Irene Florisson

Student HBO-bachelor Toegepaste Psychologie, klassikaal

Irene Florisson

Student HBO-bachelor Toegepaste Psychologie, klassikaal

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?

“Ik werk bij een bedrijf dat zorgt voor automatiserings- en audiovisuele oplossingen voor bedrijven en overheidsinstanties. In mijn functie als managementassistent heb ik er in de loop van de tijd diverse pz-taken bij gekregen. Om deze taken beter te kunnen uitvoeren, heb ik gekozen om de opleiding HBO Toegepaste psychologie te gaan volgen.”

Wat is je doel met deze opleiding?

“Het bedrijf waarvoor ik werk is groeiende en er worden regelmatig nieuwe mensen aangenomen. Alle eerste sollicitatiegesprekken voer ik. Om de gesprekken goed te laten verlopen, komt kennis op het gebied van psychologie en gesprekstechnieken goed van pas. Ook om mijn beoordeling correct te onderbouwen, kan ik gebruikmaken van wat ik heb geleerd in de opleiding. Ik zit nog in het eerste jaar, maar ik heb al veel nuttige kennis opgedaan die ik direct in de praktijk kan brengen.”

Waarom heb je voor LOI Hogeschool gekozen?

“Al eerder heb ik een secretariële opleiding gevolgd bij de LOI. Dat was goed bevallen en daarom wist ik dat ik over de discipline beschik om een opleiding naast mijn werk te kunnen volgen. Ik heb voor de klassikale variant gekozen omdat ik het wel heel prettig vind om te kunnen praten met andere mensen over de opleiding. Onze groep is heel divers. Door de leerstof te benaderen vanuit de verschillende invalshoeken, leer ik nog meer.”

Hoe werkt het studeren voor jou in de praktijk?

“Het klassikaal studeren bevalt me erg goed. We hebben een ontzettend leuke, diverse en gemotiveerde groep. We hebben een whats-appgroep en overleggen vaak. Natuurlijk studeer je voor het grootste deel zelfstandig. Ik studeer elk weekend en probeer ook regelmatig door de week ’s avonds mijn boeken erbij te pakken. De leerstof vind ik superinteressant dus ik kan de benodigde motivatie gemakkelijk opbrengen. Daarbij heb ik het voorrecht dat ik ook op mijn werk af en toe een paar uur kan vrijmaken om te studeren.”

Wat is het belangrijkste dat je tot nu toe hebt geleerd?

“Dat is moeilijk om te zeggen, want ik vind heel veel dingen erg interessant. Wat ik tot nu toe in de praktijk al veel toepas, zijn de gesprekstechnieken die ik heb geleerd. Wat ook belangrijk is, is om je eigen weg te vinden in het toepassen van psychologie. Psychologie is een nog jonge wetenschap maar er bestaan al wel veel stromingen. Het is daarin van belang te ontdekken wat bij jou persoonlijk past en natuurlijk wat werkt in welke specifieke situatie en wat niet. Wat ik over mezelf geleerd heb, is dat ik het heel prettig vind om mijn hersenen te blijven prikkelen en te groeien op zowel het persoonlijke als het intellectuele vlak. Na deze studie ben ik dan ook zeker nog niet uitgeleerd!”

Over het vakgebied Psychologie en coaching

Er is behoefte aan professionals die begrijpen wat mensen denken en doen én die weten hoe je gedrag kunt beïnvloeden. De LOI biedt een passende opleiding binnen het vakgebied Psychologie en Coaching. Van een HBO-bachelor tot korte HBO-programma’s en (beroepsgerichte) cursussen.