CCNA Routing and Switching

Vakgebied

CCNA Routing and Switching

Inclusief Virtual Labs om te oefenen op virtuele Cisco-apparatuur én gratis proefexamens.

In het kort

In het kort

Inclusief Virtual Labs om te oefenen op virtuele Cisco-apparatuur én gratis proefexamens.

Lesgeld thuisstudie
4 x € 129,00
Studieduur
4 maanden
Diploma
Cisco-certificaat
Erkenningen
CCNA
Benodigde vooropleiding
Geen

Wil je beroepsmatig bezig zijn met het implementeren en beheren van netwerken? En een officiële Cisco-certificering behalen? Kies dan voor de cursus CCNA Routing and Switching. Je leert alle over foutopsporing en een klein tot middelgroot bedrijfsnetwerk te installeren, configureren en onderhouden. De cursus is de perfecte voorbereiding op het examen van Cisco. Binnen no time haal je het officiële Cisco-certificaat waarmee je aantoont over de kennis en vaardigheden te bezitten voor een functie in netwerkbeheer. 

De cursus is inclusief alle benodigde (Engelstalige) vakliteratuur, een Nederlandstalige studiewijzer en begeleiding door ervaren docenten uit het werkveld. Daarbij ontvang je een IOS CCNA Simulator met Virtual Labs om te oefenen op virtuele Cisco-apparatuur. 

Daarom kies je voor de cursus CCNA Routing and Switching

 • Zeer praktijkgerichte cursus.
 • Behaal het officiële Cisco-certificaat.
 • Inclusief Virtual Labs om te oefenen op Cisco-apparatuur. 
 • Inclusief al het benodigde lesmateriaal én gratis proefexamens.
 • Begeleiding door professionals uit het werkveld. 

 

Deze cursus is een onderdeel uit een erkende en NVAO‑geaccrediteerde HBO‑bacheloropleiding.

 

"Vooruitlopen op de vraag van de toekomst"
Dr. Yuri Bobbert

Voorzitter beroepenveldcommissie ICT


Lees het interview
"Vooruitlopen op de vraag van de toekomst"
Dr. Yuri Bobbert

Voorzitter beroepenveldcommissie ICT

Lees het interview

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

De cursus CCNA Routing and Switching is geschikt voor professionals die een Cisco-certificering willen behalen, onafhankelijk van hun specialisatie. Ook is deze cursus geschikt voor iedereen die werkt als netwerktechnicus, netwerkbeheerder, helpdeskmedewerker of network engineer en Cisco-netwerken gaat implementeren en beheren.

Het CCNA-certificaat is hét bewijs dat je de basis van de Cisco-netwerken beheerst. Je kunt kleine netwerken (maximaal 100 aansluitingen) aanleggen en beheren en bent bekend met verschillende protocollen en technieken, zoals IP, IGRP, Frame Relay, VLANs, RIP, Ethernet en Access Lists.

Vooropleiding

Voor de cursus is geen specifieke vooropleiding nodig. Een opleiding als CompTIA A+ is een uitstekende basis, maar niet noodzakelijk. Enige ervaring met computers, besturingssystemen en netwerken is echter wel gewenst.

De cursus

Inhoud van de cursus CCNA Routing and Switching

De cursus CCNA Routing and Switching is opgebouwd uit twee delen.

ICND1

 • Internetworking.
 • Ethernet Networking and Data Encapsulation.
 • Introductie TCP-IP.
 • Easy Subnetting.
 • VLSMs, summarization en troubleshooting.
 • Cisco’s Internetworking Operating System (IOS).
 • Managing a Cisco Internetwork.
 • IP Routing.
 • Open Shortest Path First.
 • Layer 2 switching.
 • VLANs en InterVLAN routing.
 • Security.
 • Network Address Translation (NAT).
 • Internet Protocol Version 6 (IPv6).
 • Proefexamen ICND1.

ICND2

 • Enhanced Switched Technologies.
 • Managing Cisco Devices.
 • IP Services.
 • Troubleshooting IP, IPv6 en VLANs.
 • Enhanced IGRP.
 • Multi-area OSPF.
 • Wide Area Networks (WAN).
 • Proefexamen ICND2.

Met deze cursus ben je perfect voorbereid op het officiële Cisco-examen.

Meer over Cisco

Met deze cursus haal je in korte tijd het Cisco Certified Network Associate-certificaat. Cisco is wereldleider in netwerktechnologie. Cisco-certificaten staan hoog aangeschreven op de arbeidsmarkt. Een certificaat van deze cursus is dan ook een waardevolle toevoeging op je cv.

Inclusief lesmateriaal

De cursus CCNA is inclusief het Engelstalige boek CCNA Routing and Switching Study Guide en een Nederlandstalige studiewijzer. Daarnaast maak je gebruik van de CCNA simulatieomgeving voor het uitvoeren van praktische opdrachten. De Nederlandstalige studiewijzer bevat extra aanwijzingen voor bij het lesmateriaal, oefenopgaven en casusvragen. Tijdens de cursus krijg je intensieve begeleiding van ervaren docenten. Zij beoordelen de huiswerkopgaven en beantwoorden eventuele vragen over de leerstof.

Examens en diploma

Examen

Het examen kan in één keer afgelegd worden of in twee keer. Als het examen in één keer afgelegd wordt, dan maak je het CCNA 200-125 examen. Het gecombineerde examen bestaat uit de examens ICND1 100-105 (Cisco Certified Entry Network Technican) en ICND2 200-105 (Cisco Certified Network Associate).

De examens zijn Engelstalig en worden afgelegd bij Pearson VUE. Dit kan dagelijks in een van de test centers. Deze examens hebben een geldigheidsduur van drie jaar. Kijk voor de actuele examenkosten en aanmelding op www.vue.nl.

Houd er rekening mee dat de laatste examenmogelijkheid voor deze opleiding op 23 feb 2020 is.

Aanmelden voor examens

Tijdens de opleiding word je automatisch en op tijd geïnformeerd over deelname aan de LOI-examens: waar, wanneer en hoe laat ze worden afgenomen, hoeveel tijd je per onderdeel krijgt en hoe je je precies inschrijft. Van eventuele bijzonderheden word je eveneens op de hoogte gesteld.

Diploma en vervolgopleiding

Na succesvolle afronding van beide examens (ICND1 100-105 en ICND2 200-105) of het gecombineerde examen (CCNA 200-125), heb je het Cisco Certified Network Associate-certificaat (CCNA-certificaat) op zak.

Wie verder wil studeren, kiest bijvoorbeeld voor HBO Technische informatica. Het certificaat Cisco Certified Network Associatie geeft vrijstelling voor de module Cisco CCNA.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 4 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 4 x € 129,00
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Aan het afleggen van examens zijn kosten verbonden. Kijk voor de actuele examenkosten op www.vue.nl.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 700,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.107,80 - € 1.468,17*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.046,40
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 561,89 - € 744,68*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 990,00
Examenkosten € 149,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 332,01 - € 440,06*

*Per jaar, gebaseerd op de huidige belastingschalen (37% of 50%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
4 x € 129,00
Studieduur
4 maanden
Diploma
Cisco-certificaat
Erkenningen
CCNA
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 6 maart in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak