Anthony Berrenstein

Student MBO Bedrijfsadministrateur

Anthony Berrenstein

Student MBO Bedrijfsadministrateur

Anthony is een echte entertainer en heeft zijn eigen onderneming Kings Authority Music. Hij maakt niet alleen muziek maar geeft het zelf ook uit. Daarnaast begeleidt hij andere artiesten. Naast zijn werk in de entertainmentbranche, wil Anthony zich verdiepen in de financiële wereld en koos voor een opleiding bij de LOI. “Ook voor de branche waarin ik werk, is het handig om meer over financiën te weten.”

Financiën en entertainment

“Ik houd mij eigenlijk altijd al bezig met financiën, voor mijn eigen onderneming maar bijvoorbeeld ook voor vrienden en familie. Financiën zijn in die zin dus niet iets nieuws voor mij, maar ik wil me graag verder ontwikkelen én natuurlijk een diploma halen. In de financiële sector gaan de veranderingen heel snel, dus het is goed om bij te blijven en jezelf te blijven ontwikkelen. Ik zit zelf in de entertainment branche, dus het is ook heel handig voor mijn eigen onderneming om meer kennis over financiën te hebben. Naar mate de tijd verstrijkt, leer ik steeds meer en kan ik deze kennis straks gebruiken in mijn eigen onderneming.”

Maximale flexibiliteit

“De LOI was voor mij een logische keuze. Door mijn medische achtergrond is het heel prettig om een opleiding te kunnen volgen die maximaal flexibel is. De opleiding MBO Bedrijfsadministrateur is klassikaal en als thuisstudie te volgen. Ik heb voor de thuisstudievariant gekozen. Hierdoor kan ik de opleiding volledig zelfstandig volgen en krijg ik alle flexibiliteit om mijzelf verder te ontwikkelen. Ik ben tot nu toe heel tevreden!”

Goede begeleiding

“Ook de begeleiding tijdens de opleiding is heel goed. Via de online leeromgeving kun je contact leggen met de docent en het biedt je veel andere handige faciliteiten. Zo kun je alle materie inzien en ook de opdrachten. De opdrachten werk je uit en kun je vervolgens online indienen. Heel handig. Het wijst zich allemaal vanzelf.”

Stage

“Momenteel ben ik bezig met mijn stage bij een administratie- en belastingkantoor. Ik moet nog wel een aantal modules afronden zoals Project- en urenadministratie, maar dat gaat wel goedkomen. Ik vind het leuk dat ik nu alle opgedane kennis en vaardigheden tijdens de stage kan toepassen. Ook vind ik Exact, het financiële softwareprogramma, heel interessant om mee te werken.”

“Tijdens de module Online Boekhouden wordt het programma Exact gebruikt om de praktijk na te bootsen. Op mijn huidige stageplek werkt het bedrijf met het softwareprogramma E-Boekhouden om financiële processen bij te houden. Alle processen die in het programma voorkomen, vind ik interessant.”

Breder inzetbaar

“Na de opleiding hoop ik natuurlijk dat ik breder inzetbaar ben en dat ik andere mensen van dienst kan zijn. Ik wil graag anderen helpen met hun financiën en ondersteuning bieden, bijvoorbeeld met het doen van de belastingaangifte. Daarnaast zou ik graag naast mijn werk in de entertainmentbranche parttime aan de slag willen bij een bedrijf op een financiële afdeling.”

Over het vakgebied Administratie

Het vakgebied administratie (finance and control) is voortdurend in ontwikkeling en biedt volop kansen. De LOI heeft ruime keuze uit opleidingen binnen deze branche. Van korte beroepsgerichte cursussen tot volledige en erkende MBO- en HBO-opleidingen én specialisaties.