Officemanager

Vakgebied

Officemanager
Nieuw

Zeer volledige opleiding officemanager op MBO 4-niveau. Behaal naast het LOI-diploma veelgevraagde certificaten van de Associatie en de British Council.

In het kort

In het kort

Zeer volledige opleiding officemanager op MBO 4-niveau. Behaal naast het LOI-diploma veelgevraagde certificaten van de Associatie en de British Council.

Lesgeld thuisstudie
23 x € 69,00
Studieduur
23 maanden
Diploma
LOI-diploma + branche-certificaten
Benodigde vooropleiding
geen

Als officemanager heb je een leuke en afwisselende functie met veel verantwoordelijkheid. Je ondersteunt een hele afdeling of organisatie. Vaak stuur je een secretarieel team aan. Ook verricht je zelf secretariële werkzaamheden en heb je een belangrijke communicatieve rol.

De LOI-cursus Officemanager bereidt je perfect voor op alle aspecten van deze uitdagende functie. Je ontwikkelt je secretariële vaardigheden, leert over verschillende vormen van communicatie en doet basiskennis op het gebied van management op. Hoe kun je bijvoorbeeld werkprocessen aansturen of medewerkers motiveren? Bovendien versterk je je taalvaardigheid, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Na afronding ben je klaar om als officemanager aan de slag te gaan bij tal van organisaties. Je diploma is daarvan het bewijs. Niet alleen heb je een waardevol LOI-diploma op zak, je hebt al tijdens de opleiding extra certificaten behaald van de Associatie en de British Council. Daarmee zien werkgevers je graag komen!

Daarom kies je voor de cursus Officemanager

 • Zeer volledige en praktijkgerichte opleiding op MBO 4-niveau.
 • Behaal extra certificaten van de Associatie en de British Council.
 • Goede opstap voor de Associate degree Officemanagement.
 • Verkort programma mogelijk.
 • Inclusief lesmateriaal, geen extra kosten.

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

De cursus Officemanager is bestemd voor iedereen die secuur werkt, houdt van regelen, over goede sociale vaardigheden beschikt en graag aan de slag wil in een echte spin-in-het-webfunctie. Als officemanager verricht je secretariële en ondersteunende taken. Vaak geef je daarbij leiding aan een secretarieel team.

Ben je al in het bezit van het Praktijkdiploma Directiesecretaresse of Management Assistent van de Associatie? Dan is het vaak mogelijk om een verkort programma te volgen en het diploma nog sneller op zak te hebben.

Vooropleiding

Voor toelating tot deze cursus gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

De cursus

Inhoud van de cursus Officemanager

De cursus Officemanager van de LOI is zeer volledig en bereidt je goed voor op alle aspecten van het vak. Zo is er o.a. aandacht voor ondersteunende werkzaamheden zoals notuleren, het beheren van de agenda en het organiseren van bijeenkomsten en vergaderingen. Ook versterk je je taalvaardigheid en leer je heldere en foutloze brieven en e-mails schrijven. Bovendien wordt ook je Engelse taalvaardigheid op het internationaal erkende B1-niveau gebracht.

Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor communicatie en management. Zo leer je bijvoorbeeld over interne en externe communicatie, over managementstijlen en organisatievormen. Tot slot doe je belangrijke managementvaardigheden op en leer je o.a. een planning bewaken, werkprocessen sturen en medewerkers motiveren.

Meer over de inhoud

De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

Secretariaatspraktijk

In dit onderdeel doe je de vaardigheden op die je nodig hebt om ondersteunende werkzaamheden te verrichten voor een manager of afdeling. Zo leer je de agenda beheren, bijeenkomsten en vergaderingen organiseren en omgaan met relaties. Daarbij leer je over verschillende vergadervormen en diverse soorten bijeenkomsten. Ook het organiseren van congressen komt aan bod. Bovendien leer je (internationale) zakenreizen organiseren.

Zakelijke correspondentie Nederlands

Je leert verschillende zakelijke brieven schrijven, in foutloos Nederlands en met gebruik van de juiste stijl. Zo leer je bijvoorbeeld klachtenbrieven opstellen of hierop reageren, een laatste aanmaning opstellen, sollicitanten schriftelijk uitnodigen voor een gesprek en circulaires opstellen. Wat zijn de vormkenmerken van een brief? Hoe bouw je je brief op? Hoe schrijf je een correcte onderwerpregel? Dit, en meer, leer je in het onderdeel Zakelijke correspondentie Nederlands.

Notuleren

Notuleren is een belangrijke vaardigheid. Bij notuleren is het belangrijk dat je hoofd- en bijzaken van elkaar kunt onderscheiden. De belangrijke zaken moeten snel en beknopt worden vastgelegd en uiteindelijk tot een zakelijk duidelijk en overzichtelijk verslag worden verwerkt.

Zakelijk Engels B1

In vrijwel ieder bedrijf en iedere organisatie krijg je te maken met Engelstalige leveranciers, klanten, relaties of collega’s. Een goede taalvaardigheid in het Engels is daarbij onmisbaar. De module Zakelijk Engels B1 leert je het Engels dat je in een zakelijke setting nodig hebt. Je leert de taal op het internationaal erkende B1-niveau (halfgevorderd). Dat betekent dat je je na afronding kunt redden in veelvoorkomende situaties. Bijvoorbeeld bij het maken van zakelijke afspraken of het voeren van zakelijke telefoongesprekken.

Communicatie en management

Je maakt kennis met een groot aantal aspecten van communicatie en management. Zo leer je bijvoorbeeld over PR, perscontacten, voorlichting, reclame en huisstijl. Ook E-commerce en de marketingmix komen aan bod. Daarnaast is er aandacht voor bedrijfscommunicatie. Je leert bijvoorbeeld over interne en externe communicatie, digitale vormen van communicatie, rapporteren en het jaarverslag. Belangrijke kennis voor iedereen in een spin-in-het-webfunctie!

Vervolgens wordt ingegaan op de organisatie. Welke organisatievormen zijn er? Welke managementstijlen kunnen worden gehanteerd? Wat is een functiebouwwerk? En hoe ontwikkelt een organisatie zich?

Tot slot wordt uitgebreid ingegaan op het organiseren van evenementen en bijeenkomsten. Je leert o.a. over projectplanning, budgetteren en het stellen van prioriteiten. Ook de daadwerkelijke realisatie van het evenement komt natuurlijk aan bod. Bovendien is er aandacht voor de evaluatie.

Basiskennis management

In deze module krijg je meer inzicht in de omgeving waarin je werkt. Je maakt kennis met belangrijke managementbegrippen, leert werkprocessen sturen en structureren en medewerkers motiveren. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. bestuur- en bedrijfsvoering, planning en procesbeheersing, de organisatie en organisatiestructuren.

Examens en diploma

Examen

De meeste modules worden afgerond met een examen bij de Associatie. De module Zakelijk Engels wordt afgerond met een examen bij de British Council.

Aanmelden voor examens

Tijdens de opleiding word je automatisch en op tijd geïnformeerd over deelname aan de LOI-examens: waar, wanneer en hoe laat ze worden afgenomen, hoeveel tijd je per onderdeel krijgt en hoe je je precies inschrijft. Van eventuele bijzonderheden word je eveneens op de hoogte gesteld.

Diploma en vervolgopleiding

Succesvolle afronding van deze opleiding geeft recht op het LOI-diploma Officemanager. Bovendien behaal je al tijdens de opleiding extra branche-erkende certificaten:

 • Business English Certificate Preliminary (BEC B1) (British Council)
 • Praktijkdiploma Directiesecretaresse (Associatie)
 • NEMAS® Basiskennis Management (Associatie)

Wil je na deze opleiding verder leren? Dan biedt de LOI verschillende vervolgopleidingen. Kies bijvoorbeeld voor het korte HBO-programma Internationaal officemanagement of de Associate degree Officemanagement.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Alle begeleiding die je nodig hebt

Een opleiding volgen doe je niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding. De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het vakgebied van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 23 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 23 x € 69,00
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Aan het afleggen van examens zijn kosten verbonden. Hieronder vind je de kosten per examen:

 • Notuleren € 113,-
 • Secretariaatspraktijk € 113,-
 • Zakelijke Correspondentie Nederlands € 113,-
 • Communicatie en management € 113,-
 • Basiskennis management € 179,-
 • Zakelijk Engels € 170,-
Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 700,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.108,00 - € 1.468,00*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.046,40
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 562,00 - € 745,00*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 990,00
Examenkosten € 149,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 332,00 - € 440,00*

*Per jaar, gebaseerd op de belastingschalen voor belastingjaar 2020 (37% of 50%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
23 x € 69,00
Studieduur
23 maanden
Diploma
LOI-diploma + branche-certificaten
Benodigde vooropleiding
geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Tot 24 april
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 24 april in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak