Toelatingstoetsen PABO

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Vakgebied

Toelatingstoetsen PABO

De Toelatingstoetsen PABO zijn verplicht als je wilt inschrijven voor de HBO-bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO).

In het kort

In het kort

De Toelatingstoetsen PABO zijn verplicht als je wilt inschrijven voor de HBO-bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO).

Thuis studeren
1 x € 25,00
Studieduur
1 maand

Vanaf studiejaar september 2015 moeten havisten en MBO'ers die de PABO willen volgen al vóór aanvang van de opleiding aantonen over voldoende parate kennis te beschikken. Studenten met een VWO-diploma of een afgeronde HBO- of WO-opleiding zijn vrijgesteld van deze extra vooropleidingseisen.

De Toelatingstoetsen PABO van LOI Hogeschool zijn daarom bestemd voor iedereen die zich in wil schrijven voor de HBO-bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO) maar niet nog beschikt over de vereiste aantoonbare kennis van geschiedenis, aardrijkskunde en/of natuur en techniek. Door het behalen van de toetsen toon je aan dat  je beschikt over de kennis die je bij de PABO nodig hebt om de opleiding met succes af te kunnen ronden. Let op: de behaalde toelatingstoetsen zijn 1 jaar en negen maanden geldig. Dus voor die tijd moet je je inschrijven voor de opleiding.

De Toelatingstoets PABO van LOI Hogeschool bestaat uit drie keuzemodules. Bij inschrijving voor de toelatingstoets(en) kun je aangeven voor welke module (en dus voor welke toelatingstoets of -toetsen) je je in wilt schrijven. Binnen de module(s) vind je de te bestuderen stof, meer informatie over de inhoudelijke eisen van het examen én een verwijzing naar een proefexamen. Zo kun je perfect voorbereid de toelatingstoets(en) afleggen en vervolgens inschrijven voor de PABO.

Daarom kies je voor de opleiding Toelatingstoetsen PABO

 • Toetsen ontwikkeld voor iedereen die zich in wil schrijven voor de HBO-bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO). 
 • Drie toelatingstoetsen: geschiedenis, aardrijkskunde en natuur & techniek.
 • De toelatingstoetsen zijn digitaal en kunnen op elk gewenst moment bij een van onze testcentra worden afgenomen.
 • De toelatingstoetsen zijn 1 jaar en negen maanden geldig.
 • Bij inschrijving voor de volledige bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO) van LOI Hogeschool, worden de kosten van de toelatingstoetsen in mindering gebracht op het collegegeld.

De opleiding

Inhoud van de Toelatingstoetsen PABO

De opleiding bestaat uit drie keuzemodules:

 • Toelatingstoets geschiedenis
 • Toelatingstoets aardrijkskunde
 • Toelatingstoets natuur & techniek.

Per module vind je op onze digitale leeromgeving meer informatie over de inhoudelijke eisen van het examen én een verwijzing naar proefexamens, zodat je optimaal voorbereidt de examens kunt afleggen. In elke module staat beschreven wat de eisen zijn en hoe je je zo goed mogelijk voor kunt bereiden op de toelatingstoets(en). 

Daarnaast kun je er ter voorbereiding op de toetsen voor kiezen om studiemateriaal aan te schaffen die hier specifiek voor is ontwikkeld. De kosten hiervoor bedragen ongeveer € 30,- per naslagwerk. Meer informatie over deze optie en over andere voorbereidingsmogelijkheden is te vinden op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl

Wanneer jij er klaar voor bent kun je je aanmelden voor de toelatingstoets, die dagelijks digitaal wordt afgenomen. Dat wil zeggen dat je iedere werkdag examen kunt doen op op 16 verschillende locaties in Nederland. Je kunt dus meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent, dat scheelt een hoop tijd. Je legt het examen digitaal af waardoor ook de uitslag snel bekend is.

De kosten bedragen € 25,- per keuzemodule en € 35,- voor het afleggen van de toelatingstoets. Bij inschrijving voor de volledige bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO) van LOI Hogeschool, worden deze kosten in mindering gebracht op het collegegeld. 

 


Doelgroep

Doelgroep

Wil je je inschrijven voor de bacheloropleiding PABO? Dan moet je over aantoonbare kennis beschikken van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Iedereen die geen VWO- of HBO-diploma heeft, moet deze kennis kunnen aantonen. Je hebt genoeg kennis van een vakgebied als je:

 • je HAVO-diploma hebt én HAVO-eindexamen hebt gedaan in dat vakgebied (voor natuur en techniek voldoet een van de vakken natuurkunde, biologie of Natuur, Leven en Technologie);
 • een VAVO-certificaat HAVO hebt voor dat vakgebied;
 • de toelatingstoetsen voor dat vakgebied hebt gehaald en hiervan een bewijs kunt overhandigen.

De Toelatingstoetsen PABO van LOI Hogeschool meten of je over voldoende kennis en vaardigheden van het betreffende vakgebied beschikt. Na afloop krijg je een getuigschrift van de toelatingstoets(en) die je behaald hebt. Hiermee kun je je inschrijven voor de PABO-opleiding van LOI Hogeschool, en kun je direct starten.

Examens en diploma

Diploma en vervolgopleiding

Na het succesvol afronden van de toelatingstoets(en), kun je je inschrijven voor de PABO van LOI Hogeschool, en kun je direct starten.

De kwaliteitsgarantie van LOI Hogeschool

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie. Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Niet voor niets heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, naast de NVAO-accreditatie van alle individuele bacheloropleidingen, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Bovendien zijn aan LOI Hogeschool verschillende lectoren verbonden. Zij onderhouden een (internationaal) kennisnetwerk zodat de opleiding gegarandeerd aansluit bij de nationale én internationale arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

NVAO-geaccrediteerde opleidingInstellingstoets kwaliteitszorgMinisterie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Studieduur en kosten

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel simpel. In een paar eenvoudige stappen ben je ingeschreven. Doe het dus vandaag nog!

Bij inschrijving voor de volledige bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs van LOI Hogeschool, worden de betaalde kosten voor de toelatingstoetsen in mindering gebracht op het collegegeld.

Thuis studeren
1 x € 25,00
Studieduur
1 maand
14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.