Jolyne Hoogstraaten

Student MBO apothekersassistent

Jolyne Hoogstraaten

Student MBO apothekersassistent

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?

”Mijn hart ligt echt in de zorg. Sinds 2010 werk ik in de thuiszorg. In de zorg voel ik me op mijn plek, maar ik wil me wel verder ontwikkelen. Meer kennis opdoen op het gebied van zorg en welzijn. Ik denk ook dat het goed is om jezelf die kans te gunnen en nooit te stoppen met jezelf ontwikkelen. Het beroep van apothekersassistent spreekt me heel erg aan door de combinatie van zorg bieden en andere taken zoals de administratie. Ik ben niet iemand die de hele dag achter een computer kan zitten, maar de hele dag alleen met mensen bezig zijn is ook het niet helemaal. Juist die combinatie is voor mij ideaal!”

Wat is je doel met deze opleiding?

”Ik ben heel zorgzaam en wil graag dienstbaar zijn aan mensen met een zorgvraag. Het is mijn droom om uiteindelijk te werken als apothekersassistent in een ziekenhuisapotheek. Ik houd van dynamiek om me heen en ik denk dat het werk daar heel onvoorspelbaar is. Je werkt bijvoorbeeld ook ’s nachts of in het weekend. In een ziekenhuis gaat het echt over leven en dood. Vroeger maakte ik in vakanties schoon in een ziekenhuis en toen voelde het al als een heel eerlijke omgeving.”

Waarom heb je voor de LOI gekozen?

”Ik heb verschillende opleiders vergeleken en had bij de LOI meteen een goed gevoel. Bovendien is het een bekende naam, dat is prettig. De LOI staat voor mij voor helderheid. Een duidelijke website, goede informatie, prettige gesprekken. De manier van studeren is voor mij ideaal. Ik wil blijven werken zoals ik dat nu doe. Dat betekent ook onregelmatige diensten. Het is fijn om dan te kunnen studeren waar, wanneer en zoals ik dat wil. Ik neem mijn studie soms ook mee naar mijn werk als het daar rustig is.”

Hoe gaat het studeren in de praktijk?

”Deze manier vereist wel een bepaalde mate van zelfstandigheid, maar dat kan ik prima aan. In principe studeer ik wanneer ik niet werk, maar daar ga ik flexibel mee om en dat kan gewoon. Het is geen enkel probleem als ik op een vrije dag toch liever iets anders afspreek of andersom en juist ga studeren. Het lesmateriaal is heel overzichtelijk, dat vind ik erg belangrijk. Ook over de begeleiding ben ik heel tevreden.”

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?

”Ik vind het heel erg interessant om meer te leren over de geneeskracht van bepaalde stoffen. Het vak Farmacie spreekt me dan ook erg aan. Daarnaast heb ik altijd al veel interesse gehad in sport en voeding. Ik vind het dan ook heel erg interessant om in het vak Anatomie en fysiologie meer te leren over de werking van je lichaam. Wat me nog het meest verrast heeft was het vak Communicatievaardigheden en dan met name het onderdeel over conflicten. Je doet echt kennis op van psychologie en dat kan ik straks weer toepassen in mijn werk in de apotheek. Mensen zijn daar vaak kwetsbaar en zijn bijvoorbeeld boos of bang. Wanneer je meer begrijpt over de psychologische achtergrond, is het makkelijker om begrip voor iemand op te brengen en goed te reageren.”

Over het vakgebied Gezondheidszorg en Welzijn

Alle ontwikkelingen in het vakgebied Gezondheidszorg en Welzijn zorgen voor een grote vraag naar goed opgeleide zorgprofessionals. De LOI biedt een groot aantal Zorg en Welzijn-opleidingen.