Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Filter(s) toepassen

Shiatsu massage

 • Thuis studeren
  20% korting

  4 x € 50,00 Normaal € 62,50

 • Studieduur

  4 maanden

 • Afronding

  Studieverklaring

 • Benodigde vooropleiding

  Geen

Nog dagen!

Laatste dag!

Laatste kans!

Aantrekkelijke tijdschriftenactie
Lees meer

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.
Meer over deze actie

Tijdelijk 20 procent korting
Lees meer

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 20% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!

In het kort

Wil je ook leren om een ontspannende shiatsu massage te geven en ben je geïnteresseerd in oosterse geneeswijzen? Dan is de cursus Shiatsu massage écht iets voor jou!

Naast ontspanning in het drukke dagelijkse leven kan shiatsu massage ook gebruikt worden om veelvoorkomende klachten bij jezelf en bij anderen te verzachten of zelfs weg te nemen. Shiatsu is een eeuwenoude Japanse geneeswijze die is gebaseerd op het gebruik van drukpunten en zelfmassage. Shiatsu betekent dan ook letterlijk "druk met de vingers". Met je vingers, duimen maar ook met je handpalmen, voeten, knieën en ellebogen oefen je gedoseerde druk op het lichaam uit. Deze techniek zorgt voor ontspanning, maar verzacht ook klachten als spier- of gewrichtspijn, hoofdpijn, duizeligheid of ademhalingsproblemen. Je leert technieken om de rug, schouders, nek, armen en handen te masseren. En een massage is natuurlijk altijd goed voor ontspanning in het drukke dagelijkse leven.

Met het heldere lesmateriaal en de vele praktijkoefeningen heb je deze techniek zo onder de knie en geniet je al snel van een ontspannende shiatsu massage!

 • Massagepakket met lichaamsmassagespin.
 • Snel de basis van een ontspannen, effectieve shiatsu massage.
 • Online begeleiding van ervaren shiatsu therapeuten.
Voor wie

De cursus Shiatsu massage is bestemd voor iedereen die meer wil weten over shiatsu en geïnteresseerd is in oosterse geneeswijzen. En graag wil leren om een ontspannende shiatsu massage aan zichzelf of anderen te geven. Deze cursus is tevens een perfecte eerste kennismaking met het vakgebied shiatsutherapie.

Einddoel

Tijdens de cursus Shiatsu massage leer je binnen no time de techniek om een prettige en effectieve shiatsu massage te geven. Na afloop van deze shiatsu cursus:

 • Kun je vrienden en familie een ontspannen shiatsu massage geven.
 • Weet je hoe je eventuele klachten kunt verzachten.
 • Ben je bekend met de werking van shiatsu en de shiatsutechnieken.
 • Weet je hoe je de shiatsutechnieken op jezelf kunt toepassen.
 • Ken je de achtergrond en de theorie van shiatsu en de principes van meridianen en tsubo-punten.
Inhoud van de cursus Shiatsu massage

In de cursus Shiatsu massage worden de belangrijkste shiatsutechnieken uitgelegd en leer je deze toe te passen. Allereerst leer je hoe shiatsu, oftewel drukpuntmassage, werkt. De geschiedenis en de werking van deze Japanse vorm van massage worden uitgebreid behandeld. De diverse toepassingen van shiatsu komen aan bod en je leert hoe je met duim en vingers druk kunt uitoefenen op daarvoor aangewezen punten op het menselijk lichaam.

Meer over de inhoud

Tijdens de LOI-cursus Shiatsu massage is er speciale aandacht voor zelfmassage. Zelfmassage heeft als praktisch voordeel dat je het bijna altijd en overal kan uitvoeren. En door de vele praktijkoefeningen leer je snel de techniek van shiatsu en drukpunten.

Omdat shiatsu ook toegepast kan worden bij het verzachten van klachten behandelt elk hoofdstuk de basistechniek, de techniek voor zelftoepassing, acupressuurbehandeling en EHBO-punten. Zo kun je gezichtmassage toepassen bij bijvoorbeeld aangezichtspijn, tand- en kiespijn, oorpijn of oogpijn. Borst- en intercostaalmassage kunnen worden toepast bij hooikoorts, nervositeit, braken, benauwdheid en borstvoeding.

Ook rugmassage komt aan bod, een gebied van het lichaam dat maximaal profiteert van massage. Je kunt het toepassen bij rugpijn, koude voeten en menstruatiepijnen. Buikmassage wordt toegepast bij klachten van de maag en bijvoorbeeld reisziekte. Massage van de voorkant van de benen kan verlichting brengen bij oedeem (zwellingen), een verstopte galblaas, kniepijn of een verstuikte enkel.

Ook leer je over shiatsubehandeling in de zithouding. Dit wordt bijvoorbeeld toegepast bij een whiplash (zweepslag) of een geblokkeerde schouder. Massage van de achterkant van het been kan verlichting brengen bij spit en beenkrampen. Tot slot leer je basistechnieken van de behandeling van arm en hand en voetzonemassage.

Gratis extra studiematerialen

Bij de cursus Shiatsu massage ontvang je een set producten, waarmee je je huis- of slaapkamer verandert in een fijne ruimte om een prettige en ontspannen shiatsu massage te geven. Het massagepakket bevat een lichaamsmassagespin, wierook en een set aromatherapiekaarsen. Zo kun je meteen zelf aan de slag!

Studieverklaring

Heb je alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd en wil je een bewijs van de gevolgde cursus? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Verder leren

Wil je na deze cursus ook meer leren over andere massagetechnieken? Denk dan eens aan de cursus Massage.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk
"Massage is een trend die nog lang zal blijven bestaan"
Michiel Kaemingk

Docent/auteur

Lees het interview
"Massage is een trend die nog lang zal blijven bestaan"
Michiel Kaemingk

Docent/auteur

Lees het interview

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Cursusduur

Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.

Cursusduur: 4 maanden

Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, mag je langer over je studie doen.

Lesgeld

Het lesgeld staat hieronder vermeld. Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 5% korting) worden betaald. Geef je keuze aan bij inschrijving.

Lesgeld : 4 x € 50,-

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.