Toon 0 resultaten

Interview met docent Ondine Brienen

“De praktijkdagen zijn hard werken, maar zó leuk!”

Ondine Brienen is docent van de opleiding Branchediploma Schoonheidsspecialist en daarnaast extern projectcoördinator van de opleidingen die vallen binnen het vakgebied van uiterlijke verzorging en wellness.

Van lichaamsmassage tot gezichtsbehandelingen

Ondine: “Het doel van de praktijkdagen is cursisten bekend maken met de praktijk van het vak door te oefenen, voelen en ervaren. Er worden tijdens deze dagen verschillende onderwerpen behandeld. Zo is er aandacht voor de volledige lichaamsmassage, verzorging van handen en voeten, gezichtsmassage en verschillende gezichtsbehandelingen. Aan het eind van een praktijkdag zeggen cursisten eigenlijk altijd dat ze ontzettend hard gewerkt hebben, maar het zó leuk vonden. Dit komt omdat ze kunnen werken in het vak waarvoor ze gekozen hebben en ook echt resultaat zien!”

Reactie cursist

“Ik heb zojuist geleerd om een lichaamsmassage uit te voeren en dat is echt ontzettend leuk om te doen! Na zo’n massage is niet alleen de ‘cliënt’ ontspannen, maar ik ook! We hebben de afgelopen tijd zoveel geleerd, het is gewoon teveel om op te noemen. Het leuke van de praktijkdagen is dat je met veel nieuwe informatie naar huis gaat en alles wat je hebt geleerd direct kunt oefenen op familie en vrienden.”