Toon 0 resultaten

Shoelaisia Doelare (23), student HBO-bachelor Management - specialisatie HRM

“Flexibel thuis studeren past heel goed bij mij!”

Shoelaisia Doelare kwam er tijdens haar MBO 4-opleiding Manager Retail achter dat ze het contact met mensen en het werken met personeel heel erg leuk vond. Een HR-opleiding was dan ook een logisch vervolg. Shoelaisia koos voor de HBO-bachelor Management - specialisatie HRM bij LOI Hogeschool vanwege de flexibele opzet. “In de tussentijd heb ik ook twee kinderen gekregen, dus ik wilde heel flexibel zijn.”

Retail en HR

“Toen ik met de MBO 4-opleiding Manager Retail begon, wist ik nog niet zo goed waar mijn ambities lagen. Tijdens de stages kwam ik erachter dat ik werken met personeel heel leuk vond. Na mijn studie heb ik een aantal jaar in de Retail gewerkt, bij de Action en de Hema. Uiteindelijk ben ik bij een call center terecht gekomen en kreeg ik te maken met klantcontact en backoffice. Toen kwam ik erachter dat HR mij erg trok en besloot ik een HBO-opleiding te starten.”

Niet iedere dag in de schoolbanken

“Ik wist welke opleiding ik wilde doen én dat ik heel flexibel wilde zijn. In de tussentijd heb ik ook nog eens twee kinderen gekregen, dus ik wilde niet iedere dag in de schoolbanken zitten. Ik had al veel gehoord over de LOI en ben gaan bellen met de studievoorlichters. Ik heb veel vragen gesteld en uiteindelijk voor de LOI gekozen, omdat flexibel thuis studeren heel goed bij mij past!”

Heel flexibel

“Momenteel ben ik de propedeuse fase aan het afronden. Ik heb al veel opdrachten gemaakt en moet nog drie examens afleggen. Ook heb ik al wat opdrachten voor de hoofdfase gemaakt. Ik denk dat ik nog niet op de helft zit, maar ik ben zeker wel goed op weg! Wat ik heel fijn vind, is dat je echt heel flexibel bent! Toen ik zwanger was, had ik veel last van bekkeninstabiliteit en om examens af te leggen zag ik toen niet zitten. Maar ik kon wél alvast thuis achter mijn laptop verder met de opdrachten en de inzendopgaven maken. Zo heb ik toch alvast wat modules afgetikt!”

Contact met medestudenten

“De online leeromgeving LOI Campus vind ik heel fijn en duidelijk. Ik kan makkelijk mijn voortgang bijhouden en meerdere modules tegelijkertijd oppakken. Verder krijg ik goede feedback van docenten als ik ergens niet uitkom. En als ik op vrijdagavond iets inlever, is het soms op zaterdag al nagekeken. Echt heel fijn dat dat zo snel gaat. Zo kun je gewoon lekker door! Ook ben ik door LOI Campus in contact gekomen met medestudenten. We hebben nu een groepschat met een stuk of 10 andere studenten. Dat is heel leuk en zo motiveer je elkaar ook!”

Arbo, verzuim en re-integratie

“Wat mij voornamelijk heel erg aanspreekt in deze opleiding is Arbo, verzuim en re-integratie en het loopbaangedeelte. Het werving en selectie deel vind ik ook heel erg interessant. Maar ook HR wet- en regelgeving spreekt mij erg aan. Dat komt ook een beetje overeen met het werk wat ik nu doe. Ik werk bij de douane en voer HR controles uit. Ik ben dus al veel bezig met HR wet- en regelgeving. Dat dit dan ook weer terugkomt in de opleiding vind ik echt heel erg leuk!”

Dat papiertje betekent veel

“Een baan in de richting HR, loopbaan en advies is mijn droom! Ik wil mensen adviseren. Ik zou kunnen doorgroeien bij mijn huidige werkgever, dus ik zie daar wel kansen. Maar het mooie van je diploma behalen, is dat je straks ook met een frisse start ergens kunt beginnen. Dat papiertje betekent gewoon heel erg veel. Je rolt veel makkelijker ergens binnen met een diploma!”

“Als mensen nog twijfelen… Ik raad studeren bij de LOI heel erg aan! Je kunt het heel makkelijk combineren met je privéleven zoals ik, maar ook als je er een paar dagen naast wil blijven werken gaat dat goed! Als je de motivatie hebt en het écht wil, dan gaat het je zeker lukken!”

 

Meer over het vakgebied Management en Leidinggeven

Of je nu starter bent of je juist wilt specialiseren in het vakgebied Management en Leidinggeven, de LOI biedt erkende opleidingen op alle niveaus. Van volledige Master-, en HBO-bacheloropleidingen tot Associate Degree’s, korte HBO-programma’s en praktijkgerichte cursussen.

Bekijk het aanbod