Toon 0 resultaten

Annet van der Hulst, docent, coach en zelfstandig onderwijskundige

"Het is geweldig om iemands talent tot bloei te laten komen"

Dat je van je passie je werk kunt maken, bewijst zelfstandig onderwijskundige en coach Annet van der Hulst. Want leren en ontwikkelen is helemaal haar ding. Voor LOI Hogeschool werkte ze mee aan de ontwikkeling van de Lerarenopleidingen Basisonderwijs Nederlands en Engels. Daarnaast begeleidt ze studenten als docent en coach.

Annet: “Als kind wilde ik al voor de klas staan. Toen ik na het VWO voor de opleiding Pedagogische Wetenschappen koos, wist ik daarom vrij snel dat de uitstroomrichting Onderwijskunde echt iets voor mij was. Na een paar jaar als onderwijskundig medewerker bij een kenniscentrum te hebben gewerkt, startte ik in 2003 als zelfstandig onderwijskundige. De eerste jaren hield ik mij vooral met opleidingsontwikkeling bezig binnen het onderwijs en bedrijfsleven, maar tegenwoordig coach ik ook studenten, docenten en andere professionals.

Eén-op-één-relatie

Vaak zit ik aan de ontwikkelkant, maar voor LOI Hogeschool ben ik tevens als docent en coach bij de opleidingen betrokken. Als docent geef ik vakinhoudelijke begeleiding en als coach richt ik me vooral op de studievoortgang en help ik studenten bijvoorbeeld bij het maken van een haalbare planning. Het contact met de studenten verloopt via de digitale leeromgeving, maar ook via Skype. Verder zie ik studenten tijdens stagebezoeken. Die één-op-één-relatie vind ik erg prettig.

Praktijkgericht

De Lerarenopleidingen van LOI Hogeschool zijn heel praktijkgericht. Zo loop je vanaf het eerste jaar stage en bevat elke module opdrachten waarbij de theorie wordt gekoppeld aan de praktijk. Daarnaast is de opleiding ontwikkeld door mensen uit het werkveld die precies weten over welke competenties je straks moet beschikken. Ik heb veel uit mijn eigen ervaringen als onderwijskundige en coach geput bij het opzetten van de opleidingen.

Mooi vakgebied

Het is geweldig om iemands talent tot bloei te laten komen. Bij het coachen kan ik er echt van genieten als het kwartje valt. Dan gaan de ogen glinsteren en zie je de energie weer stromen. Dat is prachtig om te zien. Ook als docent ben je er elke dag mee bezig om mensen tot bloei te laten komen. Daarom is het onderwijs zo’n mooi vakgebied. Door de vergrijzing zijn de carrièreperspectieven voor afgestudeerden bovendien gunstig. Het aantal docenten neemt af, terwijl de behoefte aan onderwijs blijft.”