Italiaans voor beginners en gevorderden

Vakgebied

Italiaans voor beginners en gevorderden

Met deze cursus breng je je kennis van het Italiaans op een hoger niveau. Dankzij een unieke methode wordt studeren nog leuker en makkelijker en behaal je supersnel resultaat.

In het kort

In het kort

Met deze cursus breng je je kennis van het Italiaans op een hoger niveau. Dankzij een unieke methode wordt studeren nog leuker en makkelijker en behaal je supersnel resultaat.

Lesgeld thuisstudie
16 x € 39,00 (€ 48,75) 20% korting
Studieduur
16 maanden
Niveau
B2
Diploma
Università per Stranieri di Perugia-diploma

De combinatiecursus Italiaans voor beginners en gevorderden is er voor iedereen die zo snel en voordelig mogelijk Italiaans wil leren op gevorderdenniveau (B2). Bijvoorbeeld omdat je goed wilt kunnen communiceren met Italiaanse vrienden, collega’s of familie. Wie de taal goed beheerst geniet bovendien nóg meer van een vakantie naar Italië. Goed Italiaans leren is niet alleen leuk en handig, kennis van de Italiaanse taal is ook een uitstekende aanvulling op je cv. Het geeft zeker een voorsprong op de arbeidsmarkt.

Dankzij de unieke taalmethode van de LOI kan iedereen op een leuke manier nog beter Italiaans leren spreken, verstaan, lezen én schrijven. En dat al met een half uurtje per dag! De methode combineert de flexibiliteit van thuis studeren met duidelijk lesmateriaal, begeleiding door een persoonlijke taaldocent en een uitgebreide online leeromgeving.

In de online leeromgeving vind je verschillende speciaal ontwikkelde tools. Zo oefen je met spreken in interactieve opdrachten, overhoor je jezelf met de kennistrainer, vind je online videolessen met extra uitleg én kun je gebruik maken van onze vernieuwde gratis app. Zo wordt het leren van een taal nóg leuker!

De LOI biedt de cursussen Italiaans voor beginners en Italiaans voor gevorderden ook los aan. Kies je voor deze combinatiecursus, dan ben je een stuk goedkoper uit!

Daarom kies je voor de cursus Italiaans voor beginners en gevorderden

 • Studeer sneller én voordeliger.
 • Leuke en effectieve methode om je spreekvaardigheid te oefenen.
 • Ook 2 x zo snel te volgen, klaar in 7 maanden!
 • Gratis online videolessen voor extra uitleg.
 • Online inspreken en snel gesproken feedback terug.
 • Vernieuwd: de gratis taalcursus-app. Oefen je taalkennis waar én wanneer je maar wilt.
 • Behaal de officiële diploma’s Certificato di Conoscenza della Lingua Italiana Livello 1 (CELI 1 – A2) en Certificato di Conoscenza della Lingua Italiana Livello 3 (CELI 3 – B2).

Universita per stranieri Perugia

Ontdek de taalmethode in 90 sec.

Voor wie

Voor wie

De cursus Italiaans voor beginners en gevorderden is bestemd voor iedereen die goed Italiaans wil leren en vanaf de basis wil beginnen. Of als je wilt starten met gevorderden, maar het lesmateriaal voor beginners als naslagwerk wilt gebruiken. Wie de taal écht goed beheerst, geniet nog meer van een vakantie in Italië. Je legt makkelijker contact met de locals en kunt je moeiteloos redden in het dagelijks leven.

Ook op de arbeidsmarkt is goede kennis van het Italiaans een pre. De economie internationaliseert steeds verder. Steeds meer bedrijven hebben te maken met Italiaanssprekende collega’s, leveranciers of klanten. Ook in tal van internationale organisaties speelt de Italiaanse taal een belangrijke rol. Kennis van het Italiaans staat dan ook zeker goed op je cv, zeker als je dit kunt aantonen met een internationaal erkend diploma!

"Ik ga straks in Toscane lekker babbelen over de goede dingen van Italië"
Wesley Kooymans

Cursist Italiaans voor beginners


Lees het interview
"Ik ga straks in Toscane lekker babbelen over de goede dingen van Italië"
Wesley Kooymans

Cursist Italiaans voor beginners

Lees het interview

Unieke studiemethode

Studiemethode

Dankzij de unieke taalmethode van de LOI kan iedereen op een leuke manier een taal leren. Je ontvangt duidelijk en aansprekend lesmateriaal op papier, waarmee je lekker thuis aan de slag gaat. Daarbij krijg je begeleiding van een persoonlijke taaldocent die altijd voor je klaar staat. Bovendien krijg je toegang tot een uitgebreide online leeromgeving met verschillende speciaal ontwikkelde tools. Hiermee wordt het leren van een taal nóg leuker. Juist deze combinatie van papieren lesmateriaal, begeleiding en e-learning blijkt in de praktijk heel goed te werken!

 
Docent

Begeleiding door je persoonlijke taaldocent

Je staat er nooit alleen voor. Een ervaren taaldocent staat altijd voor je klaar. Hij of zij geeft extra uitleg en beantwoordt je vragen. Door het geven van mondelinge feedback helpt de docent je bovendien met de juiste uitspraak. Net alsof je in de klas zit! Alle taaldocenten hebben ruime ervaring en weten precies hoe ze jou het beste kunnen ondersteunen.

 
Lesmateriaal

Helder en aansprekend lesmateriaal

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je beter leert van papier dan van een scherm. Daarom ontvang je je lesmateriaal gewoon op papier. Dit is duidelijk geschreven en kent een heldere opbouw. Verschillende onderwerpen wisselen elkaar af, waardoor je nooit lang met hetzelfde bezig bent. Je krijgt heldere uitleg en leert meteen veel over het land en de inwoners.

 

Uitgebreide online leeromgeving

Naast het lesmateriaal krijg je toegang tot een uitgebreide online leeromgeving. Hier communiceer je met je docent en vind je handige aanvullingen op het lesmateriaal, zoals geluidsfragmenten van native speakers. Speciaal voor onze taalcursussen zijn er bovendien verschillende studietools ontwikkeld die je helpen bij het leren van de taal. Door het leren van papier af te wisselen met deze studietools, wordt het leren nóg leuker en leer je nóg effectiever.

Leeromgeving
 
Train je woordenschat met de slimme kennistrainer

De kennistrainer overhoort je en besteedt daarbij extra aandacht aan de woorden en onderwerpen waar je nog moeite mee hebt. Zo onthoud je woorden beter en sneller en breid je je woordenschat razendsnel uit.

Oefen je spreekvaardigheid met superleuke inspreekopdrachten

Met de online inspreek- en luisteropdrachten oefen je in een veilige omgeving met spreken. Met je stem speel je mee in animatiefilms over alledaagse situaties. Je wordt uitgedaagd om zelf zinnen te formuleren en krijgt hierop gesproken feedback van je docent. Zo weet je zeker dat je de juiste uitspraak aanleert.

Bekijk de videolessen voor extra uitleg

Lastige onderwerpen worden helder uitgelegd in de online videolessen. Een waardevolle aanvulling op het lesmateriaal! Je kunt deze lessen zo vaak bekijken als je wilt.

Handige taalcursus-app: gratis én vernieuwd

Maak bij deze cursus gebruik van de gratis taalcursus-app. Download de vernieuwde app op je smartphone zodat je de taal overal kunt oefenen. Herhaal thuis, onderweg, tijdens de lunchpauze op werk of op vakantie de meest voorkomende zinnen en woorden en oefen met de juiste uitspraak!

De weg vragen, een kamer reserveren in een hotel of een alledaags gesprekje aangaan in de vreemde taal: met deze handige app leer je het zo! Extra oefenen zorgt ervoor dat je de taal effectiever leert, want door herhaling onthoud je de taal beter. De taalcursus-app vormt daarmee een waardevolle aanvulling op de complete taalmethode.

italie
Italiaans

Alle voordelen

 • Nu vernieuwd
 • Gratis bij deze cursus
 • Een waardevolle aanvulling op de taalmethode
 • Ontwikkeld i.s.m. ‘native speakers’
 • Gemakkelijk in gebruik: waar én wanneer je maar wilt
 • Beschikbaar in 5 verschillende talen

Inhoud

Inhoud van de cursus Italiaans voor beginners en gevorderden

In het lesmateriaal van de LOI-taalcursus Italiaans voor beginners en gevorderden (B2) komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. Je begint bij de basis en breidt met ieder hoofdstuk je woordenschat verder uit. Ook de grammaticaregels worden duidelijk uitgelegd. Je past het geleerde meteen toe. Een taal leer je immers pas echt als je hem meteen actief gebruikt.

Je leert de Italiaanse taal goed spreken en verstaan, maar ook moeiteloos lezen en schrijven. In het lesmateriaal van deze taalcursus komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. Zo leer je meteen veel over Italië en de Italiaanse cultuur. Met ieder hoofdstuk breid je je woordenschat verder uit. De online kennistrainer zorgt ervoor dat je deze woorden ook echt goed onthoudt. Natuurlijk worden ook de grammaticaregels duidelijk uitgelegd, o.a. in de online videolessen.

Wie de combinatiecursus Italiaans voor beginners en gevorderden (B2) heeft afgerond, kan zich goed uitdrukken in gesprekken met Italiaanstaligen. Je komt verder dan de standaardvragen en –antwoorden en je uitspraak is uitstekend, want je leert met teksten die ingesproken zijn door ‘native speakers’: mensen van wie het Italiaans de moedertaal is. Contact maken met de inwoners van het land gaat een stuk makkelijker en Italiaanse radio- en tv-programma’s kun je zonder moeite volgen. Ook lees je zonder moeite artikelen in een Italiaanse krant of een Italiaans tijdschrift en schrijf je zonder problemen verschillende zakelijke en persoonlijke mails of brieven.

Bekijk de inhoud van de cursus

De cursus behandelt een breed scala aan onderwerpen. Om je een indruk te geven, vind je hieronder de belangrijkste:

 • De Italiaanse cultuur
 • Kennismaken en jezelf voorstellen
 • Dagelijks leven
 • Familie
 • Uit eten
 • De weg vragen, kaartje kopen
 • Winkelen
 • Weer en klimaat
 • Dokter en tandarts
 • Een hotelkamer reserveren
 • Administratie
 • Verkeer
 • Gebaren en gebruiken
 • Feestdagen
 • Gezondheidszorg
 • Kunst en cultuur
 • De politiek
 • Het schoolsysteem
 • Italiaanse literatuur
 • Italiaanse muziek
 • De krant
 • De geschiedenis van Italië
Basisgrammatica Nederlands

Zitten de Nederlandse grammaticaregels niet meer zo vers in je geheugen? Geen probleem! Je kunt deze cursus ook bestellen inclusief extra lessen basisgrammatica van het Nederlands. Met deze extra lessen  duurt de cursus slechts één maand langer en geef je jezelf een goede start. Een goede basiskennis van de Nederlandse grammatica zorgt er immers voor dat je een vreemde taal makkelijker begrijpt en sneller oppikt.

"Na de cursus kan de cursist Italiaans spreken op een behoorlijk niveau"
Margot van Oosterhout-Van Bragt

Docent Italiaans


Lees het interview
"Na de cursus kan de cursist Italiaans spreken op een behoorlijk niveau"
Margot van Oosterhout-Van Bragt

Docent Italiaans

Lees het interview

Einddoel en diploma

Einddoel

Met deze cursus Italiaans voor beginners en gevorderden breng je je kennis en vaardigheden op het internationaal erkende B2-niveau (CEF).

Na afronding van deze gevorderdencursus Italiaans kun je o.a.:

 • vloeiend en spontaan reageren in een gesprek.
 • formele en informele brieven en e-mails schrijven.
 • artikelen in een Italiaanse krant of een Italiaans tijdschrift lezen.
 • zonder moeite Italiaanstalige radio- of tv-programma’s volgen.
Meer over het Common European Framework (CEF)

Het Common European Framework of Reference beschrijft de taalvaardigheidsniveaus voor de verschillende Europese talen. Vaak staat het niveau ook vermeld op het behaalde diploma of certificaat. Wil je taalcursussen vergelijken, kijk dan goed naar het te behalen eindniveau.

Meer over het Common European Framework.

Vervolgopleiding

Wil je na de cursus Italiaans voor beginners en gevorderden de taal op een nóg hoger niveau leren beheersen? Dan is de cursus Italiaans voor meergevorderden een prima vervolgcursus.

Behaal een internationaal erkend diploma

Als je wilt kun je aan het eind van de cursus een officieel examen afleggen van Università per Stranieri di Perugia. Hiermee behaal je het internationaal erkende Certificato di Conoscenza della Lingua Italiana Livello 1 (CELI 1 – A2) en Certificato di Conoscenza della Lingua Italiana Livello 3 (CELI 3 – B2). Een mooie toevoeging op je cv!

Het examen wordt samengesteld en gecorrigeerd door de Università per Stranieri di Perugia, maar kan in Nederland worden afgelegd. Meer informatie vind je op de website van Università per Stranieri di Perugia.

Aan het afleggen van het examen zijn kosten verbonden. Deze vind je bij de tab Studieduur en kosten.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een taalcursus van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Al met een half uurtje studeren per dag leer je de taal. Hieronder vind je de geadviseerde studieduur.

Studieduur: 16 maanden

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de taalcursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Je mag langer over cursus doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je krijgt dan nog steeds begeleiding door je persoonlijke taaldocent en kunt gebruikmaken van alle online tools. Dit kost je niets extra. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Spoedcursus? Studeer twee keer zo snel

Bij deze cursus ontvang je al je lesmateriaal in één keer thuis. Sneller studeren kan dus ook!

 • Behaal supersnel resultaat.
 • Bepaal zelf je tempo.
 • Al het lesmateriaal meteen in huis.
 • Altijd een snelle reactie van je docent.
Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 16 x € 39,00 (€ 48,75)
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Wil je de cursus volgen inclusief extra lessen basisgrammatica van het Nederlands? Dan duurt de cursus één maand langer en betaal je éen maand extra lesgeld.

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Het totale examengeld bedraagt ongeveer € 160,00. Je betaalt dit bedrag aan de desbetreffende exameninstantie.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
16 x € 39,00 (€ 48,75) 20% korting
Studieduur
16 maanden
Niveau
B2
Diploma
Università per Stranieri di Perugia-diploma

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 3 april in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Tijdelijk 20 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 20% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!