Toon 0 resultaten

Claudia Sollard, Gewichtsconsulent, bewegingscoach en eigenaresse franchiseformule www.slimness.nl 

"Ik startte voor mezelf en heb daar tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad."

Meer dan vijftig procent van alle Nederlanders heeft een vorm van overgewicht. Claudia: “Talloze preparaten bestaan er op de markt, maar afvallen en op gewicht blijven helpt pas echt als je je eetpatroon voor altijd aanpast en in de gaten houdt.”

Van theorie naar een eigen praktijk

Claudia Sollard volgde enkele jaren geleden de opleiding Gewichtsconsulent van de LOI. Inmiddels heeft ze een goedlopende gewichtsconsulenten-praktijk en een franchiseformule opgezet. Per week coacht ze zo’n 50 à 70 cliënten op het gebied van afvallen. Claudia: “Ik ben altijd al met voeding bezig geweest. Voordat ik met Slimness begon, heb ik op hoog niveau gesport en dan is het niet alleen van belang dat je goed in vorm bent, maar ook dat je de juiste dingen eet. Vanuit mijn achtergrond wist ik dus al veel van voeding af. Omdat het mij leuk leek hier ook anderen over te kunnen adviseren, startte ik in 2009 met de cursus Gewichtsconsulent van de LOI. In januari 2011 heb ik een pand gezocht en startte ik Slimness. Inmiddels begeleid ik heel wat mensen bij het afvallen: alleen, samen of in groepsverband, wat zij het prettigst vinden.”

Waarom LOI?

Claudia: “Ik koos voor de LOI, omdat ik via thuisstudie een diploma wilde halen en meteen wilde kunnen starten. Daarbij vond ik het belangrijk dat de opleiding erkend was door de BGN. De opleiding van de LOI had dit allemaal, dus de keuze was snel gemaakt. Wat ik heel goed vond van de opleiding, was dat alle aspecten van het afvallen werden besproken. Ook werd er uitgebreid ingegaan op de medische risico’s van overgewicht (diabetes en hart- en vaatziekten).”

Het echte werk

Nadat ik mijn diploma had behaald, startte ik voor mezelf en daar heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. Natuurlijk is ondernemen hard werken. Je moet soms alle zeilen bijzetten, vooral in het begin. Ondernemer zijn, betekent: doorzettingsvermogen hebben, punctueel en creatief zijn en de bereidheid hebben om te investeren. Veel beginnende gewichtsconsulenten vinden het lastig om te starten en weten niet waar ze moeten beginnen. Voor hen is het wellicht een idee om franchise-ondernemer van Slimness te worden…”

 

BGN-geaccrediteerde Gewichtsconsulent opleidingen

De LOI biedt een groot aanbod opleidingen binnen het vakgebied van de gewichtsconsulent, van volledige opleiding tot verdieping en specialisatie. Al deze voedingsconsulent-opleidingen zijn geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN).

Bekijk het aanbod