Toon 0 resultaten

Lotte Lutgerink (22), student MBO Doktersassistent

"Juist de combinatie met de praktijk werkt voor mij heel goed"

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?

”Ik werk op dit moment in de zorgadministratie bij Yulius, een instelling in de mentale zorg. Daar beantwoord ik veel telefoontjes en dat vind ik heel erg leuk om te doen. Het is fijn mensen te kunnen helpen. Ik vind het bijvoorbeeld heel mooi als ik mensen gerust kan stellen aan de telefoon. De opleiding Doktersassistent sluit daar goed op aan en biedt daarnaast ook veel medische kennis. Die combinatie spreekt me heel erg aan.”

Wat is je doel met deze opleiding?

”Ik weet nog niet echt wat ik na de opleiding precies wil gaan doen. De opleiding is heel breed, je kunt er eigenlijk nog alle kanten mee op. Ik ga binnenkort stage lopen in een huisartspraktijk en ga daarna kijken wat ik het liefst zou willen. Na deze opleiding zou ik bijvoorbeeld ook bij een ziekenhuis aan de slag kunnen, of bij een consultatiebureau.”

Waarom heb je voor de LOI gekozen?

”Ik ben nog best jong, maar wil niet vijf dagen per week naar school. Bovendien vind ik het heel erg leuk om te werken. De combinatie van een baan van drie dagen en een thuisstudie is voor mij perfect. Ik heb verschillende thuisstudie-aanbieders vergeleken. De LOI is de bekendste naam en ik heb ook veel goede verhalen over de LOI gehoord. Ook van doktersassistentes die hun opleiding bij de LOI hebben gedaan, hoorde ik goede ervaringen.”

Hoe gaat het studeren in de praktijk?

”Ik probeer altijd te studeren op de twee dagen dat ik niet werk. Het is best even wennen, maar als je er een beetje in zit en je brengt voor jezelf wat discipline op, dan is het goed te doen. Ik wissel af tussen algemene vakken zoals Loopbaan en Burgerschap en meer specifieke vakken zoals Anatomie. Het is fijn dat dat kan. De lesstof is heel goed. In de praktijk leer je de stof echt gebruiken. Voor mij een heel fijne manier van leren!”

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?

”Ik vond de EHBO-cursus een hele leuke en goede toevoeging. Daarbij kregen we echt praktijkles, dus echt in de praktijk toepassen wat we geleerd hadden.”

 

LOI MBO College: van kort MBO tot volledig

Met een MBO-opleiding van de LOI ben je verzekerd van goed onderwijs bij een betrouwbare en erkende opleider. Volg een van onze erkende MBO-opleidingen of kies voor een kort MBO-programma, MBO-basisopleiding of een cursus op MBO-niveau.

Bekijk het aanbod