Karen Schriemer

Cursist Zakelijk Engels voor beginners

Karen Schriemer

Cursist Zakelijk Engels voor beginners

"Ik ben werkzaam in de farmaceutische industrie en in deze branche gaat vrijwel alles in het Engels. Bijna alle studies worden in het Engels uitgevoerd. Als datamanager ben ik direct bij deze onderzoeken betrokken. Kennis van de Engelse taal is in mijn werk dan ook onmisbaar. Immers: iedereen moet het waar dan ook ter wereld kunnen lezen. Natuurlijk kon ik al wel een beetje Engels, maar hoe je ook alweer een zakelijke brief opstelt en wat de grammaticaregels waren… Daar kon ik nog wel hulp bij gebruiken!

How to present yourself

De cursus Zakelijk Engels besteedt, naast de taal zelf, veel aandacht aan de businesskant. Je leert bijvoorbeeld om te gaan met cultuurverschillen en perfect brieven, e-mails en memo’s in het Engels op te stellen. Daarnaast leer je jezelf door middel van multimediale opdrachten goed in het Engels te presenteren. Heel nuttig en leuk. Vooral, omdat ik dat wat ik heb geleerd, direct in mijn werk in praktijk kon toepassen!

Zelfverzekerd

In je werk wil je zo professioneel mogelijk overkomen en foutloos Engels spreken en schrijven is daar natuurlijk onderdeel van. Tijdens de cursus Zakelijk Engels werd dan ook veel aandacht besteed aan grammatica. Het duurde wel even voordat ik dit onder de knie had. Bij elke Engelse zin die je uitspreekt, let je zo op wat je zegt en dat maakt het soms wel lastig. Nu ik de grammatica beter beheers, merk ik dat ik meer ontspannen ben als ik Engels praat. Op dat gebied ben ik zeker zelfverzekerder geworden.

Vooruitgang

Ik kan wel zeggen dat ik door de cursus ontzettend in de Engelse taal gegroeid ben. Op de middelbare school haalde ik vaak zware onvoldoendes, maar tijdens mijn opleiding bij de LOI haalde ik vaak zevens, achten en negens. Ik ben er blij mee dat ik mezelf nu in perfect Engels kan uitdrukken!

Of ik hierna nog verder wil studeren? Het lijkt mij leuk om nóg een taal erbij te leren. Een cursus Frans voor beginners sluit ik dan ook zeker niet uit!"

Over Taalcursussen

Het leren van een taal is niet alleen ontzettend leuk, je vergroot er ook nog eens je wereld mee. Bovendien staat talenkennis goed op je cv. Wil je ook een taal leren? Dan is de LOI de beste keuze.