Robbert van der Fluit

Student PRINCE2® Foundation

Robbert van der Fluit

Student PRINCE2® Foundation

Waarom ben je met deze opleiding gestart?

Ik ben begonnen met de opleiding PRINCE2® Foundation omdat ik een aanvulling over projectmatig werken zocht op mijn HBO-studie Land- en watermanagement. Toen ik tijdens mijn stage tijd overhad, ben ik hier zelf naar gaan zoeken. Ik heb gekozen voor PRINCE2® Foundation omdat het een programma is dat goed aansluit bij mijn studie. Daarbij is het een zeer bekend certificaat dat goed staat op mijn cv en waarmee ik straks een voorsprong zal hebben op de arbeidsmarkt. Het PRINCE2®-certificaat heb ik inmiddels op zak.

Wat is je doel met deze opleiding?

Mijn doel is de kennis opdoen die ik mis in mijn studie HBO Land- en watermanagement. Wat ik hierin mis is een dieper technisch aspect. Mijn studie is interessant maar richt zich meer op groen landschap en cultuurhistorie. Mijn interesse gaat uit naar projecten in techniek. De LOI-opleiding die ik heb gekozen, gaat precies over dit onderwerp. De cursus is kort en specifiek én exact gericht op wat ik zocht.”

Waarom heb je voor de LOI gekozen?

“De opleiding, PRINCE2® Foundation, heeft een korte studieduur. Ideaal om ‘ernaast’ te doen. De studieprogramma’s zijn helder, op de digitale leeromgeving vind je een overzichtelijk leerpad. Je ziet meteen waar je mee moet starten, wat de volgende stappen zijn, je krijgt praktische handvatten aangereikt. Eerlijk gezegd kunnen ze daar op de hogeschool waar ik mijn bachelor doe, nog wel wat van leren. De duidelijke structurering bij de LOI vind ik echt een verademing.”

Hoe werkt het studeren voor jou in de praktijk?

“De flexibiliteit die de LOI biedt, is voor mij noodzakelijk. Ik kan mijn thuisstudie helemaal zelfstandig doorlopen, in mijn eigen tempo. En op deze manier kan ik ook verloren uurtjes, bijvoorbeeld in de trein, benutten voor mijn opleiding. De opbouw van de opleiding is heel duidelijk en bevat veel oefenmateriaal. Het liep het zo gesmeerd, ik had eigenlijk geen docent nodig.

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe geleerd hebt?

“Ik heb geleerd dat het goed is om zelf ergens achteraan te gaan. Tijdens de stage van mijn vorige opleiding (MBO) werkte ik al met de principes van PRINCE2®. Projectmatig werken, kritisch kijken. Dat heb ik nu weer teruggevonden. Vind je dat het anders of beter moet? Ga er zelf achteraan en zorg dat je je doelen bereikt.

Over het vakgebied CT

De ICT-ontwikkelingen volgen elkaar snel op en dat biedt volop kansen op een dynamische baan in deze veelzijdige sector. Behaal certificaten van o.a. EXIN, Microsoft, Cisco en Windows met de erkende ICT-opleidingen op elk niveau van de LOI..