HBO Financieel specialist jaarrekening  

 • Thuis studeren

  9 x € 225,00

 • Studieduur

  9 maanden

 • Type

  Kort HBO-programma

 • Diploma

  LOI Hogeschool

 • Onderdeel van

  HBO-bachelor SPD Bedrijfsadministratie

Nog dagen!

Laatste dag!

Laatste kans!

Tijdschriftenbon cadeau
Lees meer

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving gratis een Nationale Tijdschriftenbon t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

In het kort

Voor wie in zijn of haar functie te maken heeft met het aanleveren van gegevens voor, het opstellen van of het controleren van jaarrekeningen en nog kennis mist op administratief en financieel gebied, is er de opleiding HBO Financieel specialist jaarrekening. In korte tijd volg je een aantal modules uit de HBO-bachelor SPD Bedrijfsadministratie. Hiermee doe je alle benodigde kennis en vaardigheden op.

Je behaalt met deze opleiding een diploma waarmee je aantoont op HBO-niveau over kennis en vaardigheden te beschikken en dat vrijstelling kan opleveren voor de gelijknamige modules binnen de NVAO-geaccrediteerde bacheloropleiding SPD Bedrijfsadministratie van LOI Hogeschool.

 • Geen vooropleiding vereist.
 • In korte tijd kennis op het gebied van jaarrekeningen op HBO-niveau.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de volledige bacheloropleiding.
Doelgroep en beroep

De korte opleiding HBO Financieel specialist jaarrekening is bestemd voor professionals op HBO-niveau die voor hun (toekomstige) functie kennis nodig hebben over het opstellen van, controleren of aanleveren van gegevens voor jaarrekeningen.

Doelgroep
Meer over de doelgroep

Het HBO-programma Financieel specialist jaarrekening is een uitstekende keuze voor iedereen die al een bedrijfskundige of bedrijfseconomische opleiding heeft gevolgd, maar op dit gebied nog kennis mist.

Ontdek de arbeidsmarkt

Na het afronden van de opleiding financieel specialist jaarrekening heb je maar liefst drie SPD-certificaten en een MBA-certificaat op zak en kun je terecht bij vrijwel ieder bedrijf.

Inhoud van de opleiding

De opleiding HBO Financieel specialist jaarrekening wordt alleen door LOI Hogeschool aangeboden en biedt alle kennis die nodig is voor professionals die in hun (toekomstige) functie te maken hebben met jaarrekeningen.

Inhoud
Meer over de inhoud

De opleiding financieel specialist jaarrekening bestaat uit vier modules.

Inleiding bedrijfsadministratie (journaalposten)

De module Inleiding Bedrijfsadministratie journaalposten is gericht op het overbrengen van basiskennis van het vak Bedrijfsadministratie. De module biedt kennis over de doelstellingen van administratieve organisaties en kennis en inzicht op het gebied van journaalposten, budgettering en rekeningstelsels. Daarnaast leer je informatie verstrekken door het samenstellen van overzichten, calculaties en analyses ten behoeve van beleid heb je kennis verworven over informatieverstrekking.

Jaarrekening

Het doel van deze module is het verkrijgen van inzicht in de eisen die worden gesteld aan de informatie, in het bijzonder de financiële informatie, die door organisaties aan de belanghebbenden moet worden verstrekt. Daarnaast verkrijg je inzicht in de bedrijfseconomische uitgangspunten, in het bijzonder de mogelijke grondslagen van vermogens- en winstbepaling.

De interne en de voorbereiding van de externe verslaggeving betreffen de kerntaken van de HBO geschoolde bedrijfseconoom.

Fiscale jaarrekening

De module Fiscale jaarrekening richt zich op het administratief verwerken van belastingen naar de winst. Je verwerft kennis, inzicht en vaardigheid op het gebied van complexe onderwerpen van comptabele techniek van de verwerking van belastingen naar de winst. Richtlijn 272 belastingen naar de winst is uitgangspunt in de te behandelen stof. Daarnaast wordt de kennis van de Wet op de vennootschapsbelasting als vakoverschrijdend onderdeel ingebracht in de lesstof. Fiscale jaarrekening bouwt voort op kennis verworven bij de module Jaarrekening.

Geconsolideerde jaarrekening

De module Geconsolideerde jaarrekening richt zich op het administratief verwerken van deelnemingen, de administratie omtrent de geconsolideerde jaarrekening. Je verwerft kennis, inzicht en vaardigheid op het gebied van complexe onderwerpen van comptabele techniek (deelnemingen, intercompany transacties en consolidatie). De kennis van de externe verslaggeving betreft de wettelijke bepalingen zoals opgenomen in titel 9 BW 2, de Richtlijnen van de raad voor de Jaarverslaggeving en de IFRS standaarden met betrekking tot de onderwerpen deelneming, intercompany-transacties en consolidatie. Geconsolideerde jaarrekening bouwt voort op kennis verworven bij de module Jaarrekening.

Extra: gratis module Speedreading

Bij de opleiding ontvang je gratis de module Speedreading. Hiermee leer je in korte tijd tot maar liefst 5 x sneller lezen en de stof tot 2 x beter onthouden. Deze module is niet verplicht, maar biedt wel handige vaardigheden om sneller en effectiever te studeren.

Examens

Iedere module van de opleiding HBO Financieel specialist jaarrekening wordt afgesloten met een examen. Een voldoende resultaat van een examen geeft recht op een HBO-certificaat.

Examen
Examenkosten

Het totale examengeld bedraagt ongeveer € 740,00.

Diploma en vervolgopleiding

Na succesvolle afronding van de opleiding HBO Financieel specialist jaarrekening ontvang je het diploma HBO Financieel specialist jaarrekening van LOI Hogeschool. Na afronding zijn er diverse vervolgopleidingen mogelijk.

Diploma
De kwaliteitsgarantie van LOI Hogeschool

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie. Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Niet voor niets heeft LOI Hogeschool, naast de NVAO-accreditatie van alle individuele bacheloropleidingen, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Bovendien zijn aan LOI Hogeschool verschillende lectoren verbonden. Zij onderhouden een (internationaal) kennisnetwerk zodat de opleiding gegarandeerd aansluit bij de nationale én internationale arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

NVAO-geaccrediteerde opleidingInstellingstoets kwaliteitszorgMinisterie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Mogelijke vervolgopleidingen

De bacheloropleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie is een logische vervolgopleiding. Iedere module uit dit HBO-programma die met succes is afgerond, geeft recht op een certificaat. Een behaald certificaat kun je inbrengen als vrijstellingsbewijs voor de gelijknamige module binnen de bacheloropleiding. Voor dit HBO-programma gaat het in totaal om ongeveer 43 studiepunten (EC). Het daadwerkelijke aantal EC’s waarvoor vrijstelling gegeven kan worden, is afhankelijk van de inhoudelijke overeenkomst tussen het HBO-programma en de gelijknamige module(s). Kijk bij de desbetreffende bacheloropleiding voor de vooropleidingseisen en eventuele aanvullende eisen.

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site.Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Thuis studeren
Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en bij de meeste opleidingen een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding of werk- en denkniveau op HAVO/MBO-niveau gewenst.

Studieduur

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan deze opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 9 maanden

Studieduur
Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Collegegeld

Het totale collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. 

Collegegeld : 9 x € 225,-

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

De kosten voor je opleiding zijn aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting wanneer de opleiding is gericht op je (toekomstige) beroep. Zo vallen de netto studiekosten aanzienlijk lager uit! Kijk voor de exacte voorwaarden op www.belastingdienst.nl.

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Met ruim 1000 opleidingen in alle vakgebieden, flexibele studiemethodes en de mogelijkheid om de opleiding volledig toe te snijden op het bedrijf, kan worden voldaan aan iedere opleidings- of trainingsbehoefte. 

De voordelen:

 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Keuze uit klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.