je een eigen interpretatie aan een beeld geven.
Je leert in WordPress een eigen site maken op basis van je eigen wensen en eisen. Van installatie en configuratie, tot het ontwerp en de content (inhoud). Ook is er natuurlijk aandacht voor het onderhouden en uitbreiden van je site.
Na afloop:
- weet je hoe je WordPress kunt downloaden en installeren.
- weet je hoe je kunt inloggen in WordPress en weet je hoe je WordPress kunt configureren.
- kun je de hosting voor een website regelen.
- kun je voor een of meer gebruikers een account aanmaken.
- kun je statische pagina’s, berichten, afbeeldingen en video’s toevoegen aan de website en een menu-indeling maken met hoofd- en sub-items.
- kun je thema’s downloaden en installeren voor het design van de website.
- kun je het design van de website naar wens configureren.
- kun je widgets en plugins installeren en activeren.
- weet je hoe de website goed vindbaar is voor zoekmachines en social media.
- kun je een back-up van de website maken en met een restore de website herstellen.
Dit onderdeel bespreekt alle zaken die van belang zijn voor een zzp’er. Denk hierbij aan het binnenhalen van opdrachten, het presenteren van je werk, het omgaan met klanten, het voeren van administratie en de wet- en regelgeving waar een freelancer mee te maken krijgt. Tot slot wordt de onzekerheid van een bestaan als zelfstandige besproken en worden handvatten aangereikt om hiermee om te gaan.
Het lesmateriaal is inbegrepen bij het lesgeld. Je hoeft zelf geen boeken meer aan te schaffen.
Om de cursus te kunnen volgen, is een digitale spiegelreflexcamera noodzakelijk. Ook gaan we ervan uit dat je beschikt over Photoshop Elements. De leerstof is gebaseerd op Photoshop Elements. Houd dus rekening met aanvullende kosten.
Voor het onderdeel WordPress heb je het basisabonnement van WordPress nodig. Dit is gratis. Aan het toevoegen van bepaalde widgets en plug-ins en het hosten van een website zijn wel kosten verbonden.