Toon 0 resultaten

"Er wordt zo veel gezegd over voeding. Terwijl je écht moet weten wat je doet in dit vak."

Marianne Kramer

Gewichtsconsulent en voorzitter van de BGN

"Er wordt zo veel gezegd over voeding. Terwijl je écht moet weten wat je doet in dit vak."
Marianne Kramer

Gewichtsconsulent en voorzitter van de BGN

BGN-geaccrediteerde Gewichtsconsulent opleidingen

Een gewichtsconsulent houdt zich bezig met voeding en begeleidt cliënten volgens de nieuwste inzichten en richtlijnen van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon. De LOI biedt een groot aanbod opleidingen binnen het vakgebied van de gewichtsconsulent, van volledige opleiding tot verdieping en specialisatie. Al deze voedingsconsulent-opleidingen zijn geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). De BGN fungeert als landelijke brancheorganisatie voor de gewichtsconsulent en zorgt ervoor dat de opleidingen voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Als BGN-lid ben je verplicht om iedere drie jaar minimaal 60 nascholingspunten te behalen. Dit kan bijvoorbeeld door het volgen van een opleiding die geaccrediteerd is door de BGN. Alle Gewichtsconsulent opleidingen van LOI zijn geaccrediteerd door de BGN en leveren dan ook erkende nascholingspunten op. Maak hieronder je keuze.

BGN

Kies je opleiding

Gewichtsconsulent volledige opleidingen

Tijdens de volledige Gewichtsconsulent-opleiding leer je alles over voeding en het begeleiden, motiveren en voorlichten van cliënten. Daarnaast besteedt deze opleiding aandacht aan het opzetten en het runnen van een eigen praktijk. Kies voor de volledige opleiding of vul deze aan met één of meer verdiepingsmodules naar keuze om je te specialiseren. Bovendien behaal je naast het LOI-diploma het TCI diploma Gewichtsconsulent om lid te worden van de BGN.

Gewichtsconsulent verdiepingsmodules

Werk je als gewichtsconsulent en wil je je focussen op het werken met een bepaalde doelgroep zoals een heel gezin of juist ouderen? Of wil je je kennis verbreden en als zelfstandige aan de slag? Kies dan voor één van de LOI-verdiepingsmodules of volg meerdere verdiepingsmodules tegelijkertijd bij de opleiding Combinatie verdiepingsmodules Gewichtsconsulent (BGN).

Gewichtsconsulent specialisaties

Bij onderstaande opleidingen behaal je BGN-punten en daarnaast zijn deze opleidingen geclassificeerd als specialisatie. Dit betekent dat je je na afronding in het BGN register kunt aanmelden als gewichtsconsulent specifiek voor kinderen of sporters. Het bewijs dat jouw opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen en perfect aansluit op de praktijk!

Geen opleidingen in overzicht

"Ik kan de docent zelfs vragen stellen via WhatsApp"
Charlotte de Boer

Student Gewichtsconsulent (klassikaal)


Lees het interview
"Ik kan de docent zelfs vragen stellen via WhatsApp"
Charlotte de Boer

Student Gewichtsconsulent (klassikaal)

Lees het interview

Zo studeer je bij de LOI

Flexibel studeren, thuis of via LOI Klassikaal+

Bij de LOI studeer je altijd op de meest flexibele manier. Kies bijvoorbeeld voor LOI Klassikaal+, de nieuwste en meest flexibele manier van klassikaal studeren. Daarbij volg je iedere 3 weken een bijeenkomst. De ene keer ontmoet je je docent en medestudenten in de klas, de andere keer online via virtual classrooms. In de tussenliggende weken heb je alle vrijheid om zelf je tijd in te delen en krijg je altijd online begeleiding.

Wil je liever alle vrijheid om te studeren waar en wanneer je maar wilt? Kies dan voor onze efficiënte thuisstudie methode. Hierbij ben je 100% flexibel, terwijl je toch een eigen docent hebt die je begeleidt en aan wie je op elk moment vragen kunt stellen.

Alle begeleiding die je nodig hebt

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die de klassikale bijeenkomsten verzorgen én je via internet ook persoonlijk begeleiden in de tussenliggende weken. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Online begeleiding op elk moment

Volg je een opleiding bij de LOI, dan sta je er nooit alleen voor. Je docent is altijd bereikbaar. Via de online leeromgeving kun je op elk moment vragen stellen en krijg je snel en persoonlijk antwoord. Ook het insturen van opdrachten kan 7 dagen per week.

Contact en advies

Heb je nog vragen over de opleiding? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

071 - 545 1234
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00

Contact Vraag een adviesgesprek aan

Service en contact