Sandra van Deursen

Student MBO Helpende zorg en welzijn

Sandra van Deursen

Student MBO Helpende zorg en welzijn

Sandra van Deursen was jarenlang werkzaam als kapster maar de zorg wekte altijd al haar interesse. Vandaar dat ze 2,5 jaar geleden de stap zette en vrijwilligerswerk in de zorg ging doen. Dit was de beste beslissing ooit, want nu werkt Sandra alweer 1,5 jaar als ondersteunend medewerker met veel plezier op de woongroep Pameijer.

Vrijwilligerswerk

“Tijdens mijn vrijwilligerswerk bij Pameijer, kwam ik erachter dat ik niets liever wilde dan werken in de zorg”, aldus Sandra. “Ik had geen diploma’s, ik had nog helemaal niks. Maar door mijn vrijwilligerswerk ben ik toch aan een baan gekomen. Mijn werkgever gaf aan dat ik wel een diploma moest halen en dat ze me hierbij graag wilde helpen. Ik dacht direct het is nu of nooit! Ik ben 52 en over 5 jaar doe ik dit niet meer zo snel. Ik ben begonnen met de opleiding MBO Helpende zorg en welzijn en ik kon aan de slag als ondersteunend medewerker.”

Eigen tempo

“Met mijn werkgever heb ik afgesproken dat ik zou starten met een MBO niveau 2 opleiding. Ik mocht zelf een opleider uitzoeken en ik dacht direct aan de LOI. Ik heb al eerder cursussen Dierenzorg bij de LOI gevolgd en ben heel enthousiast over de flexibele werkwijze. Ook was ik al bekend met de thuisstudiemethode dus de keuze was snel gemaakt! Het is prettig om zelf het tempo te bepalen.”

Doorstromen naar niveau 3

“De opleiding MBO Helpende zorg en welzijn bevalt me echt prima! Na afloop hoop ik direct door te stromen naar MBO Verzorgende niveau 3. Als het goed is, ben ik in september klaar en dan heb ik mijn MBO-opleiding in een jaar afgerond! Dat wil ik ook met de MBO 3-opleiding doen. Het gaat hartstikke goed, dus dat gaat me zeker lukken. Alle examens heb ik al gehaald. Het is fijn dat je de examens flexibel kunt afleggen. Ik heb mijn examens in Rotterdam gedaan.”

Goede begeleiding

“De opdrachten zijn duidelijk en sluiten goed aan op de huiswerkopdrachten en examens. Huiswerkresultaten komen snel binnen en als je ergens wat meer moeite mee hebt, krijg je extra uitleg. Zo ben ik wat minder goed in rekenen en Nederlands, maar door extra ondersteuning heb ik het de tweede keer wel gehaald!”

Assistent wooncoach worden is mijn doel

“Het allerleukste uit de opleiding vind ik de modules Medische kennis en Voedingsleer. Ik ben nu echt heel bewust van hoe een mens in elkaar zit, geestelijk én lichamelijk! Mijn carrièredoel is assistent wooncoach worden. Als ik straks start met MBO 3 kan ik al solliciteren voor die functie. Als assistent wooncoach ben je naast alle verzorgende taken ook wat meer met administratieve taken bezig, zodat je de mensen echt ondersteunt bij het contact met gemeentes of met bijvoorbeeld schuldeisers.”

Over het vakgebied Gezondheidszorg en Welzijn

Alle ontwikkelingen in het vakgebied Gezondheidszorg en Welzijn zorgen voor een grote vraag naar goed opgeleide zorgprofessionals. De LOI biedt een groot aantal Zorg en Welzijn-opleidingen.