Toon 0 resultaten

Matthijs Dinkelaar, student HBO-bachelor Logistiek en economie

"Op elk gewenst moment examen doen, vond ik zeer prettig"

Matthijs Dinkelaar (49) werkt als Purchasing Coordinator Benelux bij Smurfit Kappa. Naast zijn drukke baan en gezinsleven heeft hij de HBO-bachelor Logistiek en economie succesvol afgerond. “Ik heb veel weekenden op zolder gezeten om te studeren terwijl het gezinsleven gewoon doorging.”

Thuis studeren biedt veel vrijheid

Matthijs: “Hoewel ik al een aantal jaar bij Smurfit Kappa werkte, wilde ik toch graag nog mijn HBO-diploma halen. Ik koos voor een thuisstudie, aangezien ik de opleiding naast mijn baan wilde volgen. De bachelor Logistiek en economie bij LOI Hogeschool bood mij de meeste vrijheid én kwam qua prijs het best uit. Bij andere opleiders werd je verplicht een hoop vakliteratuur aan te schaffen wat een enorme kostenpost bleek.

Flexibel examen doen

De eerste jaren van de bachelor vond ik het thuis studeren heel goed te doen. Het is wel veel werk, want er gaan heel wat uren inzitten. Ik heb vaak hele weekenden op zolder gezeten om te studeren, terwijl het gezinsleven gewoon doorging. Wat mij erg is bijgebleven, is dat de logistieke opleiding je heel veel verschillende aspecten laat zien rondom logistiek en economie binnen een bedrijf. Het is een brede bachelor met veel variaties wat het heel interessant maakt. Wat ik verder als zeer prettig heb ervaren, is het op elk gewenst moment flexibel examen doen. Dit was heel goed geregeld én ik kon dichtbij huis de examens afleggen.

Skypen met afstudeerbegeleider

Het niveau van de opleiding vond ik niet heel moeilijk, totdat ik aan de afstudeerfase begon. Deze fase was een stuk lastiger. Gelukkig kreeg ik hulp van mijn afstudeerbegeleider. Tijdens het schrijven van mijn scriptie hadden we veel contact per telefoon of via Skye. Dat ging heel goed en heb ik als zeer prettig ervaren.

Afstuderen bij Smurfit Kappa

Het voordeel van een bachelor naast je baan als thuisstudie volgen, is dat je onderzoek kunt doen binnen het bedrijf waar je werkzaam bent. Zo weet je zeker dat het bedrijf ook écht iets aan het onderzoek heeft. Smurfit Kappa, het bedrijf waar ik werkzaam ben, produceert verpakkingen uit golfkarton. Het laatste proces tijdens de productie van dozen is het vouwen en plakken van de gestanste dozen, dit proces werd toentertijd extern uitgevoerd. Ik heb onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de ‘vouw/plak’ werkzaamheden intern op te kunnen vangen. Op deze manier kon er relatief eenvoudig geld bespaard worden.

Transportkosten gereduceerd

Naar aanleiding van mijn scriptie heeft Smurfit Kappa een aantal aanbevelingen van mij opgepakt. Ook zijn er door mijn scriptie nog meer onderzoeken gestart. Zo is er onder andere onderzocht hoe de fabrieken die in het noorden zitten en leveren aan klanten in het zuiden pakketten kunnen verdelen over de fabrieken zodat transportkosten gereduceerd worden. Er worden echt resultaten geboekt en dat is het allerleukst!”

 

Meer over het vakgebied Logistiek, Inkoop en Transport

De LOI biedt logistieke opleidingen op elk niveau, van korte beroepsgerichte cursus tot volledige HBO-bacheloropleiding. Leg een gedegen basis, kies ervoor om je te specialiseren of breid je kennis juist uit, waardoor je breder inzetbaar bent of je functie kunt verdiepen.

Bekijk het aanbod