Toon 0 resultaten

Het lerarentekort blijft een hoofdpijndossier en verschilt sterk per regio. Vooral het basisonderwijs in de Randstad kampt met grote tekorten. Leraren uit het oosten van Nederland staan dan ook steeds vaker noodgedwongen voor de klas in de Randstad. Detacheringsbureaus zetten alle middelen in om docenten aan te trekken. Zo overnachten leraren doordeweeks in hotels in de Randstad op kosten van commerciële bureaus.

Creatieve oplossing: leraren uit Oost-Nederland voor de klas in de Randstad

Steeds vaker geven docenten uit het oosten van Nederland les op basisscholen in de Randstad. Detacheringsbureaus betalen de hotelovernachtingen, zodat de leraren niet naar de (dure) Randstad hoeven te verhuizen. Een van onze klanten, Derec een recruitment­/detacherings­bureau in o.a. het onderwijs, werkt al sinds 2018 met hotel­over­nachtingen. Momenteel werken er vijftig tot zestig mensen via Derec op deze manier. Zo ook Matt van Schagen uit Deventer, die lesgeeft in Den Haag en doordeweeks op kosten van Derec in een hotel verblijft.

Leraar in hotel

Erkende opleidingen in onderwijs, flexibel en op maat

Vanwege het lerarentekort is LOI Zakelijk samen met Derec een maatwerktraject gestart om mensen van buiten het onderwijs op te leiden tot leerkracht. Dit flexibele programma op maat leidt tot een erkend PABO-diploma. Jan van der Meer, Coördinator ‘Leerkracht van Morgen’ bij Derec, vertelt enthousiast over de samenwerking. “Wij zijn het traject gestart, omdat we merkten dat het huidige zij-instroomtraject wat door de overheid gereguleerd wordt helaas niet voor iedereen toegankelijk is, deze zij-instroomtrajecten zitten prima in elkaar.”

Lees het interview met Jan van der Meer

 Leendert van Geest  Coördinator bij DEREC voor ‘Leerkracht van Morgen’

Opleidingen in het vakgebied Onderwijs

LOI Zakelijk staat voor onderwijs dat zich aanpast aan de student – uw medewerker – in plaats van andersom. Daarom bieden wij de flexibiliteit die nodig is om een opleiding sneller en efficiënter met succes te doorlopen. Bij de LOI kan dat met volledig erkend en geaccrediteerd MBO- en HBO-onderwijs, verkorte programma’s en praktijkgerichte cursussen en specialisaties voor bijscholing.

Naast het reguliere aanbod opleidingen binnen het vakgebied onderwijs, bieden wij een PABO-programma speciaal ontwikkeld voor onderwijsassistenten. Dit programma bestaat uit een voortraject, een EVC-traject en een verkorte PABO-opleiding. Onderwijsassistenten maken hiermee gebruik van hun kennis en ervaring en halen hun bevoegdheid voor het basisonderwijs.

 

Opleidingen voor het onderwijs   Informatie verkorte PABO