Toon 0 resultaten

Er staat een team vakspecialisten voor je klaar

Persoonlijke begeleiding door topdocenten

Bij de LOI krijg je doelgerichte begeleiding van topdocenten met ruime ervaring in het werkveld. De docent geeft je input, draagt zijn of haar kennis uitstekend over met verhelderende voorbeelden én geeft een duidelijk antwoord op elke vraag.

Maak kennis met onze topdocenten

Sylvia Jansen, docent HBO-bachelor Rechten

“Ik vind het persoonlijke contact met studenten heel belangrijk”

Sylvia Jansen heeft zowel haar bachelor als haar master Rechten in deeltijd behaald. Ze kan zich dus goed inleven in de studenten van de klassikale bacheloropleiding HBO Rechten. Een hele zaterdag naar school hakt er behoorlijk in als je daarnaast je werk en je gezin hebt, dus zij vindt dat ze als docent dienstbaar mag zijn naar de klas.

Studenten zijn mijn klanten

“Wat mij betreft zijn de studenten mijn klanten. Dus het eerste wat ik doe, is mijn klanten leren kennen. Wie zijn jullie, wat voor ervaring hebben jullie, wat verwachten jullie van de opleiding en wat willen jullie van mij? Zodat we samen op hetzelfde level zitten. En dat blijf ik gedurende het jaar checken. Heb ik genoeg uitleg gegeven, wat kan ik beter doen, wat kan anders? Ik vind dat persoonlijke contact heel belangrijk. Op die manier creëer ik een sfeer waarin iedereen zich veilig voelt en waarin het niet erg is om fouten te maken. Want van fouten maken, leer je juist!

Veilige omgeving

Die veilige omgeving zorgt er ook voor dat de studenten zich vrij voelen om hun ervaringen te delen en te vertellen. Omdat ik mijn ‘klanten’ ken, kan ik de casuïstiek in de lessen ook aanpassen op hun ervaring en expertise. Op die manier leren ze niet alleen van mij, maar ook van elkaar en ontstaat er een kruisbestuiving. Ik ben alleen maar de katalysator. Ik breng de discussie op gang en zij komen met de voorbeelden en de praktijkervaringen. Door die discussies komen ze erachter dat recht niet saai is, maar juist heel boeiend.

Het kwartje moet vallen

De leerdoelen uit de lesstof bereiken we door tijdens de bijeenkomsten de theorie kort te bespreken en dan aan de hand van die theorie vooral veel cases op te lossen. De theorie van deze opleiding kan namelijk op veel verschillende manieren toegepast worden. De studenten werken in heel uiteenlopende functies bij uiteenlopende bedrijven. En het maakt voor het toepassen van de theorie wel degelijk verschil of je op een rechtbank werkt of bij een verzekeringsbedrijf. Daarom stimuleer ik de studenten om zelf met voorbeelden uit hun eigen werk te komen, want uiteindelijk moet bij iedereen het kwartje vallen.

Drempels wegnemen

Ik zie het als mijn taak om drempels weg te nemen bij het studeren. Sommige studenten hebben al 25 jaar niet meer in de schoolbanken gezeten, dus ik geef ze tips om weer te leren leren. Bijvoorbeeld voor het trainen van het korte termijn geheugen. Of door ze de lesstof aan elkaar uit te laten leggen. En vooral door ze aan te moedigen om vragen te stellen, want ik ben er van overtuigd dat er geen domme vragen bestaan.

Het mag ook gezellig zijn

Natuurlijk maakt de lesstof een groot onderdeel uit van de bijeenkomsten, maar wat mij betreft mag het ook gezellig zijn. We trekken toch een lange tijd met elkaar op en dan is het fijn als er een goede sfeer heerst. Voor een tentamen wens ik ze succes en stel ik ze gerust als het nodig is en bij de laatste bijeenkomst is er altijd vlaai uit Limburg. En dat wordt elke keer weer gewaardeerd.“

Curriculum vitae

Bekijk hieronder het cv van deze docent.

Werkervaring

2006-heden: werkzaam als zzp-er

Diverse projecten zoals juridische en fiscale ondersteuning in verschillende situaties voor particulieren en bedrijven. De grootste opdrachtgevers zijn het onderwijs en particuliere onderwijsinstellingen. Mediation in echtscheidingsprocedures en andere privaatrechtelijke geschillen. Adviseur re-integratie trajecten, arbeidsrechtelijke geschillen, aanbestedingsprocedures, milieuprocedures, duurzaamheid en bestuursrechtelijk geschillen.

2008

Beleidmedewerkster examencommissie Universiteit Maastricht, faculteit Health, Medicine and life Sciences
2008 Studentassistente onderzoek Milieurecht Universiteit te Maastricht.
2005-2007 Account manager opslag gevaarlijke stoffen Mark Bogman Safes BV.
2000-2005 DSM officemanager bij BU directeur en fabrieksdirecteur.
1997-2000 Directiesecretaresse bij Schoonmaakbedrijf,CBS, Woningvereniging
1987-1997 Allround Officemanager bij een verkeersschool

Onderwijservaring

Docent Recht en economie - LOI

ontwikkelaar en auteur lessen Inleiding Recht, ondernemingsrecht, contractenrecht, arbeidsrecht en arbeidsbemiddeling, familierecht, europees recht, strafrecht.

HsZuyd flexdocent
  • Tutor People and business begeleider Businessplannen; onderwijsontwikkeling om duurzaamheid te integreren; tutor managementaccounting -Hoge Hotelschool
  • Docent Belastingrecht ondernemingen, particulieren en internationaal belastingrecht voor deeltijdstudenten en voltijdstudenten - Faculteit PBM-Mer
  • Docent inleiding recht, docent Sociaal Zekerheidsrecht, Arbeidsrecht - Faculteit Financieel Management
  • Groepsbegeleiding (tutor) en docent Be en BA - Faculteit CM
  • Docent Recht en Bedrijfseconomie - Faculteit FM
Opleidingen
  • Certificaat verkorte docentencursus en diverse workshops ter ondersteuning en professionalisering van onderwijsactiviteiten.
  • Master Nederlands Recht, profiel handels- en ondernemingsrecht
  • Universiteit Maastricht. Gevolgde specialisaties: Sociaal Zekerheidsrecht, Arbeidsrecht handelsrecht, corporate social responsibility, civiele rechtspleging, ondernemingsrecht, insolventierecht en milieurecht. Scriptie onderwerp: effectiviteit regelgeving m.b.t. crediteurenbescherming in het kader van de flexibilisering BV recht.
  • HEAO-MER (management economie en recht)
  • Diverse bedrijfsdiploma’s intern DSM zoals BHV, EHBO en VCA
  • MEAO marketing en communicatie
  • Officemanager
Nevenactiviteiten

Fractievoorzitter van D66 bij de Gemeente Brunssum, raadslid voor D66 in de Gemeenteraad en lid van de Parkstadraad. Lid van de vertrouwenscommissie ter benoeming van burgemeester te Brunssum en diverse andere commissies. Bestuurlijke ervaring door werkzaamheden als raadslid en actief D66 fractievoorzitter, Parkstadraad, MKB, ondernemersverenigingen en in diverse service-clubs.

Sylvia Jansen

Louise van Es, docent MBO Verzorgende IG

"Na afloop beschik je over een gedegen opleidingsniveau en ben je inzetbaar op allerlei gebieden binnen de zorg"

Louise van Es is verpleegkundige in hart en nieren. Vanuit de overtuiging dat iedereen op een gedegen en respectvolle manier behandeld en verzorgd moeten worden, werkte zij jaren als verpleegkundige voor onder meer mensen met een verstandelijke beperking en een psychogeriatrische aandoening. Om haar kennis en ervaring ook op anderen over te kunnen brengen, gaf Louise trainingen en ontwikkelde zij ook het lesmateriaal voor de LOI. Bovendien verzorgt zij de contactdagen voor onze opleiding MBO Verzorgende IG.

Louise: “De zorg heeft mij altijd al getrokken. Het is fijn om voor mensen te kunnen zorgen. Maar je hebt er natuurlijk wel bepaalde vaardigheden voor nodig. Met de MBO-opleiding van de LOI leer je alles waar je in het dagelijks leven als verpleegkundige of verzorgende mee te maken krijgt. Van het daadwerkelijk verzorgen van mensen en het doen van huishoudelijk werk tot het communiceren met cliënten. Ook leer je alles over ziektes en het menselijk lichaam en wordt er aandacht besteed aan wet- en regelgeving.

Praktijkdagen die de moeite waard zijn

Omdat je bepaalde vaardigheden nu eenmaal het beste in de praktijk leert, worden bij deze opleiding diverse praktijkdagen georganiseerd. Tijdens deze dagen leer je écht het vak. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je mensen kunt wassen en aankleden en raak je thuis op het gebied van het verlenen van eerste hulp. Er wordt ingegaan op het voeren van gesprekken met cliënten en natuurlijk zul je ook gaan oefenen met het verrichten van bepaalde verpleegtechnische handelingen. Denk bijvoorbeeld aan injecteren of het inbrengen van een blaaskatheter. De praktijkdagen zijn écht de moeite waard en ik zou dan ook iedereen willen aanraden om deze bij te wonen.

Breed inzetbaar

Ik kan mij goed voorstellen dat mensen ervoor kiezen de MBO-opleiding bij de LOI te doen. Helemaal als je kinderen hebt, is het natuurlijk ideaal om vanuit huis te studeren en je diploma te halen. Binnen 2 jaar kun je je opleiding al afronden en je MBO 3-diploma halen. Na afloop beschik je echt over een gedegen opleidingsniveau en ben je inzetbaar op allerlei gebieden binnen de zorg. Of je nu met ouderen wilt werken of met gehandicapten, of toch beter op je plek bent in een ziekenhuis: na afloop kan het allemaal. En zeker weten dat je straks aan de slag kunt; mensen blijven immers altijd zorg nodig hebben.”

Louise van Es

Ingeborg de Jong, docent gewichtsconsulent

“Tijdens de bijeenkomsten brengen we verschillende achtergronden en ervaringen samen”

 Als zelfstandig gewichtsconsulent vindt Ingeborg de Jong het geweldig om haar ervaring, kennis en vaardigheden te kunnen delen en over te brengen aan anderen.

De lesstof blijven bijschaven

“Ik had nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden om voor de klas te staan. Ik heb zelf het lesplan voor de opleiding Gewichtsconsulent ontwikkeld en ik dacht dat het heel leerzaam zou zijn om de lessen ook zelf te gaan geven. Ik was al docent bij de thuisstudie en op de praktijkdagen dus dit was een logische volgende stap. En het werkt. Door zelf voor de klas te staan, kan ik de lesstof blijven bijschaven en ik merk dat ook hier geldt dat de theorie soms anders is dan de praktijk.

Oefening baart kunst

Dat is natuurlijk iets wat ook bij de opleiding vaak voorkomt. Van mijn thuisstudie studenten hoor ik bijvoorbeeld regelmatig dat ze de module Gesprekstechnieken zo lastig vinden tijdens de praktijkdagen, terwijl de klassikale studenten daar juist makkelijk door heen rollen. Tijdens de bijeenkomsten hebben ze al zoveel geoefend met rollenspelen, verschillende soorten vragen stellen, gevoelsreflectie en het LSD-model (luisteren, samenvatten en doorvragen). En dan blijkt op de praktijkdag elke keer weer: oefening baart kunst.

Samenbrengen van ervaringen

Het is vaak ook lastig om alle theoretische stof die je thuis tot je neemt, toe te passen in de praktijk. Dus tijdens de bijeenkomsten oefenen we veel. Hoe maak je een goed dagmenu, hoe lees je een etiket, hoe bereken je het aantal calorieën, hoe communiceer je met een klant en welk advies geef je mee. Op die manier gaan de studenten steeds meer voelen wat de opleiding voor hen betekent en hoe ze die straks in praktijk kunnen brengen. Doordat ze allemaal verschillen qua leeftijd en achtergronden kunnen ze veel van elkaar leren. De jongste deelnemer leert de anderen apps op de mobiele telefoon te gebruiken, terwijl de oudste deelnemers hun mensenkennis en levenservaring delen. Zo brengen we al die verschillende achtergronden en ervaringen samen.

Standpunt innemen

En wat misschien wel het belangrijkste is, is dat we discussiëren. Over voeding en wat gezond is, zijn zoveel verschillende meningen. In de lesstof staat het een, in een artikel in de krant staat het andere. Als gewichtsconsulent moet je echt leren om een eigen mening te vormen en een standpunt in te nemen, dus dat oefenen we in de klas. Zo ontwikkelen de studenten hun eigen visie op het vak. En ook dan komen die gesprekstechnieken weer van pas. Want in de praktijk zit er wel een klant tegenover je die je met respect moet behandelen.”

Curriculum vitae

Onze docenten hebben ruime ervaring in het werkveld. Zij kunnen dan ook alles vertellen over de praktijk. Bekijk hier het cv van deze docent.

Vaardigheden
  • Plannen en organiseren
  • Betrokkenheid en overtuigingskracht
  • Analytisch vermogen en omgevingsbewustzijn
  • Inlevingsvermogen en zelfvertrouwen
  • Initiatief en inzet
  • Coachen en leervermogen
Werkervaring

2010-heden: Freelance docent/ontwikkelaar Voeding bij de LOI
Het begeleiden van cursisten van de (klassikale) cursus Gewichtsconsulent en Gewichtsconsulent voor kinderen. Daarnaast geef ik de training gespreksvaardigheden aan gewichtsconsulenten. Als ontwikkelaar ben ik betrokken bij het schrijven en beoordelen van nieuwe cursussen, opgaven en examens op het gebied van Voeding en het herschrijven van bestaande cursussen, opgaven en examens.

2010-heden: Senior Beleidsmedewerker bij ABN AMRO Bank N.V.
Het opstellen, uitvoeren en monitoren van het generieke klachtbeleid van de bank. Advies geven op het gebied van klachtenmanagement aan diverse partijen binnen de bank.

2007-heden: Eigenaar van I. de Jong-Gewichtsconsulent en Voedingsadvies
Het begeleiden van individuele cliënten met gewichts- en voedingsproblemen en het begeleiden van groepen met als doel gewichtsverlies. Daarnaast nog een breed scala van advies- en schrijfwerkzaamheden op het gebied van afvallen en voeding.

1998-2010: Diverse functies binnen ABN AMRO
Klachtenmanagement(Projectleider, Interim Hoofd, Senior manager). Deelname aan diverse interne projecten, waarbij kennis en expertise over klachtenmanagement noodzakelijk is. Leidinggeven en lid van MT, schriftelijke afhandeling van complexe klachten, vertegenwoordigen van de bank bij Geschillencommissies en kantonrechter.

1990-1998: Diverse functies binnen salesorganisatie ABN AMRO
Accountmanager, interim kantoordirecteur, trainee. Onderhouden van de portefeuille, het analyseren en beoordelen van klantgegevens, verantwoordelijk voor alle facetten binnen een kantoor.

1989-1990: Teamleider Project Centuria Oortbij Sociale Verzekerings Bank
Het begeleiden en sturen van een team, dat verantwoordelijk was voor het adviseren van de klanten van de SVB en het verwerken van de gegevens betreffende de belastingherziening Centuria Oort.

Opleidingen

  • Train de Trainer: gespreksvaardigheden en coaching - VDS
  • Adviesrapporten schrijven - Vergouwen Overduin
  • Effectief Projectmatig werken - Schouten & Nelissen
  • Gewichtsconsulent - LOI
  • Professionele Adviesvaardigheden - NCOI Opleiding & Trainingen
  • Psychologie - Open Universiteit
  • Diverse vakcursussen op bankgebied - NIBE
  • Diverse commerciële- en communicatie trainingen - intern ABN AMRO
  • HEAO-Commerciële Economie - HES Amsterdam
Ingeborg de jong

Annet van der Hulst, docent, coach en zelfstandig onderwijskundige

"Het is geweldig om iemands talent tot bloei te laten komen"

Dat je van je passie je werk kunt maken, bewijst zelfstandig onderwijskundige en coach Annet van der Hulst. Want leren en ontwikkelen is helemaal haar ding. Voor LOI Hogeschool werkte ze mee aan de ontwikkeling van de Lerarenopleidingen Basisonderwijs Nederlands en Engels. Daarnaast begeleidt ze studenten als docent en coach.

Annet: “Als kind wilde ik al voor de klas staan. Toen ik na het VWO voor de opleiding Pedagogische Wetenschappen koos, wist ik daarom vrij snel dat de uitstroomrichting Onderwijskunde echt iets voor mij was. Na een paar jaar als onderwijskundig medewerker bij een kenniscentrum te hebben gewerkt, startte ik in 2003 als zelfstandig onderwijskundige. De eerste jaren hield ik mij vooral met opleidingsontwikkeling bezig binnen het onderwijs en bedrijfsleven, maar tegenwoordig coach ik ook studenten, docenten en andere professionals.

Eén-op-één-relatie

Vaak zit ik aan de ontwikkelkant, maar voor LOI Hogeschool ben ik tevens als docent en coach bij de opleidingen betrokken. Als docent geef ik vakinhoudelijke begeleiding en als coach richt ik me vooral op de studievoortgang en help ik studenten bijvoorbeeld bij het maken van een haalbare planning. Het contact met de studenten verloopt via de digitale leeromgeving, maar ook via Skype. Verder zie ik studenten tijdens stagebezoeken. Die één-op-één-relatie vind ik erg prettig.

Praktijkgericht

De Lerarenopleidingen van LOI Hogeschool zijn heel praktijkgericht. Zo loop je vanaf het eerste jaar stage en bevat elke module opdrachten waarbij de theorie wordt gekoppeld aan de praktijk. Daarnaast is de opleiding ontwikkeld door mensen uit het werkveld die precies weten over welke competenties je straks moet beschikken. Ik heb veel uit mijn eigen ervaringen als onderwijskundige en coach geput bij het opzetten van de opleidingen.

Mooi vakgebied

Het is geweldig om iemands talent tot bloei te laten komen. Bij het coachen kan ik er echt van genieten als het kwartje valt. Dan gaan de ogen glinsteren en zie je de energie weer stromen. Dat is prachtig om te zien. Ook als docent ben je er elke dag mee bezig om mensen tot bloei te laten komen. Daarom is het onderwijs zo’n mooi vakgebied. Door de vergrijzing zijn de carrièreperspectieven voor afgestudeerden bovendien gunstig. Het aantal docenten neemt af, terwijl de behoefte aan onderwijs blijft.”

Annet van der Hulst
 

Vraag nu een studiegids aan

In de gids staan alle opleidingen in het gekozen interessegebied en vind je informatie om een goede keuze te maken. Je kunt een papieren of een digitale studiegids aanvragen.

Studiegids aanvragen

Studiegidsen

Vraag een gratis proefles aan

Bij vrijwel alle opleidingen is het mogelijk gratis lesmateriaal in te zien. Ga naar de opleiding van je keuze en vraag de proefles aan. Je ontvangt deze binnen enkele minuten per e-mail.

Alle opleidingen