Freek Felet

Sudent HBO-bachelor Communication and Multimedia Design

Freek Felet

Sudent HBO-bachelor Communication and Multimedia Design

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

"Voordat ik voor deze opleiding koos, heb ik de HBO Lerarenopleiding Nederlands gedaan. Ik had mijn propedeuse bijna gehaald, maar het vervullen van een stage was niet mogelijk door mijn lichamelijke beperking. Ik ben spastisch, ben grotendeels gebonden aan een rolstoel, ik praat moeizaam en ik heb problemen met fijne motoriek. Lesgeven aan een klas met 30 kinderen is al niet makkelijk, maar voor mij gewoon onmogelijk. Het onderwijs is wel echt mijn passie, dus dat was een flinke tegenvaller. Ook met studeren was ik even klaar.

Ik ben toen vrijwilligerswerk gaan doen op de communicatieafdeling bij de zorginstelling waar ik zelf zorg van krijg. Mijn werk bestond uit het vereenvoudigen en makkelijker leesbaar maken van teksten. Dit ging zo goed dat het mijn interesse in communicatie wekte. Ik vond het zelfs zo interessant dat ik besloot in dit vakgebied verder te willen. En omdat het altijd mijn wens is geweest een erkend HBO-diploma te halen, heb ik voor de volledige bacheloropleiding gekozen."

Waarom heb je voor de LOI gekozen?

"Ja, dat is heel simpel; omdat een flexibele thuisstudie voor mijn ideaal is. Ik kan ontspannen studeren in mijn eigen omgeving en in mijn eigen tempo de lessen volgen. Ik ben erg tevreden over deze studiemethode. Daar komt nog bij dat de LOI mij heel goed helpt bij het doen van examens. Ze zorgen dat er aanpassingen zijn waardoor ik met alternatieve opdrachten modules kan afronden. LOI Hogeschool biedt mij dus extra flexibiliteit.'

Hoe gaat het studeren tot nu toe?

"Het studeren gaat heel goed, ik loop nu stage bij de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. Ook doe ik daar mijn afstudeeropdracht op het gebied van woordvoering en crisiscommunicatie. Zo is Covid-19 natuurlijk een grote crisis waarvoor veel communicatie nodig is. Maar denk bij crisiscommunicatie ook aan incidenten als een datalek of mishandeling. Het kan best heftig zijn, maar het is ook heel interessant."

Wat is het belangrijkste dat je tot nu toe hebt geleerd?

'Voor mij is het heel belangrijk om te zien dat ik met mijn beperking tóch in staat ben om een HBO-diploma te behalen. Ik heb de studie nog niet helemaal afgerond, maar dat gaat me zeker lukken."

Wat zijn je ambities voor de toekomst?

'Na mijn opleiding zou ik graag willen werken als woordvoerder, in loondienst of als freelancer. Beide opties ben ik nu al aan het onderzoeken. En het onderwijs blijf ik ook een interessant vakgebied vinden, dus een combinatie daarvan zou ik ook heel leuk vinden. Ook al is een functie als docent voor de klas niet mogelijk, er zijn genoeg andere opties."

Over het vakgebied Grafische vormgeving en Multimedia

Het vakgebied Grafische vormgeving en Multimedia biedt volop carrièrekansen. Bij de LOI heb je ruime keuze uit MBO- en HBO-opleidingen, korte MBO- en HBO-programma’s en (beroepsgerichte) cursussen.