Aron Lammers

Student MBO Begeleider specifieke doelgroepen (niveau 3)

Aron Lammers

Student MBO Begeleider specifieke doelgroepen (niveau 3)

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?

“Mensen hebben altijd tegen me gezegd dat ik iets in de zorg moet doen. Ik ben namelijk heel behulpzaam. Hoewel ik er vaak over nadacht, kwam het er niet van. Totdat ik het programma van ‘Geer & Goor’ op tv zag. Ik vond het ontzettend pijnlijk om te zien dat er zoveel eenzame ouderen zijn. Sommige van hen krijgen gewoon nooit bezoek, zo heftig! Door het programma viel alles op z’n plek: ik wil ouderen helpen.”

Wat is je doel met deze opleiding?

“Als ik klaar ben, wil ik begeleider worden van een groep ouderen tijdens de dagbesteding. Ik wil leuke dingen met ze doen: in het verzorgingshuis, maar ook lekker op pad als ze dat fysiek nog kunnen. Ik heb stage gelopen in een verzorgingshuis in Emmeloord en dat beviel ontzettend goed. Voor mij de bevestiging dat ik de juiste opleiding heb gekozen.”

Waarom heb je voor de LOI gekozen?

“Ik zag het niet zitten om weer echt naar school te gaan en in een klas te zitten. De reclamespotjes van de LOI spraken mij daarom aan: vanuit huis studeren in mijn eigen tempo. Bovendien ken ik iemand die al een opleiding volgde bij de LOI en daar tevreden over was.”

Hoe gaat het studeren in de praktijk?

“Een vast studieschema heb ik niet, maar ik probeer elke doordeweekse dag wel iets te doen. Momenteel ben ik bezig met wiskunde; voor mij een lastig vak. Het fijne is dat je de planning zelf in de hand hebt, dus over dit onderdeel doe ik gewoon wat langer. De begeleiding van de docenten is goed. Als ik opdrachten opstuur, krijg ik snel feedback. Dat werkt heel prettig.”

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?

“Vooral tijdens mijn stage heb ik ontzettend veel geleerd. Hoe ga je om met ouderen? Hoe handel je in bepaalde situaties? Voor mij is die praktijkervaring heel belangrijk, want ik leer altijd het beste door het te doen. Omdat ik totaal geen ervaring had in de zorg vond ik het heel leerzaam om te zien hoe het eraan toe gaat. Gelukkig heb ik veel complimenten gekregen, dus ik weet dat ik het in me heb. Deze opleiding heeft mijn leven echt een positieve wending gegeven: ik weet eindelijk wat ik wil!”

Over het vakgebied Onderwijs en Pedagogiek

De LOI heeft een groot aanbod in erkende opleidingen in het vakgebied Onderwijs en Pedagogiek. Zo heb je ruime keuze uit meerdere (volledige) MBO- en HBO-opleidingen. Daarnaast biedt de LOI diverse praktijkgerichte cursussen en specialisaties die gevolgd kunnen worden als bijscholing.