Toon 0 resultaten

Stap 1 op stapuwv.nl

Log met je DigiD in op www.stapuwv.nl en controleer de getoonde gegevens. Bij drukte kan er een wachtrij zijn. Sluit in dat geval je browser of venster niet af.

STAP-budget aanvragen bij UWV - Stap 1

Stap 2

Upload je STAP-aanmeldingsbewijs en vul je studentnummer in. Dit vind je op het STAP-aanmeldingsbewijs. Let er op dat je het vollledige nummer invult (twee reeksen getallen, inclusief koppelteken). Klik vervolgens op Zoeken.

STAP-budget aanvragen bij UWV - Stap 2

Stap 3

In het scherm dat nu verschijnt, zie je de vooraanmelding die wij bij UWV hebben gedaan. Is deze correct? Klik op Kies activiteit en vervolgens op Volgende.

STAP-budget aanvragen bij UWV - Stap 3

Stap 4

Je ziet nu alle gegevens van de gekozen opleiding. Controleer goed of het subsidiebedrag exact overeenkomt met het subsidiebedrag op het STAP-aanmeldingsbewijs. Is dit niet het geval, pas het dan aan. Klik vervolgens op Volgende.

STAP-budget aanvragen bij UWV - Stap 4

Stap 5

In het scherm dat nu verschijnt, geef je aan wat je situatie is. Geef ook aan of het om een meerjarige opleiding gaat. Kies voor ‘nee’ als je opleiding een studieduur tot en met 12 maanden heeft. Kies voor ‘ja’ als de studieduur van je opleiding langer is dan 12 maanden.

STAP-budget aanvragen bij UWV - Stap 5

Stap 6

In de laatste stap van je aanvraag krijg je een overzicht van je gegevens en de scholing die je wilt volgen.

STAP-budget aanvragen bij UWV - Stap 6

Stap 7

Tot slot vink je aan dat je akkoord gaat met de voorwaarden en verklaar je dat de gegevens naar waarheid zijn ingevuld. Alles in orde? Klik op Versturen. Je aanvraag is nu ingediend. UWV beoordeelt je aanvraag zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken. Log in op www.stapuwv.nl om de status van je aanvraag te bekijken.

STAP-budget aanvragen bij UWV - Stap 7