Wil jij je ontwikkelen op HBO-niveau maar is een volledige bachelor niet wat je zoekt? Ga dan voor een kort HBO-programma. Je doet razendsnel veel kennis op en ontvangt een waardevol diploma. Studeren doe je flexibel, waar en wanneer het jou uitkomt.

Stel, je hebt een drukke baan. En een bloeiend sociaal leven. En wellicht een gezin. Je zit je kortom niet te vervelen. Maar ondanks je volle agenda, wil je je blijven ontwikkelen. Verder komen. Noem het ambitieus. Maar ja, een paar jaar lang aan de studie, dat is ook niet wat je wilt. En daarbij, je hébt al heel veel kennis en skills. Eigenlijk ben je vooral op zoek naar verbreding en verdieping. Een korte opleiding op HBO-niveau van LOI Hogeschool is dan de perfecte oplossing. De keuze is zeer breed, er zit altijd een opleiding voor je bij. Zo word je in no-time de professional die je wil zijn!

Jij bent de baas

Ook als je een periode wat minder tijd hebt, maakt dat niet uit. Je mag namelijk langer over je opleiding doen en je kiest zelf het tijdstip uit wanneer je examen doet. Je hebt alles dus zelf in de hand, een groot voordeel. Geslaagd? Dan snel je cv updaten. Je bent tenslotte weer een stapje wijzer. Als het studeren je bevalt, doe je gewoon nog zo’n kort programma. Óf je stroomt door naar een volledige bacheloropleiding waarvoor dan vaak vrijstellingen mogelijk zijn. Je kunt dus op je gemak snuffelen aan een vakgebied, zonder ergens lang aan vast te zitten.

Een LOI-student HBO Online marketing vertelt over haar ervaringen.

Pauline van den Enden, student HBO-programma Online marketing

‘De lesstof ligt prominent op de eettafel’

“De map van de LOI ligt prominent op de eettafel. Dat helpt mij er continu aan herinneren dat ik moet studeren. Voor dit korte HBO-programma staan drie maanden. Als ik er vier maanden over doe, ben ik tevreden. Om het op eigen kracht te doen, vergt enige discipline naast mijn baan en kinderen van acht en tien jaar. Zij gaan naar de naschoolse opvang en blijven tussen de middag over. Het zou natuurlijk ideaal zijn om een vast studiemoment van vier uur per week te hebben, maar in de praktijk komt het neer op de verloren uurtjes. De ene week heb ik het druk, de andere week is het rustiger. Het helpt natuurlijk enorm dat het een onderwerp is dat me aanspreekt. Ik ben vorig jaar voor mezelf begonnen en merkte dat de technologische omstandigheden in mijn vakgebied totaal zijn veranderd sinds mijn studie. Ik volg het korte HBO-programma Online marketing omdat ik aansluiting wil op de huidige digitale wereld. De manier van studeren ligt mij wel.”

Een LOI-student HBO Accountmanagement vertelt over zijn ervaringen.

Vincent Veldhuizen, student HBO-programma Accountmanagement

'Ik had veel ervaring, maar te weinig papieren’

“Meteen na de middelbare school ben ik aan de slag gegaan in een speelgoedwinkel. Daar ben ik doorgegroeid tot bedrijfsleider. Helaas raakte ik door economische ontwikkelingen mijn baan kwijt. Ik moest weer gaan solliciteren. Best pittig. Ik merkte dat ik weliswaar veel praktijkervaring heb, maar te weinig diploma’s. Daar moest ik wat aan doen. Ik vind het contact met mensen leuk en kan goed verkopen. Een baan op het gebied van relatiemanagement of field accountmanagement is dus helemaal mijn ding. En dan het liefst op het gebied van technologie. Dat is echt een passie van me.

Toen ik me ging oriënteren op geschikte opleiders, kwam LOI Hogeschool als beste uit de bus. De prijs-kwaliteitverhouding is goed en ik vond het fijn dat ik de opleiding klassikaal kon volgen. De klassikale bijeenkomsten zorgen echt voor een stok achter de deur. Doordat ik al een tijdje uit de schoolbanken was, viel studeren in het begin beslist niet mee. Ik moest het ‘leren’ zelf wel weer even onder de knie krijgen, maar ook daarin heb ik inmiddels mijn draai gevonden.”

Kort HBO: de voordelen op een rij

  • Je doet in korte tijd (veel) kennis op over een bepaald vakgebied. Zo versterk je snel en gericht je cv
  • Vaak gaat het om kennis waarnaar veel vraag is op de arbeidsmarkt
  • Je wordt begeleid door professionals met ruime ervaring in het werkveld
  • De opleiding is inclusief alle benodigde vakliteratuur, je krijgt dus geen extra kosten
  • Er is (in de meeste gevallen) geen vooropleiding vereist
  • De opleidingen omvatten delen uit een NVAO-geaccrediteerde bachelor en dus van bewezen kwaliteit
  • Je ontvangt een waardevol diploma, ‘hard bewijs’ van de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan
  • Wil je na afronding doorstromen naar een volledige bachelor of Associate degree? Dan krijg je vaak vrijstelling voor de modules die je al hebt gevolgd!
  • In veel gevallen kun je kiezen uit thuis studeren of studeren via Klassikaal+
  • Waarvoor je ook kiest, je studeert altijd waar en wanneer het jóu uitkomt.