Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Filter(s) toepassen

MBO Verpleegkundige - Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg verkort

Behaal een erkend MBO-4 diploma

 • Klassikaal studeren

  24 x € 225,00

 • Studieduur

  24 maanden

 • Diploma

  Erkend MBO-diploma

 • Niveau en leerweg i

  Derde leerweg, niveau 4

 • Erkenningen

  Ministerie van OCW, Inspectie

Nog dagen!

Laatste dag!

Laatste kans!

ASUS Notebook-actie

Bij alle volledige masteropleidingen, HBO-bacheloropleidingen, Associate degrees, MBO-opleidingen en de volledige programma’s VMBO, HAVO en VWO.

Lees meer

Bij inschrijving voor deze opleiding kun je een ASUS Notebook t.w.v. € 279,- bijbestellen tegen een zeer gereduceerde prijs. Deze zilvergrijze ASUS VivoBook, type L402WA-GA012TS, is licht en dun en beschikt onder meer over Windows 10S, een snelle Wifi-verbinding en lange batterijduur. Hierdoor is de notebook ideaal in gebruik voor studie, werk en thuis.
Meer over deze actie

In het kort

Tijdens de LOI-opleiding MBO Verpleegkundige – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg verkort leer je zelfstandig en op een professionele manier zorg te verlenen aan mensen in een verpleeg- of verzorgingshuis. Ook kun je na afloop in de thuiszorg aan de slag. Het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen komt aan bod, evenals het bieden van zorg in de thuissituatie en het bieden van ondersteuning gericht op zelfredzaamheid. Ook leer je samen te werken met naastbetrokkenen en andere zorgverleners en wordt het opstellen van verpleegplannen behandeld. Na afloop heb je een officieel erkend MBO 4-diploma op zak.

De opleiding MBO Verpleegkundige – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg verkort is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid en de nieuwste kwalificatiedossiers (2015-2016). Het diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend. Daarmee zien werkgevers je graag komen. Je kunt met de opleiding starten zonder relevante werkplek. Een relevante werkplek is pas nodig vanaf de stage.

Deze verkorte opleiding is speciaal bedoeld voor wie al een erkend MBO 3- diploma Verzorgende IG op zak heeft en door wil groeien naar MBO 4-niveau. Je hoeft bij deze verkorte opleiding voor een aantal modules alleen de eindopdracht van de module uit te voeren.

Daarom kies je voor een MBO-opleiding bij de LOI
 • Na afloop een erkend MBO 4-diploma.
 • Studeren in je eigen tijd en tempo én 24/7 toegang tot LOI Campus.
 • Gedurende je studie én BPV persoonlijke begeleiding van ervaren docenten.
 • Voldoet aan de Wet BIG.
 • Erkend door het ministerie van OCW.
 • Verdiep of verbreed je kennis met keuzedelen.
 • Gratis MBO Startdag helpt je snel op weg.
 • Inclusief gerenommeerd lesmateriaal van ThiemeMeulenhoff.
 • Inclusief 10-21 lesdagen (exacte aantal is afhankelijk van je kennis en ervaring).
 • Zeer ruim aanbod keuzedelen.

 

Doelgroep

De MBO 4-opleiding Verpleegkundige verkort met als uitstroomvariant Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg is bestemd voor iedereen die zelfstandig en op een professionele manier zorg wil kunnen verlenen aan mensen in een verpleeg- of verzorgingshuis. Ook is de opleiding geschikt voor personen die in de thuiszorg willen werken.

Deze verkorte opleiding is speciaal bedoeld voor wie al een erkend MBO 3- diploma Verzorgende IG op zak heeft en door wil groeien naar MBO 4-niveau.

Meer over de doelgroep

Als verpleegkundige lever je een waardevolle bijdrage aan het welzijn van je cliënten. Je voert niet alleen verpleegtechnische handelingen uit, maar stelt ook verpleegplannen op en inventariseert de (zorg)behoeften, wensen en mogelijkheden van een zorgvrager. Daarnaast begeleid je de zorgvrager bij lichamelijke, psychosociale en/of maatschappelijke problemen, draag je bij aan het verbeteren van de kwaliteit van de zorgverlening en werk je nieuwe collega’s in.

Ontdek de arbeidsmarkt

Na het afronden van de opleiding MBO Verpleegkundige – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg verkort heb je een officieel erkend MBO 4-diploma op zak en ben je klaar om als verpleegkundige aan de slag te gaan. Je weet alles over verzorging en ondersteuning en de specifieke eisen die het werken in de thuiszorg en het werken in verpleeg- en verzorgingshuizen aan je stelt. Je bent perfect voorbereid om in de thuiszorg of een verpleeg- of verzorgingshuis aan het werk te kunnen.

Arbeidsmarktperspectief

Meer informatie over het arbeidsmarktperspectief van deze opleiding is te vinden op de website van de SBB (Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).

Wil je een beeld krijgen van het beroep? Ga naar de pagina met beroepenfilmpjes.

Inhoud van de opleiding

De opleiding is beroepsgericht en sluit naadloos aan op de praktijk. Er is aandacht voor alle kennis en vaardigheden waarover een  verpleegkundige in een verpleeg- of verzorgingshuis, de thuiszorg moet beschikken. Zo leer je o.a. over het verlenen van basiszorg, het uitvoeren van verpleegtechnische vaardigheden en het werken met specifieke groepen. De benodigde vaardigheden worden o.a. geoefend tijdens klassikale bijeenkomsten.

De opleiding is opgebouwd rond een aantal ‘kerntaken’: een geheel van werkprocessen (taken) die je in het toekomstige beroep zult tegenkomen. Daarnaast volg je enkele algemene modules die iedere MBO-er op niveau 4 moet volgen. De opleiding sluit perfect aan bij het meest recente kwalificatiedossier (2015-2016) vanuit de overheid. Zo weet je zeker dat je voldoet aan alle deskundigheidseisen die op de arbeidsmarkt aan je gesteld worden.

Een essentieel onderdeel van de opleiding is de beroepspraktijkvorming (BPV). Tijdens de BPV pas je de geleerde theorie toe in de praktijk van je toekomstige beroep. Daarbij krijg je uiteraard intensieve begeleiding. Je BPV dient plaats te vinden bij een erkend en door de SBB (Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) geregistreerd leerbedrijf. Voor de opleiding MBO Verpleegkundige – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg verkort loop je ook stage (2300 uur). Dit kan in overleg met het leerbedrijf parttime of fulltime worden ingevuld.

Meer over de kerntaken

De opleiding MBO Verpleegkundige - Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg verkort is opgebouwd rondom de volgende basis- en profielkerntaken. Bij iedere kerntaak staan de bijbehorende modules vermeld. Bij deze verkorte opleiding kun je voor veel modules volstaan met het uitvoeren van de eindopdracht van een module.

Basis kerntaak 1: Bieden van zorg en begeleiding in het verpleegkundig proces

Als verpleegkundige neem je anamneses af en stel je verpleegkundige diagnoses. Je onderkent dreigende of bestaande gezondheidsproblemen, stelt verpleegplannen op en biedt persoonlijke verzorging en monitort welbevinden. Daarnaast voer je verpleegtechnische handelingen uit, begeleid je de zorgvrager en geef je voorlichting, advies en instructie. Je reageert op onvoorziene en crisissituaties, coördineert de zorgverlening van individuele zorgvragers en evalueert en legt de verpleegkundige zorg vast.

Modules bij deze kerntaak:
 • Interactie
 • Anatomie, fysiologie en pathologie (alleen de eindopdracht van de module)
 • Persoonlijke verzorging en welbevinden (alleen de eindopdracht van de module)
 • Medisch rekenen in de zorg (alleen de eindopdracht van de module)
 • Verpleegtechnisch handelen
 • Begeleiden, voorlichten en adviseren (alleen de eindopdracht van de module)
 • Planmatig werken
 • BPV Basis Kerntaak 1.

Basis kerntaak 2: Werken aan kwaliteit en deskundigheid

Een verpleegkundige werkt aan de eigen deskundigheid en werkt samen met andere beroepsgroepen in de zorg. Je draagt bij aan het bevorderen en bewaken van kwaliteitszorg en begeleidt nieuwe collega's, stagiaires en/of vrijwilligers.

Modules bij deze kerntaak:

 • Coördineren en afstemmen van zorg
 • BPV Basis Kerntaak 2.

Profielkerntaak: Bieden van verpleegkundige zorg en begeleiding in de VVT

Een verpleegkundige biedt ondersteuning gericht op zelf- en samenredzaamheid. Je werkt verbindend samen met naastbetrokkenen en andere zorgverleners en biedt zorg in de thuissituatie

Modules bij deze kerntaak:
 • Ondersteunen van ouderen en mensen met een chronische aandoening (alleen de eindopdracht van de module)
 • BPV Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg.
Meer over de keuzedelen bij deze opleiding

Naast de modules die horen bij een basis- of profielkerntaak, volg je bij deze opleiding ook een aantal keuzedelen. Deze bieden een verbreding of verdieping van je kennis en maken het mogelijk om je opleiding nog beter aan te laten sluiten bij je wensen en interesses. Zo volg je bijvoorbeeld modules die aansluiten bij de vervolgopleiding die je wilt volgen of die je een voorsprong geven voor als je straks gaat solliciteren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor ondernemerschap, computervaardigheden of een voorbereiding op doorstroom naar het HBO.

Het aanbod aan keuzedelen is bij de LOI zeer ruim. Het is immers belangrijk om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een vervolgopleiding of de arbeidsmarkt.

Een overzicht van de beschikbare keuzedelen bij jouw opleiding vind je hier.

Gratis MBO Startdag helpt je snel op weg

Voor alle MBO-studenten die starten met een volledige MBO-opleiding, organiseert de LOI een speciale bijeenkomst, de MBO Startdag. Op deze dag maak je kennis met je medestudenten en word je snel wegwijs gemaakt in de opleiding. Hoe zit de opleiding in elkaar? Hoe pak je de studie aan? Hoe werkt de online leeromgeving? En wat komt er kijken bij de stage (BPV)? Kortom: de basis voor een goed begin en soepel verloop van de opleiding.

Onze studenten blijken de MBO Startdag zeer te waarderen. Gemiddeld geven zij een 8 als rapportcijfer aan deze dag.

Bekijk de modules van de opleiding

Hieronder vind je de modules van de opleiding. Bij deze verkorte opleiding hoef je bij een groot deel van de modules alleen de eindopdracht uit te voeren.

De modules die voor iedere MBO-opleiding op dit niveau gelijk zijn:

 • Loopbaan en burgerschap (je krijgt volledige vrijstelling van deze module)
 • Nederlands 3F
 • Rekenen 3F
 • Engels

De specifieke modules voor dit beroep zijn:

 • Deskundigheid en kwaliteit
 • Interactie (alleen de eindopdracht van de module en de contactdagen)
 • Anatomie, fysiologie en pathologie (alleen het afsluitende examen van de module)
 • Persoonlijke verzorging en welbevinden (alleen de eindopdracht van de module)
 • Medisch rekenen in de zorg (alleen de eindopdracht van de module)
 • Verpleegtechnisch handelen
 • Begeleiden, voorlichten en adviseren (alleen de eindopdracht van de module)
 • Planmatig werken
 • BPV Basis Kerntaak 1
 • Coördineren en afstemmen van zorg
 • BPV Basis Kerntaak 2
 • Ondersteunen van ouderen en mensen met een chronische aandoening (alleen de eindopdracht van de module)
 • BPV Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg.
 • Ondersteunen bij de regie voeren (je krijgt volledige vrijstelling van deze module)
 • Samenwerken met de zorgvrager en de naastbetrokkenen (je krijgt volledige vrijstelling van deze module)

De keuzemodules zijn:

 • Zorginnovaties en technologie
 • Doorstroom naar HBO Gezondheidszorg
 • Ondernemerschap MBO
De gratis MBO Startdag maakt je snel wegwijs
Beroepspraktijkvorming (BPV)

De beroepspraktijkvorming (BPV) vormt een belangrijk deel van de opleiding. Je krijgt tijdens de BPV dan ook intensieve begeleiding door een praktijkbegeleider vanuit de LOI en een praktijkopleider vanuit het leerbedrijf. Hierdoor haal je het maximale uit je stage en sluit je deze met een goed resultaat af.

Tijdens de stage wordt de geleerde theorie toegepast in de praktijk van het toekomstige beroep. Ook biedt de BPV de mogelijkheid om bepaalde handelingen of taken te leren, die je alleen in de praktijk onder de knie kunt krijgen. Bovendien geeft de BPV-periode een heel goed beeld van de dagelijkse gang van zaken in je toekomstige beroep.

Voor deze opleiding loop je 2300 uur stage bij een erkend en door de SBB geregistreerd leerbedrijf. In overleg met het leerbedrijf kan de BPV parttime of fulltime worden ingevuld.

Filmpje over het beroep

Ben je benieuwd of het beroep bij je past? En wil je een goed beeld krijgen van de dagelijkse werkzaamheden? Bekijk dan het beroepenfilmpje.

Intensieve begeleiding tijdens de BPV

Op de werkplek zelf word je tijdens de BPV intensief begeleid door een praktijkopleider. De praktijkopleider is een ervaren medewerker van het bedrijf waar je werkt.

Vanuit de LOI krijg je een praktijkbegeleider toegewezen die je tijdens de BPV ondersteunt. Deze praktijkbegeleider brengt een bezoek aan de werkplek om te kijken of je er de stage goed kunt vervullen. Daarnaast geeft de praktijkbegeleider gedurende de stage feedback en adviezen en monitort hij de voortgang.

Dankzij de intensieve begeleiding en het nauwe contact tussen de praktijkbegeleider en het stagebedrijf, ben je verzekerd van een goede aansluiting tussen de opleiding en de werkplek. Theorie en praktijk worden zo optimaal gecombineerd.

Zo vind je een BPV-plaats

Heb je bij de start van de studie een relevante baan en is het bedrijf waar je werkt geregistreerd bij de SBB (Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven), dan kun je het praktijkdeel van de opleiding op de werkplek uitvoeren. Is het bedrijf niet geregistreerd, dan kan de werkgever bij de SBB een aanvraag doen tot erkenning.

Heb je geen (relevante) baan, sluit dan gedurende de opleiding een overeenkomst met een geschikt leerbedrijf. De meeste studenten vinden zelf een leerbedrijf. Wanneer je geen leerbedrijf kunt vinden, helpt de LOI daarbij.

Het bedrijf waar je stage loopt, dient te zijn gevestigd in Nederland of het noorden van België. Om te kunnen starten met de BPV dien je eerst een aantal examens te hebben behaald.

Kijk voor meer informatie over de stage, leuke tips en het vinden van een erkende stageplaats bij jou in de buurt op www.stagemarkt.nl

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Het kan voorkomen dat de organisatie waar je stage wilt lopen, om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vraagt. Is dit het geval, dan ben je verplicht deze te overleggen voordat je met de BPV kunt starten. De aanvraag van een VOG wordt soms vergoed door het stage bedrijf. Is dit niet het geval, dan zul je deze kosten (ca. € 41,35) zelf moeten voldoen. Kijk voor meer informatie over de VOG en het aanvraagformulier op www.justis.nl/vog.

Inentingen hepatitis B

Het kan voorkomen dat je voor je stage inentingen tegen hepatitis B moet halen. Hier zijn kosten aan verbonden.

Examens

De modules worden op diverse manieren afgerond, bijvoorbeeld met een afsluitende casusopdracht of met een schriftelijk of mondeling examen. Dat kan een LOI-examen zijn, of een examen dat wordt afgenomen door een externe instantie. Alle examens staan onder toezicht van de Inspectie van het Onderwijs.

Aan het afleggen van examens zijn kosten verbonden. De opleiding als geheel wordt afgesloten met een praktijkexamen en in de meeste gevallen met een criteriumgericht interview. Het afsluitende praktijkexamen en het criteriumgericht interview worden bij het leerbedrijf afgenomen door twee praktijkexaminatoren van de LOI.

Examen doen waar en wanneer je wilt

Steeds meer examens kunnen iedere werkdag worden afgelegd op 16 verschillende locaties in Nederland. Je kunt dus meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent, dat scheelt een hoop tijd. Je legt het examen digitaal af waardoor ook de uitslag snel bekend is. En heb je een keer een examen niet gehaald, dan kun je alsnog snel slagen voor een herexamen.

Examenkosten

Het examengeld voor deze opleiding bedraagt € 29,00 per maand. Hiervoor mag ieder examen dat via de LOI wordt afgenomen één keer worden afgelegd.

Aanmelden voor examens

Tijdens de studie word je automatisch en op tijd geïnformeerd over deelname aan de LOI-examens: waar, wanneer en hoe laat ze worden afgenomen, hoeveel tijd je per onderdeel krijgt en hoe je je precies inschrijft. Van eventuele bijzonderheden word je eveneens op de hoogte gesteld. Meer informatie over het aanmelden bij externe exameninstanties is terug te vinden op LOI campus.

Diploma en vervolgopleiding

Deze opleiding voldoet aan de eisen vanuit de Wet BIG en is volledig erkend door het ministerie van OCW en geregistreerd in het Crebo onder nummer 25480. Na afloop wordt dan ook een officieel erkend MBO 4-diploma behaald. Met dit diploma op zak kun je aan de slag als verpleegkundige met als specialisatie Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg. Ook doorstromen naar een vervolgopleiding op HBO-niveau is mogelijk.

Je kunt het diploma aanvragen als alle examens zijn behaald en je beschikt over een bewijs waaruit blijkt dat de beroepspraktijkvorming met voldoende resultaat is volbracht. Daarna kun je je als Verpleegkundige inschrijven in het BIG-register.

Mogelijke vervolgopleidingen

Na het behalen van het diploma kun je doorstromen naar het HBO-onderwijs. Kies bijvoorbeeld voor de HBO-bacheloropleiding Verpleegkunde verkort van LOI Hogeschool.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Al onze volledige MBO-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) op grond van de WEB. Alle MBO-opleidingen van de LOI worden gecontroleerd door de Inspectie van het onderwijs en blijken keer op keer te voldoen aan alle kwaliteitseisen. Bij het onlangs uitgevoerde onderzoek naar de Staat van de Instelling, gaf de Inspectie aan vol lof te zijn over het kwaliteitsborgingssysteem. Alle MBO-basisopleidingen en korte MBO-programma’s zijn onderdeel van een volledige MBO-opleiding.

De diploma-eisen van volledige MBO-opleidingen worden landelijk bepaald en zijn vastgelegd in kwalificatiedossiers. Bij de LOI worden alle opleidingsprogramma’s van de MBO-opleidingen continu afgestemd op de meest recente eisen. Als MBO-student bij de LOI weet je dus dat je altijd een landelijk erkend MBO-diploma behaalt.

Bovendien onderhoudt de LOI intensieve contacten met het bedrijfsleven en brancheverenigingen. Zo sluiten de opleidingen gegarandeerd aan op de actuele beroepspraktijk.

Studiemethode
Klassikaal studeren bij de LOI: eigentijds flexibel en efficiënt

Wil je een klassikale opleiding volgen, maar heb je ook een baan en druk privéleven?
De klassikale opleidingen van de LOI zijn dankzij de flexibele opzet en efficiënte aanpak prima te combineren en bereiden je gericht voor op examens en de praktijk.

 • Met keuze uit dag, avond- en zaterdagprogramma’s past de opleiding in elke agenda.
 • De klassikale bijeenkomsten om de 2 tot 3 weken zorgen voor een vast studieritme.
 • Er wordt gewerkt in kleine groepen onder leiding van topdocenten uit de praktijk.
 • Intensief aan de slag met de lesstof en extra uitleg bij lastige onderwerpen.
 • Veel oefening van vaardigheden in praktijksituaties.
 • De docent is ook tussentijds bereikbaar voor vragen.
Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad, een slimme kennistrainer en/of online hoorcolleges. Ook bouw je er een persoonlijk digitaal portfolio op waarmee je de ontwikkeling van je competenties inzichtelijk maakt.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die de klassikale bijeenkomsten verzorgen én je via internet ook persoonlijk begeleiden in de tussenliggende weken. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Begeleiding van start tot diploma

Goede begeleiding is belangrijk. Onze docenten staan dan ook van start tot diploma voor je klaar. Dat begint al met de MBO Startdag voor een soepele start van je opleiding. Tijdens de opleiding heb je een eigen docent die je opdrachten beoordeelt en antwoord op je vragen geeft. Ben je toe aan de stage? Dan heb je nauw contact met een praktijkbegeleider die je stageplek bezoekt en je feedback en advies geeft.

Klassikale bijeenkomsten in kleine groepen

Bij de klassikale opleidingen ga je intensief aan de slag met de lesstof en het eigen maken van vaardigheden. In kleine groepen krijg je extra uitleg over de lesstof, werk je samen met anderen en oefen je vaardigheden in praktijksituaties. De docent daagt je uit het beste uit jezelf te halen en biedt veel ruimte voor inbreng van de eigen werksituatie. Theorie en praktijk worden zo optimaal geïntegreerd.

Loopbaanbegeleiding

Tijdens je opleiding maak je een serie loopbaanopdrachten. De LOI wijst een loopbaanbegeleider toe die je ondersteunt en feedback geeft tijdens het loopbaantraject. Daarnaast bevat het loopbaantraject een hoorcollege time-management, waarin je leert je studie naast je privéleven te plannen.
Naast loopbaanbegeleiding kun je, als je dat wilt, extra gecoacht worden tijdens de studie. Je loopbaanbegeleider zal je dan extra begeleiden, in de vorm van het voeren van een aantal studievoortgangsgesprekken. Zo krijg je precies de ondersteuning waar jij behoefte aan hebt. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Toelating

Je kunt al met deze opleiding starten zonder relevante werkplek of werkervaring. Een relevante werk- of stageplek is pas noodzakelijk vanaf de start van de BPV. Je bent direct toelaatbaar als je bij start van de opleiding 18 jaar of ouder bent en in het bezit bent van een officieel (CREBO-) erkend MBO 3-diploma Verzorgende IG, dat niet ouder is dan vijf jaar. Dat betekent dat je in het bezit moet zijn van een diploma van een opleiding met een van de onderstaande CREBO-nummers:

 • 94830
 • 95530
 • 22190
 • 23187
 • 25491
Studieduur en vrijstelling

Een MBO-opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. De studielast van een MBO-opleiding wordt gerekend in studiebelastingsuren (SBU’s). In het reguliere MBO-onderwijs geldt een studiebelasting van ruim 30 uur per week. LOI-studenten hebben over het algemeen meer werkervaring. Zij gaan daardoor efficiënter door de opleiding heen en besparen veel tijd. De studiebelasting van een MBO-opleiding bij de LOI is in de praktijk dan ook lager dan bij een reguliere MBO-opleiding. De uiteindelijke studiebelasting verschilt per student en is afhankelijk van je niveau, kennis en werkervaring. De hieronder genoemde studieduur is inclusief BPV-uren.

Studieduur: 24 maanden

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op online persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle (online) studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Mogelijke vrijstellingen

Eerder behaalde diploma’s kunnen recht geven op vrijstellingen voor gelijknamige modules binnen een vervolgopleiding. Met een vrijstelling hoef je geen examen te doen voor de desbetreffende module, bespaar je studietijd en krijg je korting op het lesgeld. Meer informatie vind je bij Vrijstellingen voor volledige MBO-opleidingen en korte MBO-programma's. Neem bij vragen contact op met de afdeling Studievoorlichting: (071) 545 1234. Het is ook mogelijk om eerst een verzoek tot vrijstelling te doen voordat je je inschrijft.

Lesgeld
Betaal alleen lesgeld en examenkosten

Een opleiding bij de LOI is niet alleen een slimme, maar ook een zeer voordelige keuze. Je betaalt voor deze opleiding namelijk alléén lesgeld en examenkosten. Eénmalig wordt er bij inschrijving een klein bedrag in rekening gebracht voor inschrijfkosten. Al het lesmateriaal is inbegrepen bij het lesgeld. Je hoeft dus zelf geen boeken aan te schaffen. Bovendien betaal je alleen lesgeld voor de duur van je opleiding. Is de opleiding nog niet afgerond? Geen probleem! Je behoudt kosteloos recht op correctie en begeleiding én toegang tot alle online studietools, voor een periode tot tweemaal de aanbevolen studieduur. Je kunt dus twee keer zo lang studeren, zonder extra kosten.

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Intensieve begeleiding tijdens de BPV.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).
 • Klassikale bijeenkomsten (bij de klassikale opleiding).
 • Gratis MBO Startdag.

We gaan er van uit dat je zelf beschikt over eventuele benodigde software. Van de meeste pakketten zijn online trialversies beschikbaar die je gedurende een beperkte periode gratis kunt gebruiken.

Collegegeld : 24 x € 225,-

Via de regeling Scholingsaftrek, kun je van de belasting een flink deel van je studiekosten terugkrijgen. Bekijk hieronder hoeveel.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, reiskosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.028,00
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 894,96 - € 1.292,72*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.059,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 459,72 - € 644,04*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 1.040,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 324,00 - € 468,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Startdatum en locaties

Schrijf nu in via het inschrijfformulier en start wanneer je wilt. Doe het dus vandaag nog! Bij een klassikale opleiding is er keuze uit een aantal startdata. De bijeenkomsten vinden plaats van 9:30 tot 16:30 uur.

Klassikaal studeren

Eerstvolgende startmoment:

Oktober 2018

Eerste bijeenkomst:

Medio oktober 2018

Aantal bijeenkomsten dagopleiding:

28

Plaats:

Amsterdam

Apeldoorn

Den Haag

Eindhoven

Leiderdorp

Rotterdam

Utrecht

Zwolle

Amsterdam

Apeldoorn

Den Haag

Eindhoven

Leiderdorp

Rotterdam

Utrecht

Zwolle

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.