Toon 0 resultaten

Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)

Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ): verplichte registratie van professionals

Professionals die op HBO-niveau in de jeugdhulp en jeugdbescherming werken en daarbij werkzaamheden verrichten die volgens de norm verantwoorde werktoedeling om de inzet van een geregistreerd professional vragen, moeten zich registreren in het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Deze registratie vormt een bewijs van vakbekwaamheid, permanente ontwikkeling en werken volgens de professionele standaarden.

Wie moeten zich registreren?

In het SKJ kunnen de volgende professionals zich registreren wanneer zij werken met jeugd: jeugdzorgwerkers, begeleiders in de gehandicaptenzorg, thuisbegeleiders, cliëntondersteuners, jeugd- en jongerenwerkers en sociaal werkers. Afhankelijk van je vooropleiding en werkervaring kan het zijn dat je aanvullende scholing moet volgen.

Opleiding

Er zijn verschillende opleidingen waarmee je je kunt inschrijven in het kwaliteitsregister van het SKJ. Een van die opleidingen is de HBO-bachelor Social Work van LOI Hogeschool, met als minor Jeugd en gezin. Alle informatie over deze opleiding vind je hier.

Aanvullende scholing

Beschik je nog niet over het juiste diploma om je te kunnen registreren, of wil je aanvullende scholing volgen? Kies dan bijvoorbeeld voor een van de onderstaande opleidingen van LOI Hogeschool: