Toon 0 resultaten

Jeroen Kroot, student HBO-programma Programmeren in Python

”Programmeren is een mooie extra skill!”

Het STAP-budget bood Jeroen Kroot de kans om méér te doen met zijn interesse in programmeren. Met de opleiding Programmeren in Python leert hij niet alleen een nieuwe vaardigheid, maar ontwikkelt hij zich ook tot een betere gesprekspartner voor zijn collega’s.

”Ik werk als vestigingsleider bij een technisch dienstverlener. Daar is ook mijn interesse in programmeren gewekt. Ik heb een aantal collega’s die zich bezighouden met innovatie. Daarbij is programmeren echt een vereiste. Neem bijvoorbeeld het onderhoud, iets wat wij veel doen. Door data te verzamelen kun je dat veel meer voorspellend maken. Maar dan moet je die data wel kunnen ontsluiten en daarvoor is kennis van programmeren nodig. En ook al houd ik me zelf als vestigingsleider niet zelf bezig met programmeren, ik wil wel kunnen begrijpen wat collega’s doen. Het is gewoon een skill die ik er graag bij heb!”

Duidelijk lesmateriaal

”De opleiding bevalt me goed. De uitleg is heel duidelijk. Het boek is in het Engels, maar heel toegankelijk geschreven. Daarnaast heb je nog de online leeromgeving, die is gewoon in het Nederlands. Daar kun je dus altijd op terugvallen als je een link met het Nederlands wilt. Al heb ik dat nog niet nodig gehad, jargon wordt in het boek direct goed uitgelegd. En als ik een vraag heb, kan ik die altijd naar mijn docent sturen.”

Goed te plannen

”De online leeromgeving is heel prettig en overzichtelijk. Per onderdeel staat een tijdsbestek aangegeven, zodat ik goed weet hoeveel tijd ik ergens voor nodig heb. Handig bij het plannen! Ik ben nu ongeveer halverwege en wil de opleiding over een paar maanden af hebben. Maar goed, ik heb nog wel even, dus als ik er iets langer over doe, is dat geen probleem.”

Goede balans tussen theorie en praktijk

”De opleiding Programmeren in Python is een hele praktische opleiding, dat spreekt me aan. Je bent ongeveer de helft van de tijd aan het lezen en de andere helft ga je gewoon lekker bezig met programmeren. De verhouding tussen leren is doen is echt 50/50. Een fijne balans dus! Zo zie je ook resultaat. Je maakt iets en je ziet dat het werkt, dat is gewoon leuk!”

STAP-budget mooie kans

”Of het STAP-budget doorslaggevend is geweest? Ik wilde mijn werkgever niet vragen om te betalen voor een opleiding die niet direct met mijn functie te maken heeft. Het STAP-budget was een mooie kans om toch een programmeeropleiding te kunnen doen. Toen ik hoorde van deze subsidie heb ik me dan ook meteen ingeschreven. De ochtend erna kon ik mijn aanvraag indienen bij UWV en nog dezelfde week kreeg ik een ‘go’!

 

Meer weten?

Wil jij ook studeren met STAP-budget? Lees er alles over op loi.nl/stap-budget.

Lees verder