HBO-bachelor Rechten

Vakgebied

HBO-bachelor Rechten

Behaal een erkend bachelorgetuigschrift en bereidt perfect voor op een uitdagende functie in het juridisch werkveld. HBO Rechten opleiding inclusief vakliteratuur.

In het kort

In het kort

Behaal een erkend bachelorgetuigschrift en bereidt perfect voor op een uitdagende functie in het juridisch werkveld. HBO Rechten opleiding inclusief vakliteratuur.

Collegegeld thuisstudie
36 x € 179,00
Collegegeld klassikaal
36 x € 359,00
Studielast
240 EC's
Type
HBO-bachelor
Diploma
HBO-bachelorgetuigschrift
Erkenningen
NVAO, ministerie van OCW, ITK

De HBO-bacheloropleiding Rechten bereidt perfect voor op een uitdagende functie in het juridisch werkveld. Juist de vraag naar HBO-juristen is, mede door de lange termijn gevolgen van de economische crisis, groot. Een HBO-jurist komt over het algemeen niet in het klassieke juridische veld terecht, maar zal veeleer aan de slag gaan als juridisch medewerker bij een bedrijf of de overheid. Je zult in een toekomstige functie breed inzetbaar zijn, veel zaken uitpluizen én naast vakkennis, ook je rechtvaardigheidsgevoel aanspreken.

De opleiding HBO Rechten richt zich op wetten en regels, juridisch onderzoek, adviseren, debatteren, onderhandelen en bemiddelen. Je wordt getraind om te analyseren, te adviseren, cliënten te vertegenwoordigen, beslissingen te nemen, dossiers te managen en te organiseren. Stuk voor stuk belangrijke competenties voor een HBO-jurist.

Daarom kies je voor de opleiding HBO-bachelor Rechten

 • Inclusief gerenommeerde vakliteratuur t.w.v. € 1.700,-.
 • NVAO-geaccrediteerd, dus van gegarandeerde kwaliteit.
 • Gratis toegang tot Legal Intelligence.
 • Behaal een erkend bachelorgetuigschrift en de titel Bachelor of Laws (LLB).

NVAOMinisterie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Opleiding vernieuwd

Deze opleiding is onlangs vernieuwd en sluit volledig aan op de actuele ontwikkelingen in het juridische werkveld. Zo biedt de opleiding onder andere een ruimere keuze aan uitstroomrichtingen met de nieuwe minor Straf- en jeugdrecht en de minor Internationaal recht.

Studenten over deze opleiding

Benieuwd naar de mening van onze studenten? De LOI laat zich beoordelen door een onafhankelijke partij: The Feedback Company. Studenten kunnen hier een review achterlaten; door én voor studenten. Bekijk hieronder recente reviews voor de opleiding HBO-bachelor Rechten. Meer informatie vind je hier.

TFC ster geel TFC ster geel TFC ster geel TFC ster geel TFC ster grijs 8/10

"Ik vind opleiding bij het LOI super fijn. De lesstof is prettig. En het contact met de leraren is ook prima. Sowieso wat mijn ervaringen betreft, beter dan andere onderwijsinstellingen."

Skye

TFC ster geel TFC ster geel TFC ster geel TFC ster geel TFC ster geel 10/10

"Fijne begeleiding en handige feedback."

N. Schepers

TFC ster geel TFC ster geel TFC ster geel TFC ster geel TFC ster grijs 8/10

"Tevreden. Er is voldoende lesmateriaal en alles komt netjes op tijd. Ook is er een coach beschikbaar waar je terecht kunt mocht dat nodig zijn."

Diane

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

Recht is overal en wordt in onze samenleving steeds belangrijker. Meer en meer zaken worden vastgelegd in wetten of andere regelgeving. Recht is spannend én heel dynamisch. Er is veel vraag naar professionals met juridische kennis. Juist de vraag naar HBO-juristen is, mede door de lange termijn gevolgen van de economische crisis, groot. De carrièreperspectieven na deze HBO-opleiding Rechten zijn dan ook goed te noemen.

Je volgt deze opleiding via flexibel deeltijdonderwijs. Deeltijdopleidingen zijn bij uitstek geschikt voor professionals die een opleiding willen volgen naast een baan.

Specialisatie Sociaal juridische dienstverlening

Naast de bachelor Rechten biedt de LOI de specialisatie Sociaal Juridische Dienstverlening aan. Deze opleiding is een verdieping op de algemene bachelor Rechten. Deze specialisatie richt zich op de dienstverlenende beroepen waarin je mensen leert helpen een weg te vinden binnen de wet- en regelgeving en hen bij te staan bij sociaal juridische vragen en problemen.

Ontdek de arbeidsmarkt

Afgestudeerden van de bachelor HBO Rechten zijn breed opgeleide, inhoudelijk uitstekende én praktische HBO-juristen. Dit biedt goede carrièreperspectieven op de huidige arbeidsmarkt. Als HBO-jurist kom je goed tot je recht bij zowel de overheid als in het bedrijfsleven, in diverse functies. Denk bijvoorbeeld aan een functie bij een deurwaarders- of notariskantoor, in de advocatuur, de Rechtspraak, het Openbaar Ministerie en bij juridische adviesbureaus. Daarnaast is het mogelijk om te werken in een organisatie waar recht geen primaire functie heeft en waar wel gedegen juridische expertise gevraagd wordt. Zoals bij overheden, in de zakelijke dienstverlening en branche- en belangenorganisaties. In een dergelijke functie wordt het recht toegepast en zal de HBO-jurist een ondersteunende of adviserende functie bekleden. Juridisch geschoolde HBO'ers stromen vaak snel door naar beleidsfuncties, staffuncties of adviesfuncties. Het bewaken van juridische procedures, analyseren en beoordelen van juridische problemen, het aansturen van juridische projecten en het geven van juridisch advies en bemiddeling behoren dan tot de taken.

Nieuw!
Voor iedereen die wil doorgroeien

Het gloednieuwe &door! magazine staat boordevol verhalen uit het werkveld, nieuws over branches, arbeidsmarkt en banen van de toekomst, leuke columns en andere inspirerende artikelen die je helpen richting te geven aan je carrière.

Vraag nu gratis aan

Nieuw!
Voor iedereen die wil doorgroeien

Het gloednieuwe &door! magazine staat boordevol verhalen uit het werkveld, nieuws over branches, arbeidsmarkt en banen van de toekomst, leuke columns en andere inspirerende artikelen die je helpen richting te geven aan je carrière.

Vraag nu gratis aan

Toelating

Er zijn verschillende manieren om te worden toegelaten tot deze opleiding. Zo ben je toelaatbaar op grond van een HAVO-, VWO- of MBO 4-diploma. Ook een propedeusegetuigschrift (HBO of WO) geeft recht op toelating. Beschik je niet over een van deze diploma’s? Dan vind je hieronder de andere mogelijkheden.

Toelatingsprogramma

Met een toelatingsprogramma laat je zien het niveau van de bachelor aan te kunnen. Een toelatingsprogramma bestaat uit één of meer modules uit de bachelor. Je doet waardevolle kennis op en haalt binnen enkele maanden een diploma van LOI Hogeschool. Dat zet je natuurlijk meteen op je cv!

De opleiding HBO Inleiding recht van LOI Hogeschool geldt als toelatingsprogramma voor deze bachelor. Op basis van het behaalde diploma kun je doorstromen naar de volledige bachelor. Je moet op het moment van doorstromen wel 21 jaar of ouder zijn. Bovendien kan het behaalde diploma worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de inhoudelijk overeenkomende module(s). De investering verdient zich dus zeker terug!

21+-toelatingsexamen

Het 21+ toelatingsexamen wordt digitaal afgenomen op 16 locaties in Nederland. Je kunt het examen op elke werkdag afleggen. Op de dag van het examen dien je minimaal 21 jaar te zijn. Het examen bestaat uit meerkeuzevragen op het gebied van taal, rekenen en logica, en toetst of je het niveau van een HBO-bacheloropleiding aan kunt. Naar aanleiding van de uitslag van het examen krijg je een advies van de toelatingscommissie van LOI Hogeschool of je wel of niet met de opleiding van je keuze kunt starten. De kosten voor het examen bedragen € 75,-. Als je slaagt voor het examen kun je starten met een HBO-opleiding van LOI Hogeschool en wordt dit bedrag in mindering gebracht op het collegegeld. Ben je gezakt voor het examen, dan kun je een herkansing aanvragen. Klik hier om je aan te melden voor het 21+ toelatingsexamen. Op het formulier kun je aangeven op welke gewenste tijd, datum en locatie je het toelatingsexamen wilt afleggen. Het systeem zal direct op beschikbaarheid controleren en eventueel alternatieve data en tijdstippen voorstellen. Je kunt het toelatingsexamen vervolgens direct boeken en betalen via iDeal.

Wil je oefenen om je voor te bereiden op het 21+ toelatingsexamen? Er zijn op internet verschillende toetsen en tests te vinden waarmee je kunt oefenen. Voor het taal- en rekenniveau zijn op internet verschillende oefentoetsen te vinden op niveau 3F. Verder kun je door het doen van online intelligentietests inzicht en logica oefenen.

Heb je dyslexie of dyscalculie? Dan is het mogelijk om extra tijd te krijgen voor het examen. Stuur in dat geval je NAW-gegevens, plus een medische verklaring van dyslexie of dyscalculie, naar examenbureau@loi.nl. Je medische verklaring wordt vervolgens gecheckt, waarna het examenbureau contact met je opneemt over het boeken en betalen van het examen.

De opleiding

Inhoud van de opleiding

In de propedeuse van de bacheloropleiding HBO Rechten wordt een stevige juridische basis gelegd. Je leert onder meer welke soorten recht er bestaan, juridische vaardigheden beheersen zoals het hanteren van wetbundels, opzoeken van informatie in juridische databanken en juridische dossiers aanleggen en beheren. In de hoofdfase wordt dieper ingegaan op algemeen juridische vakgebieden zoals privaatrecht, publiekrecht en internationaal recht.

De beroepspraktijk speelt een belangrijke rol in de HBO-opleiding Rechten. Om de opleiding goed aan te laten sluiten op het bedrijfsleven zijn de modules uit de hoofdfase op de praktijk gericht. Vanuit dit oogpunt zijn de modules consumentenrecht, goederenrecht en beleid en advies ontwikkeld. Daarnaast komen ook onderwerpen als mediation, conflicthantering, communicatie in een juridische context en strafrecht aan bod.

Meer over de inhoud

De HBO-opleiding Rechten heeft een thematische opbouw. Het studieprogramma bestaat uit zeven thema’s. In de minor verdiep je je verder in een onderwerp waar je interesse naar uitgaat. Kies voor de minor Straf- en jeugdrecht en specialiseer je in strafrecht en jeugdproblematiek en hulpverlening. Of kies voor de minor Internationaal recht en specialiseer je in de richting van Europees en internationaal recht en internationaal personen- en familierecht.

Elk thema wordt afgesloten met een praktijkopdracht. Deze opdrachten vormen een belangrijke koppeling tussen de theoretische leerstof en praktijksituaties.

Op alle fronten erkend

Alle HBO-bacheloropleidingen, Associatie degrees en masteropleidingen van LOI Hogeschool hebben de officiële NVAO-accreditatie. Bovendien heeft LOI Hogeschool in februari 2020 opnieuw het ITK-keurmerk behaald. Daarbij oordeelde het panel op alle punten positief.

De Instellingstoets Kwaliteitszorg (ITK) is hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. LOI Hogeschool is de enige particuliere opleider met dit belangrijke keurmerk.

"Zo’n kwaliteitsstempel krijg je niet zomaar"

De betekenis en voordelen van een ITK‑accreditatie en heldere onderwijsvisie


Lees het interview met Arjette
"Zo’n kwaliteitsstempel krijg je niet zomaar"

De betekenis en voordelen van een ITK‑accreditatie en heldere onderwijsvisie

Lees het interview met Arjette
Inclusief vakliteratuur

Het lesmateriaal bestaat uit vakliteratuur, gecombineerd met een praktische studiewijzer. De studiewijzer bevat aanvullende leerstof, oefenopgaven en inzendopgaven.

Alle benodigde vakliteratuur is inbegrepen bij het collegegeld. Hiervoor hoeven geen extra kosten te worden gemaakt. We gaan er wel vanuit dat je bij het examen van de betreffende modules beschikt over de meest recente wettenbundel.

Gratis contactdagen

Tijdens de module Mediation wordt er een gratis contactdag georganiseerd. Op deze contactdag leer je elementen van een conflict te herkennen en mediation in te zetten bij het oplossen van conflicten. Ook voor de module Effectief communiceren wordt een gratis contactdag georganiseerd. Meer informatie over het programma van deze dagen volgt tijdens de opleiding. Bij de klassikale opleiding is deze contactdag onderdeel van de reguliere bijeenkomsten.

Studieprogramma en leeruitkomsten

Het studieprogramma van de opleiding HBO-bachelor Rechten bestaat uit een propedeuse en een hoofdfase en is opgebouwd uit clusters. Ieder cluster leidt tot een duidelijk herkenbare leeruitkomst. Je leest meer over de leeruitkomst door op een clusternaam te klikken. De inhoud van een module wordt zichtbaar door op een modulenaam te klikken.

Ieder cluster wordt afgesloten met een praktijkintegratie-module. In deze modules combineer je de opgedane kennis en pas je deze toe in een praktijksituatie.

Bekijk het studieprogramma van de propedeuse
Module EC's

Cluster 1: Verkenning van het recht en juridische vaardigheden

Cluster 1: Verkenning van het recht en juridische vaardigheden

Je doet kennis op van het Nederlands, Europees en internationaal recht. Hierbij maak je gebruik van onderzoeksvaardigheden in het algemeen en juridische bronnen.
30
Algemene beroepsoriëntatieAlgemene beroepsoriëntatie
In de module Algemene beroepsoriëntatie leer je om je persoonlijke ontwikkeling vorm te geven in relatie tot de professionele beroepsomgeving waarin je werkt (of gaat werken). Je leert om als professional naar jezelf en naar je beroepsomgeving te kijken.
5
Inleiding rechtInleiding recht
De module gaat in op de hoofdlijnen van het Nederlands recht en biedt een introductie in de fundamentele begrippen en onderscheidingen van het recht. Zowel privaatrecht als publiekrecht komen aan bod.
5
Juridische vaardigheden IJuridische vaardigheden I
De module Juridische Vaardigheden I legt een belangrijke basis voor het verdere verloop van de studie. Je leert het rechtsbronnen kennen, wetboeken hanteren, het lezen van jurisprudentie en het opzoeken van juridische informatie zodat je in staat bent een juridische casus op te lossen. Verder leer je in deze module de basis van het redeneren, argumenteren, betogen en schrijven.
5
Inleiding Europees en Internationaal rechtInleiding Europees en Internationaal recht
De module Europees en Internationaal recht gaat in op de basis van het Europese en Internationale recht, zowel in het publieke als het private domein. Verder komen de basisleerstukken van het Internationale recht aan bod, zoals de verhouding tussen het Nationale recht en Internationale verdragen, Europese verdragen, verordeningen en richtlijnen, de rechtssubjecten, de rechtsbronnen, maar ook de hoofdthema’s van Internationale verdragen.
5
Inleiding onderzoek doenInleiding onderzoek doen
Het doel van de module ‘Inleiding onderzoek doen’ is het aanleren van de basisvaardigheden die van toepassing zijn bij alle vormen van onderzoek in het HBO-werkveld. Deze vaardigheden bestaan uit: een onderzoekende houding, het toepassen van kennis uit het onderzoek van anderen en het zelf onderzoek doen (en dit kritisch beschouwen middels evaluatie en reflectie).
5
Praktijkintegratie Juridische vaardighedenPraktijkintegratie Juridische vaardigheden
In de praktijkintegratiemodule pas je de opgedane theorie toe in een praktische context. Hierbij werk je aan het verder ontwikkelen van algemene competenties en specifieke beroepscompetenties. Ook onderzoeksvaardigheden zijn hierbij van belang. De praktijkintegratieopdracht sluit aan bij de leeruitkomst van het desbetreffende cluster. In deze module stel je een plan van aanpak op voor de beantwoording van een (civiele of bestuursrechtelijke) rechtsvraag, waarin het Europees/Internationaal recht (ook) een rol speelt.
5

Cluster 2: Privaatrecht en strafprocesrecht

Cluster 2: Privaatrecht en strafprocesrecht

Dit cluster leert je onder andere meer over rechtsbronnen en de basisbeginselen van het privaat-, arbeids-, Europees en straf(proces)recht. Ook leer je de technieken van effectieve communicatie in te zetten, casussen feiten op juridische relevantie selecteren en rechtsvragen formuleren.
30
PrivaatrechtPrivaatrecht
Deze module behandelt diverse aspecten van het privaatrecht. Zo is er o.a. aandacht voor vermogensrecht, personen- en familierecht en erfrecht.
5
ArbeidsrechtArbeidsrecht
De module geeft inzicht in de verschillende aspecten van arbeidsrecht en laat zien hoe je hier vanuit de werkgeverskant mee te maken kunt hebben. Onderwerpen die aan bod komen zijn arbeidsrecht, cao, medezeggenschapsrecht, sociaal recht, bedrijfsongevallen, ziekte en aansprakelijkheid.
5
Effectief communicerenEffectief communiceren
In deze module leer je je mondeling en schriftelijk correct en effectief te kunnen uitdrukken. Je bent in staat een tekst te begrijpen, te produceren of samen te vatten binnen een steeds intercultureler wordende context.
5
Inleiding strafrecht en strafprocesrechtInleiding strafrecht en strafprocesrecht
Het doel van deze module is het verwerven van kennis en inzicht in de beginselen en de belangrijkste onderwerpen van het straf(proces)recht en deze toepassen in een casus. Naast de kenmerken en beginselen van het straf(proces)recht komen onder andere onderwerpen als verdachte en verdenking, vrijheidsbenemende dwangmiddelen, dagvaarding en tenlastelegging, de voor- en hoofdvragen, opzet en schuld, strafuitsluitingsgronden en uitbreidingen van strafbaarheid aan bod.
5
Europees recht Europees recht
In de module Europees recht krijg je meer kennis en inzicht in de werking en het recht van de Europese Unie. Na afronding van deze module weet je onder andere welke verschillende instellingen en organen tot de Europese Unie behoren, hoe de besluitvorming binnen de Europese Unie tot stand komt, op welke manier de eenwording vorm is gegeven, welke fasen van eenwording zijn doorlopen en gepland zijn en met welke uitdagingen de Europese samenwerking gepaard gaat.
5
Praktijkintegratie Privaatrecht en strafprocesrechtPraktijkintegratie Privaatrecht en strafprocesrecht
In de praktijkintegratiemodule pas je de opgedane theorie toe in een praktische context. Hierbij werk je aan het verder ontwikkelen van algemene competenties en specifieke beroepscompetenties. Ook onderzoeksvaardigheden zijn hierbij van belang. De praktijkintegratieopdracht sluit aan bij de leeruitkomst van het desbetreffende cluster. In deze module stel je een tweetal beroepsproducten op: een privaatrechtelijk processtuk en een advies over een strafrechtelijk onderwerp.
5
Totaal Propedeuse 60


Bekijk het studieprogramma van de hoofdfase
Module EC's

Cluster 3: Verbintenissenrecht

Cluster 3: Verbintenissenrecht

In dit cluster pas je het verbintenissenrecht, het personen-en familierecht en het consumentenrecht toe, gebruikmakend van juridische vaardigheden en gesprekstechnieken.
30
Juridische vaardigheden IIJuridische vaardigheden II
In deze module leer je een juridisch dossier aanleggen en beheren.
5
VerbintenissenrechtVerbintenissenrecht
Informatie over deze module volgt tijdens de opleiding.
5
Personen- en familierechtPersonen- en familierecht
Het personen- en familierecht maakt deel uit van het vermogensrecht. Ieder mens krijgt op verschillende momenten te maken met dit onderdeel van het recht. Het begeleidt de mens letterlijk van de wieg tot het graf. Het personen- en familierecht is geregeld in het eerste boek van het Burgerlijk Wetboek. In deze wetsartikelen worden onderwerpen behandeld die de rechtspositie van iedere (natuurlijke) persoon betreffen. Daarnaast regelt boek 1 van het BW enkele rechtsverhoudingen die betrekking hebben op de relatie tussen personen, zoals het huwelijk.
5
ConsumentenrechtConsumentenrecht
Het doel van deze module is het verkrijgen van verdiepende kennis en inzicht in het consumentenrecht vanuit zowel een theoretisch als een praktisch perspectief. In het bijzonder zal worden ingegaan op de interactie tussen het nationale recht en het Europese recht, nu een groot gedeelte van het consumentenrecht afkomstig is uit Europa. Daarnaast komen een aantal kernpunten van consumentenbescherming aan bod, zoals consumentenkoop, E-commerce, algemene voorwaarden en productaansprakelijkheid. Er wordt tevens aandacht besteed aan consumenten in gereguleerde markten zoals de energie, internet en telefonie markt.
5
GesprekstechniekenGesprekstechnieken
Informatie over deze module volgt tijdens de opleiding.
5
Praktijkintegratie VerbintenissenrechtPraktijkintegratie Verbintenissenrecht
Informatie over deze module volgt tijdens de opleiding.
5

Cluster 4: Recht binnen de onderneming

Cluster 4: Recht binnen de onderneming

In dit cluster pas je het recht binnen een onderneming toe en leer je een projectvoorstel op te zetten. Hierbij maak je gebruik van communicatieve vaardigheden binnen de juridische context.
30
GoederenrechtGoederenrecht
Informatie over deze module volgt tijdens de opleiding.
5
OndernemingsrechtOndernemingsrecht
De module behandelt belangrijke ondernemingsrechtelijke onderwerpen, zoals het rechtspersonenrecht en vennootschapsrecht. Het vennootschapsrecht gaat alleen over de besloten vennootschap en de naamloze vennootschap. Het rechtspersonenrecht is veel ruimer en gaat over alle rechtspersonen.
10
Communicatie in een juridische contextCommunicatie in een juridische context
In het dagelijks leven is goed communiceren belangrijk, maar binnen het juridisch werkveld is goed communiceren essentieel. Deze module heeft tot doel communicatieve vaardigheden als motiveren, argumenteren, rapporteren en presenteren te ontwikkelen. Bijvoorbeeld hoe je een procedure of product kunt uitleggen en overdragen, zowel aan leken als aan deskundigen. Hierbij is aandacht voor zowel schriftelijke als mondelinge communicatie, rekening houdend met de doelgroep en de zakelijke context.
5
ProjectmanagementProjectmanagement
Projectmatig werken wordt meer en meer (h)erkend als een efficiënte, doelgerichte werkwijze. Door de snelle ontwikkelingen in de maatschappij en de vele veranderingen op alle denkbare gebieden worden veel van dergelijke eenmalige en complexe activiteiten noodzakelijk. Om deze activiteiten op een effectieve en efficiënte manier binnen de gestelde tijd en binnen het gestelde budget uit te voeren wordt vaak gekozen voor een eenduidige aanpak: projectmanagement. Tijdens de module Projectmanagement maak je kennis met de theoretische en praktische kanten van projectmanagement.
5
Praktijkintegratie Recht binnen de ondernemingPraktijkintegratie Recht binnen de onderneming
Informatie over deze module volgt tijdens de opleiding.
5

Cluster 5: Overheden

Cluster 5: Overheden

In dit cluster pas je de rechtspraktijk van het bestuursrecht toe met het sociaal zekerheidsrecht.
30
StaatsrechtStaatsrecht
Informatie over deze module volgt tijdens de opleiding.
5
Bestuurs- en bestuursprocesrechtBestuurs- en bestuursprocesrecht
Informatie over deze module volgt tijdens de opleiding.
5
Burgerlijk procesrechtBurgerlijk procesrecht
Informatie over deze module volgt tijdens de opleiding.
5
Sociaal zekerheidsrechtSociaal zekerheidsrecht
In deze module wordt ingegaan op het stelsel van de sociale verzekeringen. Een sociale verzekering is een door de overheid in het leven geroepen verzekering met het doel bepaalde groepen van personen (bijvoorbeeld werknemers of de gehele bevolking) een uitkering of verstrekking te verlenen wanneer men als gevolg van bepaalde omstandigheden niet door arbeid in zijn levensonderhoud kan voorzien. In deze module komen alle soorten sociale voorzieningen en verzekeringen aan de orde.
5
Beleid en adviesBeleid en advies
Informatie over deze module volgt tijdens de opleiding.
5
Praktijkintegratie OverhedenPraktijkintegratie Overheden
Informatie over deze module volgt tijdens de opleiding.
5

Specialisatiefase cluster 6: Minor Straf- en jeugdrecht

Specialisatiefase cluster 6: Minor Straf- en jeugdrecht

Tijdens deze minor pas je in de rechtspraktijk het straf(proces)recht toe en bepaal je de meest passende oplossing voor een minderjarige verdachte, belicht vanuit verschillende rollen en met oog voor de menselijke maat.
30
Strafrecht verdiepingStrafrecht verdieping
Informatie over deze module volgt tijdens de opleiding.
5
Rechtssociologie en ethiekRechtssociologie en ethiek
Het doel van deze module is het kennismaken met ethische en sociologische vraagstukken, en het kunnen formuleren van een visie op deze vraagstukken. Aan de orde komen onderwerpen als: basisbeginselen van ethiek, beroepscodes, dilemma’s in de beroepsuitoefening en rechtssociologische beginselen.
5
ReclasseringReclassering
Deze module biedt nader inzicht in inhoud en achtergronden van het werk van de reclassering in Nederland met specifieke aandacht voor budgethulpverlening.
5
Jeugdproblematiek en hulpverleningJeugdproblematiek en hulpverlening
In deze module komen de maatregelen van kinderbescherming alsmede de specifieke sancties en de bijzondere strafrechtelijke procedure voor jeugdigen aan bod. In deze module leer je binnen de complexiteit van een Multi-probleemhuishouding te opereren, kennis te verwerven van taakgerichte hulpverlening en deze toe te passen.
5
MediationMediation
Mediation is de laatste jaren sterk in opkomst als alternatieve vorm van geschillenbeslechting. Waar een gang naar de rechtbank in een conflictsituatie vaak tijdrovend en duur is, kan mediation een snellere en efficiëntere oplossing bieden. Waar bovendien de verhoudingen tussen partijen door een gerechtelijke procedure vaak blijvend verstoord zijn, kan mediation juist helpen de verhoudingen te handhaven of zelfs te verbeteren. Deze module legt een stevige basis voor dit boeiende vakgebied.
5
Praktijkintegratie Straf- en jeugdrechtPraktijkintegratie Straf- en jeugdrecht
Informatie over deze module volgt tijdens de opleiding.
5

Specialisatiefase cluster 6: Minor Internationaal recht

Specialisatiefase cluster 6: Minor Internationaal recht

Tijdens deze minor pas je het Internationale recht toe binnen meerdere rechtsgebieden van de Nederlandse rechtspraktijk en communiceer je in het Engels over een juridisch vraagstuk.
30
Legal EnglishLegal English
De doelstelling van deze module is het verbeteren van de beheersing van de Engelse taal in de juridische context. Aan de orde komen: grammatica, woordenschat en spelling in een juridische context.
5
Europees en Internationaal recht verdiepingEuropees en Internationaal recht verdieping
Informatie over deze module volgt tijdens de opleiding.
5
Internationaal personen- en familierechtInternationaal personen- en familierecht
Informatie over deze module volgt tijdens de opleiding.
5
VreemdelingenrechtVreemdelingenrecht
Informatie over deze module volgt tijdens de opleiding.
5
MediationMediation
Informatie over deze module volgt tijdens de opleiding.
5
Praktijkintegratie Internationaal rechtPraktijkintegratie Internationaal recht
Informatie over deze module volgt tijdens de opleiding.
5

Cluster 7: Stage

30  
StageStage
Tijdens de stage leer je werken in de praktijk, voer je praktijkopdrachten uit en ontwikkel je belangrijke vaardigheden. Bij de start van de stage wordt een stageplan gemaakt, waarin de leerdoelen op het niveau van de algemene HBO-competenties zijn opgenomen. Tijdens de stage zijn er twee functioneringsgesprekken over de voortgang/realisatie van het stageplan. Ter afronding van de stage wordt een stageverslag geschreven.
30

Cluster 8: Afstuderen

30  
Reflectie Project Integratie Modulen (POM) Reflectie Project Integratie Modulen (POM)
Informatie over deze module volgt tijdens de opleiding.
5
Verdieping OnderzoeksvaardighedenVerdieping Onderzoeksvaardigheden
Informatie over deze module volgt tijdens de opleiding.
5
AfstudeeropdrachtAfstudeeropdracht
Tijdens de afstudeeropdracht komt het volgende aan de orde: het zoeken van een geschikt onderwerp en omgeving voor de afstudeeropdracht, het maken van een plan van aanpak, het uitvoeren van onderzoek, het interpreteren van de resultaten van het gedane onderzoek, het reflecteren op het gehele proces (zowel op het onderzoek zelf, als op de interpretatie van de resultaten), het onderbouwd en logisch presenteren van de resultaten van het onderzoek in een verzorgd format inclusief conclusies en aanbevelingen.
20
Totaal Hoofdfase 180
Totaal HBO-bachelor Rechten 240


Stage en werkplek

Het studieprogramma van deze opleiding is opgebouwd uit clusters van 30 studiepunten (EC). Ieder cluster leidt tot een leeruitkomst. Per cluster staat omschreven wat je na het afronden van het desbetreffende onderdeel weet en kunt. De meeste clusters worden afgesloten met een praktijkintegratiemodule. Tijdens deze modules pas je de opgedane theorie toe in een praktische context. Hierbij werk je aan het verder ontwikkelen van algemene en specifieke beroepscompetenties en doe je onderzoeksvaardigheden op.

Om de stage en de praktijkintegratiemodules succesvol te kunnen doorlopen, moet je beschikken over een geschikte werk- of stageplek.

Wat is een geschikte werkplek

Werk je al in een relevante werkomgeving of werk je in een organisatie waar je de mogelijkheid krijgt om de praktijkintegratieopdrachten op een relevante afdeling uit te voeren? Dan kun je deze opdrachten in de loop van je studie op je werk uitvoeren. Heb je geen relevante werkplek? Dan zul je op zoek moeten naar een aparte stageplek. Of je werksituatie de noodzakelijke praktijkervaring voor de door jou gekozen studie kan leveren, wordt beoordeeld door inhoudelijke werkplekbeoordelaars.

Beoordeling tijdens de stage

Tijdens de stage beoordeelt je stagedocent onder meer het stageplan, de functioneringsverslagen en het uiteindelijke stageverslag. Ook vinden er telefonische verificatiegesprekken plaats met zowel jou als student als met de stagementor (degene die je bij het bedrijf begeleidt).

Examens en diploma

Examens, portfolio en afstuderen

Elke module wordt afgerond en getoetst, bijvoorbeeld met een examen of een praktijkopdracht. Daarnaast leg je tijdens de opleiding een digitaal portfolio aan. De opleiding als geheel wordt afgesloten met een afstudeerfase.

Aan examens en praktijkopdrachten zijn meestal kosten verbonden. Je vindt alle kosten voor deze opleiding overzichtelijk bij elkaar onder Studieduur en kosten.

Examen doen waar en wanneer je wilt

Steeds meer examens zijn flexibel. Dat betekent dat ze iedere werkdag kunnen worden afgelegd op 16 verschillende locaties in Nederland. Je kunt dus meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent, dat scheelt een hoop tijd. Je legt het examen digitaal af. En heb je een keer een examen niet gehaald, dan kun je alsnog snel slagen voor een herexamen.

Portfolio en afstuderen

Bij alle bacheloropleidingen leg je vanaf het begin van de studie een portfolio aan. Het doel van het portfolio is reflectie op het leerproces gedurende de gehele opleiding. Bovendien wordt met het portfolio aangetoond welke kennis en competenties je hebt verworven. Je vindt het digitaal portfolio op LOI Campus, de online leeromgeving van de LOI.

Deze HBO-bacheloropleiding wordt afgesloten met een afstudeeropdracht. De afstudeeropdracht bestaat uit een combinatie van literatuuronderzoek en empirisch onderzoek. Het is de bedoeling dat de afstudeeropdracht wordt uitgevoerd in een voor de opleiding relevante werkomgeving. Tijdens een afsluitende mondelinge zitting komen zowel het portfolio als de afstudeeropdracht aan de orde. Daarbij word je beoordeeld op je kennis, inzicht, toepassings- en reflectieniveau.

Heb je al een relevante werkplek of biedt de werkgever de mogelijkheid om de stageopdrachten en de afstudeeropdracht uit te voeren op een afdeling die met de studie te maken heeft? Dan kunnen werk en afstudeeropdracht in veel gevallen worden gecombineerd. Een slimme combinatie!

De afstudeeropdracht is de finale van de studie. Het spreekt voor zich dat je daarbij kunt rekenen op intensieve begeleiding van de docent.

Diploma en vervolgopleiding

De bacheloropleiding HBO Rechten van LOI Hogeschool is volledig erkend door het Ministerie van OCW. Bovendien heeft deze opleiding het hoogst haalbare kwaliteitsstempel voor hoger onderwijs: de NVAO-accreditatie. Na afloop wordt dan ook het officiële en internationaal erkende bachelorgetuigschrift HBO Rechten behaald. Op grond daarvan mag de titel Bachelor of Laws (LLB) worden gevoerd.

De kwaliteitsgarantie van LOI Hogeschool

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie. Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Niet voor niets heeft LOI Hogeschool, naast de NVAO-accreditatie van alle individuele bacheloropleidingen, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Bovendien zijn aan LOI Hogeschool verschillende lectoren verbonden. Zij onderhouden een (internationaal) kennisnetwerk zodat de opleiding gegarandeerd aansluit bij de nationale én internationale arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Deze opleiding is als deeltijdopleiding geregistreerd in het CROHO onder nummer 34422.

NVAOMinisterie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Mogelijke vervolgopleidingen

Een afgestudeerde van de bachelor HBO Rechten kan doorstromen naar een universitaire master. Dit scheelt twee jaar studie. Met een masterdiploma in het recht is vervolgens een carrière als advocaat mogelijk.

Startdatum en locaties

Startdatum en locaties

Schrijf nu in via het inschrijfformulier en start wanneer je wilt. Doe het dus vandaag nog! Bij een thuisstudie kun je elke datum kiezen. Bij een klassikale opleiding is er keuze uit een aantal startdata en locaties. Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdag- of donderdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de opleiding definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Vaak kun je je dan ook nog steeds voor andere locaties en dagen aanmelden.

Alle klassikale bijeenkomsten t/m 14 april worden geannuleerd. Eind maart starten daarvoor in de plaats de eerste virtual classrooms, en vanaf 14 april zullen nagenoeg alle bijeenkomsten worden vervangen door virtual classrooms. Alleen bijeenkomsten die echt niet via een virtual classroom georganiseerd kunnen worden, worden op een nader te bepalen moment alsnog klassikaal gehouden. 

Inschrijven voor klassikale opleidingen die binnenkort starten is dus nog steeds mogelijk. De eerste bijeenkomsten vinden dan online plaats en zodra het weer kan, wordt het programma met klassikale bijeenkomsten voortgezet. Aanmelden voor september of oktober is nu ook al mogelijk. 

Klassikaal studeren

Eerstvolgende startmoment:

September 2020

Eerste bijeenkomst:

Eind september 2020

Aantal bijeenkomsten dagopleiding:

16 per jaar

Aantal bijeenkomsten avondopleiding:

32 per jaar

Plaats:

Amsterdam

Apeldoorn

Den Haag

Eindhoven

Leiderdorp

Rotterdam

Utrecht

Zwolle

Nederland

Amsterdam

Apeldoorn

Den Haag

Eindhoven

Leiderdorp

Rotterdam

Utrecht

Zwolle

Thuis studeren

De opleiding past zich volledig aan jouw leven aan. Starten kan wanneer je wilt. Je bepaalt zelf waar je de opleiding volgt, op welk moment je studeert en hoe lang. Daarbij sta je er nooit alleen voor. Je hebt een eigen docent die via de online leeromgeving altijd snel bereikbaar is.

Planning bijeenkomsten

De lesbijeenkomsten zijn zo goed mogelijk verdeeld over de opleiding. Wanneer je een opleiding volgt met daarin een specialisatie, uitstroomvariant of minor, vinden alle bijeenkomsten plaats voor de start hiervan. Een specialisatie, uitstroomvariant of minor is over het algemeen het laatste theoretische deel van de opleiding.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Flexibel studeren, thuis of klassikaal

Bij de LOI studeer je altijd op de meest flexibele manier. Heb je graag een extra stok achter de deur en wil je medestudenten en docenten ontmoeten? Kies dan voor onze klassikale methode. Hierin is het beste van klassikaal onderwijs en thuisstudie verenigd tot het meest effectieve onderwijs dat je kunt krijgen. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen vinden de bijeenkomsten tijdelijk online plaats via virtual classrooms. Zodra het omstandigheden het toelaten, zullen de lessen weer klassikaal plaatsvinden.
Wil je liever volledig flexibel zijn om te studeren waar en wanneer je wilt en hecht je minder waarde aan het klassikale aspect? Kies dan voor onze efficiënte thuisstudie methode. Hierbij ben je 100% flexibel, terwijl je toch een eigen docent hebt die je begeleidt en aan wie je op elk moment online vragen kunt stellen.

  Klassikaal studeren Thuis studeren
Vaste structuur van bijeenkomsten
In een kleine groep met docent en medestudenten
Volledig flexibel in studieplek en -tijden
Goed te combineren met werk en privé
Begeleiding door ervaren docenten
Online leeromgeving met effectieve studietools
Klassikaal studeren bij de LOI: met houvast én flexibiliteit

Bij LOI Klassikaal studeer je met alle houvast en alle flexibiliteit waar een druk leven om vraagt. De bijeenkomsten zijn te volgen op locaties door heel Nederland en zorgen voor een vast studieritme. Daarnaast krijg je online begeleiding op elk moment en kun je je studietijd naast de bijeenkomsten zelf indelen wanneer het jou uitkomt.

 • Om de 3 weken een klassikale bijeenkomst.
 • Kies uit een avond-, vrijdag- of zaterdagopleiding.
 • Kleine groepen onder leiding van topdocenten.
 • Gerichte training van competenties, boeiende presentaties en (business)cases.
 • Persoonlijke aanpak met inbreng van en toetsing aan de eigen werkpraktijk.
Thuis studeren bij de LOI: zelfstandig maar zeker niet alleen
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site.Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Deeltijdonderwijs: de beste keuze voor werkenden

Bij LOI Hogeschool studeer je via flexibel deeltijdonderwijs. Deeltijdopleidingen zijn bij uitstek geschikt om te volgen naast een baan. Of je nu kiest voor klassikaal of thuis studeren, een deeltijdopleiding bij LOI Hogeschool past zich aan jou aan en is dus heel goed af te stemmen op je andere bezigheden. Bovendien is er veel ruimte voor integratie met de praktijk. Zo haal je het maximale uit de combinatie werk en studie.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad, een slimme kennistrainer en/of online hoorcolleges. Ook bouw je er een persoonlijk digitaal portfolio op waarmee je de ontwikkeling van je competenties inzichtelijk maakt.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Alle begeleiding die je nodig hebt

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding. Wanneer je kiest voor een klassikale opleiding, krijg je van dezelfde docent ook begeleiding in de klas. De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Klassikale bijeenkomsten in kleine groepen

Bij de klassikale bijeenkomsten ontmoet je om de drie weken je medestudenten en docenten in de klas. Er wordt lesgegeven in kleine groepen en er wordt gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Tijdens de inspirerende bijeenkomsten is er veel ruimte voor oefening en vragen. Er wordt onder andere aandacht besteed aan discussies met medestudenten, boeiende presentaties, (business)cases en training van competenties. De docent daagt je uit het beste uit jezelf te halen en biedt veel ruimte voor toetsing aan de eigen werksituatie. Theorie en praktijk worden optimaal geïntegreerd.

Studeren bij LOI Hogeschool, zo werkt het

Studieduur en kosten

Studieduur en vrijstelling

Een bacheloropleiding van LOI Hogeschool bestaat uit drie studiejaren en een stage-/afstudeerfase. Veel van onze studenten voeren de stage en het afstudeerproject uit op hun werkplek. Is dat niet mogelijk, dan kun je een aparte stageplek zoeken. Tijdens alle studiejaren én de stage-/afstudeerfase krijg je persoonlijke begeleiding door topdocenten met ruime ervaring. Je betaalt altijd maar drie jaar collegegeld en mag maximaal zes jaar over de opleiding doen, zonder extra collegegeld te betalen.

Nog efficiënter studeren? Bij deze opleiding zijn een aantal standaard vrijstellingen mogelijk. Met een vrijstelling hoef je geen examen te doen voor de desbetreffende module, bespaar je studietijd en krijg je korting op het collegegeld.

Studieduur: 36 maanden

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij deze opleiding mag je tot maximaal zes jaar over de studie doen. Je behoudt in die periode recht op online begeleiding en toegang tot de alle studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Je betaalt in alle gevallen slechts drie jaar collegegeld en kunt daarna nog drie jaar gratis studeren. Een belangrijk verschil met andere opleiders.

Mogelijke vrijstellingen

Denk je op grond van een ander diploma of bewijs in aanmerking te komen voor een vrijstelling voor een of meer vakken, dien dan een vrijstellingsverzoek in bij de Toetsingscommissie van LOI Hogeschool. Stuur daarbij een kopie van het desbetreffende diploma met cijferlijst, een inhoudsbeschrijving van de gevolgde vakken en een literatuurlijst mee.

Na toekenning van een vrijstelling is deze nog 8 jaar geldig. Heb je een of meer vrijstellingen, dan wordt een korting op het totale collegegeld gegeven.

Voor meer informatie over vrijstellingen, klik hier.

Kosten

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand, per jaar (met 3% korting) of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 36 x € 179,00
Collegegeld klassikaal : 36 x € 359,00
Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

Het collegegeld is inclusief:

 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma, ook tijdens het afstudeertraject.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Drie jaar gratis uitloop, zonder extra kosten.

Dit heb je nodig

We gaan ervan uit dat je beschikt over de meest recente wettenbundel. Is dit (nog) niet het geval? Houd dan rekening met kosten voor de aanschaf hiervan.

Examenkosten

Het examengeld voor deze opleiding bedraagt € 89,00 per maand. Hiervoor mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 700,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.108,00 - € 1.468,00*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.046,40
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 562,00 - € 745,00*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 990,00
Examenkosten € 149,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 332,00 - € 440,00*

*Per jaar, gebaseerd op de belastingschalen voor belastingjaar 2020 (37% of 50%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Levenlanglerenkrediet

Bij deze opleiding kun je onder voorwaarden gebruikmaken van het Levenlanglerenkrediet. Dit is een regeling van de overheid waarbij iedereen tot 55 jaar tegen 0,0% rente geld kan lenen voor een studie. Bekijk hier wat de voorwaarden zijn en hoe je het krediet aanvraagt.

Alles over het Levenlanglerenkrediet
Levenlanglerenkrediet

Bij deze opleiding kun je onder voorwaarden gebruikmaken van het Levenlanglerenkrediet. Dit is een regeling van de overheid waarbij iedereen tot 55 jaar tegen 0,0% rente geld kan lenen voor een studie. Bekijk hier wat de voorwaarden zijn en hoe je het krediet aanvraagt.

Alles over het Levenlanglerenkrediet
Extra voordelen voor LOI Hogeschoolstudenten

Als student van LOI Hogeschool profiteer je van heel veel voordeel. Speciaal voor onze studenten hebben we, als aanvullende service bij de opleiding, diverse extra’s geregeld die goed van pas komen bij de studie. Zo krijg je o.a. hoge kortingen op soft- en hardware via Surfspot en heel voordelig toegang tot de digitale collecties van de Koninklijke Bibliotheek.

Hoge korting op hard- en software

Studenten van LOI Hogeschool krijgen toegang tot Surfspot.nl. Surfspot is dé ICT-webwinkel waar studenten van hogescholen officiële software en andere ICT-producten tegen zeer lage prijzen kunnen aanschaffen. Je logt eenvoudig in met je studentgegevens en kunt direct hardware, software (o.a. anti-viruspakketten), cursussen en gadgets bestellen. Bovendien heeft Surfspot ‘one day toppers’; dagacties met extreem veel korting.

Surfspot
50% korting op het lidmaatschap van de Koninklijke Bibliotheek

Iedere Ad- of bachelorstudent van LOI Hogeschool komt automatisch in aanmerking voor 50% studentenkorting op lidmaatschap van de Koninklijke Bibliotheek. Voor slechts € 7,50 per jaar krijg je daarmee toegang tot de volledige digitale collectie en catalogi. Zo kun je duizenden artikelen en e-tijdschriften inzien. Ook is het mogelijk om boeken en tijdschriften van de Koninklijke Bibliotheek aan te vragen en (tegen een kleine vergoeding) te laten toesturen.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Collegegeld thuisstudie
36 x € 179,00
Collegegeld klassikaal
36 x € 359,00
Studielast
240 EC's
Type
HBO-bachelor
Diploma
HBO-bachelorgetuigschrift
Erkenningen
NVAO, ministerie van OCW, ITK

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
ASUS Chromebook- actie. Schrijf nu in!

Schrijf je vóór 3 april in voor een volledige HBO-bacheloropleiding, masteropleiding of Associate degree en ontvang een ASUS Chromebook t.w.v. € 349,- voor maar € 89,-. Met de ASUS Chromebook werk je in de cloud en worden je bestanden automatisch opgeslagen en beveiligd. Met zijn snelle prestaties, lange batterijduur en stevige behuizing is hij ideaal voor studie, werk én voor onderweg. 

Meer over deze actie

Je opleiding 14 dagen op proef

Een opleiding is een belangrijke investering in je toekomst. Dat maakt het besluit om in te schrijven voor een opleiding soms ook zo lastig. Geen zorgen! Bij de LOI loop je geen enkel risico wanneer je inschrijft voor een opleiding. Je kunt je opleiding 14 dagen geheel vrijblijvend uitproberen.

Zo werkt het

Na inschrijving ontvang je het lesmateriaal thuis. Je kunt dan gewoon aan de slag en je ziet wat je gaat leren. Als de opleiding toch niet bij je blijkt te passen, om wat voor reden dan ook, dan kun je de opleiding kosteloos annuleren. Alleen de kosten voor het terugsturen van het lesmateriaal zijn voor jouw rekening.

Vragen? Bel ons!

Wil je met ons overleggen over je studiekeuze, voordat je je inschrijft? Of heb je nog vragen over een opleiding? Bel ons. Wij helpen je graag!

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00