Toon 0 resultaten

Ruud Wouterson, docent piano

"Jong of oud, iedereen kan piano leren spelen!"

“Voor mij is muziek een soort verslaving. Van kinds af aan ben ik er al mee bezig. Muziek zit mij in de genen. Letterlijk, want zo’n beetje mijn hele familie zat in de muziek. Zelf heb ik klassieke muziek aan het conservatorium gestudeerd. En daarnaast heb ik in heel wat bands gespeeld. Zo ook in de achtergrondorkesten van beroemdheden als René Froger en Lee Towers. Tegenwoordig ben ik pianist bij een professioneel balletgezelschap, genaamd ‘Introdans’. Tijdens de lessen begeleid ik daar studenten op de piano.

Prima oplossing

Voor de LOI heb ik de opleiding Piano geschreven. Daarnaast ben ik ook docent voor de cursus. Ik kijk het huiswerk van cursisten na en geef commentaar. Dat werkt als volgt. Studenten spelen de geleerde melodieën in en sturen deze naar mij toe. Ik beluister dit en spreek eventuele op- of aanmerkingen in. Piano spelen is dus prima via afstandsonderwijs te leren. Het is een prima oplossing voor mensen die het in hun eigen tempo willen leren en niet meer in de klas willen zitten!

Van Kortjakje tot Chopin

Jong of oud, iedereen kan piano leren spelen. Doordat de cursus bij de basis begint, leer je het stap voor stap. De cursus start met noten lezen en het spelen van eenvoudige melodieën als Kortjakje en Vader Jacob. Dit doe je aan de hand van vele voorbeelden en met de cd’s die je krijgt. Hierop staan alle melodieën die je met de cursus leert spelen. Van kinderliedjes en eenvoudige jazz tot aan muziek uit de Top 100. En als je echt gedreven bent, dan speel je na afloop muziekstukken van grote componisten als Chopin!”

 

Meer over het vakgebied Muziek

Heb je de ambitie om je professioneel bezig te houden met muziek? Wil je meer weten over de zakelijke kant van de muziekbranche? Bijvoorbeeld over hoe het achter de schermen in elkaar steekt en hoe mensen in de muziekwereld een inkomen verdienen? Kies dan voor een cursus van de LOI.

Bekijk het aanbod