Tim Huider

Student HBO-bachelor Communication and Multimedia Design

Tim Huider

Student HBO-bachelor Communication and Multimedia Design

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

Na zijn VWO-opleiding, wist Tim Huider eigenlijk niet zo goed wat hij wilde. Hij vond zo veel leuk: de Nederlandse taal, computers, software, creatief bezig zijn... Na een jaartje werken en nadenken vond hij in de opleiding Communication and Multimedia Design van LOI Hogeschool precies wat hij zocht: een mix van al deze elementen. En het mooie is: hij kon al snel aan de slag in een functie die hier heel goed op aansloot.

Brede en veelzijdige opleiding

"Ik wilde online studeren, zodat ik de flexibiliteit kon behouden waar ik aan gewend was geraakt. Ik ben toen op verschillende open dagen gaan kijken. Ook bij meer technische opleidingen, zoals informatica of programmeren. Dat paste toch niet echt bij mij, ik zie mezelf niet hele dagen code schrijven. Maar computers en software vond ik wel heel interessant! Toen ik de opleiding CMD tegenkwam, voelde dat voor mij precies als het antwoord op mijn vraag.”

Direct resultaat

"Toen ik met de opleiding startte, werkte ik nog bij Nespresso. Na een paar jaar was ik daar uitgegroeid en ben ik bij het bedrijf van een kennis gaan werken, in een marketingfunctie. Daar deed ik bijvoorbeeld social media, de website en grafische dingen. Dat sloot dus perfect aan op mijn opleiding. Ik merkte dat ik dat inderdaad heel erg leuk vond. En ik vind het heel fijn om direct resultaat te zien als ik me ergens voor inzet. Als je bijvoorbeeld bezig bent met een project in InDesign of Illustrator en je ziet meteen resultaat, dan geeft dat gewoon een kick! Inmiddels werk ik alweer een half jaar bij een ICT-bedrijf. Ik ben op de servicedesk begonnen en start volgende week met een functie als accountmanager. Iets waar ik heel veel zin in heb, want ook de saleskant vind ik erg leuk!”

Goed geregeld

"Het studeren bij LOI Hogeschool bevalt me heel erg goed. Het grootste voordeel is natuurlijk de flexibiliteit. Ik kan nu gewoon blijven werken en op mezelf blijven wonen, zonder een schuld bij de overheid op te bouwen. Natuurlijk moet je voor een opleiding als deze wel zelf de discipline opbrengen, maar de LOI doet zijn uiterste best om je daarbij te helpen. Als ik een opdracht inlever, of een vraag stel aan een docent, dan krijg ik altijd binnen één of twee dagen antwoord. Ook examens gaan altijd goed, het is gewoon hartstikke goed geregeld allemaal!”

Thuisstudie pluspunt voor werkgever

"Die discipline is iets wat ik ook echt geleerd heb tijdens deze opleiding. Natuurlijk heb ik ook wel eens niet zoveel zin, of heb ik een drukke week. Maar dan moet ik toch doorgaan. Als je dat kunt, is dat echt iets waardevols! Dat ziet mijn werkgever ook. Zij zijn er heel enthousiast over dat ik een thuisstudie heb gevolgd. Het laat zien dat ik discipline heb en een harde werker ben.”

Theorie en praktijk versterken elkaar

“Ik merk dat het heel goed werkt om een opleiding te combineren met een baan die daarop aansluit. Die combinatie is gewoon heel effectief. Toen ik bijvoorbeeld bij mijn vorige werkgever de website deed, kon ik meteen mijn kennis van css inzetten om de Wordpress-site nog iets meer naar mijn hand te zetten. En andersom werkt het ook goed. Het examen InDesign bijvoorbeeld vond ik heel lastig. De praktijk begreep ik heel goed, maar de theorie was pittig. Maar juist doordat ik in mijn werk veel kon oefenen, werden de verbanden duidelijker. En dat blijkt wel. Vervolgens haalde ik meteen een 8 voor mijn examen!”

Over het vakgebied Grafische vormgeving en Multimedia

Het vakgebied Grafische vormgeving en Multimedia biedt volop carrièrekansen. Bij de LOI heb je ruime keuze uit MBO- en HBO-opleidingen, korte MBO- en HBO-programma’s en (beroepsgerichte) cursussen.