Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

HBO Boekhouden

 • Thuis studeren

  12 x € 225,00

 • Klassikaal studeren

  12 x € 297,00

 • Studieduur

  12 maanden

 • Type

  Kort HBO-programma

 • Diploma

  LOI Hogeschool

 • Onderdeel van

  HBO-bachelor Accountancy

Aantrekkelijke tijdschriftenactie
Lees meer

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Kom naar een open dag of informatieavond!
Lees meer

Kom naar  de open dag voor onze MBO- en HBO-opleidingen op 16 september 2017 in Leiderdorp of één van onze informatieavonden over onze klassikale opleidingen. Deze vinden plaats in Utrecht (12 september) en Leiderdorp (19 september).

Meld je aan

In het kort

Met de korte opleiding HBO Boekhouden leer je in korte tijd inzicht te krijgen in de vermogenspositie van een bedrijf. De opleiding brengt je de belangrijkste kennis en vaardigheden bij die een accountant nodig heeft.

Je behaalt met het korte HBO-programma Boekhouden een diploma waarmee je aantoont op HBO-niveau over kennis en vaardigheden te beschikken en dat vrijstelling kan opleveren voor de gelijknamige modules binnen de NVAO-geaccrediteerde bacheloropleiding Accountancy van LOI Hogeschool.

 • Geen vooropleiding nodig.
 • In korte tijd kennis van boekhouden op HBO-niveau.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de volledige bacheloropleiding.
Doelgroep en beroep

De opleiding HBO Boekhouden is bestemd voor iedereen die op HBO-niveau kennis wil opdoen over fiscale- en bedrijfseconomie. Bijvoorbeeld voor wie een baan in de boekhouding of accountancy ambieert. Deze HBO-opleiding Boekhouden is ook een aanrader voor professionals die een (betere) gesprekspartner willen zijn voor de accountant.

Doelgroep
Meer over de doelgroep

Het beroep van accountant is zeer veelzijdig. Je moet niet alleen goed met cijfers zijn, maar ook naar klanten kunnen luisteren en hen een advies kunnen geven. De belangrijkste taken van een boekhouder of accountant zijn: het opstellen, beoordelen en controleren van jaarrekeningen, het geven van fiscaal en financieel advies en het geven van advies over het voeren van een goede administratie.

Ontdek de arbeidsmarkt

Een functie als boekhouder of accountant is bijzonder veelzijdig. Je kunt zowel bij een klein, als (middel)groot bedrijf aan de slag of je eigen kantoor oprichten. Mogelijke beroepen zijn: (assistent-)accountant, administratieconsulent, belastingadviseur of fiscaal adviseur.

Inhoud van de opleiding

Tijdens de opleiding HBO Boekhouden doe je kennis op van de hoofdlijnen van belastingrecht. Je krijgt inzicht in informatieverstrekking en leert diverse statistische methoden en technieken toe te passen. Daarnaast besteedt de opleiding aandacht aan het ordenen van gegevens en het maken van kostprijsberekeningen. Ook onderwerpen als budgetten en winst- en verliesrekening komen aan bod. Relevante wet- en regelgeving wordt besproken en je zult je communicatieve vaardigheden flink ontwikkelen.

Inhoud
Meer over de inhoud

De opleiding HBO Boekhouden bestaat uit de volgende modules:

Inleiding bedrijfseconomie

Allereerst wordt in deze module een aantal bedrijfseconomische begrippen behandeld. Verder komen eenvoudige kostenberekeningen en de economische levensduur en investeringscalculaties aan bod. Ook kostenbudgettering, vermogensbehoefte, vermogensmarkt en financieringsstructuur worden behandeld. De module geeft inzicht in resultaat en vermogensbepaling en leert eenvoudige analyses maken aan de hand van jaarrekeningen.

Inleiding belastingwetgeving

Met de module Inleiding belastingwetgeving wordt je een introductie aangeboden op het vakgebied belastingwetgeving. De module richt zich op het overbrengen van de hoofdlijnen van het belastingrecht. Het verkrijgen van kennis op de volgende vakgebieden staat hierbij centraal: algemene en formele regelingen inzake rijksbelastingen, inkomstenbelasting, loonbelasting, dividendbelasting, vennootschapsbelasting en omzetbelasting.

Inleiding bedrijfsadministratie (journaalposten)

De module Inleiding bedrijfsadministratie (journaalposten) is gericht op het overbrengen van basiskennis van het vak Bedrijfsadministratie, zodat de stof in de hoofdfase verder kan worden uitgebreid en diepgaander kan worden behandeld. Na het doorlopen van deze module beschik je over kennis van de doelstellingen van administratieve organisaties en kennis en inzicht op het gebied van journaalposten, budgettering en rekeningstelsels. Daarnaast kun je informatie verstrekken door het samenstellen van overzichten, calculaties en analyses ten behoeve van beleid en heb je kennis verworven over informatieverstrekking.

Inleiding financiële rapportage en analyse

De module Inleiding financiële rapportage en analyse is opgedeeld in statistiek en financiële rapportage en analyse. Het doel van het onderdeel statistiek is het leren toepassen van statistische methoden en technieken om gegevens te kunnen omvormen tot bruikbare informatie voor een onderneming. Je verwerft kennis en toepassingsvaardigheid in het hanteren van methoden en technieken die de mogelijkheid bieden na het verzamelen en ordenen van gegevens, deze gegevens te presenteren, te interpreteren en te analyseren. In het onderdeel financiële rapportage en analyse gaat het over voorzieningen, de balanced scorecard, financiële kengetallen, kostprijsberekeningen, kostenplaatsmethode, budgetten, de eindbalans en de winst- en verliesrekening.

Inleiding bestuurlijke informatievoorziening

De module Inleiding bestuurlijke informatievoorziening is erop gericht om basiskennis en inzicht te verschaffen in de opzet en het functioneren van een administratieve organisatie, die gericht is op de informatievoorziening in een organisatie. Kennis van de grondslagen en toepassingsmogelijkheden is belangrijk om de informatievoorziening binnen de organisatie zo efficiënt mogelijk te kunnen regelen.

Oriëntatie beroepspraktijk

In de module Oriëntatie beroepspraktijk krijg je een beeld van het beroep van de accountant en word je ingeleid in de grondslagen van de accountantsfunctie en de relevante wet- en regelgeving voor de accountant. Je schrijft vervolgens een paper over een onderwerp uit je eigen praktijksituatie.

Communicatieve vaardigheden

De module Communicatieve vaardigheden richt zich op de onderwerpen feedback geven, presenteren, conflicthantering, vergaderen, onderhandelen, gesprekstechnieken en schriftelijke communicatie.

Extra: gratis module Speedreading

Bij de opleiding ontvang je gratis de module Speedreading. Hiermee leer je in korte tijd tot maar liefst 5 x sneller lezen en de stof tot 2 x beter onthouden. Deze module is niet verplicht, maar biedt wel handige vaardigheden om sneller en effectiever te studeren.

Extra literatuur

Voor de opleiding dien je zelf een belastingwettenbundel (voor de module Inleiding belastingrecht) en een rekenmachine met solver-functie aan te schaffen.

Examens

De meeste modules van de opleiding HBO Boekhouden worden afgerond met een examen. Voor een aantal modules wordt het examen afgenomen door exameninstanties die gespecialiseerd zijn in deze branche, waardoor je aanvullend extra branchediploma's ontvangt. Deze examens worden 4x per jaar afgenomen op minimaal 6 verschillende locaties in Nederland.

Enkele modules worden afgesloten met praktijkopdrachten. Deze opdrachten worden thuis gemaakt en opgestuurd naar LOI Hogeschool.

Examen
Examen doen waar en wanneer je wilt

Steeds meer examens kunnen iedere werkdag worden afgelegd op 16 verschillende locaties in Nederland. Je kunt dus meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent, dat scheelt een hoop tijd. Je legt het examen digitaal af waardoor ook de uitslag snel bekend is. En heb je een keer een examen niet gehaald, dan kun je alsnog snel slagen voor een herexamen.

Examenkosten

Het totale examengeld bedraagt ongeveer € 750,00.

Diploma en vervolgopleiding

Na succesvolle afronding van deze opleiding ontvang je het diploma HBO Boekhouden van LOI Hogeschool. Na afronding zijn er diverse vervolgopleidingen mogelijk.

Diploma
De kwaliteitsgarantie van LOI Hogeschool

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie. Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Niet voor niets heeft LOI Hogeschool, naast de NVAO-accreditatie van alle individuele bacheloropleidingen, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Bovendien zijn aan LOI Hogeschool verschillende lectoren verbonden. Zij onderhouden een (internationaal) kennisnetwerk zodat de opleiding gegarandeerd aansluit bij de nationale én internationale arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

NVAO-geaccrediteerde opleidingInstellingstoets kwaliteitszorgMinisterie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Mogelijke vervolgopleidingen

De HBO-bacheloropleiding Accountancy is een logische vervolgopleiding. Iedere module uit dit korte HBO-programma die met succes is afgerond, geeft recht op een certificaat. Een behaald certificaat kun je inbrengen als vrijstellingsbewijs voor de gelijknamige module binnen de bacheloropleiding. Voor deze opleiding gaat het in totaal om ongeveer 60 studiepunten (EC). Het daadwerkelijke aantal EC’s waarvoor vrijstelling gegeven kan worden, is afhankelijk van de inhoudelijke overeenkomst tussen het deelprogramma en de gelijknamige module(s). Kijk bij de betreffende bacheloropleiding voor de vooropleidingseisen en eventuele aanvullende eisen.

Studiemethode
Klassikaal of thuis studeren, aan jou de keuze

Heb je graag een extra stok achter de deur en wil je medestudenten en docenten ontmoeten in de klas? Kies dan voor onze klassikale methode. Hierin is het beste van klassikaal onderwijs en thuisstudie verenigd tot het meest effectieve onderwijs dat je kunt krijgen.
Wil je liever volledig flexibel zijn en hecht je minder waarde aan het klassikale aspect? Kies dan voor onze efficiënte thuisstudie methode. Hierbij ben je 100% flexibel om de opleiding te volgen waar en wanneer je maar wilt, terwijl je toch een eigen docent hebt die je begeleidt en op elk moment vragen kunt stellen.


Klassikaal studeren
Thuis studeren

Vaste structuur van bijeenkomsten

In een kleine groep met docent en medestudenten
Volledig flexibel in studieplek en -tijden
Goed te combineren met werk en privé
Begeleiding door ervaren docenten
Online leeromgeving met effectieve studietools
Kies voor thuis of klassikaal studeren
Klassikaal studeren bij de LOI: eigentijds flexibel en efficiënt

De klassikale opleidingen van de LOI staat garant voor een efficiënte manier van studeren, zijn doelgericht van opzet, bieden veel structuur en toch voldoende flexibiliteit om de opleiding te combineren met een baan en druk privéleven.

 • Met keuze uit dag, avond- en zaterdagprogramma’s past de opleiding in elke agenda.
 • De klassikale bijeenkomsten om de 2 tot 3 weken zorgen voor een vast studieritme.
 • Er wordt gewerkt in kleine groepen onder leiding van topdocenten uit de praktijk.
 • Persoonlijke benadering met veel ruimte voor inbreng van de eigen werksituatie.
 • Gerichte training van competenties, boeiende presentaties en cases.
 • De docent is ook tussentijds bereikbaar voor vragen en geeft snel antwoord.
Thuis studeren bij de LOI: zelfstandig maar zeker niet alleen
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site.Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en bij de meeste opleidingen een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk
"Boekhouden is helemaal niet saai, het is een leuke puzzel!"
Henny Krom

Docent

Lees het interview
"Boekhouden is helemaal niet saai, het is een leuke puzzel!"
Henny Krom

Docent

Lees het interview

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die de klassikale bijeenkomsten verzorgen én je via internet ook persoonlijk begeleiden in de tussenliggende weken. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Klassikale bijeenkomsten in kleine groepen

Bij de klassikale opleidingen wordt in kleine groepen gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Geen herhaling van leerstof, maar discussie met medestudenten, boeiende presentaties, (business)cases en training van competenties. De docent daagt je daarbij uit het beste uit jezelf te halen. En biedt veel ruimte voor inbreng van de eigen werksituatie. Theorie en praktijk worden zo optimaal geïntegreerd.

Vooropleiding

Om de opleiding HBO Boekhouden te kunnen volgen, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HAVO-niveau gewenst.

Studieduur

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan een thuisstudie sneller worden afgerond.

Studieduur: 12 maanden

Studieduur
Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op online persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle (online) studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Collegegeld

Het totale collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. 

Collegegeld thuisstudie : 12 x € 225,-
Collegegeld klassikaal : 12 x € 297,-
Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, reiskosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.028,00
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 894,96 - € 1.292,72*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.059,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 459,72 - € 644,04*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 1.040,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 324,00 - € 468,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Met ruim 1000 opleidingen in alle vakgebieden, flexibele studiemethodes en de mogelijkheid om de opleiding volledig toe te snijden op het bedrijf, kan worden voldaan aan iedere opleidings- of trainingsbehoefte. 

De voordelen:

 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Keuze uit klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Startdatum en locaties

Schrijf nu in via het inschrijfformulier en start wanneer je wilt. Doe het dus vandaag nog! Bij een thuisstudie kun je elke datum kiezen. Bij een klassikale opleiding is er keuze uit een aantal startdata en locaties. Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdag- of donderdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de opleiding definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Vaak kun je je dan ook nog steeds voor andere locaties en dagen aanmelden.

Klassikaal studeren

Eerstvolgende startmoment:

September 2017

Eerste bijeenkomst:

Eind september 2017

Aantal bijeenkomsten dagopleiding:

16

Aantal bijeenkomsten avondopleiding:

32

Plaats:

AMSTERDAM

APELDOORN

DEN HAAG

EINDHOVEN

LEIDERDORP

ROTTERDAM

UTRECHT

ZWOLLE

AMSTERDAM

APELDOORN

DEN HAAG

EINDHOVEN

LEIDERDORP

ROTTERDAM

UTRECHT

ZWOLLE

Thuis studeren

De opleiding past zich volledig aan jouw leven aan. Starten kan wanneer je wilt. Je bepaalt zelf waar je de opleiding volgt, op welk moment je studeert en hoe lang. Daarbij sta je er nooit alleen voor. Je hebt een eigen docent die via de online leeromgeving altijd snel bereikbaar is.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.